تغذیه و سلامت خانواده

خواص تخم کدو؛ فواید شگفت انگیز تخم کدو

خواص تخم کدو با در برداشتن مواد مغذی مانند منیزیم، منگنز، مس، پروتئین و روی برای سلامتی شناخته شده است. البته بیشترین محبوبیت تخم کدو به خاطر طعم و مزه عالی آن است و در مقابل دیگر تخمه‌ها بسیار خوشمزه تر است. شاید شما هم فقط بخاطر خوشمزگی‌اش به این تخمه علاقه داشته باشید. دانه های کدو تنبل ممکن است کوچک باشند، اما مملو از مواد مغذی ارزشمند هستند.

خواص اعجاب انگیزی دارد و برای بیماری‌ها مفید است. از جمله خواص تخم کدو تقویت سلامت بدن، کمک به کاهش وزن، جبران کمبود ویتامین‌ها است. با ما در مجله سلامت ژین طب همراه باشید تا از خواص تخم کدو و فواید بی‌نظیر این ماده غذایی مطلع شوید.

با خواص تخم کدو در درمان و کنترل بیماری‌ها آشنا شویم

در طب سنتی طبع تخم کدو سرد و خشک تشخیص داده شده است. مصلح تخم کدو عسل و گلنگبین است. از جمله خواص تخم کدو می‌توان به این موضوع اشاره کرد تخم کدو می‌تواند سبب تعدیل حرارت بدن و تسکین خلط‌های گرم و آسیب رسان شود. تخم کدو با تعدیل حرارت بدن می‌تواند موجب رفع تب نیز شود. علاوه بر این روغن تخم کدو می‌تواند در رفع خشکی مغز و درمان بی خوابی و نیز تب‌های گرم و سل موثر و مفید باشد. عفونت و ورم مجاری از دیگر مواردی هستند که تخم کدو می‌تواند در درمان آن موثر باشد. تخم کدو برای درمان مشکلات پروستات نیز تا حد زیادی مفید است.

فیتواسترول موجود در تخمه کدو نیز به کاهش کلسترول بد در بدن کمک می کند. این تخمه سرشار از مس می باشد و مس نیز در افزایش تعداد گلبول های قرمز بدن نقش بسیار موثری دارد. به همین دلیل مصرف این تخمه می تواند در افزایش گلبول های قرمز و تقویت ایمنی بدن در برابر انواع عفونت ها بسیار تاثیرگذار باشد.

از دیگر خواص تخم کدو می توان به اثرات ضد دیابتی آن اشاره داشت. این تخمه حاوی مقدار قابل توجهی فلاونوئید، فنل و ساپونین می باشد. به همین دلیل مصرف آن می‌تواند سطح انسولین را در بدن افزایش دهد و به بهبود دیابت و تنظیم سطح قند خون کمک کند. در ادامه به بررسی برخی از خواص تخم کدو می‌پردازیم.

بیشتر بدانید: خواص تخم کتان؛ از لاغری تا سلامت رحم

مزایا و فواید دانه پرخاصیت تخم کدو

سلامت قلب با مصرف تخم کدو | ژین طب

تخم کدو، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و آمینواسیدهای ضروری برای حفظ سلامتی بدن است. تخم کدو بسیار مغذی است. ۱۱ مزیت اصلی تخم کدو برای سلامتی که از نظر علمی تایید شده به شرح است:

1. تقویت سلامت قلب و کاهش کلسترول؛ خواص تخم کدو

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تخم کدو می‌تواند سلامت قلب را تقویت کرده و ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب (تصلب شرائین) را از چند راه کاهش دهد. تخم کدو از یک سوی با کاهش سطح کلسترول LDL و از سوی دیگر با کاهش فشارخون، موفق به کاهش  خطر ابتلا به بیماری قلبی می‌شود. به‌علاوه، تخم کدو سطح کلسترول خوب یا HDL را بالا برده و جریان خون را نیز بهبود می‌بخشد که برای قلب بسیار مفید است.

بیشتر بدانید: آیا درد قفسه سینه نشانه سکته قلبی است؟

2. خواص تخم کدو برای درمان دیابت

یکی از بهترین مزایای تخمه کدو، قابلیت کنترل سطح قند خون جهت جلوگیری از جهش یا سقوط میزان قند خون است. تخم کدو دارای اثر ضد دیابتی است. تخم کدو و عصاره آنها سطح انسولین را ارتقا داده و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. همچنین اثر ضد دیابتی آن به حضور فنول‌ها، فلاونوئید، و ساپونین‌ها کمک کند تا قند بدن بالا نرود. با این تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که تخمه کدو می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

3. خواص تخم کدو در تقویت حافظه

وجود منیزیم موجود در تخم کدو، باعث می‌شود تا در درمان مشکلات یادگیری مفید باشد. دانه‌های تخم کدو حافظه را افزایش می‌دهند و تمرکز را به خاطر حضور روی افزایش می‌دهند، که عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد و سلامت کلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

4. رفع بی‌خوابی با مصرف تخم کدو

تخم کدو دارای سروتونین است که حتی به نام قرص خواب طبیعی نیز معروف است. دانه‌های کدو سرشار از تریپتوفان ( آمینو تبدیل شونده به سروتونین در بدن) است که خوردن آن قبل از رفتن به رختخواب سبب خواب بهتر و رفع بی‌خوابی می‌شود.

بیشتر بدانید: رفع خواب آلودگی فوری؛ راه هایی برای پراندن چرت های گاه و بیگاه

5. تقویت استخوان‌ها با مصرف تخم کدو

همانطور که اشاره کردیم تخم کدو تنبل سرشار از منیزیم است. منیزیم برای رشد و استحکام استخوان‌ها نیز مفید است. افرادی که دارای مقادیر کافی منیزیم در رژیم غذایی خود هستند، تراکم بیشتری از مواد معدنی در استخوان‌های خود دارند. این امر به جلوگیری از خطراتی مانند شکستگی استخوان و پوکی استخوان کمک می‌کند. سطوح پایین منیزیم نیز با افزایش التهاب مرتبط است. یکی دیگر از عوارض کمبود منیزیم کاهش سطح کلسیم در خون است. هر ۱۰۰ گرم تخم‌ کدو حاوی ۲۶۲ میلی‌گرم منیزیم است. این مقدار برای پوشش ۶۵ درصد از نیاز روزانه منیزیم کافی است.

6. خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدبیماری تخم کدو

تخم کدو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که با تشکیل رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و از سلول‌های بدن در مقابل آسیب ناشی از اکسیداسیون محافظت می‌کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند در جلوگیری از بیماری‌های مزمنی مانند بیماری قلبی، سرطان، دیابت و نقایص دستگاه ایمنی مفید باشند. خاصیت ضدالتهاب ناشی از آنتی‌اکسیدان‌ها از وخیم‌تر شدن بیماری آرتروز جلوگیری کرده و آسیب‌های کبدی را مهار کند.

7. خواص تخم کدو؛ برای درمان کم خونی

کم خونی، ناشی از کمبود آهن در بدن است. تخم کدو منبع خوبی از آهن است. طبق یک مطالعه، مصرف منظم تخم کدو باعث افزایش غلظت آهن در زنان و نوجوانان می‌شود.

بیشتر بدانید: ۷ درمان سریع کم خونی شدید؛ از انتقال خون تا مکمل‌های آهن

8. جوان‌ماندن و حفظ سلامت پوست از خواص معجزه آسای تخم کدو

تخمه کدو حاوی ویتامین C و ویتامین E و فیتوکمیکال‌های دیگر است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و مانع از آسیب‌دیدن پوست و بروز علائم پیری از قبیل چین و چروک و افتادگی پوست می‌شوند.

9. لاغری و کاهش وزن؛ خواص تخم کدو

تخم کدو و کاهش وزن | ژین طب

خوردن یا نخوردن هیچ غذایی به تنهایی این قدرت را ندارد که سبب کاهش وزن قابل توجهی شود. اما بعضی خوراکی‌ها مانند تخم کدو به افزایش متابولیسم و تنظیم کلسترول کمک می‌کنند. همچنین تخم کدو با داشتن مقادیر بالای فیبر موجب احساس سیری و کاهش اشتها می‌شود و از این طریق موجب کاهش مصرف کالری می‌شود. در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن خواهند شد.

10. فواید تخم کدو برای مردان و بهبود سلامت پروستات

 پژوهش‌ها نشان دادند زینک موجود در دانه‌های کدو برای بهبود باروری مردان و پیشگیری از بروز مشکلات پروستات مفید هستند. دانه‌های کدو دارای DHEA (دی هیدروژن اپیدروستندین ) هستند که به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات کمک می‌کنند.

11. فواید تخم کدو برای زنان یائسه

مقدار زیادی از فیتو استروژن گیاهی موجود در تخم کدو منجر به افزایش سطح کلسترول HDL می‌شود. همچنین فشار خون، گرگرفتگی، درد مفاصل و سایر علایم درد آور ناشی از یائسگی را کاهش می‌دهد.

بیشتر بدانید: کمردرد زنان یائسه؛ کمبود ویتامین یا تغییرات هورمونی؟

میزان مصرف تخمه کدو در روز چه مقدار است؟

افراط و تفریط در هر صورت باعث آسیب می‌شود. این قانون در مورد میزان مصرف تخم کدو نیز صدق می‌کند. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند افراد روزانه یک چهارم فنجان تخمه کدو را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم خود مصرف کنند. این میزان تقریبا ۳۰ گرم است و می‌تواند پروتئین، چربی‌های سالم، فیبر، روی، سلنیوم، منیزیم و سایر مواد مغذی موثر برای سلامتی را به بدن برساند.

مضرات تخمه کدو برای کبد چرب چیست؟

پیش از استفاده بهتر است علاوه بر خواص تخم کدو از مضرات مصرف بیش از اندازه آن نیز مطلع شوید. تخم کدو از آنجایی که ویتامین‌های زیادی در تخم کدو و کدو وجود دارند، با مصرف آن پاکسازی بدن به بهترین نحو ممکن انجام می‌‌شود. در واقع مصرف کدو برای درمان کبد چرب کمک می‌کند تا سطح چربی کبد کاهش یابد. از اصلی‌ترین مضرات تخم کدو می‌توان به ایجاد آلرژی در برخی از افراد اشاره داشت. خارش‌های پوستی، تورم بدن، گرفتگی بینی و بروز مشکلات تنفسی از اصلی ترین واکنش‌های آلرژیک این تخمه است. البته در مواردی بسیار نادر معده درد، سوء هاضمه، اسهال و تحریک میگرن ناشی از مصرف زیاد تخم کدو نیز گزارش شده است.

جمع بندی نهایی در زمینه خواص تخم کدو

از خواص تخم کدو برای سلامتی انسان نمی‌توان غافل شد. مصرف این تخمه به بهبود عملکرد سیستم تقویت ایمنی، تقویت سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین خواص تخم کدو برای درمان دیابت، تقویت حافظه و استحکام استخوان‌ها و جوان سازی پوست را نیز شامل می‌شود. تخم کدو بسیاری از مواد مغذی بدن را تامین نماید. اسیدهای چرب ضروری بدن، روی، بتاکاروتن و فلاونوئید از جمله مواد مغذی موجود در تخمه کدو هستند. به همین دلیل مصرف آن به بهبود بسیاری از بیماری‌ها و کاهش التهابات بدن کمک می‌کند.

پرسش‌های پرتکرار در زمینه خواص تخم کدو

بهترین زمان مصرف تخم کدو چه زمانی است؟

تخم کدو بهتر است به عنوان میان وعده بعد از صبحانه مصرف کرد.

خواص تخم کدو برای زنان چیست؟

فواید تخم کدو برای زنان موجب رفع فقدان روی در خانم‌ها می‌شود. 

خواص تخم کدو برای لاغری آیا واقعیت دارد؟

بله تخم کدو با داشتن مقادیر بالای فیبر موجب احساس سیری و کاهش اشتها می‌شود.

منبع
healthline

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا