3 علت درد پا از زانو به پایین و جدیدترین روشهای درمانی
علت درد پا از زانو به پایین یک علامت با دلایل احتمالی متعدد است که احساسی مانند تیر کشیدن، سوزش یا گرفتگی را در پای فرد ایجاد میکند. در واقع بیشترین علت درد پا از زانو به پایین ناشی از ساییدگی یا استفاده بیش از حد آن است که بعد از مدتی خود را نشان میدهد. همچنین میتواند ناشی از صدمات یا شرایط سلامتی در مفاصل، استخوانها، ماهیچهها، رباطها، تاندونها، اعصاب یا سایر بافتهای نرم باشد.
برخی از انواع پا درد زانو به پایین را باید در مشکلات قسمت پایین ستون فقرات ردیابی کرد. گاهی علت درد پا از زانو به پایین میتواند ناشی از لخته شدن خون، رگهای واریسی یا جریان خون ضعیف باشد.
در این مقاله از مجله سلامت ژین طب شایعترین علت درد پا از زانو به پایین، از مشکلات عضلانی و استخوانی گرفته تا مشکلات عروق خونی و عصبی توضیح داده میشود.
به یاد داشته باشید: نباید خود تشخیص دهید. پا درد میتواند نشانه یک عارضه جدی باشد، به خصوص اگر شدید، ناگهانی، همراه با تورم باشد، یا اگر یک بیماری زمینهای مانند دیابت یا بیماری عروقی دارید.
انواع درد پا از زانو به پایین؛ 3 دردی که علتهای مختلف دارند
پزشکان بیشتر درد پا از زانو به پایین را به عنوان عصبشناسی، اسکلتی عضلانی یا عروقی طبقهبندی میکنند که میتوانند همپوشانی داشته باشند.
- درد عصبی: شرایطی شامل سندرم پای بی قرار، که در آن پاها به طور غیرقابل کنترلی تکان میخورند، نوروپاتی یا آسیب عصبی و درد عصب سیاتیک است. درد عصبی حتی در هنگام استراحت، گاهی وجود دارد.
- درد عضلانی اسکلتی: نمونههایی از دردهای اسکلتی عضلانی عبارتند از کرپیتوس، صدای ترکیدن یا ترک خوردن در زانو، یا آرتریت، وضعیتی که مفاصل بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. به عنوان مثال، آسیب به تاندون یا رباط عضلانی در هنگام زمین خوردن باعث درد اسکلتی عضلانی میشود. گرفتگی عضلات، سندرم کمپارتمان و شکستگیهای استرسی نیز از مسائل اسکلتی عضلانی هستند.
3.درد عروقی: علل درد عروقی عبارتند از:
- بیماری شریان محیطی (PAD)
- ترومبوز ورید عمقی (DVT)
- واسکولیت
- رگهای واریسی
- اگزمای واریسی، تغییر رنگ پوست با درد همراه است
گرفتگی عضلات؛ اولین علت درد پا از زانو به پایین پای چپ و راست
گرفتگی عضلانی احساسی است که هنگام انجام یک حرکت غیرارادی (نه عمدی) عضلانی ایجاد میشود. عضله ساق پا یک ناحیه رایج برای گرفتگی عضلات است که اغلب به عنوان اسب چارلی نامیده میشود.
علائم گرفتگی عضلات گاهی خفیف و مانند یک تکان کوچک احساس میگردد و گاهی امکان دارد شدیدا تیز یا کوبنده باشند. گرفتگی عضلات در ساق پا میتواند از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد. به ندرت، درد عضلانی پس از گرفتگی ممکن است برای روزها ادامه یابد. به همبن دلیل این علت درد پا از زانو به پایین نیاز به پزشک ندارد و خود به خودی درمان میشود. مگر اینکه بیشتر از یک هفته ادامه یابد.
علت ایجاد گرفتگی عضلات از زانو به پایین
دلایل زیادی برای گرفتگی عضلات وجود دارد. ماهیچههای پا معمولا زمانی منقبض میشوند که کانالهای کلسیمی در فیبر عضلانی باعث کوتاه شدن آن در پاسخ به تحریک عصبی میشوند. مانند زمانی که پای خود را حرکت میدهید.
اگر تحریک عصبی، عضله را تحریک کند حرکت پا از حوزه اختیار فرد خارج میگردد یا اگر فیبر عضلانی بدون تحریک عصبی کوتاه شود، گرفتگی میتواند اتفاق بیفتد. عواملی که خطر ابتلا به گرفتگی عضلات را افزایش میدهند عبارتند از:
- کم آبی بدن
- تغییرات خفیف در الکترولیتها، به ویژه کلسیم، پتاسیم، سدیم یا منیزیم
- ورزش در گرمای شدید
- سفتی و خستگی عضلانی میتواند احتمال گرفتگی عضلات را افزایش دهد.
برخی از شرایط سلامتی در گرفتگی عضلات ساق پا نقش دارد و آن را تبدیل به یک علت درد پا از زانو به پایین میکند که این شرایط عبارتند از:
- دیابت
- بیماری تیروئید یا بیماری کبد
- فیبرومیالژیا
- اختلالات عصبی یا عروق خونی
- بارداری نیز از عواملی موثر در گرفتگی عضلانی ساق پا به حساب میاید
- استاتینها داروهایی هستند که کلسترول را کاهش میدهند و امکان دارد باعث گرفتگی عضلات شوند.
چگونه گرفتگی عضلات پا از زانو به پایین را برطرف و آن را درمان کنیم
درمان گرفتگی عضلات پا اغلب شامل موارد زیر است:
- کشش و ماساژ ملایم
- هیدراتاسیون
- اعمال گرما
- گاهی اوقات پزشکان مصرف منیزیم یا کلسیم خوراکی را توصیه میکنند.
فشار و کشش عضلانی؛ شایعترین علت درد پا از زانو به پایین
کشش عضلات، رباط یا تاندونها یکی از محتملترین علت درد پا از زانو به پایین به حساب میآید که برای هر فردی امکان دارد زخ دهد. گاهی پارگی عضله در نتیجه کشش بیش از حد عضله ایجاد میشود. عضله گاستروکنمیوس ساق پا یک ناحیه رایج برای کشیدگی و پارگی محسوب میشود.
علائم کشیدگی عضلانی معمولا با درد خفیف همراه خواهد بود. اما تجربه گرفتگی یا احساس تیز و پارگی دور از ذهن نیست. این امر به ویژه با فشار ناگهانی یا شدید بیشتر همسو است. علاوه بر درد، تورم و کبودی نیز ممکن است روی عضله آسیبدیده ایجاد شود.
علت درد پا از زانو به پایین ناشی از کشیدگی عضلانی
کشیدگی عضلانی ممکن است در نتیجه ضربه ناگهانی مانند زمین خوردن یا ضربه به عضله رخ دهد. تغییر جهت ناگهانی، مانند هنگام بازی تنیس یا بسکتبال، ممکن است باعث کشیدگی عضلات ساق پا شود. صدمات ناشی از استفاده بیش از حد از ساق پا نیز میتواند علت درد پا از زانو به پایین باشد. فشار وارد آوردن مکرر به عضله مانند دویدن روزانه میتواند باعث به آسیب ختم شود و گاهی یکی از علتها به حساب میآید.
درمان خانگی درد پا از زانو به پایین ناشی از کشیدگی عضلانی
پزشکان پروتکل R.I.C.E را به عنوان درمان خانگی برای درمان کشیدگی عضلانی توصیه میکنند که شامل موارد زیر میشود:
- استراحت دادن به عضله
- استفاده از کمپرس یخ چند بار در روز
- بستن عضله را با بانداژ الاستیک
- برای کاهش تورم، ساق پا را بالاتر از قلب قرار دادن
علاوه بر این، پزشک ممکن است مصرف یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) را نیز توصیه کند. این میتواند به کنترل التهاب و درد کمک کند. فیزیوتراپی هم کمک خواهد کرد پس از بهبود فشار عضلانی، به فعالیت خود بازگردید.
در مواردی میتوان با استفاده از بهترین پماد برای کمر درد و زانو درد علائم ناراحت کننده و درد را تسکین داد. چند نمونه از پمادهای عالی برای کمردرد و زانو درد پیروکسیکام، منتول و سالیسیلات است.
تاندونیت؛ علت درد پا از زانو به پایین که در ورزشکاران شایع است
التهاب اطراف تاندون که یک ساختار قوی و طناب مانند است و ماهیچه را به استخوان متصل میکند. این یک آسیب شایع در استفاده بیش از حد ورزشی است، اما میتواند هر کسی را، صرف نظر از سطح فعالیت، تحت تاثیر قرار دهد. انواع رایج تاندونیت که به عنوان علت درد پا از زانو به پایین شناخته میشوند عبارتند از:
- تاندونیت آشیل
- تاندونیت خلفی تیبیا
تاندونیت دردی را به وجود میآورد که با حرکت تاندون آسیبدیده افزایش مییابد. سایر علائم و نشانهها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تورمیکه با فعالیت بدتر میشود
- ضخیم شدن تاندون
- سفتی صبحگاهی
احساس ناگهانی درد یا ترک در پشت ساق پا یا پاشنه پا نشان دهنده پارگی بالقوه تاندون آشیل است. اگر این اتفاق افتاد، فورا باید به دنبال مراقبتهای پزشکی بود.
عوامل موثر در ایجاد تاندونیت که از مهمترین علت درد پا از زانو به پایین محسوب میشود
افتادن یا افزایش ناگهانی در شدت یا دفعات فعالیت بدنی ممکن است باعث پارگیهای ریز در رشتههای تشکیل دهنده تاندون شود. این پارگیهای ریز و کوچک تورم و تحریک را به دنبال دارند و باید آنها را یک علت درد پا از زانو به پایین به حساب آورد.
سایر عواملی که احتمال ابتلا به تاندونیت آشیل را افزایش میدهند عبارتند از:
- ناهنجاری در ساختار پا، مانند صافی کف پا یا قوس بلند
- عضلات سفت ساق پا
- تفاوت طول پا
- پوشیدن کفش نامناسب یا فرسوده
- در هوای سرد بیرون ورزش کنید
تاندونیت؛ درمان خانگی درد پا از زانو به پایین
مانند کشیدگی عضلات، پزشکان R.I.C.E را توصیه میکنند. پروتکل استراحت، یخ، فشرده سازی و بالا بردن پا برای تاندونیت.
استفاده از زانوبند زاپیامکس، داروهای ضد التهاب، فیزیوتراپی و ارتز نیز اغلب مفید هستند. ارتزها دستگاههای پزشکی سفارشی و تجویزی هستند که در داخل کفشها پوشیده میشوند. آنها به حفظ وضعیت پای سالم برای بهبودی و کاهش خطر آسیبهای تروماتیک کمک خواهند کرد.
شین اسپلینت یا سندروم استرس میانی تیبیا یک علت درد پا از زانو به پایین
شین اسپلینت به التهاب موارد زیر اشاره دارد:
- ماهیچهها
- تاندونها
- سایر بافتهای اطراف استخوان ساق پا
درد ساق پا امکان دارد تیز یا مبهم باشد. در امتداد قسمت داخلی و پشتی استخوان درشت نی، جایی که عضله قدامی تیبیالیس به استخوان میچسبد، درد بروز مییابد. شین اسپلینت یک علت درد پا از زانو به پایین به شمار میآید که معمولا در حین و بعد از فعالیت بدنی خود را نشان میدهد.
علت ایجاد سندروم استرس میانی تیبیا یا شین اسپلینت
شین اسپلینتها آسیبهای رایج مرتبط با ورزش هستند. آنها اغلب بر دوندگان و افرادی که در ورزشهای دوی سرعت یا پرش شرکت میکنند تأثیر میگذارد.
