بهداشت و سلامت زنانجراحی های زیبایی زنان

جراحی لابیاپلاستی و زیبایی دستگاه تناسلی زنان و عوارض آن

جراحی لابیاپلاستی یک روش جراحی زیبایی اندام تناسلی زنان است که معمولا برای کاهش اندازه لابیا مینور (چین‌های پوستی که مجرای ادرار و واژن زنان را احاطه کرده‌اند) انجام می‌شود. پوست اضافی جمع شده در ناحیه تناسلی بانوان می‌تواند در حین ورزش، فعالیت‌های بدنی و مقاربت باعث ناراحتی آن‌ها شود.

صحبت در مورد اندام تناسلی ممکن است ناراحت کننده و شرم‌آور باشد؛ اما زنان باید بدون هیچ‌گونه ترس، نگرانی و شرمی در رابطه با دغدغه‌های خود با جراح ‌لابیاپلاستی صحبت کنند. چراکه جراحی ‌لابیاپلاستی باعث افزایش اعتماد به نفس فرد شده و در روابط جنسی و فعالیت‌های روزانه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

در ادامه قصد داریم مطالب بیشتری را در رابطه با جراحی ‌لابیاپلاستی بیان کنیم. با مجله پزشکی ژین طب همراه شوید.

جراحی ‌لابیاپلاستی چیست؟

لابیاپلاستی یک روش جراحی برای کاهش یا افزایش اندازه لابیا است. این جراحی برای بهبود ظاهر لابیای بانوان، کاهش ناراحتی فیزیکی یا به عنوان بخشی از جراحی تایید جنسیت انجام می‌شود.

گفتنی است که برخی از خانم‌ها به دلیل اینکه ظاهر لابیای خود را دوست ندارند، می‌خواهند لابیاپلاستی انجام دهند. اما داشتن چین‌های پوستی قابل توجه در اطراف دهانه واژن کاملا طبیعی است و در بیشتر موارد مشکلی ایجاد نمی‌کند و هیچ نیازی به انجام عمل جراحی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: فشار خون در بارداری و خطراتی که مادر و جنین را تهدید می‌کند

دلایل انجام جراحی ‌لابیاپلاستی چیست؟

جراحی لابیاپلاستیس زنان ژین طب

جراحی ‌لابیاپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی محسوب می‌شود؛ با این وجود ممکن است این جراحی به دلایل دیگری که در زیر آمده است انجام شود؛ که عبارتند از:

به دلیل پزشکی و فیزیکی

جراحی ‌لابیاپلاستی گاهی برای کاهش اندازه لب‌های کوچک ناحیه تناسلی زنان که از لبه‌های لابیای بزرگ بیرون زده‌اند؛ انجام می‌شود. بافت اضافی لب می‌تواند پیچ ​​خورده، چرخیده، یا کشیده شود و در حین ورزش، فعالیت‌های بدنی (مانند دوچرخه‌سواری یا دویدن) و مقاربت باعث ناراحتی و تحریک فیزیکی شود.

برای حفظ بهداشت و سلامت نیز جراحی ‌لابیاپلاستی انجام می‌شود. زیرا وجود بافت اضافی در ناحیه تناسلی پاکسازی را دشوارتر می‌کند و باکتری‌هایی را در خود جای می‌دهد که می‌تواند منجر به ایجاد عفونت‌های دستگاه ادراری و ایجاد بوی بد در ناحیه تناسلی شود.

به دلیل حفظ زیبایی

اندام تناسلی زنان نیز پس از زایمان و با افزایش سن دچار تغییر می‌شود؛ گاهی این تغییرات خوشایند نیست و زیبایی ظاهری اندام زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همین امر باعث می‌شود زنان در کنار شریک زندگی و شریک جنسی خود احساس شرم کنند که در نهایت موجب کاهش عزت نفس در آنان می‌شود.

در این زمان است که جراحی ‌لابیاپلاستی بهترین گزینه برای ایجاد تغییر و زیباسازی و جوان سازی اندام تناسلی خواهد بود. از جمله مزایای این جراحی:

  • بازگردان ظاهری جوان پس از زایمان و یا پیری و تقارن لابیا مینور
  • افزایش اعتماد به نفس و رفع ناراحتی‌های فیزیکی که بر اثر پوشیدن شلوارهای تنگ یا ورزشی پیش می‌آید
  • رفاه و رضایت جنسی در طول برقراری رابطه جنسی

بیشتر بخوانید: افتادگی مثانه و بی‌اختیاری، پرش و تکرر ادرار مشکلی رایج در زنان

چه مواردی باعث بزرگ شدن لابیا می‌شود؟

بزرگ شدن و تغییر اندام تناسلی زنان بر اثر دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • بارداری و زایمان
  • تغییرات در وزن
  • فعالیت جنسی شدید
  • ژنتیک
  • سن

بیشتر بخوانید: جراحی ابدومینوپلاستی، عمل زیبایی برای کوچک کردن شکم

تغییر سایز لابیا در جراحی ‌لابیاپلاستی چگونه انجام می‌شود؟

زنی که از مزایای لابیاپلاستی تعجب کرده و خوشحال است|ژین طب

در طول جراحی ‌لابیاپلاستی پزشک تشخیص می‌دهد که ناحیه شرم‌گاهی نیاز به بزرگ شدن یا کوچک شدن دارد؛ بنابراین با آگاهی از این موضوع جراحی ‌لابیاپلاستی را با استفاده از لیزر یا تیغ جراحی و به دو روش زیر انجام می‌دهد:

بیشتر بخوانید: مونس پلاستی یا عمل جراحی زیبایی مونس پوبیس چیست؟

کاهش سایز لابیا

در جراحی لابیاپلاستی جراح، بافت اضافی را از لبه بیرونی یک یا هر دو طرف لابیا مینور برمی‌دارد، به طوری که با لبه‌های لابیا ماژور یکنواخت ‌شود یا اینکه از نواحی داخلی یک یا هر دو طرف لابیا مینور بافتی را برمی‌دارد.

جراحان زیر مخاط را دست نخورده می‌گذارند به طوری که وقتی لابیا بخیه می‌شود، لبه چروکیده لابیا دست نخورده باقی می‌ماند. این ظاهر طبیعی‌تری را برای لابیا مینور حفظ می‌کند. به طور مشابه در صورت انجام عمل جراحی برای کاهش لابیا ماژور، می‌توان بخش داخلی هر لب از لابیا ماژور را برداشت.

افزایش سایز لابیا

برای بزرگ کردن لابیا ماژور، جراح مقدار کمی چربی را از ناحیه دیگری از بدن مانند شکم یا ران فرد (در روش لیپوساکشن) می‌گیرد و آن را به لب بزرگ دستگاه تناسلی تزریق می‌کند. تزریق اسید هیالورونیک، تزریق ژل و چربی نیز به لابیا ماژور از گزینه‌های جایگزین است.

بیشتر بخوانید: درمان بی‌خوابی بارداری و پیشگیری از آسیب دیدن مادر و کودک

مراقبت‌های قبل از جراحی ‌لابیاپلاستی چگونه است؟

ممکن است برخی از آزمایشات قبل از جراحی از جمله آزمایش خون، آزمایش ادرار و اشعه ایکس قفسه سینه تجویز شود. پزشک جراح به فرد دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه لباس پوشیدن در عمل، زمان قطع غذا و نوشیدنی، زمان تنظیم یا قطع موقت برخی داروها و سایر اطلاعات در مورد نحوه آماده شدن برای جراحی می‌دهد.

در طول جراحی ‌لابیاپلاستی چه کاری انجام می‌شود؟

  • مقداری از بافت لابیا را برای کاهش اندازه آن جدا می‌کنند
  • تزریق ژل یا چربی انجام می‌شود تا لابیا را بزرگ کنند
  • لابیا را با استفاده از بافت دیگر بازسازی می‌کنند

لابیاپلاستی را می‌توان با استفاده از بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی همراه با آرام‌بخش انجام داد.

جراحی ‌لابیاپلاستی شامل کوتاه کردن یا تغییر شکل لب‌های واژن است. بافت ناخواسته به وجود آمده با چاقوی جراحی یا لیزر بریده و لبه شل با بخیه‌های ظریف دوخته می‌شود.

به طور کلی جراحی ‌لابیاپلاستی به عنوان یک عمل سرپایی شناخته شده است. در اغلب موارد کل زمانی که جراحی ‌لابیاپلاستی به خود اختصاص می‌دهد 1 الی 2 ساعت است و بیشتر زنان نیازی به بستری شدن بعد از انجام عمل ندارند و در همان روز به خانه بازمی‌گردند.

بیشتر بخوانید: جوش صورت؛ آگاهی از علت و درمان یک بار برای همیشه

دوران نقاهت جراحی ‌لابیاپلاستی و مراقبت‌های پس از آن

در بیشتر موارد پزشک جراحی دو هفته مراقبت را تجویز می‌کند و توصیه می‌کند در این مدت زمان مرخصی از کار داشته باشند و به طور کامل استراحت کنند، چراکه در روزهای ابتدایی پس از جراحی ‌لابیاپلاستی فرد احساس تورم، ناراحتی و درد شدیدی دارد. در زیر چند روش برای کاهش درد و جلوگیری از بروز مشکلات دیگر معرفی می‌کنیم:

  • مصرف مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن
  • مصرف آنتی بیوتیک موضعی و خوراکی برای جلوگیری از بروز عفونت
  • استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و تورم به مدت 20 دقیقه
  • شست و شوی جای زخم با مواد شست و شو دهنده‌ای که پزشک تجویز کرده
  • مصرف رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از یبوست و زور زدن
  • تمیز کردن کامل ناحیه جراحی پس از ادرار و مدفوع
  • خشک نگه داشن محل بخیه و جراحی برای جلوگیری از وجود باکتری
  • پوشیدن لباس‌های گشاد و راحت

بیشتر بخوانید: تنگ کردن واژن، انواع روش های تنگی واژن و معرفی عمل واژینوپلاستی

چه مقدار زمان تا بهبودی کامل لازم است؟

تورم اولیه، درد و تغییر رنگ وکبودی موقت در چند هفته اول پس از جراحی ‌لابیاپلاستی کاهش می‌یابد.

تورم باقی مانده نیز بعد از شش هفته از بین می‌رود. با این حال، ممکن است چهار تا شش ماه زمان بهبودی طول بکشد تا تورم به طور کامل از بین برود. لازم به ذکر است که بعد از بهبودی کامل معمولا جای زخم بسیار کمی در قسمت بخیه شده باقی می‎ماند.

بیشتر بخوانید: زایمان طبیعی و ترس‌هایی که پایه علمی ندارد!

از چه زمانی پس از جراحی ‌لابیاپلاستی می‌توان فعالیت‌های بدنی و جنسی را آغاز کرد؟

چند روز پس از انجام عمل می‌توان فعالیت‌های سبک را آغاز کرد؛ اما پزشکان توصیه می‌کنند از فعالیت‌های بدنی سنگین و بلند کردن وزنه خودداری شود. بنابراین زنانی که شغل‌شان نیاز به فعالیت زیادی دارد باید حداقل تا دو هفته مرخصی از کار بگیرند و در خانه بمانند.

لازم است به مدت چهار تا شش هفته پس از جراحی ‌لابیاپلاستی از انجام فعالیت‌های زیر خودداری شود:

  • فعالیت‌های بدنی مانند دوچرخه سواری، دویدن و شنا
  • ورزش سنگین
  • ارتباط جنسی

گفتنی است که بازگشت زودهنگام به این فعالیت‌ها می‌تواند بر زخم فشار وارد و بخیه‌ها را پاره کند و در نهایت بهبود را به تاخیر بیندازد.

بیشتر بخوانید: تنگی نفس دوران بارداری و روش‌هایی برای درمان آن

جراحی ‌لابیاپلاستی چه عوارضی به همراه دارد؟

زنی که از مزایای لابیاپلاستی تعجب کرده و خوشحال است|ژین طب

هر نوع عمل جراحی به همراه خود عوارضی دارد؛ جراحی ‌لابیاپلاستی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

جراحی ‌لابیاپلاستی نیز همچون هر جراحی دیگر می‌تواند باعث ایجاد لخته خون در رگ یا واکنش آلرژیک به ماده بیهوشی شود؛ اما در بعضی موارد عوارض مخصوص به خود را دارد که عبارتند از:

  • کاهش حساسیت اندام تناسلی
  • خون ریزی
  • عفونت
  • اسکار بافت

بیشتر بخوانید: واکسن گارداسیل و جلوگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی

بروز چه عوارضی پس از جراحی ‌لابیاپلاستی نگران کننده است؟

  • افزایش خونریزی و وجود لخته‌های خون
  • احساس درد شدید هنگام ادرار یا مدفوع
  • تورم بیش از حد یا حاد شدن درد
  • ترشح چرک و عفونت
  • باز شدن بخیه‌ها
  • تب

انجام جراحی ‌لابیاپلاستی به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

  1. جراحی ‌لابیاپلاستی به دختران زیر 18 سال توصیه نمی‌شود، زیرا لابیاها پس از گذراندن دوران بلوغ و تا اوایل بزرگسالی نیز به رشد خود ادامه می‌دهند؛ بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند دختران جوان تا 20 سالگی برای انجام ‌لابیاپلاستی اقدام نکنند
  2. انجام جراحی ‌لابیاپلاستی برای زنانی در سنین میانسالی نیز توصیه نمی‌شود، چراکه این عمل نیاز دارد تا بدن بافت‌ها را ترمیم کند در سنین 50 سالگی به بالا ترمیم بافت‌های بدن انجام نمی‌شود، اگر هم صورت گیرد به زمان زیادی لازم دارد
  3. زنان باردار باید از انجام این عمل خودداری کنند، چرا که ممکن است جنین را به بیماری‌های مادرزادی و جنینی مبتلا کند. علاوه بر این امکان دارد پس از زایمان نیز تغییراتی در آن ایجاد شود یا اینکه تغییراتی که بر اثر تغییر هورمون ایجاد شده از بین بروند
  4. زنانی که دچار بیماری‌هایی زمینه‌ای هستند نیز باید از انجام این عمل خودداری کنند. بیماری‌هایی مانند:
  • اختلالات هورمون تیروئید
  • ابتلا به فشار خون
  • ابتلا به دیابت

بنابراین توصیه می‌شود پیش از اقدام برای جراحی ‌لابیاپلاستی با پزشک عمومی مشورت شود تا از سلامت بدن و آمادگی برای انجام ‌لابیاپلاستی اطمینان حاصل کنند.

یادداشت پایانی

جراحی لابیاپلاستی، در دسته جراحی زیبایی زنان قرار می‌گیرد که علاوه بر زیبایی ظاهری دستگاه تناسلی که باعث افزایش اعتماد به نفس زنان می‌شود و می‌تواند بر وجوه دیگر زندگی از جمله بر زندگی زناشویی و روابط جنسی، درد‌های فیزیکی و بهداشت و سلامت زنان تاثیرگذار باشد.

در این نوشتار سعی کردیم مطالبی را در رابطه با انجام جراحی لابیاپلاستی بیان کنیم. امیدواریم مفید واقع شده باشد.

منبع
plasticsurgery.org

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا