کمردرد رانندگی
کمردرد رانندگی همانطور که از نامش پیداست به علت رانندگی طولانی در ناحیه ستون فقرات ایجاد میشود. بسیاری از رانندگان به علت کمردرد شدید از مسافرت رفتن و نشستن طولانی مدت دل خوشی ندارند. آنها تا به فکر سفر میافتند به دلیل درد لگن هنگام رانندگی و کمردرد پشیمان میشوند. ما در این مقاله از ژین طب قصد داریم درباره روشهای جلوگیری از کمردرد رانندگی با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید.
چرا رانندگان کمردرد میگیرند؟
عوامل بسیار زیادی حین رانندگی وجود دارند که باعث درد دنبالچه در رانندگی و درد پا بعد از رانندگی میشوند. نشستن مداوم و ناصحیح و طولانی مدت در اتومبیل، لرزشها و ضربهها حین حرکت، جابجایی اجسام سنگین مثل ساک و چمدان یا گذاشتن وسایل داخل صندوق عقب، باربند یا هل دادن یا پنچرگیری همگی عواملی هستند که باعث کمردرد راننده و کمردرد رانندگی میشوند.
رانندگی یکی از عوامل خطر ایجاد کمردرد در افراد است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد پس از 4 تا 5 ساعت رانندگی در ناحیه کمر خود احساس درد میکنند و اکثر رانندگان تاکسی، اتوبوس، اسنپ و… به کمردرد رانندگی مبتلا هستند. آمارها نشان میدهد که کمردرد رانندگی در زنان به نسبت آقایان بسیار بیشتر است.
در مسیرهای طولانی یا مسافرت فرقی نمیکند که شما رانندگی میکنید یا سرنشین هستید. به دلیل نشستن طولانی مدت روی صندلی ماشین ممکن است دچار کمردرد یا حتی درد در سایر نقاط بدن شوید. برای جلوگیری از کمردرد رانندگی و دیسک کمر باید به برخی نکات توجه داشته باشید.
روشهای پیشگیری و مراقبت از کمردرد رانندگی
دانستن برخی نکات مانند نشستن صحیح در اتومبیل میتواند از کمردرد و دردهای ناحیه ستون فقراتتان جلوگیری کند. در این حالت شما به جای احساس درد، حین رانندگی در جاده به سمت مقصد احساس لذت خواهید کرد.
طرز صحیح نشستن در رانندگی
جهت پیشگیری از کمردرد رانندگی باید نحوه نشستن صحیح روی صندلی ماشین را بیاموزید؛ زیرا کمردرد ناشی از نشستن روی صندلی ماشین میتواند به پاها و لگن نیز منتقل شود. درد لگن هنگام رانندگی نیز به دلیل نشستن نادرست روی صندلی و رانندگی طولانی مدت است.
هنگامی که نحوه صحیح نشستن را میآموزید ممکن است در ابتدای کار برایتان کمی سخت باشد؛ اما به مرور زمان به نحوه نشستن صحیح روی صندلی ماشین عادت خواهید کرد. علت کمردرد موقع نشستن طولانی در ماشین و رانندگی به دلیل نشستن نادرست است. زمانی که شما مزایای بسیار زیاد نحوه نشستن درست را بدانید، همیشه سعی میکنید حین رانندگی درست و صاف روی صندلی بنشینید.
برای نشستن صحیح درون خودرو، ابتدا باید پشت کمر خود یک پتو، بالشتک کوچک و… قرار دهید و به آن تکیه کنید. صندلی خود را به گونهای تنظیم کنید که پاهایتان به راحتی به پدال کلاچ، گاز و ترمز برسد و برای فشار دادن آنها نیاز نباشد از تکیهگاه صندلی جدا شوید.
باید روی صندلی به گونهای بنشینید که شانههای شما به صندلی چسبیده باشد و زاویه پشتی صندلی باید به گونه تنظیم شود که هنگام دور زدن آرنجهای دستانتان خیلی راحت خم و راست شوند.
ارتفاع صندلی خود را باید به گونهای تنظیم کنید که بتوانید به راحتی بیرون را ببینید. اگر قد شما بلند است برای راحتی کار خود میتوانید از شیبهای قابل تنظیم و راحت استفاده کنید.
برای جلوگیری از کمردرد هرازگاهی تغییر وضعیت بدهید
شاید خودتان تا به امروز توجه نکرده باشید اما بسیاری از ما در هنگام رانندگی در یک وضعیت ثابت رانندگی میکنیم. وضعیت ثابت و یکنواخت میتواند منجر به کمردرد رانندگی شود. به همین منظور باید هرازگاهی وضعیت فعلی خود را تغییر دهید به عنوان مثال پس از مدتی رانندگی فرمان خود را شلتر نسبت به وضعیت قبل بگیرید. پس از 10 – 15 دقیقه رانندگی حالت کششی به عضلات پشت، شانه و حتی ساق پا و پنجه خود بدهید.
در مسیرهای طولانی که مجبورید به مدت طولانی رانندگی کنید، پس از هر 2-3 ساعت رانندگی در شانه خالی جاده توقفی کوتاه داشته باشید و کمی قدم بزنید. این زمان برای افرادی که سابقه کمردرد یا دیسک کمر دارند کوتاهتر و بین 1 الی 1:30 ساعت است. رانندگی طولانی موجب دیسک کمر میشود؛ بنابراین برای جلوگیری از عود کردن دیسک باید از کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارد، دوری کنید. به همین دلیل طی سفر، پس از یکساعت رانندگی حتما به خودتان استراحت بدهید.
فرمان ماشین را به درستی تنظیم کنید
با تنظیم صحیح فرمان، از کمردرد رانندگی جلوگیری کنید. امروزه به اکثر رانندگان در آموزشگاههای رانندگی آموزش میهند که دستشان را در ساعت 10 و 2 روی فرمان قرار دهند. این در حالی است که تحقیقات علمی نشان داده دست راننده باید در ساعت 9 و 3 فرمان قرار بگیرد. هنگامی که فرمان را به نحوه صحیح میگیرید به شما این امکان را میدهد تا آرنجهایتان را برروی بازوها قرار دهید که در این حالت درد در قسمت کمر به خصوص قسمت فوقانی کمر کاهش مییابد.
بالشهای صندلی را به نحو احسن تنظیم نمایید
بسیاری از رانندگان بالشهای پشت صندلی را نادیده میگیرند، اما فراموش نکنید بالشهای پشتی اگر در جای صحیح قرار بگیرند، شما میتوانید سرتان را روی آنها بگذارید تا گردنتان استراحت کند. بسیاری از رانندگان زمانی که برای اولین بار سرشان را به بالشهای پشتی تکیه میدهند احساس گیجی میکنند، اما نگران نباشید این حالت طبیعی است و عادت خواهید کرد. تکیه به بالشهای صندلی برای محافظت از گردن و ستون فقرات امری مهم و حیاتی است.
لرزش ماشین را کنترل کنید
در برخی مواقع کمردرد رانندگی هیچ ربطی به نحوه نشستن یا تجهیزات موجود ندارد؛ یعنی شما همه موارد بالا را رعایت میکنید، اما باز کمردرد دارید. لرزش ماشین یکی از عوامل تاثیرگذار روی کمردرد در هنگام رانندگی است. پس اگر احساس میکنید ماشین شما هنگام رانندگی لرزش دارد، باید قبل از هرگونه اقدامی برای جلوگیری از لرزش اقدام نمایید. در صورتی که خودرو شما مجهز به کنترل کروز است هنگام رانندگی طولانی بهتر است از آن استفاده کنید.
کمی بدن را کش دهید
برای جلوگیری از کمردرد رانندگی بدنتان را قبل از سوار شدن به ماشین کمی کشش دهید. گویی که بدنتان را برای یک تمرین ورزشی سخت آماده میکنید. هنگامی که به عضلات خود کشش میدهید جریان خون بیشتر در بدنتان روان میشود. به همین دلیل هنگام رانندگی راحتتر و آرامتر هستید.
درمان کمردرد رانندگی
با وجود رعایت تمامی نکات بالا ممکن است فرد بازهم دچار کمردرد رانندگی شود به همین منظور شما باید به فکر درمان آن نیز باشید. کمردرد رانندگی ممکن است در اثر رانندگی زیاد رخ دهد یا کمردرد قبلی شما را تشدید کند. برای این منظور شما میتوانید برای درمان از کمربندهای ضد درد استفاده کنید.
معرفی کمربند پلاتینر
کمربند پلاتینر یکی از جدیدترین محصولات بسیار موثر در تسکین دردها و گرفتگیهای عضلانی است. این کمربند برای تاثیرگذاری بیشتر روی درد از تکنولوژی جدیدی به نام UIC بهره میبرد. این کمربند با بهرهگیری از سه تکنولوژی اولتراسوندتراپی، مادون قرمز و الکتروتراپی گردش خون را بالا برده و موجب کاهش درد کمر و عضلات میشود. این کمربند یک کمربند طبی ساده نیست. برای درمان کمردرد رانندگی میتوانید از این کمربند جهت تسکین درد استفاده نمایید.
کمردرد رانندگی، دردی قابل درمان و کنترل
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، کمردرد رانندگی در اثر رانندگی طولانی مدت رخ میدهد. برای جلوگیری از این نوع کمردرد افراد در حین رانندگی باید به برخی نکات که در بالا آمده توجه کنند. با انجام هریک از نکات به عنوان مثال نحوه صحیح نشستن روی صندلی ماشین و… میتوانید بدون کمردرد، لگن درد و پا درد برای مدت طولانی سفر کنید.
سوالات متداول
آیا ورزش روی کمردرد رانندگی تاثیرگذار است؟
بله، ورزش هرنوع کمردردی را بهبود میبخشد.
زمان استفاده پلاتینر چقدر است؟
زمان استفاده کمربند پلاتینر بین 45 تا 60 دقیقه در روز است.
آیا خرید کمربند پلاتینر به صرفه است؟
بله، با یکبار هزینه میتوانید از هزینه فیزیوتراپی برای درمان کمردرد رانندگی جلوگیری کنید.