بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

مسکن فوری درد کمر، روشی سریع برای تسکین دردهای ناحیه پشت

مسکن فوری درد کمر چگونه به ما کمک می‌کند؟ روزانه افراد زیادی به دنبال پیدا کردن بهترین قرص برای کمر درد هستند تا از دست درد و ناراحتی در ناحیه کمر و پاهای خود خلاص شوند. بر اساس آمار به دست آمده می‌توان گفت در اکثر کشورها، کمر درد دومین و شایع‌ترین مشکل پس از سرماخوردگی است که فارغ از جنسیت و سن، افراد زیادی را درگیر می‌کند.

اسپاسم عضلانی، پارگی دیسک، فعالیت‌های سنگین، برخی از بیماری‌ها و… در بروز کمر درد نقش مهمی دارند و با علائمی چون احساس درد و گرفتگی عضلات ناحیه کمر همراه هستند. در این مقاله از ژین طب می‌خواهیم در‌باره  انواع کمر درد، علل و راه‌های درمان آن مانند معرفی مسکن فوری درد کمر صحبت کنیم. اگر شما هم این مشکل را دارید، با ما همراه باشید.

کمر درد چیست و چه بخش هایی از بدن را درگیر می‌کند

در ساختمان کمر بخش‌های مختلفی چون ستون فقرات یا مهره‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها، عصب نخاعی، ماهیچه‌ها و دیسک بین مهره‌ای وجود دارد که هرکدام فعالیت خاصی را انجام می‌دهند. برای مثال مهره‌ها، استخوان‌های کوچکی هستند که با قرارگیری برروی یکدیگر، از نخاع محافظت می‌کنند و دیسک‌ها که به آن‌ها “بالشتک ضربه‌گیر” هم می‌گویند با قرارگیری بین مهره‌ها همانند یک ضربه‌گیر یا محافظ خواهند بود. حال در صورتی که هر یک از این اندام‌ها آسیب ببینند، مشکل کمر درد رخ می‌دهد. البته این دردها ممکن است گذرا یا مداوم باشند که با مصرف داروی مسکن فوری درد کمر، این علائم کاهش می‌یابد.

بررسی ارتباط بین کمر درد با بیماری‌های دیگر

کمردرد-ژین طب

بسیاری از بیماری‌ها مسبب احساس درد در ناحیه کمر و پاها هستند که رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

پوکی استخوان، پوکی استخوان موجب کاهش تراکم و نازکی استخوان‌ها می‌شود، در نتیجه احتمال شکست و ترک برداشتن مهره‌ها افزایش می‌یابد که با احساس درد شدید همراه است.

آرتروز، بیماری آرتروز به غضروف مفاصل آسیب می‌رساند. به همین‌خاطر در باریک شدن و تنگی ستون فقرات نقش دارد.

درد سیاتیک، بزرگترین عصب بدن انسان، سیاتیک نام دارد. حال در صورت بروز هرگونه مشکل یا آسیب رگ سیاتیک، مشکلاتی چون درد از کمر، باسن، ران‌ها تا پشت ساق پا به وجود می‌آید.

بیماری‌های کلیوی، وجود التهاب، سنگ کلیه و… می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه کمر شود. به همین‌ دلیل بیماری‌های کلیوی به نوعی با کمر درد ارتباط دارند.

تومورها، برخی از سرطان‌ها و تومورهای ستون فقرات با علائمی چون احساس درد در ناحیه کمر و پاها همراه هستند که با آزمایش‌های پزشکی تشخیص داده می‌شوند.

معمولا احساس درد در ناحیه کمر پس از معاینه و تشخیص پزشکی با مصرف داروهایی چون مسکن فوری برای کمر درد از بین می‌روند.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر درمان سریع کمردرد در خانه با تکنولوژی UIC

انواع کمر درد

کمر درد باتوجه به شدت درد و مدت زمان بیماری به سه دسته تقسیم می‌شوند که علائم هرکدام با مصرف مسکن فوری درد کمر کاهش می‌یابد. انواع کمر درد عبارتند از:

  • کمر درد حاد

این نوع مشکل به دردهای ناگهانی ناحیه کمر گفته می‌شود که معمولا بین چند روز تا دو هفته طول می‌کشد و با استراحت کافی و مصرف قرص مسکن فوری درد کمر از بین می‌رود.

  • کمر درد تحت حاد

این مشکل معمولا به‌طور ناگهانی یا در طول زمان رخ می‌دهد که علائم آن بین 4 تا 12 هفته ادامه دارد. البته علائم کمر درد حاد هم با مصرف مسکن فوری درد کمر کاهش می‌یابد.

  • کمر درد مزمن

کمر درد مزمن به دردی گفته می‌شود که بیش از 12 هفته طول می‌کشد و گاهی با درد شدید همراه است، بنابراین باید در صورت بروز چنین مشکلی حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید: قرص باکلوفن برای کمر درد؛ فواید و نحوه اثر دارو

چه افرادی دچار کمر درد می‌شوند؟

سن کمردرد-ژین طب

تقریبا همه افراد فارغ از جنسیت و سن، برای یک‌ بار هم که شده در طول زندگی خود، کمر درد را احساس می‌کنند.

  • بزرگسالان

انجام فعالیت‌های سنگین، برخی از بیماری‌ها، صدمات و آسیب‌های ناگهانی، فرسایش مهره‌ها و… از عوامل بروز کمر درد در بزرگسالان هستند. بارداری، قاعدگی و برخی از کیست‌های تخمدان در خانم‌ها و پیچ‌خوردگی بیضه‌ها و اختلالات پروستات در آقایان نیز در شکل‌گیری کمر درد در بزرگسالان نقش دارند.

  • کودکان

کودکان و نوجوانان (سن 15 سالگی) نیز دچار کمر درد می‌شوند. فعالیت‌های سنگین، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب، التهاب ستون فقرات و برخی از صدمات مانند تصادف از دلایل بروز کمر درد در کودکان هستند که با مصرف مسکن فوری درد کمر این مشکل درمان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: درمان كمر درد، انواع راه های درمان و معرفی روش های خانگی

چه عواملی در بروز کمر درد مؤثر هستند؟

بروز کمر درد دلایل مختلفی دارد که خوشبختانه با استراحت و مصرف دارو درمان می‌شود. شایع‌ترین علل کمر درد عبارتند از:

  • کشیدگی عضلات

بلند کردن اجسام سنگین به شکل نامناسب، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب، تنش‌های عضلانی و… همگی در کشیدگی و رگ‌به‌رگ شدن رباط‌ها و تاندون‌های کمر نقش دارند و موجب اسپاسم عضلانی می‌شوند.

  • فتق دیسک

همانطورکه گفتیم دیسک‌ها شبیه بالشتک‌های ژله‌ای شکل هستند که برای محافظت و جلوگیری از ضربه میان مهره‌های ستون فقرات قرار می‌گیرند. حال اگر دیسک‌ها دچار برآمدگی یا پارگی شوند، رگ‌های عصبی مجاور را تحت فشار قرار می‌دهند؛ بنابراین کمر درد رخ می‌دهد. معمولا داروهای مختلفی چون قرص ناپروکسن برای دیسک کمر تجویز می‌شود.

  • تنگی نخاع

جالب است بدانید که ورود هرگونه فشار برروی ستون فقرات کمر، باعث رشد استخوان مهره‌ها و پیدایش استخوان‌های جدید می‌گردد؛ بنابراین به مرور زمان کانال نخاعی باریک می‌شود و کمر درد شدید رخ می‌دهد. البته مصرف مسکن فوری درد کمر به کاهش علائم کمک می‌کند.

  • اسکولیوز

اسکولیوز یک نقص مادرزادی است که ساختار ستون فقرات کمر را از همان ابتدا دچار نقص خواهد کرد؛ بنابراین کمر درد از دوران کودکی در فرد بیمار رخ می‌دهد.

  • التهاب ستون فقرات

برآمدگی دیسک، آرتریت التهابی، اسپاسم عضلات، سیاتیک از جمله دلایل التهاب در کمر هستند که باعث تورم و احساس درد در ناحیه آسیب‌دیده می‌شوند.

شکستن ستون فقرات به دلیل ضربه و تصادف، بیماری‌هایی چون سرطان، کیست تخمدان و مشکلات کلیوی، افزایش سن، اضافه وزن، کم‌تحرکی و سبک زندگی ناسالم نیز از دیگر عوامل کمر درد به حساب می‌آیند. به‌غیر از موارد خاص، درمان کمر درد با استراحت کافی و مصرف داروی قوی برای کمر درد، امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: درمان كمردرد شديد، انتخاب روش سریع و ماثر

راه‌های پیشگیری از کمر درد

کمر درد اگر ناشی از بیماری‌های دیگر یا صدماتی چون تصادف، ضربه و… نباشد، قابل پیشگیری است؛ بنابراین جلوگیری از بروز کمر درد با تغییر سبک زندگی ممکن خواهد بود.

  • تغییر در سبک زندگی

همانطور که گفتیم کمر درد با رعایت برخی از دستورالعمل‌ها، قابل پیشگیری است. برخی از این راه‌ها عبارتند از:

  1. داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها (به‌خصوص ویتامین D) و کلسیم
  2. داشتن فعالیت و دوری از بی‌تحرکی
  3. پرهیز از حضور در محیط‌های تنش‌زا و کنترل استرس
  4. اصلاح فرم بدن (صحیح نشستن و خوابیدن)
  5. بلند کردن اجسام سنگین به شکل اصولی
  6. ترک سیگار
  7. کنترل وزن

با رعایت موارد فوق دچار مشکل کمر درد نمی‌شوید، پس نیازی به مصرف مسکن فوری درد کمر ندارید.

تشخیص کمر درد

تشخیص کمر درد از طریق مشاهده شواهد بالینی، معاینه پزشکی و انجام آزمایش‌ها امکان‌پذیر است. راه‌های تشخیص عبارتند از:

  • شواهد بالینی

افرادی که دچار مشکل کمر درد هستند، با مشاهده علائم می‌توانند این مشکل را تشخیص و برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند. علائم کمر درد عبارتند از:

  1. احساس درد در کمر و پاها
  2. احساس گرفتگی و سفتی عضلات هنگام راه رفتن یا نشستن
  3. احساس درد هنگام استراحت
  4. احساس درد هنگام وارد کردن فشار به ناحیه مورد نظر

این علائم که با درد خفیف یا شدید همراه است امکان دارد به‌صورت دوره‌ای یا دائمی رخ دهد. برخی دیگر از نشانه‌هایی که نیاز به مراجعه فوری به پزشک متخصص خواهد داشت عبارتند از:

  1. احساس درد در کمر همراه با تب و لرز
  2. بی‌اختیاری یا سوزش حین ادرار
  3. احساس ضعف در پاها
  4. گزگز شدن پاها
  5. کاهش وزن ناگهانی

بسیاری از این علائم با مصرف مسکن فوری درد کمر درمان می‌شود، اما برخی موارد نیاز به جراحی دارد که پزشک متخصص باید تشخیص دهد.

  • معاینه پزشکی

اسکن استخوان-ژین طب

با مشاهده علائم باید به پزشک متخصص ارتوپد یا ستون فقرات مراجعه نمایید. پزشک با پرسیدن سؤالاتی در رابطه با احساسی که دارید، معاینه فیزیکی (فشار و لمس ناحیه موردنظر) و در صورت نیاز انجام آزمایش‌های پزشکی به‌طور دقیق مشکل شما را تشخیص و مراحل درمان را آغاز می‌کند.

  • آزمایش‌های پزشکی

آزمایش‌های پزشکی برای تشخیص دقیق تجویز می‌شود که شامل روش‌های گوناگونی است. رایج‌ترین آزمایش‌ها عبارتند از:

  1. تصویربرداری

این روش شامل ام‌آرآی، سی‌تی‌اسکن و اشعه ایکس است. در این روش‌ها تصویری کامل از ساختار کمر می‌گیرند تا پزشک با مشاهده نتایج بتواند مشکلات رباط‌ها، بافت‌ها، دیسک و… را به‌طور دقیق  بررسی کند.

  1. اسکن استخوان

در این روش یک ماده رادیواکتیو به روش وریدی به فرد بیماری تزریق می‌شود تا پزشک با مشاهده تصویر از ساختار کمر بتواند مشکلات مربوط به استخوان را تشخیص دهد.

  1. آزمایش الکترومیوگرافی

این آزمایش برای بررسی سیگنال‌های عصبی که موجب فتق دیسک یا کمر درد می‌شوند، صورت می‌گیرد.

پزشک با معاینه و مشاهده نتایج آزمایش‌ها، می‌تواند علت دقیق مشکل کمر درد را تشخیص دهد و سپس مراحل درمان را آغاز کند.

درمان کمر درد

خوشبختانه حدود 90 درصد از کمر دردها قابل درمان هستند و تنها 10 درصد آن‌ها نیاز به جراحی دارد. برای درمان طبی کمر درد باید به پزشک متخصص ارتوپد یا متخصص و جراح ستون فقرات مراجعه نمایید. روش‌های درمان شامل مراحل زیر است:

  • درمان خانگی کمر درد

بسیاری از افراد می‌پرسند که برای کمر درد چی خوبه؟ یا اینکه برای درمان کمر درد چی خوبه بخوریم؟ درمان خانگی شامل استفاده از کمپرس سرد یا گرم برروی ناحیه درد، داشتن رژیم غذایی مناسب (موادغذایی حاوی امگا3 ، آنتی‌اکسیدان، کلسیم و ویتامینD )، استفاده از تشک طبی، ماساژ درمانی، اصلاح فرم بدن (حین ایستادن، نشستن و خوابیدن)، استفاده از روش طب سنتی (بهترین روغن برای دیسک کمر عبارتند از سیاه‌دانه، بادام تلخ، نارگیل، فندق و کنجد) و انجام فعالیت‌های ورزشی است.

یکی از روش‌های درمان کمردرد در خانه استفاده از دارو است که پزشک با توجه به علت درد و آسیب تجویز می‌کند. از دسته داروهای مناسب برای کمردرد می‌توانیم به داروهای ضد التهابی، مسکن، ضد تشنج، ضد افسردگی و مخدری اشاره کنیم. در جواب سوال اینکه قرص گاباپنتین برای کمردرد خوبه، باید گفت که این داروی ضد تشنج با اثرات خاص خود به راحتی کمردردهای عصبی را تسکین می‌دهد.

ورزش‌های مناسب برای بهبود کمر درد در روش درمان خانگی:

ورزش‌های مناسب برای درمان کمر درد عبارتند از تمرینات کششی و قدرتی که به انعطاف‌پذیری و قوی نگه‌داشتن عضلات کمک می‌کند مانند: پیلاتس، یوگا و تای‌چی.

  • درمان پزشکی کمر درد

درمان پزشکی شامل دو مرحله دارو درمانی و جراحی است همان‌طور که گفتیم اکثر کمر دردها با مصرف دارو و استراحت کافی برطرف می‌شوند. مثلا زمان متورم شدن دیسک، مسکن فوری برای دیسک کمر بسیار موثر خواهد بود. برخی از داروهای موثر در تسکین و بهبود درد کمر به شرح زیر هستند. فراموش نکنید قبل از مصرف هر یک از قرص‌های زیر با پزشک مشورت کنید.

لیست داروهای کمر درد و معرفی بهترین مسکن برای کمر درد

بسیاری از افراد درباره نام قرص مسکن فوری درد کمر می‌پرسند. قبل از معرفی مسکن برای درد پا و کمر باید بگوییم که بهتر است مصرف هرگونه مسکن فوری درد کمر با تجویز پزشک متخصص مصرف گردد، چرا که ممکن است عوارض جانبی دیگری به دنبال داشته باشند. لیست داروهای کمر درد نشان می دهد که  این داروهای مسکن برای کمردرد معمولا خواص ضدالتهابی دارند و با کاهش التهاب عضلات، درد ناشی از آنها را تسکین می‌دهند.

به همین دلیل هنگامی که دچار درد و ناراحتی قابل توجهی شدید، می‌توانید برای درمان فوری از این قرص‌ها استفاده کنید. این داروها علاوه بر خاصیت ضدالتهابی، با دارا بودن مقداری ماده بی‌حس‌کننده تسکینی برای دردها به ویژه دردهای کمری هستند. مصرف این داروها هنگام دردهای شدید می‌تواند وضعیتمان را کمی بهبود ببخشد. لیست برخی از این داروها به شرح زیر هستند:

داروهای بدون نسخه برای کمر درد
  • قرص مسکن برای کمر درد و داروهای ضدالتهابی استروئیدی

داروهای ضدالتهاب استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، ژلوفن و آسپرین که به‌عنوان مسکن فوری درد کمر پریودی هم شناخته می‌شوند. این داروها ضمن تسکین درد، تورم و التهاب عضلات را نیز کاهش می‌دهد. این ویژگی دقیقا همان تفاوت بین داروهای ضدالتهابی استروئیدی با استامینوفن است. اگر به دنبال مسکن فوری درد کمر بدون نسخه هستید، داروهای ضدالتهابی استروئیدی می‌توانند کمک‌کننده باشند.

  • استامینوفن، مسکن برای درد پشت

تیلنول (Tylenol) نوعی استامینوفن خوب برای درد است. بسیاری از پزشکان این دارو را به عنوان مسکن برای انواع تسکین دردها تجویز می‌کنند. اگرچه این دارو به کاهش التهاب عضلات کمکی نمی‌کند اما در تسکین درد موثر است. اگر به دنبال مسکن فوری درد کمر بدون نسخه هستید این دارو برایتان خوب است.

داروهای تجویز شده برای کمردرد
  • داروهای شل‌کننده عضلات

داروهای شل‌کننده عضلات مانند متوکاربامول، سیکلوبنزاپرین و قرص باکلوفن برای کمر درد مزمن یا اسپاسم عضلانی مؤثر است. داروهای شل‌کننده عضلات معمولا برای دردهای مزمن تجویز می‌شوند. بنابراین اگر شما هم دچار کمردردهای مزمن هستید می‌توانید به عنوان مسکن فوری درد کمر از یکی از داروهای شل‌کننده عضلات استفاده کنید.

  • داروهای ضدافسردگی

شاید این گزینه برایتان کمی تعجب‌آور باشد. اما داروهای ضدافسردگی می‌توانند در درمان و تسکین کمردرد موثر باشند. این داروها در حقیقت پیام‌های دردی را که به سمت مغز می‌روند مسدود می‌کنند. این داروها می‌توانند به افزایش تولید اندورفین در بدن که یک مسکن درد طبیعی است، کمک کنند.

  • اوپیوپیدها (داروهای افیونی)

هنگامی که فرد دچار کمردردهای شدیدی می‌شود معمولا پزشک این نوع داروها را تجویز می‌کند. مرفین یا کدئین جزو این داروها هستند.

  • قرص گاباپنتین، بهترین قرص برای کمر درد

قرص گاباپنتین از جمله موثرترین و بهترین قرص برای کمردرد به حساب می‌آید. و به‌عنوان بهترین مسکن برای درد دیسک کمر هم محسوب می‌شود. این داروی ضد تشنج با آرام کردن فعالیت‌های عصبی به تسکین درد کمک خواهد کرد.

معرفی بهترین داروهای ضد التهابی و مسکن فوری برای دیسک کمر

استفاده از برخی داروهای مسکن برای تسکین سریع درد کمر و علائم ناراحت کننده مانند کاهش دامنه حرکتی بسیار عالی است. برخی از بهترین داروهای مسکن فوری برای دیسک کمر و نمونه‌های دیگر کمردرد عبارتند از:

  • دیکلوفناک
  • سلکوکسیب
  • پیروکسیکام
  • کتوپروفن

این داروها در کوتاه‌مدت و گاهی حتی در روز اول مصرف درد را تسکین می‌دهند. اما نیاز است که برای تکمیل اثرگذاری آن‌ها بر روند درمان و آسیب ایجاد شده، دوره مصرف را ادامه دهید.

استفاده از مسکن فوری درد کمر چه مزایایی دارد؟

آیا مصرف مسکن فوری درد کمر برای ما ضروری است؟ در بسیاری از خانه‌های قرص‌های مسکن بسیار زیادی وجود دارند که هریک برای دردی مناسب است اما بسیاری از ما مزایای این قرص‌ها را نمی‌دانیم. بسیاری از ما تنها از این داروهای مسکن استفاده می‌کنیم تا از شر دردهای خود خلاص شویم اما تاثیرات همه‌چیز آنها را نمی‌دانیم. مزیت داروهای مسکن برای کمردردهای شدید به شرح زیر است.

  • کاهش درد فوری با استفاده از مسکن و پمادها

در برخی شرایط ممکن است کمردردتان آنقدر شدید باشد که شما را ناتوان کند. به عنوان مثال ممکن است فردی دچار درد شدید عضلات کمر شود و نتواند به راحتی پای خود را تکان دهد و راه برود. مسکن‌های فوری کمردرد و بهترین پماد برای دیسک کمر در این شرایط می‌تواند درد فرد را تسکین دهد و به او احساس راحتی بیشتری را هدیه دهد.

  • مسکن هایی با قابلیت افزایش توانایی و تحرک 

یکی از مزیت‌های مسکن‌های فوری کمردرد این است که به ما امکان حرکت بهتری می‌دهند. هنگامی که شما در ناحیه کمر خود احساس درد دارید نمی‌توانید به راحتی حرکت کنید یا خم شوید و اجسام موردنیازتان را بردارید. همچنین ممکن است هنگام خم شدن، دیگر نتوانید به حالت اولیه خود بازگردید. گاها کمردردها به پاها نیز می‌رسند و شما احساس تیرکشیدگی در پا و بالا و پایین کمرتان احساس می‌کنید. از این رو مصرف داروهای مسکن فوری کمردرد می‌توانند این دردها را در پا و کمر کاهش دهند و به تحرک راحت‌تر فرد کمک کنند.

  • کاهش التهاب عضلات با مصرف درست مسکن ها

مصرف مسکن‌های فوری کمر می‌توانند به کاهش هرگونه التهابی که موجب بروز و شدت گرفتن درد کمر می‌شوند، کمک کنند. این بدان معناست که این داروها هرگونه تورم در عضلات و مفاصل را تا حد زیادی کاهش می‌دهند و احساس درد شدید را از بیمار می‌گیرند.

  • کاهش درد جراحی و گذر از دوران نقاهت

برخی از افراد دارای کمردردهای شدید هستند که تنها راه درمانشان، جراحیست. داروهای مسکن می‌توانند درد را در حین و بعد از جراحی، در دوره‌ای که بیمار دوره نقاهت خود را می‌گذراند به حداقل برساند.

  • خواب بهتر و راحت‌تر با مصرف مسکن‌های و پمادهای  موثر

مسکن فوری کمردرد  و بهترین پماد برای کمر درد برای کسانی که از شدت درد کمر نمی‌توانند بخوابند نیز مفید است. فرد پس از مصرف داروی مسکن می‌تواند احساس آرامش بیشتری کند و راحت‌تر بخوابد.

  • بهبود سلامت کلی بدن و رهایی از دردهای زمینگیر کننده

یکی دیگر از مزیت‌های مصرف مسکن‌های کمردرد این است که می‌توانند به بهبود سلامت فرد کمک کنند. حال شاید بپرسید چرا؟ زیرا این داروها با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی می‌توانند چیزی بیشتر از تسکین درد برای بدن فراهم کنند.کمر درد بنابه دلایل مختلفی چون انجام فعالیت‌های نامناسب، دیسک، صدمات ناشی از تصادف یا ضربه و بیماری‌ها رخ می‌دهد که معمولا با استراحت و مصرف داروهایی چون مسکن فوری درد کمر درمان می‌شود.

سوالات متداول در زمینه مسکن فوری درد کمر

آیا کرم‌های موضعی نیز نوعی مسکن کمردرد محسوب می‌شوند؟

بله، برخی از کرم‌های موضعی نظیر سپرکریم، بن گری، کاپزاین پی، ایکالیپتامینت، زوسترویکس و پیروکسیکام موجب تسکین درد و شل شدن عضلات کمر می‌شوند.

آیا ترامادول یک مسکن فوری کمردرد است؟

بله، ترامادول نوعی داروی ایپوئیدی است که مسکن فوری درد کمر به حساب می‌آید.

آیا دیازپام به تسکین و شل شدن عضلات کمر کمک می‌کند؟

بله دیازپام نوعی شل‌کننده عضلات است که موجب کاهش و تسکین درد کمر می‌شود.

منبع
medicalnewstoday.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا