بیماری های مفصلی

قرص شل کننده عضلات؛ قرص‌هایی که باید با احتیاط مصرف شوند

قرص شل کننده عضلات را همه ما کم و بیش می‌شناییم. گرفتگی عضلات احتمالا به سراغ همه ما آمده و درگیرمان کرده است. انقباض غیر ارادی عضلات ناحیه‌ای از بدن که با درد بسیار همراه است. در این مواقع است که ما به سراغ قرص شل کننده عضلات می‌رویم تا برای ساعتی هم که شده از گیر و دار درد ناشی از این گرفتگی رهایی یابیم. ولی استفاده از این قرص ها نیز مانند هر داروی دیگری بایدها و نبایدهایی دارد که توجه به آنها ضروری است. در این مقاله از مجله ژین طب ضمن آشنایی با اسپاسم عضلانی با قرص‌های شل کننده عضلات آشنا خواهید شد.

عضلاتی که ممکن است درگیر اسپاسم شوند

محققان عرصه پزشکی بیش از 15 اختلال عضلانی – اسکلتی را معرفی کرده‌اند. بیشتر این اختلال‌ها در نتیجه حرکات ناگهانی رخ می‌دهد. دلایلی مانند به کارگیری بیش از حد عضله‌ها، چاقی، دیابت و سن بالا نیز ممکن است در اسپاسم عضلات نقش مهمی داشته باشند. این گرفتگی‌ها بیشتر در عضلات شانه، گردن و کمر یا پا خود را نشان می‌دهند و گاهی چنان طاقت فرسا می‌شوند که بیمار در پی کاهش فوری درد خواهد بود.

درد عضلانی ممکن است به دوشکل اسپاسم یا اسپاستیسیته خودنمایی کند. اسپاسم گرفتگی و انقباض ناگهانی ماهیچه‌هاست، اما اسپاستیسته نوعی گرفتگی دائمی است که با سفتی و خشکی عضلات همراه است.  یکی از راه‌های تسکین سریع درد استفاده از قرص شل کننده عضلات است که در این مقاله ژین طب برخی از این قرص‌ها را معرفی خواهیم کرد.

قرص شل کننده عضلات؛ رهایی فوری از درد ناشی از گرفتگی عضلات

  عملکرد تمام قرص‌های شل کننده عضلات تقریبا یکسان است. اما درنوع مواد دارویی تشکیل دهنده باهم متفاوتند. اکنون قرص‌های موثر برای اسپاسم عضلانی و اسپاستیسیته را در دو گروه معرفی خواهیم کرد:

قرص های بدون نسخه برای اسپاسم عضلانی

این داروها که به داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب معروفند انواع گوناگونی دارند که نوع قوی آن را حتما باید با تجویز پزشک مصرف نمایید. داروهایی مانند ایبوبروفن و ناپروکسن از داروهای غیر استروئیدی هستند که برای تسکین درد و شل شدن عضلات استفاده می‌شوند. این داروها در صورت مصرف بیش از حد، عوارضی مانند ناراحتی معده را به همراه خواهند داشت.

این قرص‌ها به عنوان قرص شل کننده عضلات پا، قرص شل کننده عضلات گردن نیز به شما معرفی می‌شوند. البته دارویی مانند استامینوفن هم به عنوان یک داروی عمومی به شکل‌های کپسول و قرص  موجود است که از شدت دردهای ناشی از گرفتگی عضلات می‌کاهد. پیداست که موارد مصرف این قرص‌ها در زمان گرفتگی معمولی عضلات است و در موارد حاد، قرص‌های دیگری توصیه می‌شود.

قرص شل کننده عضلات برای رفع اسپاستیسیته عضلانی

طبیعی است قرص شل کننده عضلات قوی‌تر، در موارد گرفتگی‌های عضلانی شدیدتری نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از این دست قرص‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

باکلوفن؛ بهترین قرص شل کننده عضلات کمر

باکلوفن در مواقعی که التهاب عضلات اعصاب نخاعی را درگیر کرده موثر خواهد بود. همینطور بیماران دچار ام اس که از گرفتگی عضلات رنج می‌برند می‌توانند با مصرف این قرص از شدت درد بکاهند. بهبود بخشیدن  فعالیت ماهیچه‌ها از دیگر ویژگی‌های این قرص موثر است. این دارو در دوزهای 10 و 25 میلی‌گرم در داروخانه‌ها موجود است. عوارض شایع این قرص خواب آلودگی، گیجی و ضعف است.

کاهش سریع التهاب  با قرص شل کننده عضلات متوکاربامول

قرص شل کننده عضلات و متوکاربامول | ژین طب

این دارو در موارد دردهای عضلانی حاد و استخوانی کاربرد دارد. موارد معمول استفاده از متوکاربامول در موارد اسپاسم کمر، گردن درد  و درد آرتروز است. این دارو با اثر بر تکانه‌های عصبی، عضلات را آرام می‌کنند و تاثیر مستقیمی بر عضلات ندارند. البته بنا به میزان درد ممکن است این دارو در ترکیب با داروهای دیگر  موثر‌تر واقع شود.

کاریسوپرودول قویترین قرص شل کننده عضلات کمر و بدن

قرص کاریسوپرودول (carisoprodol) یک نمونه از داروی شل کننده عضلانی است. این دارو از ارسال سیگنال‌های درد به مغز جلوگیری می‌کند و کمی اثر آرامبخشی دارد. با توجه به این خواص از کاریسوپرودول برای شل کردن عضلات گرفته کمر و دیگر نقاط بدن استفاده می‌شود. البته باید اشاره کنیم که به دلیل خواص آرامبخشی که دارد نباید همراه با داروهای CNS یا الکل مصرف شود. همچنین مصرف کاریسوپرودول به صورت طولانی مدت خطر وابستگی ایجاد می‌کند.

تیزانیدین؛ رفع گرفتگی‌های مدت دار عضلانی

 این دارو برای حالت‌هایی از گرفتگی عضلات مصرف می‌شود که مدت زیادی است ادامه دارد و به سفتی عضلات انجامیده است. تیزانیدین روی اعصاب مغزی  و نخاعی اثر می‌گذارد و ناراحتی عضلانی را برطرف خواهد کرد. معمولا تجویز این قرص از مقدار کم آغاز می‌شود و با دوزهای بیشتر ادامه خواهد یافت. لازم است در صورت مواجه شدن با اختلالات خواب و مشکلات کبدی موضوع را با پزشک مطرح کنید.

مصرف دانترولن؛ موثر در درمان دردهای عضلانی

این دارو در آزاد شدن یون کلسیم در بدن موثر است. این دارو به گونه‌ای است که به طور مستقیم بر عضلات اسکلتی تاثیر می‌گذارند و از طریق تنظیم کلسیم التهاب آنها را مدیریت خواهند کرد. در مواردی که بیمار از مشکلات کبدی مثل هپاتیت رنج می‌برد مصرف این قرص به شدت منع شده است. نوع تزریقی این دارو نیز در داروخانه‌ها موجود است که تنها با تجویز پزشک و در شرایط تحت کنترل باید استفاده شود.

در مصرف قرص های شل کننده عضلات احتیاط کنید

قرص شل کننده عضلات و  کمربند پلاتینر | ژین طب

قرص های شل کننده عضلات عموما با عوارضی همراه‌اند که در هر مورد بایستی با دقت مصرف شوند. گاهی حتی اشتباه در استفاده از دوز بالا در یک روز ممکن است مشکلات حرکتی و ضعف شدید را به همراه داشته باشد. البته در درمان گرفتگی عضلات از کمربند پلاتینر برای گرفتگی عضلات ناحیه کمر، فیزیوتراپی و تحریک الکتریکی اعصاب نیز می‌توان بهره برد تا از عوارض قرص شل کننده عضلات مصون بمانید. در این مقاله درباره قرص های گوناگون شل کننده عضلات و موارد مصرف هرکدام اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دادیم. امید که مورد استفاده شما واقع شود. نظرات خود را در این زمینه با ما درمیان بگذارید.

سوالات متداول در زمینه قرص شل کننده عضلات

پس از مصرف داروهای شل کننده عضلات چه حالتی خواهم داشت؟

خواب آلودگی و شل شدن عضلات از نخستین حالات است.

مهمترین خطر قرص شل کننده عضلات کدام است؟

باید مراقب باشید تا به این قرص‌ها اعتیاد پیدا نکنید.

قرص شل کننده عضلات همزمانی مصرف با چه داروهایی خطر دارد؟

همزمان با این قرص‌ها نباید از داروهای خواب آور و ضد افسردگی استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا