تغذیه و سلامت خانواده

قرص اشتها آور برای بزرگسالان بدون عوارض

آیا می‌دانید بهترین قرص اشتها آور برای بزرگسالان بدون عوارض چیست؟ احتمالا در اطراف شما بسیاری از افراد به دنبال داروها و قرص‌های مناسب برای کاهش وزن هستند. برخلاف شرایط این افراد بسیاری دیگر از جمله شما به دلیل لاغری بیش از حد با خواندن این مقاله به دنبال روش‌های افزایش وزن سریع و تناسب اندام هستید. به طور کلی بدن برای زنده ماندن و عملکرد صحیح به مقدار مشخصی کالری نیاز دارید. کاهش یا از دست دادن کامل اشتها علاوه بر لاغری بیش از حد ممکن است منجر به ابتلا بیماری شده و مشکلات جدی را برای شما ایجاد کند.

خوشبختانه در حال حاضر داروهایی در دسترس هستند که سبب تحریک اشتها شده و مجددا شما را به وزن دلخواهتان می‌رسانند. البته قبل از استفاده از این روش‌ها و مصرف داروهای افزایش اشتها باید از طریق بررسی‌های آزمایشگاهی متوجه علت کاهش وزن خود شوید. در جدیدترین مقاله ژین طب قصد داریم تعدادی از بهترین قرص اشتها آور برای بزرگسالان بدون عوارض را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

چرا نیاز به داروهای اشتها آور داریم؟

قرص اشتها آور برای بزرگسالان بدون عوارض| ژین طب

اصطلاح “اشتها” اشاره به میل مصرف غذا دارد. مشکلات و بیماری‌هایی وجود دارند که منجر به کاهش اشتها و لاغری می‌شوند. اگر کاهش اشتهای شما به حدی باشد که مواد مغذی کافی را دریافت نکنید، به دلیل احتمال ابتلا به بیماری پزشک داروهای محرک افزایش اشتها را تجویز خواهد کرد. محرک های اشتها داروهایی هستند که اشتها را افزایش می‌دهند. البته در برخی از موارد می‌توانید تنها با تغییر سبک زندگی مثل: افزایش فعالیت بدنی، تهیه غذاهای اشتها آور، مصرف آب بیشتر و دسر همراه با غذا اشتها خود را تحریک کنید.

تعدادی از شایع‌ترین دلایل کاهش اشتها عبارتند از:

  • اختلالات عصبی و مشکلات مرتبط با اعصاب مانند افسردگی
  • ابتلا به سرطان و مصرف داروهای آن مانند آمفتامین
  • مشکلات عضلانی
  • دردهای مزمن
  • کاهش حس بویایی
  • کاهش حس چشایی
  • تغییر ناگهانی سبک زندگی
  • مشکلات گوارشی
  • کاهش انرژی
  • مصرف داروهایی که بر حس چشایی تأثیر می‌گذارند
  • بیماری قلبی
  • بیماری‌های تنفسی
  • درد دندان
  • استرس

معرفی بهترین قرص‌های اشتها آور بدون عوارض برای بزرگسالان

از دست دادن اشتها علاوه بر لاغری باعث بروز مشکلات و بیماری‌های جدی شود. بدون داشتن تغذیه مناسب و انرژی حاصل از مصرف وعده‌های غذایی مکرر، بدن شما نمی‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. کاهش عملکرد بدن باعث افت سطح انرژی و خستگی مزمن می‌شود. اثرات دیگر کاهش وزن شامل: از دست دادن استحکام استخوان، ضعیف شدن سیستم ایمنی و کاهش توانایی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها، کاهش سرعت سوخت و ساز، عضله ‌سوزی به جای چربی‌سوزی، تغییر وضعیت گوارش، آسیب به سلامت روانی و مشکلات عصبی می‌شود. برای جلوگیری از بروز این عوارض در ادامه مقاله به موثرترین داروهای افزایش اشتها اشاره خواهیم کرد.

بیشتر بدانید: راهکارهای تغذیه‌ای؛ برای حجم گرفتن چی بخوریم؟

*توجه داشته باشید! تمامی داروهای موثر در تغییر میزان اشتها دارای عوارض هستند. داروهای اشتها آور زیر نسبت به سایر داروها عوارض و خطرات کمتری دارند.

بهترین داروهای اشتها آور برای بزرگسالان شامل موارد زیر می‌شوند:

1. DRONABINOL (مارینول)؛ اشتها آور قوی برای بزرگسالان

مکمل اشتها آور | ژین طب

Dronabinol Marinol یک داروی تهیه شده از گیاه شاهدانه است. این قرص محرک اشتها بوده و معمولا برای بیمارانی که دچار کاهش وزن شدید شده‌اند، تجویز می‌شود. علاوه بر این داروی Dronabinol برای کاهش تهوع و استفراغ در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی نیز تجویز می‌گردد. علی رغم اینکه این دارو می‌تواند سبب افزایش وزن و اشتها شود، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته‌ای مثل تشدید بیماری‌های روانی مانند: روان پریشی، پارانویا و افسردگی گردد.

 در صورت بروز تغییرات مختلف در شرایط خلق و خو یا رفتار و همچنین سرگیجه، ضربان قلب سریع، سردرد یا مشکلات بینایی در حین مصرف مارینول حتما به پزشک خود اطلاع دهید. علاوه بر این کلیه‌ی داروهای محرک اشتها برای بیماران قلبی باید زیر نظر پزشک مصرف شوند؛ زیرا این داروها روی میزان فشار خون در افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای تأثیر می‌گذارند. 

2. قرص میرتازاپین رمرون (MEGESTROL ACETATE MEGACE)

میرتازاپین رمرون یک داروی ضد افسردگی است. از این دارو می‌توان برای تحریک اشتها در بیماران مبتلا به اختلالات افسردگی و یا سایر بیماران دارای بی اشتهایی استفاده کرد. مهم‌ترین عوارض جانبی میرتازاپین شامل: خواب آلودگی، احساس سرگیجه، افزایش اشتها و افزایش وزن است. این دارو نباید به کودکان کمتر از 18 سال داده شود. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر سریعا به پزشک خود اطلاع دهید:

  • تغییرات خلق و خو یا رفتار
  • اضطراب شدید
  • بدتر شدن افسردگی
  • اختلالات مرتبط با خواب
  • علائم شیدایی مانند: بی پروایی، شادی یا غم شدید و کاهش خواب آلودگی

به خاطر داشته باشید که استفاده از میرتازاپین به عنوان یک محرک اشتها جنبه درمانی دارد. دوز مصرفی میرتازاپین در مطالعات بالینی برای تحریک اشتها در بیماران سرطانی 7.5 تا 30 میلی گرم خوراکی یک بار در روز است. قبل از استفاده از این دارو فهرست کاملی از داروها و مکمل‌های مصرفی خود را به پزشک خود تحویل بدهید.

بیشتر بدانید: قویترین قرص چاقی در داروخانه؛ فست ران یا ویتافلش

3. قرص سیپروهپتادین پریاکتین؛ قرص اشتها آور قوی برای بزرگسالان

قرص سیپروهپتادین پریاکتین؛ قرص اشتها آور قوی برای بزرگسالان | ژین طب

سیپروهپتادین یا CYPROHEPTADINE نوعی آنتی هیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی فصلی مصرف می‌شود. علاوه بر این سیپروهپتادین دارای اثرات دیگری مانند: تسکین سردرد، درمان دردهای عضلانی و افزایش اشتها است. برخلاف سایر آنتی هیستامین‌ها مانند: ستیریزین (Zyrtec) و فکسوفنادین (Allegra)، سیپروهپتادین فقط با نسخه به فروش می‌رسد. به طور کلی داروهای آنتی هیستامین یا ضد حساسیت دارای اثرات اشتها آور هستند. با این حال قبل از استفاده از آنها باید با پزشک خود مشورت کرده و از تداخلات داروهایی آنها مطلع باشید.

همیشه باید قبل از استفاده از سیپروهپتادین با پزشک خود مشورت کنید. مهم‌ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف سیپروهپتادین شامل: تشدید بیماری‌های کبد، مشکلات قلبی، خستگی، خشکی دهان، حساسیت به آفتاب، سرگیجه، سردرد، درد معده و اسهال است. مصرف این دارو به کودک شما کمک می‌کند که وعده های غذایی بیشتری مصرف کرده و در مدت زمان کم وزن بیشتری اضافه کنند.

بیشتر بدانید: قوی ترین قرص چاقی؛ معرفی ۹ داروی مناسب برای افزایش وزن

4. مصرف قرص‌های ویتامین؛ کم ضررترین داروهای افزایش اشتها

همانطور که اشاره شد، تقریبا تمام داروهای افزاینده اشتها با عوارض جزئی همراه هستند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم به جای داروهای متعدد جهت تحریک اشتها، از مکمل‌ها و ویتامین‌ها استفاده کنید. برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند: روی و ویتامین B سبب افزایش سریع اشتها می‌شوند. علاوه بر این مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای مانند: شیک‌های پروتئینی نیز علاوه بر کمک به جذب کالری و مواد مغذی در افزایش سریع وزن موثر هستند.

مکمل روغن ماهی نیز یک مکمل غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است. این نوع اسیدهای چرب سبب تحریک اشتها و تقویت عملکرد کلی بدن مثل سیستم ایمنی می‌شوند. علاوه بر این مصرف روغن ماهی سبب بهبود عملکرد قلب، مغز، چشم و مفاصل می‌شود. البته دوزهای بالای قرص‌های ویتامین و مکمل‌های مختلف ممکن است منجر به خونریزی و مشکلات گوارشی شود. فراموش نکنید! قبل از مصرف ویتامین و مکمل‌های مختلف حتما آزمایش‌های تشخیصی انجام دهید. بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند برای اطمینان از وضعیت خود باید در حین استفاده از ویتامین‌ها زیر نظر پزشک باشند. مهم‌ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف ویتامین شامل: هضم ناکافی، اسهال و دل درد است.

5. محرک‌های گیاهی افزاینده اشتها؛ اشتها آورهای بدون عوارض

مطابق نتایج پژوهش‌های مختلف ثابت شده که مصرف برخی از گیاهان و ترکیبات طبیعی مانند: زنجبیل، شنبلیله، جینسینگ، شیرین بیان، گندم، مارچوبه، قاصدک و برخی از روغن‌های گیاهی سبب تحریک اشتها می‌شوند. استفاده از دمنوش این گیاهان اشتها را افزایش می‌دهند. البته علی رغم اینکه مصرف گیاهان دارویی نسبتا بی خطر به نظر می‌رسد، باید توجه داشته باشید! هنگام مصرف این گیاهان باید از طبع خود و عوارض ناشی از مصرف این گیاهان اطلاع داشته باشید. داروهای گیاهی به صورت قرص و پودر به فروش می‌رسند.

 به طور کلی ترکیبات مختلف گیاهی توسط سازمان بهداشت ایران و FDA تایید نشده‌اند. برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی ناخواسته و تداخلات دارویی مضر با پزشک یا داروساز متخصص مشورت کنید.

بیشتر بدانید: راه‌های ساخت مکمل خانگی برای عضله سازی و بررسی ارزش غذایی آن

تغییر سبک زندگی؛ بهترین و کم عارضه ترین روش افزایش اشتها

اگر می‌خواهید بدون عوارض جانبی اشتها و وزن خود را افزایش دهید، توصیه می‌کنیم رژیم غذایی و سبک زندگی خود را تغییر دهید؛ زیرا مصرف داروهای کاهش یا افزایش وزن همیشه با عوارض همراه هستند. بهترین راه‌هایی که می‌توانید به طور طبیعی اشتهای خود را تحریک کنید، عبارتند از:

  • افزایش فعالیت بدنی (ورزش روزانه، پیاده روی، وزنه برداری)
  • استرس و اضطراب خود را از طریق انجام فعالیت‌هایی مانند: مدیتیشن و تنفس عمیق مدیریت کنید.
  • خوب بخوابید؛ زیرا کمبود خواب منجر به از دست دادن اشتها می‌شود.
  • از استعمال دخانیات و مصرف الکل خودداری کنید. مواد مخدر سبب سرکوب اشتها و کاهش وزن می‌شوند.
  • برای افزایش کالری و جلوگیری از کاهش وزن بیشتر، به رژیم غذایی خود مقادیر بیشتری چربی‌ و پروتئین اضافه کنید.
  • در طول روز مکررا وعده‌های غذایی کوچک مصرف کنید.
  • غذاهای خوش عطر و جدید را در فضای تازه امتحان کنید.
  • وعده‌های غذایی خود را در یک محیط جمعی و در میان دوستان یا خانوادتان مصرف کنید.
  • 30 دقیقه قبل از صرف غذا آب بنوشید تا احساس سیری نداشته باشید.
  • برای تقویت اشتها و افزایش گرسنگی قبل از غذا دمنوش‌های گیاهی اشاره شده را مصرف کنید.
  • برای دریافت یک برنامه غذایی مناسب با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

سوالات متداول در مقاله قرص اشتها آور برای بزرگسالان بدون عوارض

بهترین قرص اشتها آور خارجی چه قرصی است؟

پرفروش‌ترین قرص‌های آشتها آور شامل: قرص گیاهی شیکوریدین دینه، پودر گین آپ کارن، قرص مخمر تاپ لوور ویتارمونیل و قرص چاقی فت فست هستند.

مهم‌ترین دلایل کاهش اشتها چه مواردی هستند؟

کاهش اشتها به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. مهم‌ترین دلایل کاهش اشتها شامل افسردگی، احساسات شدید مانند غم و اندوه، بارداری مخصوصا سه ماهه اول، حالت تهوع، آلزایمر و بیماری‌های خاص است.

آیا مصرف داروهای هورمونی سبب افزایش اشتها میشوند؟

بله؛ مصرف داروهای هورمونی با افزایش اشتها همراه هستند.

منبع
webmd

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا