درمان عفونت با خام گیاه خواری و تقویت سیستم ایمنی
درمان عفونت با خام گیاه خواری واقعیت دارد یا خیر؟ داشتن یک رژیم غذایی کامل و سالم به سلامت بدن انسان کمک میکند. تهیه یک رژیم غذایی مناسب باید با مشورت پزشک انجام شود. همه ما میدانیم که گنجاندن گیاهان در برنامه غذایی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونتها مؤثر هستند. برای برخی افراد این سؤال به وجود میآید که عفونت چگونه با خام گیاهخواری از بین میرود؟ برای پاسخ به این پرسش با ادامه این مقاله از مجله پزشکی ژین طب همراه ما باشید.
خام گیاهخواری چیست؟
امروزه اکثر افراد مصرف محصولات حیوانی مانند گوشت و… را کنار گذاشتهاند و از رژیم غذایی گیاهی خام پیروی میکنند. این دسته از افراد معتقدند که خوردن غذاهای گیاهی خام سلامت و تندرستی آنها را بهبود میبخشد و از آنجایی که درمان عفونت با خام گیاهخواری ممکن است، در نتیجه این رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماریهای پزشکی را تا حدودی کاهش میدهد.
در این نوع رژیم غذایی، گیاهان به صورت خام و کاملا ارگانیک مصرف میشوند و پختن آنها در دمای بالاتر از 59 درجه سانتیگراد (118 درجه فارنهایت) ممنوع است. این افراد معتقدند که با پختن گیاهان و سبزیجات تمامی آنزیمهای مفید از بین میروند. برنامه رژیم خام گیاهخواری شامل چه گروههای غذایی است؟
گروه غذایی خام گیاهخواری
برای بسیاری از افراد این سؤال به وجود میآید که گروه خام گیاهخواران چه موادی مصرف میکنند؟ آیا این گروههای غذایی در درمان عفونت با خام گیاهخواری مؤثرند؟ در ادامه مقاله قصد داریم در باره فواید این رژیم غذایی خاص توضیح دهیم.
- گروه میوهها
- گروه سبزیجات
- آجیل و دانهها
- غلات کامل و جوانه زده
- حبوبات نپخته
- شیر و ماست غیرپاستوریزه
- سرکه سیب
جایگاه گروه غذایی خام گیاهخواری در هرم غذایی
هرم غذایی نشاندهنده جایگاه هر ماده غذایی در گروههای خاص براساس فواید و ارزششان است. برای اینکه بهتر متوجه این موضوع شوید، جایگاه گروه غذایی مربوط به رژیم خام گیاهخواری را بررسی خواهیم کرد.
- گروه غلات، در پایینترین بخش یک هرم غذایی قرار دارند و برای تأمین انرژی و رشد و سلامت سیستم عصبی ضروری هستند. این گروه غذایی باید بهطور روزانه حدود 10 الی 12 واحد مصرف شوند.
- گروه میوهها و سبزیجات در بخش دوم هرم غذایی جای گرفتهاند. همه ما میدانیم که میوهها و سبزیجات سرشار از انواع ویتامین، فیبر، املاح معدنی و… هستند که در سلامت بدن، مبارزه با عفونتها و… تأثیر دارند. در یک رژیم غذایی متعادل هر فرد بهطور روزانه باید حدود 2 الی 4 واحد میوه و 3 الی 5 واحد سبزی مصرف کند.
- گروه آجیل و دانهها در بخش سوم هرم غذایی هستند. همانطور که میدانید این گروه غذایی سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی است که به سلامت بدن کمک میکنند. مصرف 2 الی 3 واحد آجیل در هر روز برای تمامی افراد توصیه میشود.
حالا که به ارزش و جایگاه هر گروه در هرم غذایی پیبردید، میتوانید مطمئن شوید که درمان عفونت با خام گیاهخواری میسر است.
ارزش غذایی مواد خام گیاهخواری
از آنجایی که میوه، سبزیجات، حبوبات و… بسیاری وجود دارد، ارزش غذایی هر گروه را بهطور کلی بیان میکنیم.
-
گروه میوه و سبزیجات
میوهها و سبزیجات یک منبع غنی از ویتامینها، آهن، و سایر املاح معدنی و مغذی هستند که در سلامت بدن، تقویت سیستم ایمنی، رفع التهابات و… اهمیت بسیار بالایی دارند؛ بنابراین این گروه در رژیم غذایی خام گیاهخواری در الویت اول قرار گرفتهاند. میتوان گفت مصرف میوههایی چون سیب، موز، پرتقال، نارگیل و انواع توتها در یک رژیم گیاهخواری برای عفونت بهعنوان یک دشمن قوی محسوب میشوند.
-
گروه غلات
غلات که شامل دانه یا جوانههای گندم، جو، سبوس و… هستند فواید زیادی برای بدن انسان دارند. غلات به تأمین انرژی بدن، سلامت قلب، رودهها و… کمک بسیاری میکنند؛ به همین خاطر از این گروه غذایی برای درمان عفونت از طریق خام گیاه خواری میتوان استفاده کرد.
غلات دارای 67 درصد پروتئین و مواد مغذی دیگری چون آهن، فیبر، ویتامینهای گروه B، کربوهیدرات و … هستند.
-
گروه آجیل و دانهها
آجیل منبع غنی از پروتئین، چربیهای سالم و فیبر، مواد معدنی (مانند منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن گیاهی و روی)، ویویتامینهای 11، B2، B3 و ویتامین E هستند که به حفظ وزن، سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکنند.
-
گروه لبنیات
لبنیات سرشار از کلسیم، ویتامین D و مواد مغذی دیگری چون پروتئین، پتاسیم، منیزیم، ویتامین A، ویتامین B12، ریبوفلاوین است که به سلامت استخوانها، کاهش فشار خون و سلامت رودهها و دستگاه گوارش کمک میکند؛ بنابراین میتوان گفت گیاهخواری و بیماری التهابی روده با یکدیگر رابطه مستقیم دارند؛ یعنی به دلیل وجود پروبیوتیک در لبنیات، باکتریهای مفید موجود در روده تقویت میشوند و خطر ابتلا به بیماریها و عفونتهای گوارشی کاهش مییابد.
-
گروه حبوبات
مصرف هر 100 گرم حبوبات حاوی کربوهیدرات (14 گرم)، پروتئین (5 گرم) و دیگر مواد مغذی چون پتاسیم، آهن، فیبر، ویتامین C، کلسیم، منیزیم و ویتامین B6 است.
حالا که با گروه مواد غذایی رژیم خام گیاهخواری آشنا شدید، در ادامه چندین روش مصرف این مواد غذایی را خواهیم گفت.
روش تهیه غذا در رژیم خام گیاهخواری
همانطور که از نام این رژیم غذایی مشخص است، در خام گیاهخواری تمام مواد غذایی بهصورت خام و تازه مصرف میشوند. افراد هنگام تهیه غذا در رژیم غذایی خام از استراتژیهای خاصی مانند خیساندن، کم آب (پختن با حرارت کم) و ترکیب غذا (مخلوط سبزیجات و میوههای خام) پیروی میکنند. میوهها و سبزیجات و آجیل اغلب به صورت خام در سالاد یا اسموتیها استفاده میشوند، اما دیگر گروههای غذایی مانند حبوبات خیسانده میشوند و غلات به شکل جوانه مورد استفاده قرار میگیرند.
فواید خام گیاهخواری چیست؟
رژیم غذایی خام گیاهخواری از میوه، سبزیجات، غلات و… تشکیل شده که منبع غنی از انواع ویتامین و مواد مغذی موردنیاز بدن هستند. در ادامه فواید خام گیاهخواری را بررسی خواهیم کرد.
تأثیر رژیم خام گیاهخواری در عملکرد دستگاه گوارش
گروه مواد غذایی رژیم خام گیاهخواری مملو از پتاسیم، آنتیاکسیدان، آنزیمهای مفید، فیبرها و پروبیوتیکها هستند که به تقویت سیستم گوارش کمک میکنند. بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن در روده قرار دارد. بهبود عملکرد دستگاه گوارش به هضم غذا و دفع عفونت دستگاه گوارش و معده کمک بسیاری میکند؛ بنابراین میتوان گفت گیاهخواری برای عفونت گیاهخواری و بیماری التهابی روده با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند؛ چراکه یک رژیم غذایی خام گیاهخواری در رفع التهاب روده مؤثر است.
درمان عفونت با خام گیاه خواری و خواب راحت
اگر بدن شما به اندازه کافی استراحت نداشته باشد در مبارزه با عفونتها ناتوان است؛ بنابراین مصرف سبزیجات مانند کلم بروکلی، آجیل و دیگر گروه غذایی حاوی کلسیم و ویتامین B12 در این رژیم غذایی در رفع تنشهای استرسزا و بیخوابی مؤثر هستند.
تأثیر رژیم خام گیاهخواری تقویت سیستم ایمنی بدن
سبزیجات و میوهها مانند پرتقال، کدوسبز، هویج، انواع توت، سیب و… حاوی مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین A، ویتامینهای گروه B، منیزیم و آهن هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت و آنها را برای مبارزه با عفونتها آماده میکنند.
تأثیر رژیم خام گیاهخواری در دستگاه مجاری ادرار
شاید تاکنون شنیده باشید که گیاهخواری برای عفونتهای مجاری ادراری مؤثر است و این بیماری را درمان میکند. عفونتهای مجاری ادراری به دلیل بازگشت باکتریهای مدفوع به داخل دستگاه ادرار به وجود میآیند. یک رژیم غذایی خام گیاهخواری حاوی مقداری فیبر است که از ورود باکتریهای مضر به مجرای ادرار و رودهها جلوگیری میکند؛ بنابراین کسانی که گیاهخوار هستند نسبت به سایر افراد کمتر دچار عفونت مجاری ادرار میشوند.
فواید رژیم غذایی خام گیاهخواری برای خانمهای باردار
از آنجایی که مواد غذایی این رژیم حاوی ویتامین، مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن هستند، رژیم خام گیاهخواری در دوران حاملگی ضرری ندارد و به جنین آسیبی نمیرساند، بلکه به رشد و تکامل سیستم عصبی و مغز کودک هم کمک میکند.
فواید رژیم غذایی خام گیاهخواری برای مادران شیرده
پیروی از این رژیم غذایی در دوران شیردهی مشکلی ندارد، منتها ممکن است در دو هفته اول مقداری از شیر مادر کم شود و پس از گذشت این مدت زمان، به حالت عادی خود بازگردد. رژیم غذایی خام گیاهخواری سرشار از مواد مغذی و پروتئین است که به سلامت شما و رشد و وزنگیری جنین کمک میکند.
درمان خانگی با خام گیاهخواری
حالا که از فواید خام گیاهخواری گفتیم، در ادامه درباره عفونتهایی که با رژیم خام گیاهخواری درمان میشود، صحبت خواهیم کرد.
رژیم غذایی خام گیاهخواری در درمان کدام بیماریها مؤثر است؟
رژیم خام گیاهخواری در درمان بیماریهای قلبی و عروقی، بیماری دیابت، بیماریهای گوارشی و کلیوی مؤثر است. در واقع رژیم غذایی خام گیاهخواری از بروز عفونتها در مجاری ادرار، رودهها، قلب، دستگاه تنفسی، ویروس آنفولانزا و… پیشگیری میکند و هرگونه عفونت و باکتری ویروسی در بدن را از بین میبرد. رژیم غذایی خام گیاهخواری در درمان و پیشگیری از بیماریهای چون سرطان (مانند سرطان سینه) هم اهمیت دارد.
درمان عفونت با خام گیاه خواری و غذاهای موثر
همانطور که گفتیم بهطور کلی مصرف میوه و سبزیجات، غلات، آجیلها و لبنیات برای درمان عفونت مؤثر هستند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
- پرتقال، انواع توت، ذغال اخته (عفونت مجاری ادرار و دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن)
- کدو سبز، کلم بروکلی، هویج، اسفناج (تقویت سیستم ایمنی بدن)
- روغن نارگیل (رفع عفونت مانند ویروس و باکتریها)
- سرکه سیب (مبارزه با عفونتها و تقویت سیستم ایمنی)
- لبنیات (درمان عفونت روده و بهبود عملکرد گوارش)
مضرات خام گیاهخواری چیست؟
درمان عفونت با خوردن گیاهان به صورت خام امکانپذیر است و یک امتیاز مثبت برای این رژیم غذایی به حساب میآید، اما عارضههایی هم برای سلامتی به همراه دارد. برخی از این عوارض شامل:
کاهش کلسیم و پوسیدگی دندان و استخوان
برخی غذاهای خام گیاهخواری حاوی مقدار کمی از پروتئین و کلسیم هستند؛ بنابراین به مرور زمان برخی از افراد دچار پوکی استخوان یا پوسیدگی دندان میشوند.
کمبود ویتامین و مواد مغذی بدن
در واقع ممکن است بدن برخی از افراد نتواند مقدار ویتامین و مواد مغذی لازم را از طریق خام گیاهخواری به دست آورد، در نتیجه دچار کمخونی و مشکلات سیستم عصبی و… میشود؛ بنابراین قبل از استفاده از رژیم خام گیاهخواری بهتر است با پزشک مشورت نمایید.
یادداشت پایانی
هرگونه رژیم غذایی هم فایده دارد و هم مضر است. یکی از ویژگیهای مثبت خام گیاهخواری، درمان عفونتها و تضمین سلامت اندامهای مهم بدن مانند قلب، دستگاه گوارش، کلیه و… خواهد بود، اما توصیه میشود اگر تصمیم دارید از رژیم غذایی خام گیاهخواری پیروی کنید، بهخصوص اگر باردار هستید، با پزشک خود مشورت نمایید. با مطالعه این مقاله به این نتیجه خواهیم رسید که بیماری های عفونی از طریق رژیم های خام گیاه خواری درمان پذیر هستند.