آتلهای ساق پا ممکن است در اثر پروناسیون بیش از حد تشدید یا تحریک شوند، یعنی زمانی که مچ پا در حین راه رفتن بیش از حد به سمت پایین و داخل میغلتد. همچنین میتواند توسط پاهای با قوس بالا تحریک شود. کفشهای نامناسب یا فرسوده نیز میتوانند شانس را برای ایجاد شین اسپلینت افزایش دهند.
راههای بهبودی و رفع علت درد پا از زانو به پایین ناشی از شین اسپلینت
شین اسپلینت بسیار ناراحت کننده است. اما خبر خوب اینکه میتوان با انجام مراحل سادهای این علت درد پا از زانو به پایین را درمان کرد. این اقدامات عبارتند از:
- توقف فعالیتی که منجر به شین اسپلینت شد: سعی کنید ورزش را با یک ورزش ملایمتر مانند شنا جایگزین کنید.
- روزی چند بار به مدت 20 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید: حتما یخ را در حوله قرار دهید یا از کیسه سرد استفاده کنید تا تماس مستقیمی با پوست نداشته باشد.
- فشرده کردن ناحیه با بانداژ الاستیک: این امر به ویژه در صورت وجود تورم مفید است.
- کشش عضلات ساق پا: این میتواند به جلوگیری از التهاب و درد کمک کند.
- استفاده از داروهایی مانند NSAIDها برای کاهش درد و التهاب
شکستگی استرس یک علت درد پا از زانو به پایین
شکستگی استرسی یک شکستگی کوچک در استخوان محسوب میشود که امکان دارد هر استخوانی را درگیر کند، اما در قسمت پایین ساق پا شایعتر است. مشخصه شکستگی استرسی، درد موضعی و تیز است که با استراحت بهبود مییابد.
علت ابتلا به شکستگی استرسی زانو به پایین
شکستگیهای استرسی آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد هستند. اساسا ماهیچههای اطراف استخوان در اثر استفاده بیش از حد از آنها خسته میشوند. آنها در نهایت استرس را به استخوان منتقل کرده و این منجر به یک شکست کوچک خواهد شد.
یک عامل خطر برای این نوع شکستگی، ورزشهایی است که استرس مکرر را بر روی پا وارد میکند. ورزشهایی که شامل دویدن و پریدن هستند، مانند ژیمناستیک، بسکتبال و تنیس، ممکن است باعث شکستگی استرسی شوند. به همین دلیل اغلب مواقع علت درد پا از زانو به پایین در ورزشکاران حرفهای میتواند همین موضوع باشد چون فشار روانی و استرسی زیادی به پا وارد میاید.
راههای درمان شکستگی استرسی زانو به پایین
درمان اصلی استراحت است، معمولا به مدت شش تا هشت هفته. پزشکان همچنین قرار دادن یخ روی آسیب را برای کنترل التهاب معمولا توصیه میکنند. علاوه بر این موارد برای کنترل و رفع این علت درد پا از زانو به پایین میتوان از داروهایی مانند استامینوفن یا یک اپیوئید با قدرت کم مانند نورکو (هیدروکودون/پاراستامول) استفاده کرد.
ترومبوز ورید عمقی (DVT) یک علت درد پا از زانو به پایین که بسیار جدی است
این عارضه نوعی تهدید برای پا به حساب میآید که اگر به موقع درمان نشود امکان زمینگیر شدن فرد دور از ذهن نیست. این عارضه که به عنوان یک علت درد پا از زانو به پایین به حساب میآید یک لخته خون در ورید ساق پا است و میتواند به ریهها رفته و باعث آمبولی ریه شود.
علاوه بر درد ساق پا، سایر علائم DVT عبارتند از:
- تورم
- گرما
- قرمزی ساق پا
چرا فردی به ترومبوز ورید عمقی ابتلا میشود؟
یک لخته خون ورید عمقی که ترومبوس نامیده میشود ممکن است در نتیجه آسیب دیواره سیاهرگ ناشی از ضربه یا جراحی ایجاد شود و علت درد پا از زانو به پایین گردد. همچنین ممکن است ناشی از یک بیماری زمینهای باشد که احتمال لخته شدن خون را افزایش میدهد، مانند سرطان یا بارداری.
بی تحرکی، بستری طولانی مدت در بیمارستان و چاقی از جریان مناسب خون وریدی جلوگیری میکند. همه این عوامل خطر ابتلا به DVT را افزایش میدهند.
بهترین درمان DVT شامل مصرف یک داروی ضد انعقاد یا رقیق کننده خون است. این به جلوگیری از بزرگتر شدن لخته فعلی کمک میکند و از تشکیل لختههای جدید جلوگیری خواهد کرد.
بیماری شریان محیطی (PAD) یا تنگی رگها علت درد پا از زانو به پایین هنگام خواب
با بیماری شریان محیطی (PAD)، یک یا چند شریان پا باریک میشوند. این باعث اختلال در جریان خون به پا خواهد شد و در نهایت یک علت درد پا از زانو به پایین محسوب میشود.
PAD با دردهای گرفتگی مانند در ساق پا، ران یا باسن همراه است که با فعالیت بدتر میشود. علاوه بر درد گرفتگی، اندام آسیب دیده میتواند خنک، رنگ پریده و ممکن است حساسیت بیشتری به درد داشته باشد. سایر علائم PAV عبارتند از:
- زخمهای ساق پا که خوب نمیشوند
- تغییر ناخن پا
- پوست براق
- ریزش مو در نزدیکی ناحیه پایی که آسیب دیده است
علت ایجاد بیماری شریان محیطی
باریک شدن شریان در نتیجه تجمع رسوب چربی در دیواره شریان رخ میدهد. این وضعیت آترواسکلروز نام دارد و یک علت درد پا از زانو به پایین به حساب میآید. عواملی که احتمال ابتلای فرد به PAD را افزایش میدهند عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- سابقه کلسترول بالا، فشار خون بالا یا دیابت
- داشتن حداقل 70 سال یا بیشتر
- سبک زندگی که شامل ورزش نمیشود
آترواسکلروز شناخته شده در سایر نواحی بدن، مانند بیماری عروق کرونر یا بیماری شریان کاروتید.
درمان بیماری شریان محیطی و رفع علت درد پا از زانو به پایین
درمان شامل تغییراتی در سبک زندگی خواهد شد که عبارتند از:
- ترک سیگار
- شروع یک برنامه پیادهروی روزانه
- مصرف داروهایی مانند آسپرین یا پلاویکس (کلوپیدوگرل) برای رقیق شدن خون
- کنترل شرایط پزشکی زمینهای مانند دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا با دارو است.
- در موارد شدیدتر، آنژیوپلاستی ضروری است. در طی این روش، پزشک از یک بالون باد شده برای باز کردن انسداد داخل سرخرگ استفاده میکند. سپس یک استنت که یک لوله است را در شریان قرار میدهند تا آن را باز نگه دارد.
- جراحی بای پس نیز ممکن است در نظر گرفته شود. با این کار، جراح از یک پیوند برای مسیریابی مجدد جریان خون از یک شریان مسدود شده استفاده میکند.
نارسایی مزمن وریدی یک علت درد پا از زانو به پایین که منتهی به ورم پا میشود
سیاهرگهای پا رگهایی هستند که خون را به قلب باز میگرداند. دریچههای داخل سیاهرگها به هدایت جریان خون و کنترل فشار کمک میکنند. اگر دریچهها به درستی کار نکنند، خون میتواند به سمت عقب به داخل سیاهرگها جریان یابد و در پاها جمع شود. با گذشت زمان، این منجر به افزایش فشار وریدی خواهد شد که وضعیت نارسایی مزمن وریدی نام دارد.
برخی از علائم و نشانههای نارسایی مزمن وریدی عبارتند از:
- درد یا گرفتگی پا
- تورم ساق و مچ پا
- خارش، پوست خشک
- لکههایی از پوست که بنفش، قرمز تیره یا قهوهای هستند
- پوست سفت شده
- وجود زخمهای ضعیف التیام یافته به نام زخم وریدی، به ویژه در امتداد مچ پا داخلی
- وجود رگهای واریسی
دلیل ابتلا به نارسایی مزمن وریدی
افزایش فشار در وریدها میتواند به دریچهها آسیب برساند و جریان خون را مختل کند. این باعث نارسایی مزمن وریدی خواهد شد و یک علت درد پا از زانو به پایین به حساب میآید.
به عنوان مثال، ایستادن بیش از حد طولانی، چاقی و بارداری میتواند وزن و فشار بیشتری را بر روی رگهای پا وارد کند. این وضعیت در نهایت منجر به آسیب دریچه خواهد شد و تبدیل به یک علت درد پا از زانو به پایین میشود.
سابقه ضربه به پا میتواند منجر به نارسایی مزمن وریدی شود. لخته در ورید جریان خون را مسدود کرده و به دریچهها آسیب میرساند. همچنین ممکن است منجر به نارسایی مزمن وریدی گردد. بهترین رویکرد درمانی نارسایی وریدی شامل بالا بردن ساق پا و پوشیدن جورابهای فشاری است.
نوروپاتی محیطی یک علت درد پا از زانو به پایین که ریشه در عصبها دارد
نوروپاتی محیطی زمانی است که اعصاب اندامها آسیب میبینند و گاهی این علت درد پا از زانو به پایین بیشتر از آسیب عضلانی است. نوروپاتی محیطی باعث کاهش حس در اندامها میشود، به طور کلی بر انگشتان پا تاثیر میگذارد، قبل از اینکه پاها و ساق پاها را درگیر کند.
همچنین میتواند باعث حساسیت مفرط، درد در هنگام استراحت و ضعف شود. کاهش احساس، خطر زخم را افزایش میدهد و اگر به خوبی از آنها مراقبت نشود، زخمها بدتر میشوند یا ممکن است عفونی شوند.
علت ابتلا به نوروپاتی محیطی
امکان دارد در نتیجه دیابت کنترل نشده، مصرف مزمن الکل، کمبود ویتامین، بیماریهای التهابی سیستمیک و غیره رخ دهد.
برای درمان نوروپاتی محیطی چه اقداماتی را باید انجام داد
کنترل عوامل زمینهای مانند مصرف الکل، دیابت و تغذیه میتواند به جلوگیری از بدتر شدن نوروپاتی محیطی کمک کند. گاهی اوقات درد نوروپاتی محیطی شدید است و درمان میتواند به کاهش درد کمک کند. داروهایی که گاهی برای مدیریت درد نوروپاتی محیطی استفاده میشوند عبارتند از:
- گاباپنتین
- آمیتریپتیلین
- نورتریپتیلین
- پرگابالین
رادیکولوپاتی لومبوساکرال علت مور مور شدن پا از زانو به پایین
رادیکولوپاتی لومبوساکرال اغلب سیاتیک نامیده میشود. به فشرده شدن یا تحریک یک یا چند اعصاب اشاره دارد که از پایین ستون فقرات به ساق پا میرسد. رادیکولوپاتی لومبوساکرال باعث ایجاد درد شوک مانندی در موارد زیر میشود:
- پایین کمر
- باسن
- پایین پا
سایر علائم رادیکولوپاتی لومبوساکرال که یک علت درد پا از زانو به پایین به حساب میآید عبارتند از:
- بی حسی
- مور مور
- احساس سوزش
- ضعف در ساق پا
دلایل ابتلا به رادیکولوپاتی لومبوساکرال یا سیاتیک چیست؟
رادیکولوپاتی لومبوساکرال ممکن است به دلیل فتق دیسک ستون فقرات یا تحریک ناشی از یک عضله سفت، مانند سندرم پیریفورمیس، ایجاد شود.
تنگی نخاع زمانی رخ میدهد که ناحیه اطراف نخاع فرد باریک شود. این همچنین ممکن است منجر به فشردگی عصب در قسمت تحتانی ستون فقرات شود. در موارد کمتر، عفونت یا تومور ممکن است علت رادیکولوپاتی لومبوساکرال باشد.
رادیکولوپاتی اومبوساکرال چگونه درمان میشود
درمان رادیکولوپاتی لومبوساکرال اغلب شامل ترکیبی از موارد زیر است:
- داروهای ضد درد (به عنوان مثال، یک NSAIDیا مخدر)
- شل کننده عضلات
- اصلاح فعالیت
- تزریق استروئید اپیدورال
- فیزیوتراپی
- جراحی ممکن است برای افرادی که علائم پایدار و ناتوان کننده دارند یا مبتلایان به سندرم دم اسبی انتخاب شود. این یک بیماری نادر اما بسیار جدی عصب کمری است که باعث اختلال عملکرد مثانه، روده و جنسی میشود.
کلیاتی درباره علت درد پا از زانو به پایین
حقایق سریع در مورد علت درد پا از زانو به پایین که باید بدانید تا بتوان برای درمان بهترین تصمیم را گرفت این حقایق عبارتند از:
- علل درد پا میتواند عضلانی-اسکلتی، عصبی یا عروقی باشد.
- آتل ساق پا و شکستگی استرس میتواند در اثر ورزشهای تکراری مانند دویدن به وجود آید.
- پا درد گاهی اوقات میتواند نشان دهنده یک مشکل عروقی جدی باشد. اینها گاهی اوقات امکان دارد کشنده باشند و نیاز به مداخله پزشکی فوری دارند.
- شرایط پزشکی مختلف میتواند علت درد پا از زانو به پایین باشد. مراجعه به پزشک برای معاینه فیزیکی و آزمایشهای تصویربرداری میتواند به تعیین علت آن کمک کند. درمان به علت درد پا از زانو به پایین بستگی دارد.
افراد میتوانند انواع مختلفی از دردها را در خانه درمان کنند، اما درد شدید یا مداوم میتواند نشان دهنده وضعیت جدیتری باشد. یکی از بهترین درمانهای خانگی استفاده از زانوبند زاپیامکس است که عملکردی همچون فیزیوتراپی را با هزینه بسیار پایین در اختیار بیمار قرار میدهد.
مهم است که برای تشخیص علت درد پا از زانو به پایین به پزشک مراجعه کرد و از تصمیمهای خودسرانه بشدت بپرهیزید. فقط یک پزشک میتواند تعیین کند که ایا وضعیت چیزی است که یک کشیدگی عضلانی ساده است یا چیزی جدیتر.
سوالات متداول
1.بهترین درمان خانگی برای برطرف ساختن علت درد پا از زانو به پایین چیست؟
زانوبند زاپیامکس به گفته بسیاری از پزشکان متخصص بهترین درمان خانگی برای رفع درد از زانو به پایین است.
2. آیا علت درد پا از زانو به پایین میتواند به مرگ منتهی شود؟
اغلب بیماریهایی که علت درد پا از زانو به پایین به حساب میایند خطر مرگ را برای فرد ندارند. اما در میان این عارضهها نباید از برخی از آنها مانند ترومبوز ورید عمقی نباید غافل شد چون امکان دارد که تبدیل به آمبولی ریه شود و فرد بمیرد.
3. دلایل ابتلا به ترومبوز ورید عمقی چیست؟
این عارضه خطرناک در نتیجه آسیب دیواره سیاهرگ ناشی از ضربه یا جراحی ایجاد میشود. همچنین امکان دارد ناشی از یک بیماری زمینهای باشد که احتمال لخته شدن خون را افزایش میدهد، مانند سرطان یا بارداری.
بی تحرکی، بستری طولانی مدت در بیمارستان و چاقی جریان مناسب خون را مختل خواهد کرد و همه این عوامل خطر ابتلا به DVT را افزایش میدهند.