روشهای درمان سیاتیک با زردچوبه؛ بهترین تسکین درد طبیعی
درمان سیاتیک با زردچوبه یکی از شیوههای طبیعی تسکین دردهای سیاتیک است. باتوجه به منشا رشد این گیاه، این روش درمانی در آسیا بهشدت محبوب است. زردچوبه فواید درمانی زیادی دارد. در این مقاله از سایت ژین طب، به بررسی ۸ فایده زردچوبه برای درمان سیاتیک خواهیم پرداخت.
افزون بر این، روشهای استفاده از این ادویه درمانی را به شما آموزش خواهیم داد. همچنین میزان مصرف این داروی گیاهی طبیعی و عوارض آن را نیز به شما توضیح میدهیم. بهطورکلی، هدف این مقاله کمک به افرادی است که از درد سیاتیک رنج میبرند تا با استفاده از یک روش طبیعی بتوانند درد خود را تسکین دهند.
سیاتیک چیست؟ عارضهای شایع در بین افراد مختلف
دردی که در عصب پا احساس میشود که از قسمت پایین کمر تا باسن و پا ادامه مییابد، سیاتیک نامیده میشود. این عارضه عمدتاً زمانی اتفاق میافتد که بر روی فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان فشار وارد شود. معمولاً پس از دریافت درمان بهمدت چند هفته، ناراحتی کاهش مییابد و بیماری بهعنوان حاد شناخته میشود. با این حال، در صورت عدم مراقبت، میتواند ناراحتی پایدار شود، بیش از یک سال طول بکشد و آن را به یک بیماری مزمن تبدیل کند.
علائم درد سیاتیک بهطور قطع از باسن تا ران و ساق پا و از قسمت پایین کمر شروع میشود. هنگامی که حرکت ناگهانی رخ میدهد، مانند عطسه یا نشستن برای مدت طولانی، میتواند منجر به درد شدید شود. سیاتیک بهطور معمول در هر دو پا به طور همزمان رخ نمیدهد. در حالیکه یک پا درد را احساس میکند، پای دیگر میتواند احساس بی حسی و گزگز داشته باشد.
علل ایجاد کننده آسیب به سیاتیک
یک فشار ساده بر روی عصب پا می تواند باعث درد سیاتیک شود. این فشار میتواند ناشی از رشد بیش از حد استخوان ، فتق یا تشکیل دیسک لغزنده باشد. دیسکها زمانی تشکیل میشوند که به مرکز ژل مانند فشار وارد شود که این موضوع باعث برآمدگی دیسک از طریق دیوارههای بیرونی ضعیف میشود. علل دیگر میتواند بهصورت زیر باشد:
- بیماری دیسک دژنراتیو
- تنگی نخاعی باریکشدن غیر طبیعی کانال نخاعی است که فضای نخاع و اعصاب را کاهش میدهد.
- اسپوندیلولیستزیس،لغزش مهرهای از بالای مهره بعدی است که مسیر اعصاب را باریک میکند.
- استئوآرتریت استخوانی است که در ستون فقرات پیری ایجاد میشود.
- ضربه به اعصاب
- تومور
- سندرم پیریفورمیس وضعیتی است که باعث سفتشدن یا اسپاسم عضلات کوچک خواهد شد.
- سندرم Causa Equina بر روی دسته اعصاب انتهای نخاع تأثیر میگذارد و باعث درد، بیحسی و از دستدادن کنترل روده و مثانه میشود.
آیا درمان سیاتیک با زردچوبه امکانپذیر است؟
ماده فعال، زردچوبه یا کورکومین، خواص ضدالتهابی را فراهم کرده که به کاهش درد و تورم سیاتیک کمک میکند. کاهش درد با کاهش سطح آنزیمهای تحریککننده التهاب انجام میشود. پاتریشیا بنان، متخصص تغذیه و نویسنده کتاب « درست وقتی زمان تنگ است بخور» ، توصیه میکند که مشتریانش نمک را با گیاهان تند و ادویههایی مانند زردچوبه جایگزین کنند تا به کاهش وزن، مبارزه با التهاب، و کاهش قند و کلسترول خون کمک کند.
با این حال، زردچوبه بهدلیل خواصی که دارد میتواند بهعنوان یک ماده طبیعی برای درمان بیشتر بیماریها استفاده شود. از این گیاه، بهعنوان یک درمان گیاهی یاد میشود. در اینجا 7 فایده استفاده از زردچوبه برای درمان سیاتیک و کمردرد آورده شده است:
- التهاب مزمن را کاهش میدهد: استفاده از زردچوبه میتواند به ایجاد یک تغییر مثبت در بدن کمک کند و اغلب باعث کاهش محرکهایی میشود که میتوانند باعث التهاب شوند.
- بهبود عملکرد شناختی: با تحقیقات، متخصصان به این نتیجه رسیدند که بهدلیل شیوع زردچوبه در هند، هند نسبت به بقیه جمعیتی که زردچوبه مصرف نمیکنند، افراد مسنتری دارد که علائم کمتری از آلزایمر و سایر بیماریهای مزمن نشان میدهند.
- خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد: نشان داده شده است که زردچوبه خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد و به کاهش فشار خون اجازه میدهد.
- افزایش سطح آنتی اکسیدان: برای حفظ سلامت سلولها و مبارزه با علائم پیری، اطمینان از اینکه مصرف آنتیاکسیدانها مثل زردچوبه همچنان بالاست، ضروری است.
- سلامت پوست را بهبود میبخشد: زردچوبه به بهبود ظاهر اسکارها و لکها کمک میکند، تولید کلاژن را افزایش میدهد و به حفظ سلامت پوست کمک میکند.
- تنظیم سطح قند خون: زردچوبه در تنظیم سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین موثر است.
- سلامت روده را بهبود می بخشد: با توجه به کاهش التهاب و رشد باکتریهای خوب جدید، زردچوبه به مبارزه با بیماریهای آینده کمک میکند.
- به اعصاب فشرده کمک می کند: زردچوبه، یک آنتی اکسیدان قوی است که میتواند به تسکین نوروپاتی محیطی کمک کند.ترکیبات آن شامل خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضددرد است. با استفاده از زردچوبه، علائم درمان میشوند و به جلوگیری از درد مزمن کمک میکنند. همچنین زردچوبه به بازسازی عصب و بهبود عملکرد کمک میکند.
ملینا جامپولیس، پزشک متخصص تغذیه، نویسنده کتاب Spice It Up: Live Long و عضو هیئت مشاوران سلامت فوربس، می گوید: «زردچوبه یکی از قویترین ضدالتهابها و یک آنتی اکسیدان قوی است. این ماده در سطح مولکولی جهت کمکردن ژنهای التهابی فعالیت میکند. هیچچیز درمان یا پیشگیریکننده برای همهچیز نخواهد بود، اما زردچوبه این کار را میکند.
روشهای مختلف درمان سیاتیک با زردچوبه؛ دمنوش یا مرهم؟
زردچوبه یک ماده چند منظوره است. شما میتوانید آن را به روشهای مختلف برای کارهای بسیاری استفاده کنید. در اینجا چند راه وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید:
1. استفاده از کرم تسکین درد زردچوبه
کرم ضددرد زردچوبه برای دردهای پایین کمر تا انتهای ساق پا ضروری است. یک مطالعه نشان می دهد که 5 درصد از پمادهای زردچوبه میتوانند درد زانو را در افراد مسن که از آرتروز رنج میبرند کاهش دهند.
2. مصرف چای زردچوبه به دلیل خواص ضد التهابی آن
چای زردچوبه فواید زیادی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
- سرشار از ویتامینها و موادمعدنی
- حاویخواص ضدالتهابی است.
- گلودرد را تسکین میدهد.
- سیستم ایمنی بدن شما را تقویت میکند.
- تمرکز ذهنی را بهبود میبخشد.
- سردرد را تسکین میدهد.
- خلق و خو را تقویت میکند.
- برای پوست خوب است.
با این روش میتوانید چای گیاهی زنجبیل زردچوبه را برای خود و عزیزانتان درست کنید:
- آب را بجوشانید و زردچوبه، زنجبیل و دارچین را اضافه کنید.
- حرارت را کم کرده و بگذارید 10 دقیقه بجوشد.
- چای را در یک لیوان بزرگ صاف کنید.
- عسل را اضافه کنید و با لیمو ترش سرو کنید.
3. اسموتی زردچوبه را برای کاهش دردهای مفصلی و سیاتیک بخورید
اگر غذاها و نوشیدنی های با طعم زردچوبه را ترجیح میدهید، این دستور اسموتی برای شما مناسب است.
- 3 ساقه هویج
- 1 ½ فنجان پرتقال خردشده
- 1 ½ فنجان آب نارگیل
- زنجبیل تازه 1 اینچی
- کمی فلفل سیاه
- ½ قاشق چایخوری روغن نارگیل
دستورالعمل ها برای درمان سیاتیک با زردچوبه:
- در کاسه مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید.
- بلافاصله و تازه سرو کنید.
4. خمیر زردچوبه؛ مرهمی قدیمی اما چارهساز
آموزش درستکردن خمیر زردچوبه یک راه نجاتدهنده جهت تسکین درد سیاتیک است زیرا میتوانید از آن به همان شکلی که هست استفاده کنید یا آن را در دستور العملهای مختلف بگنجانید تا اطمینان حاصل کنید که از مزایای شفابخش کامل ادویه بهرهمند میشوید. در اینجا نحوه درستکردن خمیر زردچوبه آورده شده است. آنچه شما نیاز دارید:
- ½ فنجان ادویه زردچوبه آسیابشده
- 1 قاشق غذاخوری دارچین آسیابشده
- 1 قاشق چایخوری زنجبیل تازه
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ¼ فنجان روغن نارگیل
- 1 فنجان آب
- شربت افرا یا عسل اختیاری برای طعمدادن
دستورالعملها برای درمان سیاتیک با زردچوبه:
- زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، روغن نارگیل، زنجبیل تازه و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید.
- با همزدن اجازه دهید تا مواد با هم ترکیب شوند تا نارگیل کاملاً آب شود.
- به شیشه دربدار منتقل کنید.
دوز مناسب زردچوبه برای درد سیاتیک چقدر است؟
مطالعات نشان میدهد که دوز روزانه 500-۲۰۰۰ میلی گرم زردچوبه بهترین راه برای مصرف زردچوبه است. شما میتوانید ظروف مختلفی با ترکیب این ادویه ایجاد کنید تا اطمینان حاصل کنید که خواص گیاهی به خوبی با بدن مصرفکننده تعامل دارد.
بنیاد آرتریت بیمار خود را ملزم میکند که 400-۶۰۰ میلی گرم کپسول زردچوبه را 3 بار در روز مصرف کند، در حالیکه نسبت استاندارد برای بیماران غیرآرتریت 500-۲۰۰۰ میلی گرم در روز است. جذب ادویه برای بدن شما سخت است، بنابراین پزشکان مصرف زردچوبه را با فلفل سیاه و روغن زیتون پیشنهاد میکنند.
بهطور کلی، مصرف زردچوبه برای یک دوره کوتاهمدت بیخطر است. 8 گرم زردچوبه را میتوان روزانه مصرف کرد که به مدت 2 ماه بیخطر خواهد بود. از عوارض آن میتوان به ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه و اسهال در صورت مصرف زیاد اشاره کرد. همچنین استفاده از آن بر روی پوست بیخطر است و به عنوان دهان شویه استفاده میشود.
سخن پایانی
با استفاده از زردچوبه، یک داروی گیاهی به شکل ادویه، میتوان کمک زیادی به بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و حاد مثل سیاتیک کرد. استفاده منظم از این ادویه جادویی میتواند به طرق مختلف برای سلامتی شما مفید باشد. در این مقاله به بررسی کامل فواید این ماده و درمان سیاتیک با زردچوبه پرداختیم. شما قادر خواهید بود با استفاده از هر یک از این روشها، زردچوبه را مصرف کرده و از فواید آن جهت بهبود سلامت خود استفاده کنید. درد عصب سیاتیک با استفاده از زردچوبه بهطور چشمگیری کاهش مییابد و استفاده از این ادویه بدین جهت بهشدت توصیه میشود.
سوالات متداول در مورد درمان سیاتیک با زردچوبه
عصب سیاتیک چیست؟
عصب سیاتیک یک عصب بزرگ است که از قسمت تحتانی کمر به سمت پایین در هر پا می گذرد. اصطلاحی که برای توصیف درد ناشی از این عصب استفاده میشود سیاتیک است که بهدلیل التهاب، فشرده سازی یا تحریک کلی است.
علائم درد در عصب سیاتیک چیست؟
ممکن است احساس سوزن سوزنشدن، بیحسی و ضعف در پا(های) آسیبدیده داشته باشید. متأسفانه برای بسیاری از افراد، درد سیاتیک میتواند غیرقابل تحمل باشد.
چه چیزی درد عصب سیاتیک را کم میکند؟
معمولاً کسانی که از درد سیاتیک رنج میبرند در کشش و ورزش کمی تسکین پیدا میکنند. با این حال، بسیاری برای تسکین درد سیاتیک خود به داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) روی میآورند. یکی از داروهای طبیعی زردچوبه است.