دسته‌بندی نشده

ورزش مضر برای سیاتیک؛ افراد مبتلا به سیاتیک این ورزش‌ها را انجام ندهند

انجام ورزش همیشه برای تمامی افراد خوب نیست، مثال بارز این مسئله ورزش مضر برای سیاتیک است. سیاتیک درواقع اصطلاحی جهت توصیف مجموعه‌ای از درد به صورت جریانات الکتریکی در بدن فرد است. این درد قسمت‌های تحتانی کمر و باسن را درگیری می‌کند و اغلب درد ناشی از آن در یک پا قابل احساس است.

افرادی که از درد سیاتیک برخوردار هستند و می‌خواهند ورزش را در پیش بگیرند، باید برای جلوگیری از آسیب بیشتر با پزشک مشورت کنند. با ژین طب همراه شوید تا علت مضر بودن برخی از حرکات ورزشی برای سیاتیک را به شما توضیح دهیم.

نشانه‌های سیاتیک کدام‌اند؟

بسیاری از افراد فکر می‌کنند درد سیاتیک درواقع یک گرفتگی ساده ناشی از انجام حرکات ورزشی بوده که با دوش و گذر زمان اندک از بین می‌رود. درصورتی‌که علائم سیاتیک را نشناسید و با گرفتگی آن را اشتباه بگیرید با انجام برخی از فعالیت‌ها از قبیل ورزش، سیاتیک و درد ناشی از آن در بدن شما تشدید می‌شود و در نهایت روش‌های درمانی دیگر بر روی شما تاثیر ندارند.

  • درد شدید از ناحیه لگن تا زیر زانو
  • احساس سوزش و سوزن سوزن
  • ضعف شدید در پاها
  • بی‌حسی
  • ناتوانی در چهار زانو نشستن
  • ناتوانی در کنترل مثانه و روده
  • عدم حرکت انگشتان پا
  • درصورت وخیم شدن عدم راه رفتن و تعادل

خوب است بدانید که علائم سیاتیک تنها در یک طرف از بدن ظاهر می‌شود. درصورتی‌که سیاتیک در فردی تشدید شود و به آن توجه نشود بی‌حسی و بی‌حرکتی مطلق را برای فرد به ارمغان می‌آورد. در بسیاری از مواقع، هنگامی که فرد از درد سیاتیک رنج می‎برد، باید تمرینات و راه‌حل‌هایی را برای درمان کاهش درد سیاتیک پیدا کند.

بیشتر بدانید: پیاده روی برای درد سیاتیک با ۳ نکته خاص؛ حتما دقت کنید

بسیاری از پزشکان معتقد هستند که ورزش مضر برای سیاتیک وجود دارد و باید فردی که از این بیماری رنج می‌برد از حرکاتی که منجر به تشدید درد سیاتیک می‌شود، اطلاع حاصل کند.

5 نوع ورزش مضر برای سیاتیک؛ این تمرینات را بدون مشورت با پزشک انجام ندهید

برخلاف تصور بسیاری از افراد، حرکات ورزشی بسیاری جهت آسیب به سیاتیک وجود دارند. آشنایی با این حرکات برای افرادی که از درد سیاتیک رنج می‌برند و خواهان انجام حرکات ورزشی هستند، تاثیر بیشتری جهت جلوگیری از تشدید درد سیاتیک دارد.

1.تمرین خم شدن به جلو در حالت نشسته و ایستاده

تمرین خم شدن به جلو در حالت نشسته و ایستاده|ژین طب

در این حرکت ورزشی فرد در حالت نشسته یا ایستاده قرار می‌گیرد و سپس به آرامی و بدون خم شدن زانو به سمت انگشتان پای خود از کمر خم می‌شود. در این حرکت کشش بسیار زیادی به قسمت‌های تحتانی کمر، باسن و همسترینگ فرد وارد شده و منجر به تشدید درد سیاتیک می‌شود. برای افرادی که از درد سیاتیک رنج می‌برند، انجام این حرکت ورزشی ممنوع است.

بیشتر بدانید: درمان سیاتیک برای همیشه؛ رهایی از درد سیاتیک با ۱۲راهکارهای مختلف

2.انجام حرکات ورزشی کششی نشسته با مانع

این حرکت ورزشی به صورت نشسته روی زمین قابل اجرا است. در این حرکت فرد یک پا را به صورت مستقیم جلوی خود باز کرده و کف پای دیگر را روی قسمت بالای ران قرار می‌دهد. در ادامه ساق دست را به سمت پاهای خود دراز کرده و پشت را صاف می‌کند.

همچنین باید سر را به صورت راست و در راستای ستون فقرات نگه دارد. در این حرکت ورزشی به کمر و باسن فرد فشار بسیار زیادی وارد شده و نقش بسیار اساسی در تشدید در سیاتیک دارد.

3.حرکت دایره ساق به پشت؛ فشار زیاد به ستون فقرات و سیاتیک

این حرکت ورزشی جهت سفت شدن عضلات به افراد توصیه می‌شود. حرکت دایره ساق پا به کشش عضلات ران پس از چرخش ساق به صورت حرکت دایره‌ای شکل کمک بسیاری می‌کند. برای انجام این تمرین فرد باید به کمر دراز بکشد و دو دست خود را در زیر باسن قرار بدهد.

در ادامه باید پاها را از روی زمین بلند کرده و به سمت باسن و قفسه سینه خود بیاورد. در نهایت هر یک از پاهای خود را به صورت نیم دایره یا شکل حرف C به بالا و پایین حرکت دهد. این حرکت ورزش مضر برای سیاتیک شناخته شده. زیرا بیشترین فشار با به باسن و عضلات تحتانی فرد وارد می‌کند.

بیشتر بدانید: درمان سیاتیک؛ رهایی از درد سیاتیک با روش‌های خانگی، طب سنتی، سوزنی و پزشکی

4.حرکت دوچرخه برای افرادی سیاتیکی دردآور است

یکی از ورزش‌های مضر برای تشدید درد سیاتیک در افراد، حرکت دوچرخه یا به طور کلی دوچرخه سواری است. در این حرکت ورزشی فشار بسیار زیادی بر ستون فقرات فرد وارد می‌شود. در حین انجام دوچرخه ثابت، فرد با قرارگیری در حالت خمیده رو به جلو بیشترین فشار را بر عصب‌های سیاتیک خود وارد می‌کند. استفاده از دوچرخه در افرادی که از درد سیاتیک برخوردار هستند، منجر به تحریک عصب‌های سیاتیک می‌شود.

5.تمرینات ترکیبی پرفشار و پرشی

در این نوع حرکات، فشار و پرش بخش عظیمی از حرکات را تشکیل می‌دهند. فشار وارده به ساق پا و زانو بسیار بالا بوده و به افراد عادی کمک می‌کند تا درصد بسیار زیادی از چربی‌های بدنی خود را بسوزاند.

با این حال، پیش گرفتن این ورزش به صورت مکرر و خم شدن به سمت جلو و عقب با فشار بالا حتی در افرادی که سیاتیک در آن‌ها وجود ندارد، تشدید می‌شود. این حرکت ورزشی در تشدید درد لگن و کمر تاثیر بسیار بالایی دارد.

بیشتر بدانید: درمان سیاتیک در طب سنتی؛ از کدام گیاهان برای کاهش درد سیاتیک استفاده کنیم؟

آشنایی با انواع ورزش‌ مضر برای سیاتیک؛ ورزش‌های پرتحرک یا قدرتی؟

ورزش فوتبال یک ورزش مضر برای سیاتیک است|ژین طب

ورزش‌های بسیاری هستند که در تشدید درد سیاتیک نقش اساسی ایفا می‌کنند. انجام این ورزش‌ها برای افرادی که از درد سیاتیک رنج می‌برند، بسیار مضر بوده و از سمت پزشکان به صورت کامل غدغن شده است. موارد زیر ورزش‌ مضر برای سیاتیک هستند.

  1. بسکتبال
  2. فوتبال
  3. تنیس
  4. حرکات ورزشی با شدت بالا
  5. دویدن به صورت سریع و آهسته
  6. ژیمناستیک
  7. فوتسال
  8. سوارکاری
  9. دوچرخه سواری

افرادی که از سیاتیک برخوردار هستند باید از شرکت در این نوع ورزش‌ها خودداری کنند تا از تاثیرگذاری این ورزش‌ها روی کمر، لگن، ران و ساق پا جلوگیری کنند. به علت شایع بودن بیماری سیاتیک اغلب افراد میانسال یا افرادی که سخت کار می‌کنند به این بیماری مبتلا می‌شوند. سیاتیک تاثیر بسیار بالایی بر توانایی و کیفیت زندگی روزانه فرد دارد.

درصورتی‌که می‌خواهید ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید؛ اما از سیاتیک برخوردار هستید ورزش‌هایی همانند شنای ملایم و پیاده روی با سرعت کم برای شما مناسب است. البته در نظر بگیرید که این دو ورزش در افرادی که دارای مشکل سیاتیک هستند باید به صورت آرام و یا دقت انجام گرفته شود.

انجام ورزش مضر برای سیاتیک چه خطراتی به دنبال دارد؟

حرکات و ورزش مضر برای سیاتیک منجر شده تا پزشکان انجام برخی از حرکات ورزشی و ورزش‌ها را به افراد توصیه نکنند. ورزش‌هایی همانند والیبال، بسکتبال، فوتبال و دویدن به صورت آرام و تند در تشدید سیاتیک و افزایش درد ناشی از آن نقش پررنگی دارد.

در مقابل این ورزش‌های سخت انجام برخی از ورزش‌ها همانند شنا به صورت آرام و پیاده روی با سرعت کم برای افرادی که از سیاتیک برخوردار هستند، مناسب است. دردهای ناشی از سیاتی تا حدودی شبیه به گرفتگی در ناحیه پا است. به همین دلیل بسیاری از افراد این درد را با اسپاسم عضلانی اشتباه می‌گیرند و همین امر منجر به ایجاد دردهای بیشتر سیاتیک می‌شوند.

سوالات متداول در مورد ورزش مضر برای سیاتیک

1. کدام ورزش‌ها در تشدید درد سیاتیک تاثیرگذار است؟

ورزش‌هایی همانند فوتبال، والیبال، بسکتبال، دویدن، دوچرخه سواری و ژیمناستیک در تشدید در سیاتیک در افراد تاثیرگذار است.

2. علائم رایج بیماری سیاتیک چیست؟

بیماری سیاتیک علائمی همانند درد شدید از ناحیه لگن تا زیر زانو، احساس سوزن سوزن، سوزش، بی‌حسی و ضعف شدید را دارد و درصورت مشاهده این علائم باید جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.

3. آیا افراد دارای سیاتیک می‌توانند ورزش کنند؟

بله، ورزش‌هایی همانند شنا با سرعت کم و پیاده روی با دور آهسته برای افرادی که از درد سیاتیک برخوردار هستند گزینه مناسبی است.

منبع
vinmecmedicalnewstodayhealthlineverywellhealth

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا