بیماری های مفصلی

درد ساق پا؛ آیا درد ساق پا نشانه بیماری است | علائم و درمان | 2023

 درد ساق پا گاه و بیگاه با انجام حرکات سنگین به سراغتان می‌آید. البته درد ساق پا دلایل دیگری نیز دارد. درد در ناحیه ساق پا ممکن است به سبب مشکلات ایجاد شده در رگ‌های خونی، اعصاب، ماهیچه‌ها و همچنین مفاصل نیز ایجاد شود که باید خیلی زود راه مناسب درمان آن را یافت. پس بهتر است پس انجام درمان‌های مقدماتی درصورت ادامه درد ساق پا حتما به پزشک مراجعه کنید تا با معاینات مربوط، درمان مناسب را آغاز کند و زندگی روزمره شما دچار اختلال نشود. در این مقاله از  مجله پزشکی ژین‌طب هر آنچه باید درباره  درد ساق پا بدانید را به شما گوشزد کرده‌ایم.

دردساق پا به چه دلیل است؟

درد ساق پا وقتی پدید می‌آید که در فعالیت‌های بدنی  تغییراتی ایجاد شود. مثلا اگر در هفته چندین روز را به ورزش اختصاص می‌دهید ممکن است به درد ساق پا دچار شوید. البته شدت درد به نوع حرکات فیزیکی شما بستگی دارد. دویدن در مسافت‌های طولانی و بالارفتن از کوه ممکن است درد متفاوتی در ساق پا ایجاد کنند. این دردها که  تا چند روز ادامه می‌یابد ممکن است دلایل پزشکی نیز داشته باشد که باید نسبت به آن حساس بود. اغلب دردهای ساق پا در این شرایط پدید می‌آید:

  • درد ساق پا بعد از دویدن
  • درد ساق  بعد از ورزش
  • درد  بعد از عمل دیسک کمر
  • درد ساق پا بعد از پیاده روی
  •  بعد از عمل رباط صلیبی
  • درد پا به علت دیسک کمر
  • درد ساق پا بعد از طناب زدن
  • درد به علت سرما
  • درد ساق پا در بارداری و پریودی

درد ساق پا نشانه چیست؛ علائم و هشدارها 

 درد ساق پای یک دونده در میدان مسابقه | ژین‌طب

وقتی درد در ساق پا آغاز می‌شود نشانه آن است که ماهیچه و بافت استخوان  پا درچار کشیدکی یا مشکلی شده است. در موارد حادتر هم ممکن است تنگی شریان‌ها سبب درد باشد. برخی بیماری‌ها که ممکن است با نشانه درد ساق پا وجود داشته باشند چنین است:

· مشکلات عروقی: تنگ شدن شریان ها گاهی سبب درد ساق پا خواهد شد که ممکن است در این میان رنگ پوست در آن ناحیه نیز تغییر کند. به این ترتیب گاهی افزایش غلظت خون باعث درد ساق پا می‌شود.

· گرفتگی عضلات: خستگی و گاهی کم آب بودن عضلات  سبب درد ناگهانی ساق پا خواهد شد.

· آسیب عصب سیاتیک: سرایت درد فشردگی عصب سیاتیک به قسمت ساق پا نیز از موارد شایعی است که ممکن است درد ساق پا را پدید آورد.

· تنگی کانال نخاعی علت درد ساق پا: هنگامی که نواحی داخلی ستون فقرات تنگ شود به اعصاب فشار وارد خواهد شد. این رخ داد سبب می شود تا در ناحیه ساق پا احساس درد کنید.

· التهاب تاندون: تاندون‌ها رشته‌های محکمی هستند که موجب اتصال ماهیچه به استخوان خواهند شد. وقتی تاندون ملتهب شود درد در ناحیه ساق پا ایجاد خواهد شد. التهاب در تاندون‌های همسترینگ بیشتر شایع است.

علت درد ساق پا در زنان؛ شایع ترین علت درد ساق در خانم‌ها

 درد ساق پای یک خانم ب کفش قاب بلند | ژین‌طب

شاید درد ساق پا را نتوان به جنسیت ربط داد اما برخی محدودیت های فیزیکی ممکن است مشکلات بیشتری را برای خانم ها یا آقایان ایجاد کنند. در این میان می توان به ضعیف تر بودن استخوان بندی خانم ها اشاره کرد. همچنین گاهی استفاده از کفش های خاص سبب و کفش های پاشنه بلند سبب ایجاد درد ساق چپ یا راست زنان خواهد شد. البته تمام نکاتی که به عنوان دلایل درد پا گفته شد در باره زنان نیز صدق می کند. برخی شرایط دیگر نیز ممکن است سبب ایجاد این درد در خانم ها شود:

درد ساق پا در بارداری

تحقیقات نشان می‌دهد درد ساق پای بارداری مربوط به سه ماهه دو و سوم بارداری است. از دلایل ایجاد این درد می توان به افزایش وزن مادر  و به هم خوردن نظم هورمونی اشاره کرد. برخی محققان هم افزایش حجم مایعات در قسمت پاها را دلیل اصلی درد ساق پای بارداری عنوان کرده‌اند.

دردساق پا در پریودی

خانم ها  معمولا دو یا سه روز پیش از قاعدگی از درد ساق پا گله دارند. این درد در برخی موارد تا پایان قائدگی همراه فرد خواهد بود. در این میان خانم‌ها، درد ساق پا هنگام خواب را نیز تجربه خواهند کرد؛ زیرا هورمون‌های بدنشان به هم ریخته است که خود را با دردهایی مانند درد ساق پا نشان می‌دهد.

کمبود کدام ویتامین باعث درد ساق پا میشود؟

ویتامین دی D یکی از مهمترین ویتامین‌ها برای استخوان‌ها به شمار می‌رود و کمبود ویتامین D در شرایط گوناگون سبب ایجاد درد ساق پا یا ضعف در این ناحیه  خواهد شد. البته در این میان نقش ویتامین ب1، ب6 و ب12 را  در ترمیم و تقویت مفاصل نمی‌توان از نظر دور داشت.

نحوه درمان درد ساق پا

 درمان درد ساق پا با بستن زانوبند زاپیامکس | ژین‌طب

برای درمان درد ساق پا روش‌های گوناگونی توصیه شده است. در گام نخست درمان غیر جراحی و بی‌دارو توصیه می شود. این درمان شامل استراحت یک هفته‌ای است که  در کاهش درد نقش به سزایی خواهد داشت. اما ممکن است این اقدام اولیه در کاهش درد و بهبودی تاثیر نداشته باشد که در این صورت باید درمان های دیگر را آغاز کرد

  • بهترین قرص برای درد ساق پا: برای تسکین درد ساق پا از داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب  استفاده می شود. داروهایی مانند ایبوبروفن ، ناپروکسن و اسپرین در کاهش درد ساق پا بسیار موثر است.
  • درمان‌های خانگی: استفاده از روش های خانگی مانند کمپرس آب سرد و گرم
  • تمرینات کششی: انجام حرکات کششی با احساس کاهش درد در ساق پا همراه خواهد بود
  • زانوبند زاپیامکس: استفاده از تکتولوژی جدید در کاهش درد ساق پا بسیار موثر است. این زانو بند با کمک سه فناوری اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس که به تکنولوژی UIC مشهور است در کاهش درد و درمان در بسیار موثر است.
  • عمل جراحی: درموارد حاد  وقتی هیچ کدام از درمان های معمولی پاسخ گو نباشد، پزشک گزینه جراحی را پیشنهاد خواهد داد.

بهترین دکتر برای درد ساق پا؛ کدام کلینیک، کدام پزشک

 در این مقاله درد ساق پا از جنبه‌های گوناگون بررسی شد. شما با توصیه به تمامی موارد گفته شده مراحل نخست درمان را آغاز کنید. اگر درمان نخستین پاسخ‌گو نبود حتما به پزشک مراجعه کنید. برای این مشکل شما باید به پزشک متخصص پا یا دکتر ارتوپد مراجه نمایید.

پرتکرارترین پرسش‌ها درباره درمان درد ساق

آیا درد ساق پا نشانه بیماری است؟

اگر پس از درمان‌های اولیه تغییری در درد ساق پا ایجاد نشود ممکن است هشداری برای یک بیماری جدی‌تر باشد.

درمان درد ساق پا با طب سنتی هم ممکن است؟

بله در درمان سنتی درد ساق پا توصیه می‌شود تا از نوشیدن نوشابه‌های گازدار بپرهیزید و از موادی مانند آب آلبالو، لیمو  زردچوبه و روغن خردل استفاده کنید.

مورد اورژانسی درد ساق پا چیست؟

اگر ساق پایتان در اثر سانحه آسیب جدی دیده باشد حتما باید خیلی زود توسط پزشک معاینه شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا