درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین؛ راهی سریع برای خلاصی از زخم دهانی
درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین یکی از راههای رهایی از درد زخمی است که دلیل ایجاد آن هنوز یک معماست. دیفن هیدرامین را میتوان با شیرمنیزیا مخلوط کرد و دهان را با آن شستشو داد. شستن دهان به مدت یک دقیقه با این محلول میتواند کمک زیادی به سرعت درمان آفت دهان کند.
یکی از نکات عجیب درباره آفتهای دهانی این است که بروز آفت دلیل مشخصی ندارد. هر چند از عفونت، استرس یا بیماریهای زمینهای به عنوان دلایل بروز آفت دهان نام برده میشود ولی هنوز دلیل مشخصی برای آن بیان نشده است. در این مقاله از ژین طب به بررسی راههای درمانی رایج آفت دهان خواهیم پرداخت.
درمان آفت دهان با تتراسایکلین و دیفن هیدرامین؛ کاهش کلاژن سازی بروز زخم
آفت دهان زخمهای کوچک سفید روی زبان و داخل دهان هستند. این بیماری که در اثر رشد بیش از حد باکتریها ایجاد و به عنوان برفک و کاندیدیازیس دهان نیز شناخته میشود. زخمهای آفتی یا شانکر یک شکایت رایج در بین بیماران است. درحالیکه اکثر افراد گهگاه آنها را تجربه میکنند، برای برخی به یک بیماری مزمن تبدیل میشود. گزینههای بدون نسخه به داروهای بی حسکننده و ضد التهاب محدود میشود.
اینها ممکن است تنها تسکین مختصری را برای کسی که از زخمهای دردناک شانکر رنج میبرد، ایجاد کند. یکی از درمانهای رایج برای آفت دهان استفاده از داروهای حاوی تتراساکلین است.
تتراسایکلین یک آنتی بیوتیک است که به کشتن باکتریهای مرتبط با زخم کمک میکند. تتراسایکلین همچنین تولید کلاژناز را کند میکند که منجر به تجزیه کلاژن و ایجاد زخم میشود. این ماده دارویی هم درد را کاهش میدهد هم به بهبود سریعتر زخمها کمک و از ایجاد زخمهای جدید جلوگیری میکند. شربت دیفن هیدرامین برای آفت دهان کودک هم با اثرگذاری مشابه ولی دز کمتر به تسکین درد آفت دهان کمک میکند.
درمان آفت دهان با آموکسی سیلین؛ آنتی بیوتیک محبوب
مصرف آنتی بیوتیکهای رایج نظیر آموکسی سیلین و آموکسی سیلین-کلاوولانیک اسید میتواند نشانهها و علائم آفت دهان را را کاهش دهد. آموکسی سیلین یک آنتی بیوتیک پرمصرف است که به گروه پنی سیلین تعلق دارد. این آنتی بیوتیک رایجترین آنتی بیوتیکی است که برای عفونتهای تنفسی مانند برونشیت و اغلب در کنار اسید کلاوولانیک تجویز میشود.
با این اوصاف با زهم اثر آنتی بیوتیکها در درمان عفونتهای تنفسی جای سوال دارد. به دلیل نگرانیهای فزاینده در مورد گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی، مهم است که این داروها پس از سنجش دقیق فواید و مضرات آن تجویز شود.
درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین؛ تصوری اشتباه از واقعیت
درمان فوری آفت دهان یکی از خواستههای افرادی است که با این عارضه روبرو هستند. برخلاف تصوری که از درمان فوری وجود دارد باید گفت آفت دهانی هم مانند سایر عوارض و زخمهایی که در بدن ایجاد میشود؛ با درمانی فوری از بین نمیرود.
درمانهای دارویی یا خانگی آفت دهانی صرفا میتوانند به کاهش دوره بیماری کمک کنند یا به صورت موقتی باعث تسکین یا بی حسی زخم شوند. نکتهای که باید به آن دقت داشت این است که آفتها در دوره دو هفتهای بهبود میبایند و از بین میروند. راههایی که برای درمان آفت دهان توصیه میشود صرفا میتوانند این دوره را کوتاهتر یا کم دردتر کنند.
جوش شیرین معمولا در خنثی سازی اثر اسیدی موجود در دهان پس از مصرف غذا موثر است و میتواند به کاهش درد و سوزش آفت دهان کمک کند. برای استفاده از جوش شیرین به این روش عمل کنید؟
یک قاشق چایخوری جوش شیرین را با نصف فنجان آب مخلوط و 15 تا 30 تانیه دهان خود را با آن شستشو بدهید و آن را دور بریزید. روزانه به توجه به شدت آفت، از تا 4 بار این اقدام را تکرار کنید.
درمان آفت دهان با ماست؛ کلسیم بخورید
درمان آفت دهانی با روشهای مختلفی صورت م یگیرد؛ برخی با دارو و برخی با استفاده از مواد طبیعی. در درمانهای سنتی درمان گیاهی نظیر خوردن ریحان یا پیاز خام توصیه شده است. مصرف ویتامین C طبیعی با خوردن میوهها و سبزیحاتی که منبع این ویتامین هستند از دیگر راههای تسکین آفت دهان محسوب میشوند.
استفاده از ترکیب دمنوش مریم گلی و نعناع به عنوان دهانشویه هم راه دیگری است که برای درمان آفت دهان استفاده میشود. در کنار این موارد خوردن ماست و به طور کلی لبنیات راه دیگری برای درمان آفت است.
نیستاتین؛ بهترین قطره آفت دهان
درمانهای مختلفی برای آفت دهان وجود دارد. یکی از این درمانها استفاده از قطرههای دارویی است. نیستاتین یک داروی ضد عفونی به شمار میرود که برای رفع عفونتهای پوست، دهان، گلو و واژن استفاده میشود. این دارو به شکل قرص و قطره و کرم قابل تهیه است.
به طور کلی آفت دهان یک عفونت قارچی محسوب میشود که با استفاده از قطره نیستاتین قابل درمان است. استفاده از این قطره به این صورت است باید پنبه یا دستمال آغشته به این قطره را روی آفت بمالید تا هم عفونت آن از بین برود و هم زخم افت بی حس شود.
یادداشت پایانی؛ درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین
نکته مهمی که درباره آفتها وجود دارد این است که آفتها دلایل مشخصی ندارند. از این رو درمان آفت یا زخم دهانی بیشتر به صورت تسکین درد و ضدعفونی است. درمانهای فوری از بین بردن زخم دهانی و آفت گاهی اوقات دور از واقعیتها بیان میشود.
به هر صورت استفاده از روشهای درمانی سنتی، خانگی و دارویی نظیر درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین میتوانند به بهبود سریعتر آن کمک کنند یا حداقل میزان درد آفت را کاهش دهند. اگر آفت ها بیشتر از دو هفته طول بکشند یا شکل و دردناک بودنشان تشدید شد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
سوالات متداول درمان آفت دهان با دیفن هیدرامین
آیا آموکسی سیلین آفت دهان را بدتر میکند؟
افرادی که آنتی بیوتیک مصرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به آفت دهان هستند. آنتی بیوتیکها ممکن است باکتریهایی را که از رشد خارج از کنترل کاندیدا جلوگیری میکنند، نابود کند. استفاده طولانی مدت از داروهای استروئیدی میتواند خطر آفت دهان را افزایش دهد.
بهترین قرص برای زخم دهان چیست؟
قرصهای باکال هیدروکورتیزون حین حل شدن در داخل دهان، هیدروکورتیزون آزاد میکنند. این قرص درد زخمهای دهان را تسکین میدهند و بهبود را تسریع میکنند. قرص باکال هیدروکورتیزون با نسخه در دسترس است.
تمیز کردن آفت دهان میتواند به درمان کمک کند؟
تمیز نگه داشتن آفت دهان با استفاده از مسواک دندانها و عدم استفاده از دخانیات بسیار مهم است. در دورانی که زخم و آفت وجود دارد از خوردن غذاهای تند خودداری کنید.