درمان سیاتیک در طب سنتی؛ از کدام گیاهان برای کاهش درد سیاتیک استفاده کنیم؟

درد رگ سیاتیک برخلاف درد شدید و غیرقابل تحملی که ایجاد میکند به خوبی به درمانهای خانگی و سنتی پاسخ میدهد. تحقیقات نشان میدهد 90 درصد از افرادیکه به درد سیاتیک مبتلا میشوند بدون جراحی دیسک کمر و یا روشهای درمانی تهاجمی بهبود مییابند. درواقع شاید بتوان اینطور گفت که درمان خانگی و طب سنتی سیاتیک شاید تنها درمانی باشد که برای تسکین درد به آن نیاز خواهید داشت. در ادامه این مطلب از مجله پزشکی ژین طب به بررسی موثرترین درمان سیاتیک در طب سنتی خواهیم پرداخت.
درمان سیاتیک در طب سنتی؛ از سیاه دانه تا زردچوبه
دمنوش گیاهی و معجونهای متعددی در طب سنتی به منظور کاهش درد سیاتیک و دردهای مفصلی تجویز میشوند؛ انواع گیاهان دارویی و روغنهای گیاهی که هم به شکل خوراکی و هم موضعی استفاده میشوند میتوانند در تسکین درد سیاتیک مثل یک مسکن طبیعی موثر واقع شوند. با این حال مراجعه به پزشک متخصص برای پیگیری منشا اصلی درد همواره در مورد درد سیاتیک مزمن بهترین راهکار است. در ادامه به برخی از موثرترین درمانهای گیاهی و سنتی برای کاهش درد سیاتیک خواهیم پرداخت.
1. درمان سیاتیک با سیاه دانه برای رفع التهابات عصبی
سیاه دانه این دانه مرموز و معجزه گر یک درمان سیاتیک در طب سنتی محسوب میشود. درمان سیاتیک در طب سنتی به ماده شیمیایی به نام تیکوکینون مربوط میشود. تیکوکینون که دارای اثرات بالقوه محافظت کننده عصبی است در کاهش التهابات عصبی نقش موثری دارد. سیاه دانه همچنین در بیماریهایی که با تخریب سلولهای عصبی همراه هستند مثل ام اس نیز توصیه میشود. سیاه دانه باعث میشود نورونها در ارسال پیام به مغز عملکرد بهتری داشته باشند، از سوی دیگر سیاه دانه از التهاب عصبی جلوگیری میکند.
درنتیجه مشکلات حرکتی ناشی از نقص در ارسال پیام به مغز را بهبود میدهد. از این رو مصرف سیاه دانه میتواند یک مکمل تغذیه مناسب برای افرادی باشد که دچار درد مزمن سیاتیک شدهاند.
2. ماساژدرمانی؛ درمان خانگی سیاتیک
یکی از روشهای درمان سیاتیک در طب سنتی استفاده از ماساژ تراپی است. روند ماساژ درمانی برای بیماران مبتلا به سیاتیک بسته به شدت درد می تواند از نیم ساعت تا چند ساعت ادامه پیدا کند. در برخی مواقع در کنار ماساژ درمانی سرما و گرما درمانی نیز توصیه میشود. ماساژ درمانی معمولا با استفاده از روغنهای حاوی مواد موثر در کاهش درد انجام میشود.
3. درمان سیاتیک با طب سوزنی!!!
طب سوزنی برای کاهش درد سیاتیک شامل استفاده از سوزنهای باریک و ظریف است که در بخشهای خاصی از بدن برای کاهش درد وارد میشوند. از دیدگاه طب سنتی نیروی خاصی در بدن در جریان است که اگر بستگی در مسیر این نیرو ایجاد شود درد و ناراحتی در بدن ظهور پیدا میکند. از این رو با فرو بردن سوزن در این بخشها بستگی مسیر انرژی را رفع کرده و جریان انرژی در بدن را تسهیل میکند. طب سوزنی در کاهش کمر درد و درد سیاتیک اگرچه در برخی موارد موثر واثع میشود اما دیدگاههای متنوع و بعضا بدبینانهای در مورد اثربخشی آن مطرح است. برخی تحقیقات طب اثرات طب سوزنی را با دارونما مقایسه کردهاند.
4. زردچوبه؛ کاهنده دردهای عصبی برای درمان سیاتیک در طب سنتی
نقش زردچوبه در کاهش دردهای عضلانی و مفصلی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است؛ اثرات تسکین درد زردچوبه به خواص ضدالتهابی موجود در این ادویه مربوط میشود. اما آیا مصرف زردچوبه در درمان درد سیاتیک که درد عصبی محسوب میشود نیز کارساز است؟ پاسخ به این سوال به علت درد سیاتیک بازمیگردد.
منشا 80 درصد دردهای سیاتیک ناشی از پارگی و برآمدگی دیسک و فشار بر اعصاب اطراف نخاع و تحریک اعصاب نخاعی است. در چنین مواردی مصرف ماده غذایی ضدالتهاب مسکن زردچوبه به کاهش التهاب در ناحیه دیسک ها و درنتیجه تسکین درد کمک میکند.
5. سیر؛ معجزه درمان سیاتیک در روش سنتی
تاکنون تحقیقات علمی متعددی در مورد خواص سیر انجام شده است؛ نقش سیر در افزایش کلاژن پوست، اثرات سیر در مبارزه با انواع ویروسها، کاهش کلسترول خون و موارد متعدد دیگر مورد تایید قرار گرفته است. اما آیا سیر میتواند نقش یک مسکن طبیعی را ایفا کند؟
تحقیقات اخیر نشان میدهد سیر به دلیل مهار ترشح هورمون التهابی سیتوکین و همچنین به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی و افزایش سیستم ایمنی بدن در کاهش درد مفاصل و سیاتیک نقش دارد. سیر به عنوان یک درمان سنتی سیاتیک هم به صورت طبیعی و هم به صورت قرص میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
6. خارمریم برای رفع افسردگی و خواص ضد التهابی
خار مریم از خانواده Hypericaceae یک گیاه گلدار است که به طور سنتی برای دهه ها در اروپا و سایر نقاط جهان برای درمان اختلالات خلقی افسردگی مورد استفاده قرار میگرفت. خار مریم همچنین دارای خواص ضدالتهابی است و اثرات آن در کاهش التهاب مانند سیاتیک و فیبرومیالژیا مورد تایید قرار گرفته است. خار مریم اما دارای خواص ضدالتهابی نیز هست که از این رو یک درمان سنتی سیاتیک محسوب میشود.
7. بابونه؛ گیاه دارویی ضدالتهاب برای کاهش درد سیاتیک
بابونه گیاهی با طبع گرم و خشک است که خواص متعددی برای گوارش، سرفه و بیماری های اعصاب، سلامت کبد و التهاب لثه دارد. بابونه همچنین دارای ترکیبات شیمیایی متعددی است که میتواند در کاهش درد عضلانی، مفاصل و رماتیسم مفصلی و سیاتیک نقش داشته باشد. برای بهر مندی از خواص ضد درد بابونه دمنوش بابونه بهترین گزینه است. سعی کنید روزانه سه فنجان از دمنوش بابونه استفاده کنید.
8. آب کرفس برای مبارزه با التهابات و درمان سیاتیک در طب سنتی عالی است
وقتی صحبت از داشتن سلامتی عالی به میان می آید، این یکی از مواردی است که می توانید برای ایجاد آن در نظر بگیرید. در میان فواید مختلف، آب کرفس خواص شگفت انگیزی برای تسکین درد از جمله سیاتیک است. کرفس حاوی خواصی است که می تواند با التهاب مبارزه کند و درد را تسکین دهد.
اگر می خواهید آن را امتحان کنید، فقط کمی کرفس تازه بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دو بار در روز بنوشید تا زمانی که علائم بهبود پیدا کند.
9. پوست بید سفید مانند آسپرین طبیعی عمل میکند
با پوست درخت بید سفید می توانید درد سیاتیک را تسکین دهید. این ماده سال هاست که در طب سنتی چینی برای تسکین درد استفاده می شود. پوست درخت بید به دلیل دارا بودن مادهای به نام سالیسین که در داروهای مسکن از آن استفاده میشود خواص تسکین درد قوی دارد. درواقع به همین دلیل است که به آن “آسپرین طبیعی” نیز میگویند.پوست درخت بید التهاب را کنترل می کند و با درد مبارزه می کند. برای کاهش درد سیاتیک کافی است که با پوست بید دمنوش تهیه کنید و سه بار در روز از آن استفاده کنید.
چه زمان برای درمان سیاتیک به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر درد سیاتیک بیش از 6 هفته طول کشید و با وجود انجام درمان سنتی برای سیاتیک و پیگیری درمانهای خانگی تغییری در روند بیماری ایجاد نشد وقت آن است که به یک متخصص مراجعه کنید. متخصص ارتوپد بسته به وضعیت بیماری ممکن است از داروهای مسکن، تزریق استروئیدی، فیزیوتراپی، آبدرمانی و بلوک عصبی برای کاهش درد سیاتیک استفاده کند.
سوالات متداول در مورد درمان سیاتیک در طب سنتی
1. گیاهان مفید برای درمان سیاتیک کدامند؟
بابونه-زردچوبه-پوست درخت بید-خار مریم-سیر
2. آیا سیاتیک به خودی خود درمان میشود؟
بله-90 درصد از افرادیکه به سیاتیک مبتلا می شوند پس از 6 هفته به طور کامل بهبود مییابند.
3. قوی ترین مسکن طبیعی برای درد سیاتیک کدام است؟
پوست درخت بید حاوی مواد شیمیایی قوی است که از عصاره آن در تهیه داروهای مسکن استفاده میشود.