تغذیه و سلامت خانواده

قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو چیست؟

قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو کدام است؟ از آن جایی که آنتی بیوتیک‌ها مدت زمان بیماری را کاهش می‌دهند، افراد برای درمان سریع سوزش گلو از آن‌ها استفاده می‌کنند. آنتی بیوتیک‌ها عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها مانند گلودرد استرپتوکوکی را درمان می‌کنند. آن‌ها برای عفونت‌های ویروسی، سرماخوردگی، آنفولانزا و اکثر سرفه‌ها مناسب نیستند.

پنی سیلین یا آموکسی سیلین به عنوان اولین انتخاب آنتی بیوتیک برای عفونت گوش و گلو هستند. برای افرادی که به پنی سیلین حساسیت ندارند توصیه می‌شود. پزشکان می‌توانند از آنتی بیوتیک‌های دیگر برای درمان چرک گلو و سینوزیت در افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند استفاده کنند. در این مقاله از ژین طب به بررسی بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو می‌پردازیم و بهترین آنتی بیوتیک را معرفی می‌کنیم.

آنچه در مورد آنتی بیوتیک‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها باید بدانید

آنتی بیوتیک‌ها داروهایی هستند که رشد باکتری‌ها را از بین می‌برند یا کند می‌کنند. افراد باید عفونت گلو و لوزه را با آنتی بیوتیک درمان کنند تا از عوارض جدی‌تری مانند ذات الریه، برونشیت و تب روماتیسمی جلوگیری شود. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند درد گلو را حدود یک روز کاهش دهند و خطر ابتلا به تب روماتیسمی را تا بیش از دو سوم کاهش دهند.

پزشکان معمولا دوره استفاده از آنتی بیوتیک‌ها را برای حدود 10 روز تجویز می‌کنند. مهم است که تمام داروها را طبق تجویز مصرف کنید، حتی اگر احساس بهتری داشته باشید.

قطع زودهنگام آنتی بیوتیک می‌تواند برخی از باکتری‌ها را زنده نگه دارد و فرد دوباره بیمار می‌شود. همچنین منجر به مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌شود و درمان عفونت‌ها را با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در آینده چالش‌برانگیزتر می‌کند.

اولین آنتی بیوتیک پنی سیلین بود. آنتی بیوتیک‌های مبتنی بر پنی سیلین مانند آمپی سیلین، آموکسی سیلین و پنی سیلین G هنوز برای درمان انواع عفونت‌ها در دسترس هستند. این آنتی‌ بیوتیک‌ها سال‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی سرفه کودکان با ۸ روش سریع 

دسته‌بندی انواع آنتی بیوتیک‌ها مناسب برای گلو درد

سفالکسین برای عفونت گلو|ژین طب

انواع مختلفی از آنتی بیوتیک‌ها وجود دارد که به روش منحصر به فرد خود عمل می‌کنند. درواقع عملکرد گروه‌های مختلف به ساختار شیمیایی آن‌ها بستگی دارد. یک گروه آنتی بیوتیک ضد باکتری، مانند پنی سیلین، باکتری‌ها را از بین می‌برد. گروه دیگر از تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. ممکن است چند ساعت یا چند روز پس از مصرف اولین دوز طول بکشد تا افراد احساس بهتری داشته باشند یا علائم آن‌ها بهبود یابد.

برخی از گروه‌های آنتی بیوتیک شامل موارد زیر است:

گروه

مثال

پنی سیلین

آموکسی سیلین

ماکرولیدها

آزیترومایسین (زیتروماکس) و اریترومایسین

سفالوسپورین

سفالکسین و سفدینیر

فلوروکینولون

سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین

بتالاکتام با افزایش فعالیت

آموکسی سیلین/کلاوولانات

ضد عفونت ادراری

نیتروفورانتوئین (Macrobid)

لینکوزامیدها

کلیندامایسین

بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب 

سوزش گلو و کرونا، بهترین راه پیشگیری از آن

سوزش گلو از علائم کرونا|ژین طب

در حالی که تب و سرفه همیشه از علائم شایع بیماری کرونا بوده‌اند، سردرد و گلودرد در برخی از افراد ظاهر شـده است. با این حال گلودرد و سوزش گلو علائم بیماری‌های دیگری مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا حساسیت‌های فصلی نیز هستند.

دانستن علائم عفونت گلو و کرونا مهم است. زیرا به ما نشان می‌دهند که آنچه ما فقط به عنوان یک سرماخوردگی خفیف در نظر می‌گیریم، می‌تواند از نشانه‌های کرونا باشد. بهترین راه پیشگیری از سرایت ویروس کرونا، شستشوی دست‌ها با مایع شوینـده دست یا صابون، برای حداقل بیست ثانیه است.

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان در خانه؛ آبی بر روی آتش 

چرا مصرف آنتی بیوتیک فقط در صورت نیاز مهم است؟

متخصصان توصیه می‌کنند از آنتی بیوتیک‌ها فقط در صورت نیاز استفاده کنید. این موضوع برای اطمینان از این است که باکتری کشتـه شـده و قادر به تکثیر و انتشار به سایر قسمت‌های بدن نیست. همچنین مصرف آنتی بیوتیک گاهی می‌تواند با عوارض جانبی و مقاومت آنتی بیوتیکی همراه باشد.

بیشتر بدانید: خرید زانوبند زاپیامکس از نمایندگی رسمی 

اگر افراد از آنتی بیوتیک‌ها بیش از حد استفاده کنند یا آن‌ها را اشتباه استفاده کنند، باکتری‌ها ممکن است مقاوم شوند. این بدان معنی است که آنتی بیوتیک در برابر آن نوع باکتری کمتر اثر می‌کند، زیرا باکتری می‌تواند سیستم دفاعی خود را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: درمان مسمومیت غذایی در خانه 

عوارض مصرف آنتی بیوتیک چیست؟

با وجود فایده‌هایی که آنتی بیوتیک‌ها برای عفونت یا التهاب دارند، استفاده بیش از حد، خودسرانه و حتی کمتر از طول دوره عوارض زیادی دارد. حتما باید به نحوه استفاده از آن‌ها توجه شود. آنتی بیوتیک‌ها معمولا عوارض جانبی زیر را ایجاد می‌کنند:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • کهیر
  • ناراحتی معده
  • آلرژی

واکنش‌های آلرژیک به آنتی بیوتیک‌ها مانند تنگی نفس ممکن است فوری یا با تأخیر باشد. این بدان معناست که فرد ممکن است در عرض یک ساعت یا در عرض چند هفته عوارض جانبی دارو را تجربه کند. در صورت عدم درمان، عفونت ریه می‌تواند یک بیماری جدی محسوب شود.

اگر سرفه بیش از سه هفته طول بکشد یا در تنفس دچار مشکل شدید به پزشک اطلاع دهید تا آنتی بیوتیک مناسب برای عفونت ریه تجویز کند.

بیشتر بخوانید: درمان حالت تهوع به روش خانگی 

یادداشت پایانی

عفونت گلو و گلودرد همیشه دردناک است و حتی ممکن است مانع از خواب راحت شود. شناخت بهترین آنتی بیوتیک برای سینوزیت و گلودرد می‌تواند به درمان آن کمک کند. به خصوص در این روزها که التهاب گلو و کرونا به یکدیگر مرتبط شده‌اند، این مسئله نگران کننده است. آنتی بیوتیک‌های مناسب برای کاهش التهاب گلو وجود دارند که در این مطلب به معرفی آن‌ها پرداختیم.

سوالات متداول درباره قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو

بهترین آنتی بیوتیک برای گلو درد چیست؟

انواع مختلفی از آنتی بیوتیک‌ها برای گلو درد وجود دارد. قویترین آن‌ها شامل آموکسی سیلین، آزیترومایسین، سفالکسین و … است.

آیا گلو درد از علائم کرونا است؟

بله. گلودرد در برخی از افراد ظاهر شـده است که می‌تواند از نشانه‌های کرونا باشد.

آیا آزیترومایسین برای گلو درد مناسب است؟

بله. آزیترومایسین یک آنتی بیوتیک قوی برای عفونت گلو است و در شرایطی که افراد گلو درد دارند از آن استفاده می‌کنند.

منبع
healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا