بیماری های مفصلی

درمان نقرس در طب سنتی؛ گیاهانی که معجزه می‌کنند

درمان نقرس در طب سنتی به مراتب رایج‌تر از درمان‌های بیولوژیکی و دارویی آن است. بیماری نقرس به سبب افزایش تجمع اسید اوریک در بدن ایجاد می‌شود. به همین دلیل می‌توان با مصرف گیاهان دارویی پرخاصیت و مواد مغذی باارزشی که در این مقاله ذکر می‌کنیم، به‌راحتی با آن مقابله کرد. اولین گام برای درمان قطعی بیماری نقرس این است که از مصرف مواد غذایی حاوی اسید اوریک بپرهیزید. مادامی که به هر علت دیگری ناخودگاه درگیر بیماری نقرس شدید، از توصیه‌های مزبور در این مقاله از مجله علمی_پزشکی ژین طب استفاده کنید.

به طور قطع پس از امتحان داروهای گیاهی به تاثیر شگفت‌انگیز طب سنتی در درمان نقرس پی خواهید برد.

چگونه با کمک طب سنتی نقرس را درمان کنیم؟

نقرس نوعی بیماری شایع در میان افراد است که در پی مصرف میزان بالایی از اسید اوریک ایجاد می‌شود. خوشبختانه بیماری نقرس به روش‌های آسانی مانند دارود درمانی، گرما و سرما درمانی و همچنین طب سنتی قابل درمان است. در این میان، طب سنتی و بهره‌گیری از مزایای شگرف آن کمک بسزایی به رهایی سریع شما از شر نقرس می‌کند.

در حالت کلی درمان‌های پزشکی نقرس بیشتر برای کاهش درد و التهاب حملات ناشی از نقرس کاربرد دارند. به طوری‌که در صورت مشاهده علائم شدیدی از نقرس می‌توانید با پیروی از آنها، شدت درد یا دفعات حملات خود را کاهش دهید. در حالی‌که با طب سنتی به پیشگیری از افزایش میزان اسید اوریک بدن خود کمک خواهید کرد. به این ترتیب با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و مصرف برخی گیاهان دارویی و اثربخش سبب جلوگیری از بروز علائم نقرس می‌شوید.

اگر از بیماری نقرس رنج می‌برید به کمک یک یا چند مورد از درمان‌های سنتی زیر می‌توانید به مدیریت علائم خود بپردازید:

اصلاح رژیم غذایی؛ اولین گام برای درمان نقرس در طب سنتی

اولین و مهم‌ترین کار برای شروع مقابله با بیماری نقرس این است که از یک رژیم غذایی سالم و مغذی پیروی کنید. با تغییر رژیم غذایی خود تا حدود زیادی به کاهش سطح اسید اوریک خون و تعداد حملات حاد نقرس کمک خواهید کرد. پزشک و متخصص تغذیه با ایجاد یک برنامه غذایی خاص کمک بهتری به شما خواهند کرد. با این حال در اینجا نیز برخی از رایج‌ترین نکات کمکی موثر در درمان نقرس را برای شما ذکر می‌کنیم:

  1. مقدار آب و سایر نوشیدنی‌های غیر الکلی خود را افزایش دهید.
  2. لبنیات کم چرب یا بدون چربی را در برنامه غذایی روزمره خود قرار دهید.
  3. مصرف قندهای اضافه شد‌ه و نوشابه‌های گازدار را تا حد امکان کاهش دهید.
  4. مصرف الکل و به‌ویژه آبجو را تا حد توان کاهش دهید  یا به طور کلی حذف کنید.
  5. مصرف شیرینی‌جات و ماهی‌های چرب مانند ساردین و شاه ماهی را به حداقل برسانید.
  6. به جای گوشت، پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیا و حبوبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  7. از مصرف مواد غذایی حاوی پورین بالا، از جمله گوشت اندام‌هایی مانند کلیه، جگر و غیره بپرهیزید.
  8. به جای کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید، از نان‌های سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید.

اجتناب از مصرف الکل

مصرف مواد غذایی پرخاصیت؛ دومین مرحله از درمان نقرس با طب سنتی

در کنار اصلاح رژیم غذایی و دوری از مصرف برخی موارد غذایی مضر، پزشکان اغلب به مصرف بیشتر برخی از خوراکی‌ها توصیه می‌کنند. تاثیر این مواد غذایی در بهبود نقرس شگفت انگیز است؛ به‌گونه‌ای که در صورت مصرف مکرر حتی موجب درمان قطعی آن نیز می‌شوند. موارد زیر از جمله مواد غذایی ارزشمندی هستند که تاثیر شگفت‌انگیزی در درمان نقرس دارند.

  • قهوه: شواهد نشان می‌دهند که نوشید‌ن مقدار متوسطی قهوه در روز، خطر ابتلا به نقرس را کاهش می‌دهد.
  • داروهای گیاهی شامل پنجه شیطان، بروملین و زردچوبه:  این مواد به طور موثر درد، التهاب و تورم ناشی از حمله را کاهش می‌دهند.
  • ویتامین C: مصرف مقادیر متوسط ویتامین C  با کاهش سطح اسید اوریک مرتبط است. با این حال، مصرف دوزهای بالای این ویتامین سبب افزایش سطح اسید اوریک خواهد شد.
  • میوه‌های تیره‌رنگ و غنی از آنتی‌اکسیدان مانند شاه‌توت، زغال‌اخته، انگور، تمشک و به خصوص گیلاس: تا حدود زیادی به کنترل اسید اوریک بدن کمک می‌کنند.

میوه‌های موثر در درمان نقرس

طب سوزنی؛ مهم‌ترین قسم از طب سنتی که تاثیر ویژه‌ای در درمان نقرس دارد

طب سوزنی یک روش درمانی رایج در سراسر جهان است که اثربخشی ایده‌آلی در تسکین دردهای عضلانی و اسکلتی دارد. این تکنیک که به‌عنوان طب سنتی چینی شناختـه می‌شود، به کمک فرو کرد‌ن سوزن‌های بسیار نازکی در نقاطی از بدن اثر می‌کند. طب سوزنی تاثیر قابل ملاحظه‌ای در درمان دردهای مزمن دارند و در تسکین درد ناشی از نقرس نیز موثر است.

کمپرس سرد و گرم؛ از جمله درمان‌های جایگزین برای مقابله با نقرس

گرمادرمانی و سرمادرمانی که به‌معنی قرار داد‌ن یک کمپرس گرم یا سرد به مدت 30 ثانیه تا 3 دقیقه در ناحیه آسیب‌دیده است. این نوع از راهکارهای درمانی، تاثیر چشمگیری در تسکین درد عضلات و کاهش درد و تورم ناشی از حمله نقرس دارند.

 درمان‌های جایگزین؛ از پیشگیری تا درمان نقرس

علاوه بر موارد فوق، برخی راهکارهای پیشگیرانه نیز وجود دارند که با عمل به آنها تا حدود زیادی از درگیری با نقرس رهایی خواهید یافت. متاسفانه اکثر افراد، اولین حمله حاد نقرس را بدون هیچ گونه هشدار و علائمی تجربه می‌کنند. بنابراین بهترین راه مقابله با حملات نقرس این است که همواره جهت پیشگیری از ابتلا به آن اقداماتی را در زندگی روزمره خود انجام دهید.

اولین و اساسی‌ترین گام برای پیشگیری از ابتلا به نقرس این است که برنامه منظمی برای حفظ تعادل وزن خود داشتـه باشید. دلیل این امر آن است که چاقی و اضافه وزن از جمله عوامل بسیار خطرناک ایجاد نقرس هستند. با حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می توانید به پیشگیری از حملات کمک کنید.

به طور قطع مصرف داروهای تجویزی پزشک بهترین راه مقابله با علائم شدید نقرس است. زمانی که شما دچار نقرس حاد شده‌اید و نیاز به درمان فوری مشکل خود دارید، شروع به مصرف دارو کنید. داروهای مهارکننده زانتین اکسیداز و پروبنسید هر دو با کاهش میزان اسید اوریک خون از وقوع حملات نقرس جلوگیری می‌کنند. در کنار این‌ها احتمالا پزشک یک مسکن NSAID یا کلشی‌سین را برای مصرف روزانه شما تجویز می‌کند. با مصرف مرتب و به‌موقع این داروها، به مرور شاهد کاهش دفعات حمله نقرس خواهید بود.
برای جلوگیری از حملات بعدی، رژیم غذایی مناسب داشته باشید و با تغییرات تعریف‌شده سبک زندگی همراه با داروهای کاهش‌دهنده اورات همگام باشید که این روش بسیار مفید خواهد بود.

 درمان نقرس در طب سنتی و نکاتی که باید در این باره بدانید

درمان نقرس از دیدگاه علم پزشکی به روش‌های مختلفی اعم از دارو درمانی، طب سنتی و حتی فیزیوتراپی هم امکان‌پذیر است. این بیماری اصولا سخت درمان نبود‌ه و به‌سادگی با مصرف داروهای گیاهی در خانه نیز درمان می‌شود. به همین جهت اغلب پزشکان توصیه به این می‌کنند که با مشاهده اولین علائم نقرس در خود، شروع به مصرف مواد غذایی ارزشمند کنید. قهوه، زردچوبه، گیلاس و آلبالو از جمله مواد مغذی مفید در درمان نقرس است. سایر مواد غذایی موثر در درمان نقرس، در این مقاله از سایت ژین طب به شما معرفی شد. امید داریم که با بهره‌گیری از مطالب مندرج در این مقاله، موفق به درمان مشکل نقرس خود در خانه باشید.

سوالات متداول در زمینه درمان نقرس در طب سنتی

آیا بیماری نقرس خطرناک است؟

در حالت کلی خیر، این بیماری با شروع به موقع درمان رفع می‌شود.

بهترین ماده غذایی موثر در درمان نقرس چیست؟

آب آلبالو و گیلاس مهم‌ترین ماده غذایی است که تاثیر شگرفی در درمان نقرس دارد.

آیا در کنار طب سنتی می‌توان از دارو هم برای درمان نقرس استفاده کرد؟

بله، تشخیص نوع داروهای مصرفی بر عهده پزشک است. در حالیکه داروهای گیاهی را طبق میل خود هم می‌توانید استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا