دسته‌بندی نشده

درمان سینوزیت کودکان؛ این روش‌ها را امتحان کنید

درمان سینوزیت کودکان با بزرگسالان متفاوت است. بدین دلیل که علائم و نشانه‌های بیماری در دو گروه سنی کودک و بزرگسال متفاوت است و از این رو داروهایی هم که مصرف می‌شوند فرق دارند. در بسیاری از موارد سینوزیت‌های باکتریایی در کودکان با مصرف آنتی بیوتیک‌ها از بین می‌روند.

سیون کودکان تا 10 سالگی به رشد نهایی خود می‌رسند. از آنجایی که علائم سینوزیت و سرماخوردگی تقریبا در بیشتر موارد شبیه هم هستند گاها با هم اشتباه گرفته می‌شوند. همین شباهت بعضا باعث درمان نادرست هم می‌شود. در این مقاله از مجبه پزشکی ژین طب قصد داریم ضمن بررسی علائم سینوزیت کودکان به بررسی راه‌های درمان خانگی و سنتی و معرفی آنتی بیوتیک مفید برای درمان سینوزیت کودکان بپردازیم.

علائم سینوزیت در کودکان چطور بروز می‌کند؟

عفونت‌های سینوسی هم مانند سرماخوردگی با علائمی‌همراه است. نشانه‌هایی که به شما می‌گوید کودکتان دچار بیماری شده و باید برای درمان آن اقدام کنید. برخی از این نشانه‌ها عبارتند از:

  • سردرد
  • گلو درد
  • بروز تب
  • ورم اطراف چشم‌ها
  • خستگی و بی حالی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • مشکلات تنفسی یا سرفه
  • افزایش ترشحات پشت حلقی
  • افزایش ترشحات مخاطی بینی
  • طولانی شدن دوره بیماری بیش از 10 تا 14

انتی بیوتیک برای درمان سینوزیت کودکان ؛ کدام آنتی بیوتیک‌ها مفید هستند؟

انتی بیوتیک راهی برای درمان سینوزیت کودکان | ژین طب

در کودکان خردسال شایع‌ترین سینوس‌های درگیر سینوس‌های اتموئید(سینوس‌های پرویزنی بین چشم‌ها و پشت پل بینی) و ماگزیلاری هستند. سینوزیت حاد در کودکان خردسال بسیار کمتر از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی معمولی یا آدنوئیدیت است. در کودکان  بزرگتر سینوس‌های اسفنوئید(سینوس‌های شب پره‌ای و بالای بینی) و فرونتال بیشتر درگیر بیماری هستند.

اگر کودک شما سینوزیت باکتریایی داشته باشد، پزشک اطفال ممکن است یک آنتی بیوتیک برای حداقل 10 روز تجویز کند. هنگامی‌که کودک شما دارو مصرف می‌کند، علائم باید طی 2 تا 3 روز آینده از بین بروند، ترشحات بینی پاک شود و سرفه بهبود یابد.

به طور معمول، موارد بدون عارضه سینوزیت حاد به آموکسی سیلین پاسخ می‌دهد. برای کودکانی که به پنی سیلین آلرژی دارند، می‌توان از سفالوسپورین‌های نسل دوم یا سوم استفاده کرد تنها در صورتی که واکنش آلرژیک یک واکنش حساسیت مفرط نوع 1 نباشد. آنتی بیوتیک انتخابی برای کودکان و بزرگسالانی که به پنی سیلین حساسیت ندارند هم آموکسی سیلین با اسید کلاوولانیک است.

بی خطرترین آنتی بیوتیک برای عفونت سینوسی چیست؟

آنتی بیوتیک‌های توصیه شده آموکسی سیلین یا آموکسی سیلین-کلاوولانات پتاسیم به مدت 5 تا 10 روز باید مصرف شود. برای افرادی که به پنی سیلین، لووفلوکساسین و موکسی فلوکساسین حساسیت دارن می توان از داکسی سایکلین استفاده کرد. به طور کلی اگر فردی مبتلا به سینوزیت باکتریایی باشد، پزشکان اغلب 10 تا 14 روز درمان با آموکسی سیلین یا آموکسی سیلین-کلاوولانات را پیشنهاد می‌کنند. گزینه‌های جایگزین عبارتند از:

  • داکسی سایکلین
  • فلوروکینولون‌ها
  • سفیکسیم با کلیندامایسین

درمان سینوزیت کودکان در خانه؛ 6 پله درمان

عفونت‌های ویروسی معمولا به صبر و مراقبت در خانه نیاز دارد. معمولا مراقبت از کودکان در خانه و استفاده از روش‌های خانگی در روند درمانی کمک کننده است. برای مارقبت از بچه‌هایی که دچار سینوزیت شـده یا سرماخورده‌‎اند می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. قطعا زمانی که روش‌های خانگی بهدرمان کمکی نمی‌کند و وضعیت کودک بدتر می‌شود باید به فوق تخصص سینوزیت کودکان مراجعه کرد تا از تشدید بیماری جلوگیری کرد. در ادامه 6 اقدام برای بهبود سریع‌تر کودکان را به شما خواهیم گفت. این روش‌های عبارتند از:

  1. بینی و مجاری سینوسی را با آب نمک سرمی‌شستشو دهید
  2. برای کمک به کاهش احتقان کودک خود را زیر دوش آب گرم ببرید
  3. برای کمک به تنفس بهتر مطمئن شوید مسیر بینی کودکتان باز بماند
  4. از مخلوط آب نمک و جوش شیرین برای ضدعفونی محیط کودکان استفاده کنید
  5. برای سلامت تنفسی طولانی‌مدت، رژیم غذایی و عادات غذایی کودک خود را بهبود بخشید
  6. برای بهبود وضعیت تنفسی کودک از روغن اسطوخودوس یا اکالیپتوس اطراف بینی استفاده کنید

برخی از از والدین به دنبال درمان قطعی سینوزیت در کودکان می‌گردند درحالیه درمان قطعی برای این مورد وجود ندارد. بدین دلیل که سینوس‌ها در شرایط مختلف بدنی ممکن است قرار بگیرند و در هر وضعیتی واکنشی دارند که می‌تواند منجر به بروز سینوزیت شود. از طرفی باید قبول کرد که هیچ دارویی وجود ندارد که به توان آن را قاتل سینوزیت دانست. چراکه سینوزیت هم مانند سایر بیماری‌ها تحت شرایطی ایجاد می‌شود با مراقبت بهبود پیدا می‌کند.

درمان سینوزیت در کودکان با طب سنتی؛ 4 راه درمانی

دمنوش گل گاور زبان درمانی برای سینوزیت کودکان | ژین طب

استفاده از روش‌های طب سنتی یکی از راه‌های درمان سینوزیت است. ایرانی‌ها بسیاری از بیماری‌های خود را با استفاده از همین روش‌ها درمان کرده‌اند. درمان سینوزیت کودکان هم با همین روش‌ها امکان‌پذیر است. برخی از روش‌های سنتی درمان سینوزیت کودکان عبارتند از:

  • درمان گیاهی: دمنوشی از گل‌گاو زبان، اسطوخودوس، مرزنجوش، گل بابونه و آویشن
  • بخوردادن: استفاده از مخلوط سیر خورد شده در آب جوشیده در بخور سرد
  • رژیم غذایی: دوراز نوشیدن نوشیدنی‌های بسیار سرد، کاهش مصرف فلفل
  • زالو درمانی

یادداشت پایانی؛ درمان سینوزیت کودکان

سینوزیت در کودکان یک بیماری عادی به شمار می‌رود. همه کودکان و حتی بزرگسالان طورل دوره زندگی خود دچار سرماخوردگی و عفونت سینوس‌ها می‌شوند. عفونت و بیماری سینوس‌ها در بیشتر مواقع با مصرف دارو و همچنین مراقبت و استراحت بهبود می‌یابند. با این حال باید توجه داشت که اگر علائم بیماری در افراد بیشتر از حد معمول ادامه پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه کنند. عوارض عفونی سینوس‌ها می‌تواند مدت‌ها ماندگار بوده و باعث عوارض دیگری شود که شاید درمان آن سخت‌تر

سوالات متداول

بهترین دارو برای تخلیه سینوس‌ها چیست؟

ضد احتقان‌ها این داروها به کاهش تورم مجرای بینی و کاهش گرفتگی و فشار سینوسی کمک می‌کنند. آنها به صورت اسپری بینی مانند نافازولین (پرایوین)، اکسی متازولین (افرین، درستان، نوستریلا، اسپری بینی سینوس ویکس) یا فنیل افرین (نئو سینفرین، سینکس، راینال) عرضه می‌شوند.

کدام عفونت سینوسی در کودکان شایع است؟

اغلب اوقات، کودکان مبتلا به سینوزیت ویروسی یا عفونت تنفسی فوقانی ویروسی تشخیص داده می‌شوند که فقط با درمان علائم آن بهبود می‌یابد، اما در موارد شدید سینوزیت باکتریایی می‌توان آنتی بیوتیک را در نظر گرفت.

آیا آموکسی سیلین می‌تواند سینوزیت کودکان را درمان کند؟

تقریباً 80 درصد از کودکان مبتلا به سینوزیت حاد باکتریایی به درمان با آموکسی سیلین پاسخ می‌دهند. استفاده از آموکسی سیلین به عنوان درمان خط اول در موارد مشکوک به سینوزیت حاد باکتریایی به دلیل اثربخشی عمومی، ایمنی، تحمل پذیری، هزینه کم و طیف باریک آن مطلوب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا