بیماری های مفصلی

عوارض کفش پاشنه بلند؛ پاشنه آشیل های سلامتی کمر

عوارض کفش پاشنه بلند یکی از موضوعات مهمی  است که بسیاری از خانم‌ها با وجود آگاهی، به آن توجهی نمی‌کنند. چراکه بسیاری از خانم‌ها در هر قشر و از هر طبقه به زیبایی و استایل خود بیش از سلامتی اهمیت می‌دهند. اما برهیچ یک از این خانم‌ها پوشیده نیست که استفاده از کفش‌های پاشنه بلند از عوامل مهم کمردرد خواهد بود. از این عوارض می‌توان به کمر درد، زانو درد، کج شدن انگشتان و ضعیف شدن رباط‌ها اشاره کرد. این نوع مشکلات به مرور زمان باعث ایجاد عارضه‌های شدیدتر در بدن خواهند شد.

در این مطلب از مجله پزشکی ژین طب به بررسی عوارض کفش پاشنه بلند خواهیم پرداخت. آشنایی دقیق با این عوارض باعث می‌شود که افراد علاوه بر شناخت آن‌ها، علائم و علت درد خود را بشناسند.

عوارض کفش پاشنه بلند در بلند مدت

استفاده  بلند مدت  از کفش‌های پاشنه بلند با عوارضی همراه است. در ادامه به چند نمونه از رایج‌ترین عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند اشاره می کنیم:

رابطه مستقیم پوشیدن کفش پاشنه بلند و کمردرد

عوارض کفش پاشنه بلند و کمردرد | ژین طب

استفاده  بلند مدت  از کفش‌های پاشنه بلند باعث افزایش احتمال کمر درد حتی در افراد سالم می‌شود. زیرا این نوع کفش‌ها وزن بدن را به صورت مستقیم روی پاها و کمر توزیع نمی‌کنند. به همین دلیل فرد بعد از چند ساعت یا بعد از مدتی طولانی دچار کمر درد خواهد شد.

کفش های پاشنه بلند؛ مسببان پا درد بانوان

رایج‌ترین عارضه ناشی از پوشیدن کفش‌های باشنه بلند نوک تیز، درد در پاهاست. در مواردی درد پا بعد از 20 تا 30 ساعت بعد از پوشیدن کفش شروع می‌شود. این درد با توجه به مدل و بلندی پاشنه کفش در قسمت‌های مختلفی مانند انگشتان پاها، قوس و پاشنه پا ایجاد خواهد شد.

درد در عضلات ساق پا؛ رهاورد پوشیدن کفش پاشنه بلند

از جمله شایع‌‎ترین عوارض کفش پاشنه بلند، درد در عضلات ساق پا است. استفاده مداوم از این نوع کفش‌های پاشنه بلند و نوک تیز به مرور زمان باعث بیرون زدگی رگ‌ها می‌شود. این رگ‌های بیرون‌زده علاوه بر ظاهر نامناسب، باعث درد نیز خواهند شد. توجه داشته باشید که عوارض کفش‌های پاشنه بلند لژدار کمی کمتر از نمونه‌های نوک تیز است.

عارضه‌ای به نام پیچ خوردگی

یکی از چالش‌های مهم در حین استفاده از کفش‌های پاشنه بلند، راه رفتن در سطوح مختلف است. قدم زدن در سطوح پله‌دار، سنگفرشی، دارای برآمدگی یا لیز با کفش‌های پاشنه بلند سخت است. در این حالت احتمال پیچ خوردگی و افتادن فرد بیشتر خواهد شد. همچنین در مواردی ممکن است آسیب‌دیدگی شدید و در حد شکستگی باشد.

احتمال ایجاد انحنا در ستون مهره‌ها

احتمال دارد که استفاده از کفش‌های پاشنه بلند باعث ایجاد قوس و درد در بالای کمر شود. البته باید بدانید که در ستون فقرات انحنای طبیعی وجود دارد که اگر فشار زیادی به آن در طول زمان وارد شود، باعث افزایش این انحنا خواهد شد. انحنا در ستون فقرات دردهای شدیدی در کمر ایجاد می‌کند.

کفش های پاشنه بلندی که انگشتان را کج می‌کند

استفاده از کفش‌های پاشنه بلند با نوک تیز در قسمت پنجه‌ها، باعث تغییر شکل انگشتان خواهد شد. گاهی فشار به قدری زیاد است که باعث تغییر وضعیت انگشتان به حالت چکشی می‌شود. این عارضه به مروز زمان باعث ایجاد آرتروز و درد زیاد در ناحیه انگشتان و پا خواهد شد.

اگر رباط هایتان به مرور ضعیف شدند…..

استفاده  بلند مدت  از کفش‌های پاشنه بلند و نوک تیز باعث ضعیف شدن رباط‌های پاها خواهد شد. این عارضه در اثر فشار زیاد به پاها، مفاصل و عضلات ایجاد می‌شود. در صورتی که به دلیل نوع کار خود مجبور به استفاده از کفش‌های پاشنه‌دار هستید، برای جلوگیری از تضعیف رباط‌ها و دیگر عوارض، ورزش کنید.

 کمر درد، عاقبت استفاده از کفش پاشنه بلند

یکی دیگر از عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند فشار زیاد به زانوهاست. زیرا این نوع کفش‌ها وزن بدن را به صورت متعادل در تمامی قسمت‌های کف پا و زانوها منتقل نمی‌کنند. به همین دلیل به مرور زمان باعث درد، تورم و حتی ساییدگی در مفاصل زانو می‌شوند.

داستان کفش‌های پاشنه دار و عدم تعادل خانم‌ها

عوارض کفش پاشنه بلند و عدم تعادل | ژین طب

حفظ تعادل روی پاشنه‌های باریک و بلند بسیار سخت است. همین موضوع باعث افزایش احتمال افتادن، لیز خوردن و پیچ خوردگی پا را افزایش می‌دهد. شاید این سوال در ذهن شما اینجاد شود که با پوشیدن طولانی مدت زنان می‌توانند تعادل خود را در هنگام پوشیدن این نوع کفش‌ها حفظ کنند. اما باید گفت که اتفاقاتی مانند لیز خوردن ناگهانی است.

چگونه از عوارض کفش‌های پاشنه دار بکاهیم؟

در مواردی که امکان کنار گذاشتن کفش‌های پاشنه بلند وجود ندارد، بهتر است که افراد راهکارهایی را برای جلوگیری از عوارض شدید انجام دهند. این راهکارها باعث کاهش عوارض، درد و صدمات ناشی از این کفش‌ها می‌شوند که عبارتند از:

مشکل

راه حل

فشار روی زانو

از کفش‌های پاشنه بلند لژدار استفاده کنید

سطح ناهموار

نباید کفش پاشنه بلند پوشید

استفاده متوالی

استفاده از کفش پاشنه بلند را به حداقل برسانید

میزان بلندی

به جای کفش با پاشنه 10سانتی از پاشنه های 5 یا 3 سانتی استفاده کنید

خستگی زودهنگام پا

پیش از پوشیدن کفش پاشنه بلند، ساق پا را نرمش دهید

استاندارد بودن

از کفی طبی برای کفش های پاشنه بلند استفاده کنید

در این مقاله به برخی عوارض کفش‌های پاشنه بلند اشاره کردیم  و دانستیم استفاده مکرر از این کفش‌ها ممکن است به کمر و زانو آسیب جدی وارد کند. همچنین راه کارهایی را نیز برای کاستن از عوارض کفش پاشنه بلند برشمردیم. بهتر است خانم ها با مطالعه این مقاله در استفاده بیش از انداره از این گونه کفش ها تجدید نظر کنند.

پرتکرارترین پرسش‌ها در مورد عوارض کفش پاشنه بلند

 

مشکلات رایج پا ناشی از پوشیدن کفش پاشنه  بلند چیست؟

شرایطی وجود دارد که ممکن است در نتیجه پوشیدن مکرر کفش‌های پاشنه بلند ایجاد شود، از جمله ورم کف پا و انگشت چکشی. علاوه بر این، بیماری‌های متشکل از نوروم مورتون و میخچه ممکن است باعث درد ناشی از پوشیدن کفش پاشنه بلند شوند.

من ناگزیرم از کفش پاشنه بلند استفاده کنم. توصیه شما چیست؟

اگر کفش‌های پاشنه‌دار اجتناب‌ناپذیر هستند یا اگر ناامید هستید که آن‌ها را با لباس خاصی بپوشید، سعی کنید آن‌ها را سه اینچ یا کمتر نگه دارید. پاشنه بلندتر از این به شدت فشار روی پای شما را افزایش می‌دهد.

آیا کفش پاشنه بلند می تواند به ستون فقرات شما آسیب برساند؟

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند به طور منظم می‌تواند باعث آسیب طولانی مدت به باسن، زانو و به خصوص ستون فقرات شود. کفش‌های پاشنه بلند، هم ترازی طبیعی ستون فقرات را تغییر می‌دهند و شما را در معرض خطر کمردرد قرار می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا