تاثیر قرص منیزیم در لاغری؛ همین امروز وزن کم کنید
تاثیر قرص منیزیم در لاغری یکی از مواردی است که تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است. منیزیم چهارمین ماده معدنی است که در فعل و انفعالات بدن انسان نقش مهمی دارد. در بدن یک فرد بالغ در حدود 20 تا 28 گرم منیزیم یافت میشود که 60 % منیزیم بدن در استخوانها، 26 % در عضلات و بقیه در بافتهای نرم و مایعات بدن مشغول فعالیت است. همه سلولها در بدن برای عملکرد خود به منیزیم نیاز دارند. این ماده به شما کمک میکند تا کارهای مهم مختلفی از جمله تولید انرژی، تنظیم قند خون و ایجاد واکنش های شیمیایی لازم در بدن را انجام دهید. منیزیم با ایفای نقش در انتقال کلسیم و پتاسیم به بدن شما کمک میکند تا تکانههای عصبی، انقباض عضلانی و ریتم طبیعی قلب را انجام دهد. منیزیم در بیش از 300 واکنش متابولیک در بدن شما نقش دارد. این واکنش ها بر تعدادی از فرآیندهای بسیار مهم بدن تأثیر می گذارد، از جمله:
- سنتز پروتئین
- تولید و ذخیره انرژی سلولی
- تثبیت سلول ها
- سنتز DNA
- انتقال سیگنال عصبی
- متابولیسم استخوان
- عملکرد قلب
- انتقال سیگنال بین عضلات و اعصاب
- متابولیسم گلوکز و انسولین
- فشار خون
قلب، ماهیچهها و کلیههای شما همگی به منیزیم نیاز دارند تا به درستی کار کنند. این ماده معدنی همچنین به ساخت دندان ها و استخوان ها کمک میکند.
پرسش این است تاثیر قرص منیزیم در لاغری چقدر است؟ برخی مطالعات نشان میدهد که این ماده معدنی ممکن است برای افرادی که به کاهش وزن نیاز دارند مفید باشد. برای آشنایی با افزودن منیزیم به رژیم غذایی و چگونگی کمک به کاهش وزن، ادامه این مقاله از مجله پزشکی ژین طب را بخوانید.
دلایل کاهش منیزیم و تاثیر قرص منیزیم بر لاغری
منیزیم پایین معمولاً به دلیل کاهش جذب منیزیم در روده یا افزایش دفع منیزیم در ادرار است. سطوح پایین منیزیم در افراد سالم غیر معمولی است. در این باره باید دانست سطح منیزیم تا حد زیادی توسط کلیه ها کنترل می شود. کلیهها بر اساس نیاز بدن، دفع (ضایعات) منیزیم را افزایش یا کاهش خواهند داد. هرچه سن افراد بیشتر شود منیزیم بیشتر ی از طریق ادرار دفع خواهد شد. به این ترتیب احتمال وقوع هیپو منیزیمی در افراد مسن بسیار بیشتر است.
آیا منیزیم به کاهش وزن کمک میکند؟
تحقیقات نشان میدهد منیزیم برای تنظیم قند خون و سطح انسولین در افراد دارای اضافه وزن یا چاق مفید باشد. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که مصرف مقادیر بالاتر منیزیم به کنترل بهتر سطح انسولین و گلوکز خون کمک میکند. همین مطالعه نشان داد که منیزیم به نفخ و نگه داشتن آب بدن کمک میکند. مکمل های منیزیم به دلیل توانایی آن در کاهش نفخ و نگه داشتن آب ممکن است برای کاهش علائم ناخوشایند قاعدگی در زنان نیز مفید باشد. دیگر دلایلی که ممکن است منیزیم به کاهش وزن کمک کند این ها هستند:
تنظیم قند خون: مطالهه ای در سال 2016 نشان می دهدمنیزیم در تنظیم سطح گلوکز خون نقشی موثر دارد. به این ترتیب میتواند در لاغری افراد نقش مهمی داشته باشد.
کاهش استرس: منیزیم استرس و اضطراب را کاهش میدهد و به این ترتیب دبا کاهش هورمون اضطراب که باعث ذخیره چربی می شود، وزن کاهش خواهد یافت.
بالا بردن انرژی سلولی: منیزیم یک عامل کمکی برای تولید ATP است. ATP کوآنزیمی است که انرژی درون و بین سلولها را منتقل می کند. منیزیم با ATP در حکم یک باتری سلولی عمل خواهد کرد و انرژی مواد غذایی را در اختیار سلولها میگذارد.
ثابت ماندن ریتم قلب: منیزیم در سهولت انقباض و انبساط قلب موثر است. به این ترتیب می توانید ورزش ها برای کاهش وزن را با خیال راحت انجام دهید.
بهبود خلق و خو: نا گفته پیداست که افسردگی به یک جا نشینی و درنتیجه چاقی منجر می شود. به این ترتیب منیزیم با تاثیر بر خلق و خو و جلوگیری از افسردگی میتواند د رلاغری افراد موثر باشد.
با این حال، پزشکان هشدار میدهند که مصرف منیزیم به تنهایی برای کاهش وزن موثر نیست. از نظر آنان بهترین استراتژی شما برای کاهش وزن طولانی مدت شامل محدود کردن کالری، خوردن یک رژیم غذایی رنگارنگ سالم و ورزش منظم است.
لزوم وجود منیزیم در برنامه غذایی
به طور کلی، کمبود منیزیم نادر است. اما بسیاری از مردم آنقدر که باید منیزیم را در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند. منیزیم به طور طبیعی در بسیاری از غذاهای مختلف یافت می شود. بنابراین گنجاندن آنها در رژیم غذایی ممکن است به کاهش وزن سالم کمک کند.
غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از:
- سبزی با برگ تیره
- کوینو
- غلات کامل
- آجیل
- لوبیا
- ماهی
- ماست
- توفو
برخی از شرایط منجر به کمبود منیزیم خواهد شد. بیماریهای گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و بیماری سلیاک گاهی سبب کاهش منیزیم در بدن خواهد شد. شرایطی مانند دیابت و بیماری کلیوی نیز می توانند نحوه جذب و ذخیره منیزیم بدن را تغییر دهند.
ویروسهای معده که باعث استفراغ و اسهال میشوند نیز ممکن است باعث کمبود موقت منیزیم شوند. مصرف بیش از حد الکل یا کافئین به طور منظم نیز میتواند بر سطح منیزیم شما تأثیر بگذارد.
بدن شما به چه مقدار منیزیم نیاز دارد؟
طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، توصیههای روزانه برای منیزیم عبارتند از:
- بزرگسالان 19 تا 30 سال: مردان 400 میلی گرم (میلی گرم)، زنان 310 میلی گرم
- بزرگسالان 31+: مردان 420 میلی گرم، زنان 320 میلی گرم
تاثیر قرص منیزیم در لاغری و انواع مکمل های منیزیم
مکملهای منیزیم در بسیاری از داروخانه ها موجود است. همچنین امروزه خرید آنها به صورت آنلاین هم امکانپذیر است.
مکملها انواع مختلفی دارند، از جمله:
- اکسید منیزیم
- کلرید منیزیم
- گلوکونات منیزیم
- سیترات منیزیم
- اوروات منیزیم
برخی از انواع مکمل های منیزیم بهتر از سایرین در بدن جذب می شوند. اگر می خواهید مکمل های منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، با پزشک در مورد بهترین شکل و دوز برای نیازهای خود مشورت کنید.
خطرات مصرف مکمل های منیزیم چیست؟
گاهی در پی وجود حساسیت یا مصرف بیش از اندازه مصرف منیزیم با عوارضی همراه خواهد بود. این عوارض شامل این موارد است:
- ناراحتی معده
- اسهال
- حالت تهوع
- گرفتگی شکم
- ضعف عضلانی
- فشار خون پایین
- خواب آلودگی
- تشنه بودن بیش از حد
- مشکل در تنفس
- از دست دادن اشتها
- ضربان قلب نامنظم
در صورت مشاهده این علائم با پزشک خود تماس بگیرید یا به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.
قرص منیزیم را چه زمانی مصرف کنیم؟
در این مقاله به بررسی تاثیر منیزیم بر لاغری پرداختیم. بهتر است این قرص را همراه با وعده های غذایی مصرف کنید. مصرف بیش ازز از اندازه نیز ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. همچنین به دلیل متنوع بودن شرکت های تولید کننده حتما پیش از خرید قرص منیزیم تحقیقات لازم را در این زمینه انجام دهید.
پرسش های پر تکرار در زمینه تاثیر قرص منیزیم در لاغری
آیا مصرف منیزیم می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
منیزیم به تنظیم متابولیسم کمک می کند و از عملکرد ماهیچههای سالم حمایت می کند، که هر دو برای کاهش وزن ضروری هستند.
برای وزنم چقدر منیزیم مصرف کنم؟
برای اکثر افراد، حدود 6 میلی گرم منیزیم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن برای اطمینان از وضعیت مطلوب منیزیم ضروری است.
آیا منیزیم بر اشتها تأثیر می گذارد؟
کاهش اشتها – کاهش سطح منیزیم با کاهش اشتها مرتبط است. افزایش سطوح باید به مقابله با این امر کمک کند. حالت تهوع – نشانه اولیه سطح پایین منیزیم حالت تهوع و حتی استفراغ است.