تغذیه و سلامت خانواده

رژیم فستینگ؛ روزها را روی مدار لاغری تنظیم کن

رژیم فستینگ یا روزه‌داری متناوب شامل دوره‌هایی از پرهیز کامل یا جزئی از خوردن است. روش‌های زیادی برای روزه‌داری متناوب وجود دارد که از نظر تعداد روزهای روزه‌داری و میزان کالری متفاوت خواهد بود. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که این شیوه غذا خوردن ممکن است فوایدی مانند کاهش چربی، سلامتی بهتر و افزایش طول عمر را در پی داشته باشد. طرفداران این رژیم  ادعا می‌کنند که حفظ یک برنامه روزه متناوب نسبت به رژیم‌های سنتی و با کالری کنترل شده آسان‌تر است. یک الگوی روزه‌داری متناوب بر اساس یک برنامه زمان‌بندی تنظیم شده ما را به کاهش وزن هدایت شده‌ای سوق می‌دهد. با این حال، تجربه هر فرد از روزه متناوب با افراد دیگر متفاوت است. در این مقاله از مجله پزشکی ژین طب، تحقیقاتی را در مورد محبوب‌ترین انواع روزه‌های متناوب مورد بحث قرار می‌دهیم.

رژیم فستینگ چگونه وزن را کاهش می‌دهد

روش‌های مختلفی برای روزه‌داری متناوب وجود دارد و افراد سبک‌های مختلفی را ترجیح می‌دهند. برای آشنایی با روش های مختلف برای روزه داری متناوب، ادامه مطلب را بخوانید.

فستینگ یک لغت انگلیسی است که آن را معادل روزه می‌دانند. بسیاری از مسلمانان این نوع از رژیم را در ماه رمضان تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که تقریبا 16 ساعت هیچ غذایی نمی‌خورند و پس از آن 8 ساعت اجازه غذا خوردن دارند. این معادله‌ای است که در رژیم فستینگ رعایت می‌شود. پس روزه‌داران به گونه‌ای ناخواسته وارد رژیم فستینگ شده‌اند.حال ببینیم در رژیم فستینگ چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد؟

توقف ترشح انسولین و فعالیت هورمون رشد

پس از اینکه  شما 16 ساعت به هیچ غذایی لب نزنید، ترشح انسولین متوقف می‌شود و هورمون رشد با توان بالا ترشح خواهد شد. ترشح هورمون رشد به فرایند تحکیم استخوان ها کمک می‌کند. اگر هم در سن رشد نباشید به تقویت عضلات شما می‌پردازد. به این ترتیب رژیم فستینگ برای استخوان‌سازی و عضله سازی به شما کمک خواهد کرد.

انواع رژیم فستینگ؛ با کدام روش زودتر لاغر می‌شویم؟

 

رژیم فستینگ و چربی سوزی | ژین طب

آشنایی با انواع رژیم فستینگ به شما کمک می‌کند تا بتوانید نوع مورد نظر را با توجه به شناختتان از توان جسمی انتخاب و اجرا کنید:

12 ساعت در روز ناشتا باشید

قوانین این رژیم ساده است. فرد باید هر روز یک روزه 12 ساعته بگیرد و به آن پایبند باشد. به گفته برخی از محققان، روزه گرفتن به مدت 10 تا 16 ساعت می‌تواند باعث شود که بدن ذخایر چربی خود را به انرژی تبدیل کند که باعث آزاد شدن کتون‌ها در جریان خون می‌شود. این نوع برنامه روزه‌داری متناوب ممکن است گزینه خوبی برای مبتدیان باشد. چرا که بیشتر زمان روزه را در خواب خواهند بود.

16 ساعت روزه گرفتن

روزه گرفتن به مدت 16 ساعت در روز و در نظر گرفتن یک وعده غذایی 8 ساعته یکی دیگر از انواع رژیم های لاغری است. اگر رژیم 12 ساعته را امتحان کردید و به نتیجه دلخواه دست نیافتید این روش، گزینه مناسبی خواهد بود. در این روزه، مردم معمولاً شام خود را تا ساعت 8 شب تمام می‌کنند. سپس صبحانه روز بعد حذف می شود و تا ظهر دوباره از غذا خبری نیست.

2 روز در هفته روزه بگیرید

ممکن است افرادی به مدت 5 روز مقادیر استاندارد غذای سالم بخورند و در 2 روز دیگر کالری دریافتی را کاهش دهند. در طول 2 روز روزه داری، مردان به طور کلی 600 کالری و زنان 500 کالری مصرف می‌کنند. به طور معمول، مردم روزهای روزه خود را در هفته جدا می‌کنند. به عنوان مثال، ممکن است روزهای دوشنبه و پنجشنبه روزه بگیرند و در روزهای دیگر به طور منظم غذا بخورند. بین روزهای روزه‌داری باید حداقل 1 روز غیر روزه باشد. محققان این رژیم را به عنوان رژیم سریع نیز شناخته‌اند. 

یک روزه هفتگی 24 ساعته

روزه گرفتن کامل به مدت 1 یا 2 روز در هفته، که به عنوان رژیم غذایی Eat-Stop-Eat شناخته می‌شود، شامل نخوردن غذا به مدت 24 ساعت در یک زمان است. بسیاری از افراد از صبحانه تا صبحانه یا ناهار تا ناهار روزه می‌گیرند. افرادی که از این برنامه غذایی استفاده می‌کنند می‌توانند در طول دوره روزه داری آب، چای و سایر نوشیدنی‌های بدون کالری مصرف کنند.

رژیم جنگجو برای لاغری

رژیم جنگجو یک شکل نسبتاً شدید روزه داری متناوب است. رژیم جنگجو شامل خوردن بسیار کم، معمولاً فقط چند وعده میوه و سبزیجات خام، در طول 20 ساعت از روز است. این افراد فقط  خوردن یک وعده غذایی بزرگ در شب را در برنامه غذایی شان دارند. این شکل از روزه گرفتن ممکن است برای افرادی که سایر اشکال روزه‌داری متناوب را امتحان کرده‌اند، بهترین باشد.

فواید و ضررهای رژیم فستینگ

رژیم فستینگ نیز مانند روش‌های دیگر لاغری مزایا و دشواری‌هایی دارد که البته باید برای به دست آوردن مزایا، دشواری ها را به جان خرید.

افزایش کالری سوزی: چربی سوزی اولین ثمره رژیم به روش فستینگ است. به این ترتیب بدون فعالیت بدنی می‌توانید بدنتان را به چربی سوزی وادار کنید.

کنترل اشتها: بدن شما کاملا تطبیق پذیر است. بدن یاد می‌گیرد که باید از چربی‌ها استفاده کند و غذایی در کار نیست.

سم زدایی از بدن: توقف در خوردن به بدن این فرصت را می‌دهد تا  بر روی فرایند سم زدایی تمرکز کند.

تثبیت سطح انرژی: وقتی بدن آموخت که ار چربی‌ها به عنوان سوخت دوم استفاده کند، آنگاه میزان انرژی در روز تثبیت می‌شود.

 آشنایی با عوارض فستینگ

یکی از نخستین عواض فستینگ، گرسنگی است. باید بین گرسنگی‌های خفیف و شدید تمایز ایجاد کرد. به گونه‌ای که گرسنگی های خفیف خیلی زود از بین می روند و باید با کمی تحمل این مرحله را پشت سر گذاشت. در همی ن حوالی است که ممکن است ضعف و بی حالی نیز به سراغتان بیاید. یکی از روش‌های کنترل بی‌حالی هیدراته نگه داشتن بدن است که با مصرف آب و نمک به دست می‌آید. گاهی ممکن است رژیم فستینگ سردرد و سرگیجه را نیز در پی داشته باشد. افزایش موقتی قند خون ناشتا از دیگر عوارض رژیم فستینگ به شمار می‌رود.

آیا رژیم فستینگ برای همه مفید است؟

برخی افراد مجاز نیستند تا از این رژیم استفاده کنند. اگر دیابت دارید و داروهایی مصرف می‌کنید که نیاز به خوردن غذا دارند از این رژیم بپرهیزید. همچنین افرادی که در سن رشد به سر می‌برند و خانم‌های باردار و شیرده نیز نباید این رژیم را در برنامه زندگی خودشان قرار دهند. در این مقاله درباره رژیم فستینگ وانواع آن اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دادیم.

پرسش‌های پرتکرار در مورد رژیم فستینگ

در رژیم فستینگ روزانه چقدر می توانیم وزن کم کنیم؟

هر فرد می تواند در حدود 250 تا 750 گرم در روز وزن کم کند.

غذاهای مجاز در رژیم فستینگ کدام است؟

پروتئین بدون چربی، میوه ها و سبزیجات

رژیم فستینگ به چه کسانی توصیه می شود؟

کسانی که برنامه روزانه آنها بسیار شلوغ است و و از سایر رژیم ها خسته شده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا