بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

کمردرد نانوایی

آیا تاکنون در رابطه با کمردرد نانوایی چیزی شنیده‌اید؟ چه عواملی در شکل‌گیری این مشکل نقش دارند؟ کمردرد یک مشکل شایع است که تقریبا اکثر افراد در جامعه در هرسنی آن را تجربه می‌کنند. این مشکل می‌تواند به دلایل مختلفی بستگی داشته باشد.

براساس آمار به دست آمده حدود 50 الی 70 درصد از نانواها از درد کمر رنج می‌برند؛ چرا که این افراد درطول روز فعالیت‌های سنگین بسیاری انجام می‌دهند. درست است که این مشکل در ابتدا زندگی و فعالیت افراد را دچار اختلال می‌کند، اما خوشبختانه با رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی و استراحت قابل درمان خواهد بود. در ادامه قصد داریم درباره کمردرد نانوایی، علل بروز و راه‌های درمان آن صحبت کنیم. همراه ما باشید.

کمردرد نانوایی چیست؟

کمردرد نوعی درد اسکلتی، عضلانی است که از پایین قفسه سینه تا بالای استخوان لگن را شامل می‌شود و گاهی تا پشت زانوها هم ادامه می‌یابد. درواقع فعالیت‌هایی که در ایجاد فشارهای عضلانی، آسیب به رباط‌ها، فتق دیسک و…  نقش دارند، از عوامل بروز کمردرد هستند.

نانوایی یکی از مشاغلی است که درطول روز افراد مدت زمان زیادی را روی پاهای خود می‌ایستند یا اینکه فعالیت‌های سنگین انجام می‌دهند؛ بنابراین اندام‌های زیادی چون کمر، گردن، پاها و… به‌مرورزمان آسیب می‌بینند و درنتیجه مشکلاتی چون کمردرد رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر درمان سریع کمردرد در خانه با تکنولوژی UIC

علت کمردرد نانوایی

علت کمردرد نانوایی-ژین طب

نانوایی یکی از مشاغل سخت و خسته کننده به حساب می‌آید؛ چراکه افراد زمان استراحت کمی دارند و اکثر وقت خود را مشغول فعالیت هستند، اما عواملی که در این شغل باعث بروز کمردرد می‌شوند، عبارتند از:

  • ایستادن طولانی مدت

کمر دارای ساختار اسکلتی است که از ستون فقرات و… تشکیل شده. ایستادن روی پاها برای مدت زمان طولانی و نداشتن تحرک به ستون فقرات فشار وارد می‌کند، در توزیع مناسب وزن بدن اختلال به وجود می‌آورد و با کاهش خون‌رسانی به بافت‌ها منجر به بروز درد در ناحیه کمر می‌شود. درواقع قرارگیری بدن به‌صورت ایستاده برای مدت زمان طولانی در بروز اسپاسم عضلانی، کشیدگی ماهیچه‌ها، فشار روی دیسک‌ها و دیگر آسیب‌های سیستم عصبی کمر نقش اساسی دارد.

  • بلند کردن اجسام سنگین به‌صورت غیراصولی

بلند کردن غیرصحیح کیسه‌های آرد، ظروف خمیر و… همگی باعث احساس درد در ناحیه کمر می‌شوند. درواقع این حرکت به کمر فشار وارد می‌کند، همچنین در رگ‌به‌رگ شدن عضلات کمر، پارگی آن‌ها و آسیب به بافت‌ها هم نقش دارد.

  • استفاده از کفش نامناسب

جالب است بدانید که پوشیدن کفش‌های نامناسب با گذشت زمان  به ستون فقرات فشار وارد می‌کند و موجب کمردرد می‌شود.

  • خم شدن زیاد

افراد نانوا برای مدت زمان زیادی پشت تنور یا پشت میز پیش‌خوان، خم و راست می‌شوند که این حرکات به ماهیچه‌ها و رباط‌ها فشار زیادی وارد می‌کند. همچنین ورزدادن خمیر یکی‌دیگر از دلایل ایجاد فشار و احساس درد در این ناحیه خواهد بود.

به‌طورکلی قرارگیری بدن در حالت نامناسب برای مدت زمان طولانی موجب بروز کمردرد و آسیب‌های دیگر چون رماتیسم، آرتروز و… می‌شود. همچنین افرادی که از قبل دچار مشکلاتی چون فتق دیسک، درد سیاتیک و… هستند با انجام اینگونه فعالیت‌ها، کمردرد خود را تشدید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: سلکوکسیب و کمردرد

درمان کمردرد نانوایی

این مشکل که با احساس درد خفیف، متوسط یا شدید در ناحیه کمر اتفاق می‌‌افتد و گاهی با احساس بی‌حسی یا گزگز در ناحیه ران‌ و پاها همراه می‌شود، قابل درمان است. خوشبختانه کمردرد با استراحت، انجام دستورالعمل‌های مراقبی، ورزش و اصلاح حرکات بدن برطرف می‌شود؛ مگر مواقع ضروری که به دارو نیاز دارد.

اصلاح حرکات بدن

هنگام ایستادن نباید حالت خمیده یا قوز به خود بگیرید. درواقع طرز صحیح ایستادن اینگونه است که پاهای خود را به عرض شانه باز کنید، شانه‌های خود را مایل به عقب نگه دارید، در حالی که سرتان در راستای ستون فقرات قرار گیرد. همچنین هنگام بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین، ابتدا باید نزدیک شیء بایستید و پاهای خود را اندازه عرض شانه یا کمی بیشتر باز کنید. سپس کمر را صاف نگه‌دارید و زانوهای خود را خم و به زمین نزدیک شوید. در آخر با هر دو دست جسم را بگیرید و درحالی که کمر در حالت صاف قرار دارد، جسم را از روی زمین بلند کنید.

ورزش مناسب برای درمان کمردرد

انجام حرکات کششی و قدرتی با تقویت عضلات کمر، انواع درد در این ناحیه را از بین میبرد. افراد نانوا که برای مدت طولانی روی پاهای خود می‌ایستند، باید پس از گذشت 45 دقیقه، حداقل 10 الی 15 دقیقه استراحت کنند. در این تایم می‌توانند با انجام چندین حرکت ساده کمردرد خود را تسکین دهند. برخی از این حرکات عبارتند از:

  • کشش زانو تا سینه

کشش زانو تا سینه-ژین طب

کشش زانو تا سینه با کشیدن عضلات کمر، هرگونه تنش و درد را کاهش می‌دهد. برای انجام این حرکت باید ابتدا به پشت دراز بکشید و هر دو پای خود را صاف روی زمین بگذارید. سپس پای راستتان را بلند و خم کنید و زانوی خود را به سمت قفسه سینه بکشید. بهتر است از هر دو دست برای کشیدن زانو استفاده نمایید. پس از گذشت چندثانیه به موقعیت اول خود بازگردید و این حرکت را با زانوی چپ انجام دهید.

  • حرکت گربه-گاو

حرکت گربه-گاو-ژین طب

حرکت گربه گاو یک راه عالی برای کشش ستون فقرات است در حالی که شانه‌ها، گردن و سینه شما را نیز درگیر می‌کند. برای انجام این حرکت ابتدا باید به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید. زمان تنفس هنگام دم، به دست‌ها و پاهای خود فشار وارد کنید و اجازه دهید شکم شما پر از هوا شود. سپس درحالی که نفس خود را بیرون می‌دهید، چانه خود را به سمت قفسه سینه ببرید تا ستون فقرات به سمت سقف خم شود.

  • کشش شکم

کشش شکم-ژین طب

ایجاد قدرت در عضلات شکم به تسکین درد و گرفتگی در ناحیه کمر کمک می‌کند. برای انجام این حرکت ابتدا باید به پشت دراز بکشید و هر دو زانو را خم کنید درحالی که کف پاهای خود را روی زمین گذاشته‌اید. سپس در حالی که با عضلات پشت خود به زمین فشار وارد می‌کنید، عضلات شکم خود را منقبض نمایید.

  • حرکت کرانچ

حرکت کرانچ-ژین طب

کرانچ با تقویت عضلات شکم از ستون فقرات حمایت و درد را کاهش می‌دهد. برای انجام این حرکت باید به پشت دراز بکشید، زانوها را خم و پاها را صاف و به عرض لگن باز کنید. سپس دست‌ها را از روی قفسه سینه یا از کناره‌های بدن به سمت پاها ببرید. مرحله بعد باید عضلات شکم را منقبض و در حین بازدم سر و تیغه‌های شانه را از روی زمین بلند کنید.

بیشتر بخوانید: کمردرد عصبی چیست؟ از علت تا درمان

درمان کمردرد نانوایی با استفاده از کمربند پلاتینر

کمربند ضد درد پلاتینر با بهره‌گیری از فناوری UIC در کاهش و بهبود درد کمر نقش مؤثری دارد. این محصول با ماساژ درمانی و الکتروتراپی همانند فیزیوتراپی عمل می‌کند و مشکل شما را برطرف می‌کند. شما می‌توانید از این کمربند در منزل یا محل کار و موقع استراحت استفاده نمایید.

داروی کمردرد

بهترین آمپول برای کمر، داروهای غیراستروئیدی (مانند تریامیسنولون، دگزامتازون و…) و مسکن هستند که به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. البته این داروها به‌صورت قرص هم تجویز می‌شوند.

پیشگیری از کمردرد نانوایی

قراردادن بدن در حالت صحیح، نشستن یا راه رفتن پس از 45 دقیقه ایستادن، پوشیدن کفش مناسب، بلند کردن اجسام به شکل صحیح و انجام حرکات کششی به جلوگیری از کمردرد نانوایی کمک می‌کند.

در پایان

کمردرد نانوایی نام یک بیماری نیست، بلکه همان مشکل کمردرد شایع است که افراد نانوا را هم درگیر می‌کند؛ چراکه برای ساعات طولانی روی پاهای خود می‌ایستند و فعالیت‌های سنگین انجام می‌دهند، البته جای نگرانی نیست و با ورزش و استراحت درمان می‌شود.

سوالات متداول

آیا خرید کمربند پلاتینر برای نانواها مقرون به صرفه است؟

بله، چرا که آنها تنها با یکبار هزینه می‌توانند به درمان کمردرد خود کمک کنند.

آیا ورزش می‌تواند به کاهش درد یا جلوگیری کمردرد نانوایی کمک کند؟

بله، انجام حرکت ورزشی می‌تواند به کاهش یا جلوگیری کمردرد نانوایی کمک نماید.

آیا کمربند پلاتینر برای بدن ضرر دارد؟

خیر، کمردرد پلاتینر برای بدن ضرری ندارد.

منبع
thejoint.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا