بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

درمان كمردرد شديد، انتخاب روش سریع و موثر

درمان كمردرد شديد یکی از دلایل رایجی است که سبب می‌شود افراد به پزشک مراجعه ‌کنند. بر اساس منبع معتبر ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی (NINDS)، کمردرد شایع‌ترین علت ناتوانی شغلی و از کارافتادگی افراد است. این آمار نشان می‌دهد 80 درصد از افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می‌کنند. بیشتر کمردردها نتیجه یک آسیب مانند رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلانی به دلیل حرکات ناگهانی یا مکانیک ضعیف بدن هنگام بلند کردن اجسام سنگین است.

علاوه بر آسیب‌ها برخی بیماری‌ها مانند سرطان نخاع، پارگی یا فتق دیسک، سیاتیک، آرتروز، عفونت‌های کلیوی، عفونت‌های ستون فقرات باعث کمردردهای شدید می‌شوند. کمردرد حاد  دو تا چندین هفته ادامه‌دار است و فرد را ناتوان می‌کند، اما برای درمان باید چه کاری انجام داد؟ آیا روش‌های خانگی در درمان كمردرد شديد موثرند؟ شما می‌توانید با بهبود شرایط فیزیکی و سبک درست زندگی و همچنین یادگیری چگونگی برخی حرکات ورزشی از بروز کمردرد و عود کردن مجدد آن در امان بمانید.

در این مقاله از ژین طب قصد داریم روش‌هایی را معرفی کنیم که با بهره‌گیری از آنها می‌توانید درد ناشی از کمردردهای شدید را تسکین دهید و آنها را درمان کنید. با ما در ادامه همراه باشید.

کمردرد شدید چیست؟

کمردرد شدید دردی است که در ناحیه پشت بدن احساس می‌شود. این درد شدید گاهی ستون فقرات کمری یا پاها و زانو را نیز درگیر می‌کند. یکی از دلایل کمردردهای شدید، اختلالات مکانیکی است. در برخی موارد کمردرد نشان‌دهنده بیماری‌های سیستمیک است که سبب درد بسیار زیادی می‌شود.

در حقیقت می‌توان گفت که کمردرد با بیش از 60 بیماری ارتباط دارد و ممکن است به ناتوانی جدی منجر شود؛ بنابراین درمان کمردرد شدید را باید جدی گرفت. شاید کمی نگران شده باشید، اما خوشبختانه پس از درمان درست، حدود نیمی از افراد مبتلا به کمردرد بهبود پیدا می‌کنند. جالب است بدانید 90 درصد از این مشکلات در هشت هفته حل می‌شوند. پس باید گفت نکته مهم تشخیص به موقع و درمان كمردرد شديد است.

چه کسانی بیشتر به کمردرد شدید مبتلا می‌شوند؟

 تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بروز کمردرد شدید در افراد بین 30 تا 50 سال بیشتر است. این موضوع تا حدی به دلیل تغییراتی است که با افزایش سن در بدن ایجاد می‌شود؛ چرا که با افزایش سن، میزان مایع بین مهره‌های ستون فقرات کاهش می‌یابد و دیسک‌های ستون فقرات با کاهش مایع بین مهره‌ای، به راحتی تحریک می‌شوند. علاوه بر کاهش مایع بین مهره‌ای، بخشی از عضلات در سنین بالا از بین می‌روند که این خود باعث ایجاد کمردردهای شدید خواهد شد.

به همین دلیل است که تقویت عضلات کمر و استفاده از مکانیک خوب بدن برای جلوگیری از کمردرد شدید ضروری است.

کمردرد شدید در زنان بیشتر از آقایان است. به طور کلی کمردرد در بانوان به دو صورت حاد و مزمن اتفاق می‌افتد که بسته به نوع آن، بین دو هفته تا یک ماه ادامه دارد. کمردردهای شدید و حاد معمولا خانم‌ها را برای مدتی درگیر می‌کند و سپس با درمان حل می‌شوند، اما کمردردهای مزمن این‌گونه نیستند. کمردرد در زنان علاوه بر دلایل مربوط به اختلالات ستون فقرات و استخوان‌ها، بارداری، زایمان، اختلالات هورمونی، سندروم قاعدگی و چاقی را نیز شامل می‌شود. برای درمان كمردرد شديد با توجه به نوع آن راهکارهای زیاد وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر درمان سریع کمردرد در خانه با تکنولوژی UIC

دلایل کمردرد‌های شدید چیست؟

آسیب یا فتق دیسک-ژین طب

فشار زیاد ماهیچه‌ای، ماهیچه‌ها و رباط‌های پشت ممکن است به دلیل فعالیت بسیار زیاد کشیده یا پاره شوند. علائم این عارضه درد و سفتی در ناحیه کمر و همچنین اسپاسم عضلانی است. استراحت و فیزیوتراپی راه اصلی درمان كمردرد شديد در این حالت است.

آسیب یا فتق دیسک، دیسک‌های کمر نسبت به سایر دیسک‌ها آسیب‌پذیرتر هستند. این خطر با افزایش سن بیشتر می‌شود. راه شناسایی این نوع کمردرد بسیار ساده است. دیسک کمر یا همان فتق دیسک زمانی ایجاد خواهد شد که دیسک به داخل ستون فقرات کشیده می‌شود و به ریشه‌های عصبی فشار می‌آورد.

در حقیقت این امر ریشه‌های عصبی را تحریک می‌کند و به کمردردهای شدید می‌انجامد، اما علت فتق دیسک چیست؟ آسیب به دیسک یا همان فتق ممکن است در اثر خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین اتفاق بیفتد یا حتی بدون هیچ دلیل مشخصی ایجاد شود. دیسک کمر در برخی مواقع باعث گرفتگی شدید عضلات خواهد شد، اما یکی از نشانه‌های شایع آن درد سیاتیک است. روش‌های تهاجمی مانند جراحی یکی از راه‌های درمان كمردرد شديد در این حالت هستند.

تنگی کانال نخاع، این حالت زمانی است که ستون فقرات باریک می‌شود و به نخاع و اعصاب نخاعی فشار وارد می‌کند. تنگی ستون فقرات بیشتر به دلیل تحلیل دیسک‌های بین مهره‌ها پدید می‌آید. این عارضه نتیجه فشرده شدن ریشه‌های عصبی یا نخاع توسط خارهای استخوانی یا بافت‌های نرم مانند دیسک است. فشار روی اعصاب نخاعی باعث بروز علائمی مانند بی‌حسی، گرفتگی و ضعف می‌شود. این عارضه ممکن است باعث درد یا بی‌حسی شود و با گذر زمان در پاها ضعف ایجاد کند.

انحنای غیرطبیعی ستون فقرات، اسکولیوز، کیفوز و لوردوز همگی شرایطی هستند که باعث انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات می‌شوند. این بیماری‌های مادرزادی، اولین بار در دوران کودکی یا نوجوانی تشخیص داده می‌شوند. انحنای غیرطبیعی باعث ایجاد درد و وضعیت نامناسب می‌شود؛ زیرا این عارضه‌ها به ماهیچه‌ها، تاندون، رباط‌ها و مهره‌ها فشار وارد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: درمان کمردرد در پنج دقیقه؛ با ترکیب سنت و تکنولوژی

آرتروز، استئوآرتریت نوعی آرتروز است که موجب درد شدید کمر خواهد شد. در این حالت مواد نرم و الاستیک که از مفاصل نخاعی و سایر مفاصل بدن محافظت می‌کند از بین می‌رود. هنگامی که آرتروز استئوآرتریت برروی زانو و مفاصل تاثیر می‌گذارد درد ناشی از آن شدیدتر می‌شود. گاهی این نوع آرتروز روی ستون فقرات اثر می‌گذارد و سبب کشیدگی عضلات، تاندون‌ها یا رباط‌ها می‌شود و در نهایت به گردن درد یا کمردرد منجر خواهد شد.

آسپوندیلیت آنکیلوزان (روماتیسم ستون فقرات)، روماتیسم ستون فقرات یکی دیگر از آرتروزهایی‌ است که به کمردردهای شدید می‌انجامد. این نوع آرتروز موجب خشکی و متورم شدن مفاصل در ستون فقرات می‌شود. پس از مدتی، مفاصل خشک و سالم باهم رشد می‌کنند. یکی از شایع‌ترین علامت این آرتروز، درد شدید و خشکی در ناحیه باسن و کمر به خصوص هنگام برخاستن از خواب است. معمولا این عارضه تا بهبود کامل بیش از سه ماه ادامه دارد.

آسیب یا حادثه، گاهی خم شدن معمولی باعث ایجاد کمردرد می‌شود. بسیاری از آسیب‌های کمر ناشی از چرخش، کشش یا حرکت ناگهانی است. در حقیقت هنگامی که شما ناگهان حرکتی را انجام می‌دهید عضلاتتان رگ به رگ می‌شود. برای درمان كمردرد شديد در این شرایط، باید از برخی حرکات اصلاحی بهره ببرید.

پوکی استخوان، پوکی استخوان بیماری است که باعث ضعف و نازک شدن استخوان‌ها در اثر از دست دادن کلسیم می‌شود. در این حالت استخوان‌ها آسیب‌پذیرتر و شکننده‌تر می‌شوند و به راحتی با کوچکترین ضربه ممکن است بشکنند. البته ناگفته نماند پوکی استخوان در بانوان به نسبت آقایان بیشتر است. پوکی استخوان ممکن است باعث شکستگی راحت‌تر ستون فقرات شود. سقوط، بلند کردن اجسام سنگین یا حرکات ورزشی اشتباه، باعث شکستگی دیسک و کمردرد شدید خواهد شد. برای درمان كمردرد شديد در این شرایط می‌توان به مصرف کلسیم بیشتر اشاره کرد.

فیبرومیالژیا، افراد مبتلا به این بیماری، در ماهیچه‌ها و تاندون‌‌ها، به‌ویژه گردن و کمر احساس خشکی و درد شدید دارند. درد در این عارضه ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد. فیبرومیالژیا معمولا به مشکلات خواب، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب یا آسیب‌های قدیمی مرتبط است. علائم در این عارضه ممکن است خودبه‌خود ناپدید شوند.

بیشتر بخوانید: قرص باکلوفن برای کمر درد؛ فواید و نحوه اثر دارو

نقش عوامل بیرونی در بروز کمردرد شدید

چاقی و عدم تناسب اندام-ژین طب

افزون بر آنچه گفته شد، عوامل دیگری هستند که باعث تشدید کمردرد می‌شوند. جهت درمان كمردرد شديد بهتر است با این عوامل آشنا شوید و آنها را کنترل کنید.

  • سن‌ و سال: با بالا رفتن سن معمولا افراد استحکام استخوان خود را از دست می‌دهند و دچار پوکی استخوان می‌شوند. به همین دلیل شکستگی و ترک استخوان‌ها در این افراد بسیار شایع است. علاوه براین، افراد در سنین بالا عضلاتشان تحلیل می‌رود. دیسک بین مهره‌ها با افزایش سن خشک می‌شود و خاصیت انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد. همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند و کمردرد شدید اتفاق می‌افتد. در سنین بالا احتمال کانال نخاعی نیز بیشتر خواهد بود.
  • چاقی و عدم تناسب اندام: یکی از عوامل اصلی ابتلا به کمر درد، اضافه وزن است. در حالت عدم تناسب، اندام عضلات ناحیه شکم و پشت معمولا ضعیف‌ترند. به همین دلیل نمی‌توانند به خوبی از ستون مهره‌ها محافظت کنند. افراد بی‌تحرک نسبت به افرادی که هر روز ورزش می‌کنند بیشتر مستعد کمردرد شدید هستند؛ بنابراین می‌توان گفت یکی از روش‌های درمان كمردرد شديد، ورزش و فعالیت روزانه است. مطالعات نشان می‌دهد، تمرینات سبک ایروبیک برای محافظت از دیسک‌های بین مهره‌ای بسیار مفیدند. تناسب اندام و ورزش دو عامل مهم در درمان كمردرد شديد هستند. وزن زیاد، موجب فشار ستون فقرات می‌شود.
  • بارداری: خانم‌های باردار معمولا به دلیل تغییر استخوان لگن و اضافه وزن دچار کمردردهای شدیدی می‌شوند، اما جای نگرانی نیست؛ چرا که علائم بارداری معمولا پس از به دنیا آمدن نوزاد خود به خود از بین می‌روند.
  • ژنتیک: برخی از بیماری‌های ستون فقرات (آرتروزهای خاص) که به‌صورت مادرزادی و ژنتیکی هستند باعث بروز کمردرد خواهند شد.
  • سختی کار و شغل: افراد با مشاغل سخت که با اجسام سنگین سرو کار دارند، در طولانی مدت دچار کمردردهای شدید می‌شوند. کارهایی که برروی ستون فقرات فشار یا لرزش ایجاد می‌کنند، به کمردرد منجر می‌شوند. در کنار این موارد، پشت میز نشین‌ها هم در معرض کمردرد‌های شدید خواهند بود. این افراد باید از صندلی‌های استاندارد استفاده کنند.
  • سلامت روان: اضطراب، استرس و افسردگی باعث دردهای مزمنی نظیر درد عضلانی یا کمردرد می‌شوند. این نوع اختلالات روانی روی بدن تاثیر مستقیم می‌گذارد.
بیشتر بخوانید: مسکن فوری درد کمر، روشی سریع برای تسکین دردهای ناحیه پشت

کمردردهای شدید چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

هنگامی که شما برای تشخیص کمردرد به پزشک مراجعه می‌کنید او ابتدا با توجه به برخی شواهد بالینی سعی می‌کند مشکل را تشخیص دهد. به همین منظور احتمالا پزشک شما با درخواست یک تاریخچه پزشکی کامل، معاینه را شروع می‌کند. علاوه بر تشخیص، پزشک پس از معاینه فیزیکی می‌تواند تعیین کند که آیا درد بر دامنه حرکتی شما تاثیر می‌گذارد یا خیر؟

پزشک همچنین ممکن است رفلکس‌ها و پاسخ شما به برخی از احساسات را بررسی کند. این مشخص می‌کند که آیا کمردرد شما بر اعصابتان تأثیر می‌گذارد یا خیر.

پس از معاینه فیزیکی اگر پزشک علائم نگران‌کننده یا ناتوان‌کننده یا از دست دادن عصب را مشاهده کند برای اطمینان بیشتر و آغاز درمان كمردرد شديد، آزمایش‌هایی را تجویر خواهد کرد.

برخی علائم نگران‌کننده که به آزمایش بیشتر نیاز دارند عبارتند از:

  • عدم کنترل روده
  • ضعف
  • تب
  • کاهش وزن

با مشاهده هریک از این علائم بهتر است فوراً به یک پزشک متخصص اعصاب یا ارتوپد مراجعه کنید. آزمایشاتتصویربرداری مانند اشعه ایکس، سی‌تی اسکن، سونوگرافی و MRI از جمله آزمایش‌هایی هستند که به پزشک جهت تشخیص قطعی کمک می‌کنند. علاوه براین آزمایش‌ها، در صورتی که دکترتان مشکوک به وجود مشکل در استحکام استخوان‌های پشت شما باشد ممکن است اسکن استخوان یا آزمایش تراکم استخوان را تجویز کند. الکترومیوگرافی (EMG) یا آزمایش‌های هدایت عصبی نیز  به شناسایی هر گونه مشکل در اعصاب کمک می‌کند.

درمان کمردرد و پادرد شدید

کمردرد شدید عارضه بسیار آزاردهنده‌ای است که معمولا زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افراد مبتلا به کمردردهای شدید معمولا به‌راحتی نمی‌توانند راه بروند یا کارهای روزمره‌شان را به‌خوبی انجام بدهند. پرسش این است که برای درمان کمر درد شدید چه باید کرد؟ در پاسخ باید گفت درمان با توجه به علل کمردردهای شدید متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی هر نوع کمردردی با استفاده از روش‌های درمانی خانگی و پزشکی معمولا قابل درمان هستند.

درمان کمر درد شدید در خانه

عوامل زیادی مانند تنش عضلانی، رژیم غذایی نادرست، نداشتن تحرک و فعالیت بدنی، ورم مفاصل، وضعیت نشستن نادرست، انجام اشتباه حرکات ورزشی، چاقی، کفش نامناسب، بارداری و سندروم قاعدگی ممکن است موجب ایجاد کمردرد شود. به همین دلیل درمان خانگي كمردرد شديد عاملی موثر در تسکین درد به شمار می‌رود.

روش‌های درمان کمر درد شدید در منزل عبارتند از:

درمان كمردرد شديد در طب سنتی

طب اسلامی راه‌هایی برای خلاصی از درد پیش روی بیماران قرار داده است. به همین منظور مصرف برخی از گیاهان دارویی و سنتی در کاهش درد کمر بسیار موثر است.

  • زنجبیل درمان خانگی کمردرد شدید

زنجبیل درمان خانگی کمردرد شدید-ژین طب

یکی از راه‌های درمان كمردرد شديد، مصرف ریشه زنجبیل است. ترکیبات ضدالتهابی داخل گیاه زنجبیل به تسکین درد کمر و پا کمک می‌کند. برای این منظور یک لیوان را پر از آب جوش کنید و سپس 4 تا 6 برش نازک زنجبیل را درون لیوان بریزید. حدود 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد. پس از ولرم شدن به این دمنوش معجزه‌آسا عسل اضافه و نوش جان کنید.

  • برگ ریحان به‌منظور درمان خانگی کمردرد شدید

برگ ریحان، درمان گیاهی کمردرد شدید است. برای این منظور شما می‌توانید چندین برگ ریحان را درون آب بریزید و بگذارید تا بجوشد. به محض اینکه نصف آب آن تبخیر شد درون آن نمک بریزید و بنوشید.

  • آرنیکا یک درمان سنتی اما موثر

عصاره گیاه آرنیکا، در درمان جراحات جزئی، درد عضلانی، کبودی و تورم بسیار مفید است. عصاره این گیاه را می‌توانید به‌صورت مستقیم روی پوست بمالید. بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از کرم آرنیکا به همراه طب سوزنی و ماساژ به کاهش درد آرتروز مزمن کمک خواهد کرد. محصولات حاوی عصاره آرنیکا، به بهبود گردش خون کمک می‌کنند و عاملی موثر در تسکین دردهای ماهیچه‌ای و روماتیسمی مانند کمردرد شدید و زانو درد هستند.

  • معجون برای کمردرد

برای کاهش کمردردهای شدید و سیاتیکی که به دلیل فشار برروی دیسک ایجاد می‌شوند، می‌توانید از برخی معجون‌های کاهش درد کمر استفاده کنید. مصرف سیاه‌دانه که با عسل مخلوط شده باشد، به مدت دو ماه یک نوع معجون فوق‌العاده برای کاهش درد کمر است.

تغییرات عادت بد روزمره

گاهی عادات بد باعث ایجاد کمردرد شدید در افراد می‌شوند. به همین دلیل گاهی با کنار گذاشتن این عادات بد، می‌توانید کمردردهای شدید خود را از بین ببرید. برخی از این عادات عبارتند از:

استفاده از کفش‌های مناسب

همیشه سعی کنید از کفش‌های مناسب و سایز پای خود استفاده کنید؛ چرا که کفش‌هایی که سایزشان مناسب پای شما نیستند ممکن است موجب کشیدگی عضلات پاها یا حتی گردن شوند. به همین دلیل است که با پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، دچار کمردردهای شدید می‌شوید. در این حالت بدن از حالت تراز خارج می‌شود، اما تنها کفش‌های پاشنه بلند به کمر آسیب وارد نمی‌کنند، بلکه پوشیدن کفش‌های بیش‌ازاندازه تخت نیز فشار مضاعفی به عضلات شما وارد خواهد کرد. اگر سابقه کمردردهای شدید دارید، بهتر است از کفش‌هایی با کفی و زیره طبی استفاده کنید.

اصول ارگونومی در محیط کار را رعایت کنید

داشتن وضعیت نامناسب پشت میز کارتان، سبب درد کمر و عضلات می‌شود. به همین منظور هماهنگ کردن شرایط محیط کار با نیازهای بدنتان، راهی موثر در درمان كمردرد شديد است. برای مثال شما باید صفحه مانیتور را دقیقا روبروی چشمان خود قرار دهید یا از یک صندلی با ارتفاع  مناسب استفاده کنید. علاوه براین موارد صندلی شما باید قوس طبیعی داشته باشد تا گودی کمرتان را به طور کامل پر کند.

برخی افراد با اجسام سنگین سرو کار دارند. برای بلند کردن وسایل از روی زمین ابتدا چمباتمه بزنید و به جای کمر از فشار پاهایتان استفاده کنید. فراموش نکنید که مهره‌های کمر ظریف و آسیب‌پذیرتر هستند و توان زانو و پاهایتان بیشتر از مهره‌های کمرتان است.

اگر در محیط کار مجبور هستید اجسام سنگین را حرکت یا هل دهید بهتر است از کسی کمک بخواهید یا از چرخ‌های دستی استفاده کنید. شاید بگویید تا به امروز اجسام سنگینی را بلند کرده‌اید و دچار آسیب نشده‌اید. فراموش نکنید مهره‌های کمر در طول زمان دچار آسیب و ناتوانی خواهند شد.

نداشتن خواب کافی

یکی از روش‌های ساده درمان فوری کمردرد شدید، داشتن خواب کافی طی شبانه‌روز است. اختلالات خواب  باعث بدتر شدن درد می‌شود و بر میزان آستانه درد فرد نیز تاثیر می‌گذارد. به طور معمول هر فرد بزرگسال باید روزانه بین 7 تا 9 ساعت بخوابد. کمبود خواب موجب دردهای شدید عضلانی می‌شود.

علاوه بر خواب کافی، نحوه خوابیدن نیز در درمان کمردردهای شدید موثر است. برای درمان باید حتما از تشک و بالشت‌های مناسب استفاده نمایید. برای اینکه صبح بدون کمردرد برخیزید و خواب با کیفیتی داشته باشید، تمام نقاط بدنتان حین خواب باید راحت و هم سطح باشد.

عدم مدیریت استرس و اضطراب

استرس و اضطراب ممکن است موجب اسپاسم‌های شدید عضلات شوند. این گرفتگی‌های برای افراد بسیار دردناک هستند. اگر شما نیز نمی‌توانید استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید و دائما دچار کمردرد و دردهای عضلانی هستید از درمان كمردرد شديد چند روش زیر بهره بگیرید.

روش‌های مدیریت استرس:

  • مراقبه و مدیتیشن
  • تنفس عمیق
  • آرام کردن تدریجی عضلات
  • یوگا
  • تصورات آرامش‌بخش

رژیم غذایی ضدالتهابی:

درمان برخی کمردردها مانند درمان كمردرد شديد پریودی، با پیروی از رژیم ضدالتهابی امکان‌پذیر است. در رژیم ضدالتهابی بهتر است از غذاهای حاوی اسید چرب امگا 3 استفاده کنید؛ چرا که این چربی در کاهش التهاب بدن موثر است. برخی مواد غذایی که حاوی امگا 3 هستند عبارتند از:

  • ماهی
  • گردو
  • بذر کتان
  • بذر کنف
  • دانه چیا

علاوه بر موادغذایی بالا برخی دیگر از موادغذایی مانند آناناس، زنجبیل و زردچوبه  التهاب بدن و ماهیچه‌ها را کاهش می‌دهند. خوردن میوه‌ها و سبزیجات نیز  برای هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش التهاب مفید‌ند؛ چرا که میوه‌ها و سبزیجات دارای مقدار زیادی فیتوونوتریشن، ویتامین و موادمعدنی هستند که برروی عملکرد بهتر عضلات تاثیرگذارند.

درمان کمر درد شدید با ورزش

برخی از کمردردهای شدید با ورزش درمان می‌شوند. در ادامه  به سه ورزش موثر در درمان كمردرد شديد اشاره کرده‌ایم:

چرخش دو زانو به منظور درمان خانگی کمردرد شدید

چرخش دو زانو-ژین طب

این تمرین ورزشی مناسب افرادی است که به دنبال یک حرکت ورزشی راحت اما موثر می‌گردند. برای انجام این تمرین ابتدا فرد باید برروی زمین دراز بکشد و سپس زانوهایش را به هر سمتی بچرخاند. فراموش نکنید در حین انجام این تمرین شانه‌ها از روی زمین جدا نخواهد شد. این تمرین ورزشی برروی قسمت پایینی کمر تاثیر می گذارد و کشش وارد می‌کند. هر طرف را به مدت دو دقیقه انجام دهید. این برای درمان كمردرد شديد ثابت بسیار موثر است.

کشش عضلات همسترینگ به صورت طاق باز

کشش عضلات همسترینگ به صورت تاق باز-ژین طب

 

به پشت دراز بکشید و پای خود را بالا بیاورید و یک حوله دور پنجه پایتان بپیچید و پاها را تا جایی که کف پا به سمت سقف قرار گیرد، بالا ببرید. این حرکت را 3 تا 5 دقیقه نگه دارید و سپس روی پای دیگر امتحان کنید. این ورزش برروی قسمت‌های پایینی کمر تاثیر می‌گذارد. این ورزش به‌عنوان بهترین ورزشی برای درمان كمردرد شديد توصیه می‌شود.

نشستن پشت به دیوار

تمرین پشت به دیوار نشستن -ژین طب

برای انجام این حرکت ورزشی ابتدا حدود سی سانتی‌متر از دیوار فاصله بگیرید و سپس خودتان را روی دیوار به سمت پایین بکشید تا جایی که زانوهایتان به آرامی خم شود و پشتتان کامل به دیوار بچسبد. به مدت 10 ثانیه در همین وضعیت بمانید. برای محکم شدن عضلات پشت می‌توانید روزانه این حرکت را 8 تا 12 بار تکرار کنید.

روش‌های درمانی پزشکی

در برخی مواقع که روش‌های خانگی تاثیری روی درد نمی‌گذارند و کمردردهای شدید شما را کلافه می‌کنند فرد باید حتما به یک پزشک متخصص اعصاب یا ارتوپد مراجعه کند. در این صورت پزشک دارودرمانی را آغاز  و در صورت نیاز عمل جراحی را تجویز می‌کند.

داروی کمر درد شدید چیست؟

در صورتی که شدت درد آنقدر زیاد است که داروهای گیاهی تاثیری روی آن ندارد، می‌توانید برای کاهش درد عضلات کمر از انواع قرص‌های مسکن مانند باکلوفن یا استامینوفن استفاده کنید. برخی از داروهای کاهنده التهاب نیز به کاهش درد عضلات کمر کمک می‌کنند. به جز قرص، انواع و اقسام پمادها و کرم‌ها نیز هستند که همراه با ماساژ به کاهش درد کمر کمک خواهند کرد.

پماد برای درمان کمر درد

پماد فلفل  محل درد را گرم نگه می‌دارد و فشار خون در آن ناحیه را افزایش می‌دهد. علاوه براین، روغن شترمرغ و روغن سیاه دانه برای تسکین درد و درمان مشکلات غضروفی و ماهیچه‌ای بسیار کاربرد دارد.

فیزوتراپی

در برخی شرایط که شدت درد کمر بسیار زیاد است، پزشک به شما مراجعه به یک فیزیوتراپ را پیشنهاد می‌کند. در این صورت متخصص فیزیوتراپ با ورزش دادن عضلات به بهبود و کاهش آن کمک می‌کند.

جراحی

جراحی دیسک‌، آخرین گزینه در درمان کمردردهای شدید است. چنانچه فرد بیمار تحت هیچ‌ شرایطی با دارو درمانی و فیزیوتراپی درمان نشد، پزشک پس از بررسی و تشخیص جراحی را پیشنهاد می‌کند.

کمردرد شدید، دردی آزاردهنده

در آخر اینکه کمردردهای شدید همیشه آزاردهنده هستند و اگر فرد آنها را درمان نکند ممکن است دچار بیماری‌های دیگری نیز شود. ما در این مطلب روش‌های درمان كمردرد شديد را بیان نموده‌ایم که با بهره از هریک از این روش‌ها می‌توانید کمردردهای مزمن و شدید خود را درمان کنید.

سوالات متداول

آیا درمان کمر درد شدید بعد از سزارین امکان‌پذیر است؟

بله، کمردردهای شدید پس از سزارین در بین خانم‌ها بسیار شایع است. با برخی حرکات ورزشی و تقویت عضلات کمر می‌توانید به بهبود و کاهش درد کمک کنید.

آیا درمان کمر درد شدید در اوایل بارداری امکان‌پذیر است؟

بله، با ترشح هورمون ریلکسین عضلات ناحیه کمر شل می‌شوند. در نتیجه با انجام برخی حرکات ورزشی می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.

روش درمان کمر درد شدید در کرونا چیست؟

کرونا با درگیری عضلات موجب کمردردهای شدید می‌شود. تغذیه مناسب به همراه حرکات ورزشی، تاثیر مثبتی برروی کمردردهای شدید کرونایی دارد.

منبع
healthline.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا