دسته‌بندی نشده

12 علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین؛ راز درمان شناسایی علل

علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین را باید در زمانی جستجو کرد که آسیب یا اختلال در اعصاب اندام تحتانی به وجود آید. آسیب معمولا برای یک عصب یا گروهی از اعصاب اتفاق می‌افتد و علل آن گسترده و متنوع است.

اعصاب اصلی پاها هستند که اغلب تحت تاثیر قرار می‌گیرند و علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین محسوب می‌شوند عبارتند از عصب سیاتیک و شاخه‌های آن مانند عصب پرونئال مشترک و عصب تیبیا. عصب سیاتیک از قسمت پایین کمر شروع و شاخه‌های آن از پشت ساق پا تا انگشتان پا ادامه دارد. هر فرآیندی که به ‌این عصب و شاخه‌های آن آسیب برساند می‌تواند علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین باشد.

این مقاله از مجله پزشکی ژین طب به صورت کامل به بررسی علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین پرداخته و هدف از ارائه این نوشتار کمک به اگاهی کسانی است که با این عارضه روبرو هستند.

علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

دلایل بالقوه زیادی برای بی‌حسی و گزگز پا وجود دارد. نشستن یا ایستادن طولانی مدت در یک حالت به دلیل فشرده شدن اعصاب یا عدم جریان خون، موجب بی حسی از زانو به پایین خواهد شد. با شروع حرکت بی‌حسی و گزگز از بین می‌رود. بی‌حسی و سوزن سوزن شدن پا می‌تواند نشانه طیف وسیعی از شرایط سلامتی باشد که باعث آسیب به اعصاب یا محدود کردن جریان خون می‌شود. دلایل بالقوه‌ای که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

هستند عبارتند از:

علل مکانیکی اولین علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

شکستگی استخوان‌ ساق پا که علت بی حس شدن پای راست از زانو به پایین است|ژین طب

 

هر فرآیندی که باعث آسیب فیزیکی یا اختلال در اعصاب ساق پا شود، منجر به یک علت مکانیکی بی‌حسی می‌شود.

  • فشرده‌سازی: فشردگی یک عصب یا چند اعصاب در ساق پا می‌تواند ناشی از علل مختلفی مانند فشار دادن لباس یا وضعیت پاها (مانند عبور از پاها) یا تومورهایی باشد که مستقیماً روی عصب یا داخل آن رشد می‌کنند. گاهی اوقات مهره‌ها یا دیسک‌های پشت آسیب می‌بینند و منجر به آسیب نخاع می‌شوند.
  • تروما: صدمات ضربه‌ای که باعث شکستگی استخوان‌ها یا آسیب به ماهیچه‌های اطراف اعصاب ساق پا ‌شود نیز می‌تواند یک علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین باشد.

تست رایگان سلامت زانو

مرحله 1 از 10

اگر می خواهید علت زانو دردتان را بدانید و زانو درد خود را در منزل درمان کنید، حتما این تست را انجام دهید:

چند وقت است درگیر زانودرد هستید؟(ضروری)

 

علل متابولیک یا سیستمیک دومین علت بی حس شدن پای راست از زانو به پایین

شرایط سیستمیک و متابولیک متفاوتی وجود دارد که منجر به آسیب به اعصاب بدن خواهد شد. این شرایط بر نحوه ارسال و دریافت سیگنال‌های عصبی از مغز و نخاع تاثیر می‌گذارد و عملکرد حسی مناسب را مختل می‌سازد و در نتیجه وضعیتی به نام نوروپاتی شکل می‌گیرد.

  • سیستمیک: اختلال در فرآیندهای سیستمیک که بدن روزانه از آن‌ها استفاده می‌کند. به عنوان مثال، اختلال در تنظیم گلوکز و انسولین در دیابت، می‌تواند به بسیاری از اعصاب بدن آسیب برساند و باعث بی حسی شود. به همین دلیل یک علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین ریشه در فرایندهای سیستمیک دارد.
  • سموم: سمومی‌که باعث آسیب به اعصاب می‌شوند عبارتند از فلزات سنگین مانند سرب و موادی مانند الکل. قرار گرفتن بیش از حد در معرض هر دو باعث آسیب عصبی خواهد شد که می‌تواند علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین باشد.

علل التهابی فرایندی که موجب بی حسی در پاها می‌شود

علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین امکان دارد ریشه در علل التهابی داشته باشد که این علل عبارتند از:

  • خودایمنی: بسیاری از بیماری‌های التهابی که منجر به حمله بدن به خود می‌شوند، بر روی اعصاب تاثیر می‌گذارند و باعث آسیب و در نهایت منجر به بی‌حسی زانو به پایین می‌شود. شرایطی مانند مولتیپل اسکلروزیس و لوپوس نمونه‌هایی از بیماری‌های خودایمنی هستند که اغلب به عنوان علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین به حساب می‌آیند.
  • عفونت‌ها: عفونت‌های باکتریایی گاهی اوقات علت سندرم گیلن باره می‌شوند که ممکن است علاوه بر ضعف باعث بی‌حسی نیز می‌شوند. عفونت‌های ویروسی متعدد مانند زونا التهاب و آسیب عصبی ایجاد می‌کنند که در نهایت علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین می‌شود. برخی از عفونت‌ها می‌توانند باعث ایجاد آبسه‌های بزرگ در ستون فقرات می‌شوند که به اعصاب در ساق پا فشار زیادی وارد می‌آورد.

عوامل و بیماری‌های مهمی که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین هستند

علاوه بر علل‌هایی که قبل‌تر به آن پرداختیم موارد دیگری وجود دارد که هر کدام می‌تواند به صورت انفرادی به عنوان علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین به حساب آیند. این عوامل عبارتند از:

سندرم پای بیقرار علت بی حس شدن پا هنگام خواب|ژین طب

1.سندرم پای بیقرار (RLS) شایع‌ترین علت بی حس شدن پا هنگام خواب

سندرم پای بیقرار که RLS بیماری ویلیس اکبوم نیز نامیده می‌شود و یک اختلال عصبی و حسی است. این باعث ایجاد احساسات ناخوشایند در پاها می‌شود که تنها با راه رفتن یا حرکت دادن پاها از بین می‌روند. علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین در این وضعیت در پاها نیست بلکه در مغز باید دنبال آن بود. یک نظریه سطوح پایین آهن در مغز را علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین مطرح می‌کند.

RLS اغلب ارثی و در زنان به خصوص در میانسالی بیشتر از مردان دیده می‌شود. با افزایش سن فرد معمولا شدیدتر به نظر می‌رسد. علائم معمولا چند بار در هفته و اغلب در شب بدتر خواهد شد.

2. سکته مغزی یا تیا (حمله ‌ایسکمیک گذرا) عاملی کمتر شایع برای بی‌حسی زانو به پایین

حمله‌ ایسکمیک گذرا یا TIA گاهی اوقات سکته مغزی کوچک یا سکته مغزی هشداردهنده نامیده می‌شود. هر سکته مغزی به ‌این معنی است که جریان خون در جایی از مغز توسط یک لخته مسدود شده است. عوامل خطر عبارتند از سیگار کشیدن، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی، اگرچه هر کسی امکان دارد TIA را تجربه کند.

علائم گذرا هستند، به ‌این معنی که در عرض چند دقیقه می‌آیند و می‌روند زیرا لخته به خودی خود حل می‌شود یا حرکت می‌کند. علائم سکته مغزی شامل ضعف، بی‌حسی و فلج در یک طرف صورت و یا بدن است.

TIA آسیب دائمی ‌ایجاد نمی‌کند زیرا به سرعت تمام می‌شود. با این حال، بیمار باید تحت درمان قرار گیرد زیرا TIA هشداری است مبنی بر اینکه احتمال وقوع سکته مغزی مخرب‌تری وجود دارد. از علائم اصلی حمله ایسکمیک باید به سرگیجه، بی‌حسی زانو به پایین، بی‌حسی بازو، سردرد و سفتی گردن اشاره کرد.

درمان شامل داروهای ضد انعقاد برای جلوگیری از لخته شدن بیشتر است. جراحی برای پاکسازی برخی از شریآن‌ها نیز ممکن است توصیه شود.

3. بیماری شریان محیطی (PAD) علت بی حس شدن پای چپ از زانو به پایین

بیماری شریان محیطی علت بی حس شدن پای چپ از زانو به پایین|ژین طب

 PAD بیماری مزمنی که جریان خون را در شریان‌هایی که به پاها منتهی می‌شوند، کاهش می‌دهد. این کاهش جریان خون زمانی اتفاق می‌افتد که توده‌های چربی (به نام پلاک) در داخل این شریان‌ها ایجاد و باعث باریک شدن آن‌ها می‌شوند. علائم شامل بی‌حسی ساق پا، درد پا و ران، سردی پا و خستگی عضلانی است.

این علائم اغلب هنگام پیاده روی یا ورزش رخ می‌دهد. خطر ابتلا به PAD در افراد سیگاری یا دیابتی بیشتر است. فشار خون بالا، کلسترول بالا، اضافه وزن و ورزش نکردن زیاد نیز می‌تواند فرد را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.

4. مولتیپل اسکلروزیس (MS) اصلی‌ترین علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری سیستم عصبی مرکزی است. سیستم ایمنی بدن به رشته‌های عصبی و پوشش میلین آن‌ها حمله می‌کند. این باعث ایجاد اسکار غیرقابل برگشتی به نام اسکلروز می‌شود که در انتقال سیگنال‌ها بین مغز و بدن اختلال ایجاد می‌کند.

علت این بیماری تاکنون ناشناخته مانده و ممکن است به یک استعداد ژنتیکی مرتبط باشد. این بیماری معمولا بین 20 تا 50 سالگی ظاهر و در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است. سایر عوامل خطر شامل سابقه خانوادگی است. عفونت‌های ویروسی مانند اپشتین بار، داشتن سایر بیماری‌های خود ایمنی و سیگار کشیدن نیز به عناون علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین به حساب می‌آید.

علائم شامل بی حسی یا ضعف در بازوها، پاها یا بدن است. از دست‌دادن کامل یا جزئی بینایی، احساس سوزن‌سوزن شدن یا شوک، به‌خصوص در گردن، لرزش و از دست دادن هماهنگی اندام‌ها.

هیچ درمانی برای ام اس وجود ندارد. درمان با کورتیکواستروئیدها و تبادل پلاسما (پلاسمافرزیس) روند بیماری را کند و علائم را برای کیفیت زندگی بهتر مدیریت می‌کند.

5. فتق دیسک؛ علت بی حس شدن پاها از کمر به پایین

فتق دیسک در قسمت پایین کمر علت بی حس شدن پاها از کمر به پایین|ژین طب

فتق، پارگی یا لغزش دیسک به‌این معنی است که دیسک مهره‌ای یکی از بالشتک‌های نرم بافتی که بین هر یک از استخوان‌های مهره قرار دارد – از حالت فشرده خارج و عصب‌های جانبی خود را تحت فشار قرار می‌دهد. روند طبیعی پیری باعث می‌شود دیسک‌ها رطوبت خود را از دست داده و نازک‌تر شوند و در مقابل «لغزش» آسیب‌پذیرتر شوند.

بیشترین علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین در مردان بین 30 تا 50 سال است. سیگار کشیدن، چاقی، ورزش نکردن و بلند کردن نامناسب نیز از دیگر عوامل خطر هستند.  علائم شامل درد، ضعف، بی حسی و گزگز در پشت، ساق پا و پا است.

6. آسیب عصب فیبولار علتی که زانو به پایین را بی حس می‌کند

اعصاب فیبولار به عنوان اعصاب پرونئال نیز شناخته می‌شوند. از قسمت تحتانی ستون فقرات شروع و تا پشت ساق پا و سپس به پاشنه پا ختم می‌شود. اگر آسیب‌دیده یا فشرده شود، می‌تواند علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین شود و در نهایت منجر به وضعیتی به نام افتادگی پا گردد.

اعصاب فیبولار می‌توانند از طریق جراحی، به ویژه تعویض مفصل ران یا تعویض کامل زانو آسیب ببینند. هرگونه آسیب به زانو یا کمر؛ یا بیماری‌های عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری پارکینسون این عصب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

7. نوروپاتی دیابتی خطرناک‌ترین علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

نوروپاتی محیطی دیابتی آسیبی است که به فیبرهای عصبی در اندام‌ها در اثر افزایش غیرطبیعی قند خون وارد می‌شود. هر فرد مبتلا به دیابت در معرض خطر نوروپاتی محیطی است، به خصوص اگر فرد دارای اضافه وزن و یا سیگاری باشد.

علائم شامل درد، بی حسی و سوزش در دست‌ها، بازوها، پاها می‌باشد. ضعف عضلانی؛ از دست دادن تعادل و هماهنگی و عفونت، بدشکلی و درد در استخوان‌ها و مفاصل پا از دیگر علائم نوروپاتی دیابتی هستند که دور از ذهن نیست در نقش علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین ایفای نقش کند.

نوروپاتی محیطی دیابتی می‌تواند عوارض بسیار جدی ایجاد کند، زیرا قند خون بالا مانع از التیام هر گونه عفونت یا آسیب می‌شود. این می‌تواند منجر به زخم‌های عمیق، قانقاریا و قطع عضو شود. به همین دلیل، علائم نوروپاتی محیطی یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود و فرد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. اگر علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین بالا بودن قند باشد باید فورا تحت درمان‌های جدی قرار گرفت.

هیچ درمانی برای نوروپاتی دیابتی وجود ندارد، اما علائم را می‌توان به منظور کاهش سرعت بیماری و کمک به بازیابی عملکرد مدیریت کرد. درمان شامل بهبود شیوه زندگی و استفاده از داروهای مسکن خواهد بود.

8. نوروپاتی محیطی ایدیوپاتیک مزمن موجی که به بی حسی پاها ختم می‌شود

نوروپاتی محیطی به احساس بی حسی، گزگز و احساس سوزن سوزن شدن در پاها اشاره دارد. ایدیوپاتیک به‌این معنی است که علت آن مشخص نیست، و مزمن به ‌این معنی است که وضعیت بدون بهبود یا بدتر شدن ادامه دارد.

این بیماری اغلب در افراد بالای 60 سال خود را نشان می‌دهد. نوروپاتی ایدیوپاتیک هیچ علت شناخته شده‌ای ندارد و علائم آن شامل بی حسی و سوزن سوزن شدن ناخوشایند در پاها است. مشکل در ایستادن یا راه رفتن به دلیل درد و عدم حساسیت طبیعی، ضعف و گرفتگی عضلات پا و مچ پا از جمله مواردی است که با نوروپاتی محیطی همراه است.

نوروپاتی محیطی می‌تواند تا حد زیادی با کیفیت زندگی تداخل داشته و امکان دارد که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین باشد، بنابراین برای درمان علائم و کاهش ناراحتی باید به پزشک مراجعه شود. علائم اصلی نوروپاتی محیطی ایدیوپاتیک مزمن: بی حسی دیستال، درد عضلانی، سفتی مفاصل، بی حسی در دو طرف بدن، از دست دادن توده عضلانی.

9. فیبرومیالژیا یا علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

بیماری فیبرومیالژیا علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین|ژین طب

فیبرومیالژیا مجموعه‌ای از علائم مزمن است که شامل خستگی مداوم، حساسیت منتشر به لمس، درد اسکلتی عضلانی و معمولا درجاتی از افسردگی به حساب می‌آید.

علت شناخته شده نیست. هنگامی‌که فیبرومیالژیا ظاهر می‌شود، معمولا پس از یک رویداد استرس‌زا فیزیکی یا احساسی مانند تصادف اتومبیل یا طلاق است. ممکن است شامل یک جزء ژنتیکی باشد که در آن فرد احساس طبیعی را به عنوان درد تجربه می‌کند.

تقریبا 90 درصد از مبتلایان به فیبرومیالژیا زنان هستند. هر فردی که به بیماری روماتیسمی، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس مبتلا باشد، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به فیبرومیالژیا باشد. فیبرومیالژیا به خودی خود از بین نمی‌رود اما بدتر هم نمی‌شود.

درمان شامل کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار از طریق داروهای ضد درد، ورزش، بهبود رژیم غذایی و کمک به مدیریت موقعیت‌های استرس‌زا است.

10. استئومیلیت مهره‌ای بیماری که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین است

استئومیلیت مهره‌ای یا استئومیلیت نخاعی یک عفونت در استخوان‌های ستون فقرات است. معمولا کمر یا پایین کمر را درگیر و ممکن است حاد یا مزمن باشد.

عفونت توسط باکتری‌ها، معمولا استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا و برخی از انواع قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این عوامل می‌توانند از طریق جریان خون از یک زخم عفونی در جای دیگری در بدن عبور کنند و به استخوان‌های ستون فقرات برسند.

مستعدترین افراد ابتلا به استئومیلیت دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند. گردش ضعیف خون، آسیب اخیر یا تحت همودیالیز استئومیلیت ستون فقرات شایع‌ترین شکل استئومیلیت در بزرگسالان است، اگرچه کودکان نیز می‌توانند تحت تاثیر قرار گیرند.

علائم استئومیلیت مهره‌ای که به عنوان یک علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین از آن نام می‌برند عبارتند از:

  • تورم، قرمزی و درد در محل عفونت همراه با تب، لرز و خستگی
  • درد بالای کمر
  • درد خود به خود گردن یا کمر
  • بی حسی پا از زانو به پایین
  • بی حسی بالای ساق پا

11. سندرم تونل تارسال؛ رد پاییی از بی حسی زانو به پایین

این سندرم زمانی اتفاق می‌افتد که عصبی که از پشت ساق پا و در امتداد قسمت داخلی مچ پا می‌گذرد، فشرده یا آسیب ببیند. تونل تارسال فضای باریکی در قسمت داخلی مچ پا است. افراد مبتلا به سندرم تونل تارسال معمولا در مچ پا، پاشنه و پا احساس بی‌حسی، سوزش، سوزن سوزن و درد تیر کشیدن دارند. به همین دلیل دور از ذهن نیست که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین سندروم تونل تارسال باشد.

12. مصرف الکل را باید به عنوان یک علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین بر شمرد

سموم موجود در الکل می‌تواند باعث آسیب عصبی شود که با بی حسی به خصوص در پاها همراه خواهد شد. مصرف مزمن یا بیش از حد الکل نیز آسیب به عصبی و بی حسی زانو به پایین را به دنبال دارد. این نوع آسیب عصبی با کاهش سطح ویتامین‌های B مانند 1B- (تیامین)، 9B- (فولات) و 12B- مرتبط است که در اثر مصرف بیش از حد الکل ایجاد می‌شود.

بی حسی در پاها چگونه درمان می‌شود؟

درمان بیماری زمینه‌ای برای تسکین علامت بی حسی زانو به پایین کلیدی است. به عنوان مثال، اگر دیابت علت نوروپاتی باشد، مدیریت سطح قند خون گام مهمی ‌برای جلوگیری از آسیب بیشتر محسوب می‌شود. اگر دچار بی‌حسی یا گزگز مکرر در پاها شدید، با پزشک در مورد علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین و راه‌های درمان صحبت کنید.

گزینه‌های دارویی و قرص برای بی حسی پا

  • داروهای ضد افسردگی مانند دولوکستین و میلناسیپران برای درمان فیبرومیالژیا تایید شده‌اند.
  • کورتیکواستروئیدها در کاهش التهاب مزمن و بی حسی مرتبط با بیماری‌هایی مانند ام اس نقش دارند.
  • گاباپنتین و پره گابالین. داروهایی که سیگنال‌های عصبی را مسدود یا تغییر می‌دهند. امکان دارد به کاهش بی‌حسی مرتبط با شرایطی مانند فیبرومیالژیا، ام‌اس و نوروپاتی دیابتی کمک کنند.
  • نورتریپتیلین (Pamelor)
  • توپیرامات (Topamax)
  • لاموتریژین (لامیکتال)
  • کاربامازپین (تگرتول)
  • اکسکاربازپین (Trileptal)
  • داروهای مسکن خوراکی و موضعی مانند استامینوفن یا کرم‌های درد نیز می‌توانند به تسکین درد و ناراحتی مرتبط با نوروپاتی کمک کنند.

درمان‌های جایگزین برای رفع علت بی حسی زانو چیست؟

بسته به علت بی حسی و سوزن سوزن شدن، تعدادی درمان جایگزین یا مکمل وجود دارد که کمک کننده هستند. این موارد عبارتند از:

  • ماساژ
  • یوگا
  • طب سوزنی
  • فیزیوتراپی

درمان‌های خانگی که برای رفع علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین توصیه می‌شوند

اگر فردی به دنبال تسکین فوری است، چندین درمان خانگی طبیعی وجود دارد که حداقل به طور موقت بی‌حسی و سوزن سوزن شدن را تسکین می‌دهد. این روندهای درمانی عبارتند از:

  • یخ درمانی: برای برخی شرایط، مانند سندرم تونل تارسال یا صدمات، کمپرس یخ در ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند بی‌حسی و درد را کاهش دهد. کیسه یخ را بیش از 20 دقیقه در یک زمان روی آن نگذارید.
  • گرما درمانی: برای برخی از افراد، استفاده از کمپرس حرارتی در ناحیه بی‌حس جریان خون را افزایش داده و به طور همزمان عضلات را شل می‌کند. به همین دلیل اغلب گرما درمانی در رفع علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین نقش موثری دارد. این می‌تواند شامل گرمای خشک از پدهای گرمایشی یا گرمای مرطوب از حوله‌های بخارپز یا بسته‌های گرم کننده مرطوب باشد. حمام یا دوش آب گرم نیز در این دسته درمانی قرار می‌گیرند.
  • زانوبندهای مهار کننده: برای افرادی که فشار زیادی روی اعصاب دارند، بریس‌ها به کاهش فشار و هر گونه درد و بی‌حسی بعدی کمک می‌کنند.
  • ماساژ دادن: ماساژ پاها گردش خون را افزایش می‌دهد، به تحریک اعصاب کمک می‌کند و عملکرد آن‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • حمام پا: خیساندن پاها در نمک اپسوم در تسکین علائم و رفع علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین نقشی سازنده دارد. نمک اپسوم سرشار از منیزیم که گردش خون را افزایش می‌دهد.

چند نکته کلیدی درباره علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن پاها می‌تواند ناشی از موارد زیادی باشد، از جمله نشستن یا ایستادن در یک وضعیت برای مدت طولانی، آسیب عصبی یا بیماری، یا شرایط سلامت مزمن، مانند مولتیپل اسکلروزیس یا فیبرومیالژیا.

اگر فردی دوره‌های مداوم یا مکرر بی‌حسی یا گزگز پا را تجربه می‌کند، باید تحت نظر پزشک قرار گیرد. آن‌ها فرد را معاینه فیزیکی می‌کنند و امکان دارد آزمایشاتی برای تعیین علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین درخواست کنند. برخی از علل بی حسی ساق پا را می‌توان با درمان‌های ساده مدیریت کرد و برخی دیگر به درمان‌های مداوم و مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند.

سوالات متداول در مورد علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین

1.آیا استرس و بی‌حسی پا بر راه رفتن تاثیر می‌گذارد؟

با توجه به ‌اینکه چه اعصابی از پا تحت تاثیر قرار می‌گیرد، راه رفتن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. آسیب یا اختلال در عصب پرونئال، عصبی که هم حس و هم حرکت را به ساق پا ارائه می‌کند اگر مورد آسیب یا فشار قرار گیرد راه رفتن را دچار مشکل خواهد کرد.

2. چرا احساس بی حسی در یک پا ایجاد می‌شود؟

وقتی فقط در یک ساق پا احساس بی حسی شکل می‌گیرد، امکان دارد به‌این دلیل باشد که عصب یا اعصاب آن ساق تحت تاثیر قرار گرفته باشد ولی عصب پای دیگر تحت تاثیر قرار نگرفته است.

3. آیا بی‌حسی از ساق پا به سایر قسمت‌های بدن سرایت می‌کند؟

بسته به علت خاص علائم، ممکن است بی حسی و سایر علائم را در سایر قسمت‌های بدن تجربه کرد. به عنوان مثال، اگر علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین از دیابت باشد، ممکن است فرد مبتلا به نوروپاتی باشد که باعث بی حسی در دست‌ها نیز خواهد شد.

4. بی حسی زانو به پایین چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان علائم به علت‌های خاصی بستگی دارد. به عنوان مثال، علل مکانیکی بی حسی ساق پا می‌تواند طیفی از علل از خوش خیم تا شدید باشد. یک علت فشاری مانند لباس‌های خیلی تنگ نسبت به شکستگی یا تومور فشاری وضوح بسیار سریع‌تری دارد. پیش آگهی خاص خود را با پزشک در میان بگذارید تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد طول مدت علائم بی حسی زانو به پایین به دست آورید.

منبع
buoyhealth.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا