بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان؛ پایانی برای دردهای کلافه کننده

درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان که باعث بروز دردهای مکرر و بی‌حسی در اندام آن‌ها می‌شود، با روش‌های متفاوتی انجام می‌گیرد. تنگی ستون فقرات که معمولا در افراد بالای 50 سال رخ می‌دهد. موجب باریک شدن فضاهای ستون فقرات شده و می‌تواند طناب نخاعی و ریشه‌های عصبی را که از هر مهره خارج می‌شوند فشرده کند.

درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان معمولا با مصرف داروهای بدون نسخه یا تجویز شده از طریق پزشک انجام می‌شود. در این میان برخی سالمندان با انجام فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی به درمان تنگی کانال نخاعی خود می‌پردازند و سعی می‌کنند اینگونه حرکت خود را مجددا آغاز کنند و از شر گزگز و بی‌حسی‌های گاه و بی‌گاه خلاص شوند.

اما اگر استفاده از روش‌های بالا و حتی به کارگیری درمان گیاهی، نتوانند به درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان کنند، پزشکان را ناچار می‌کنند تا با انجام عمل جراحی به درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان بپردازند.

 در ادامه این مقاله از مجله پزشکی ژین طب قصد داریم مطالبی را تحت عنوان تنگی کانال نخاعی و درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان عنوان کنیم. با ما  همراه شوید.

نگاهی سریع به مقاله درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان

  • تنگی ستون فقرات می‌تواند در هر نقطه از ستون فقرات از جمله، قسمت پایین کمر (تنگی کانال کمر) و گردن (تنگی ستون فقرات گردنی) رخ دهد
  • علائم تنگی کانال کمر شامل درد، بی حسی یا ضعف در پاها، کشاله ران، باسن و کمر است
  • اگر درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان به تعویق افتد احتمال بی‌حسی یا فلج دائمی وجود دارد
  • انتخاب درمان تنگی نخاعی در سالمندان به علت، محل مشکل و شدت علائم فرد بستگی دارد
  • چند گیاه وجود دارد که می‌تواند به درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان کمک کند

به طور کلی تنگی کانال نخاعی چیست؟

تنگی کانال نخاعی باعث کمردرد و سیاتیک می‌شود| ژین طب

تنگی ستون فقرات به باریک شدن یک یا چند فضا در ستون فقرات گفته می‌شود. این عارضه فضای موجود برای نخاع و اعصابی که از نخاع منشعب می‌شوند را کاهش می‌دهد.  در نهایت یک فضای سفت می‌تواند باعث تحریک نخاع یا اعصاب شود که در نهایت منجر به کمردرد و سیاتیک خواهد شد.

تنگی کانال نخاعی معمولا با گذشت زمان به کندی ایجاد می‌شود. این بیماری بیشتر در اثر آرتروز یا تغییراتی مانند ساییدگی ایجاد شده و به طور طبیعی در ستون فقرات با افزایش سن رخ می‌دهد.

به همین دلیل بسیاری از افراد برای مدت طولانی هیچ علامتی ندارند، حتی اگر برخی تغییرات در عکس‌برداری با اشعه ایکس یا سایر آزمایش‌های تصویربرداری دیده شود. بسته به محل و شدت تنگی نخاعی ، افراد احساس درد، بی‌حسی، گزگز یا ضعف در گردن، پشت، بازوها، پاها، دست‌ها یا پاهای خود تجربه می‌کنند.

تنگی کانال نخاع در کجا ایجاد می‌شود؟

تنگی ستون فقرات می‌تواند در هر نقطه از ستون فقرات رخ دهد، اما بیشتر در دو ناحیه شایع است:

  • قسمت پایین کمر (تنگی کانال کمر)
  • گردن (تنگی ستون فقرات گردنی)

تنگی کانال کمر چیست؟

تنگی کانال کمر، باریک شدن کانال نخاعی یا تونل‌هایی است که از طریق آن اعصاب و سایر ساختارها با آن کانال ارتباط برقرار می‌کنند. باریک شدن کانال نخاعی معمولا به دلیل تغییرات مرتبط با افزایش سن رخ می‌دهد که اندازه کانال را کاهش می‌دهد، مثل حرکت یکی از مهره‌ها به خارج از حالت عادی و تراز.

باریک شدن کانال نخاعی یا کانال‌های جانبی که از اعصاب محافظت می‌کنند اغلب منجر به فشرده شدن ریشه عصبی نخاع شده و با باریک شدن قطر کانال، اعصاب به شکل شدیدی تحریک خواهد شد.

علائم تنگی کانال کمر شامل درد، بی‌حسی یا ضعف در پاها، کشاله ران، باسن و کمر است. علائم معمولا هنگام راه رفتن یا ایستادن بدتر می‌شوند و ممکن است در هنگام دراز کشیدن، نشستن یا خم شدن فرد کمی به جلو سوق پیدا کند.

چه کسانی دچار تنگی کانال نخاعی می‌شوند؟

تنگی کانال نخاعی ممکن است برای هر فردی رخ دهد، اما در مردان و زنان بالای 50 سال به بیان دیگر در افراد مسن و سالمندان شایع‌تر است.

افراد جوان‌تر نیز ممکن است با کانال نخاعی باریک به دنیا بیایند. سایر شرایطی که بر ستون فقرات تاثیر می‌گذارد، مانند اسکولیوز یا آسیب به ستون فقرات، می‌تواند شخص را در معرض خطر ابتلا به تنگی ستون فقرات قرار دهد.

چه مواردی باعث تنگی کانال نخاعی می‌شود؟

آرتریت باعث بروز تنگی کانال نخاعی می‌شود| ژین طب

تنگی ستون فقرات انواع بسیاری دارد. اما وجه اشتراک آن‌ها این است که ساختار ستون فقرات را تغییر می‌دهند و باعث باریک شدن فضای اطراف نخاع و ریشه‌های عصبی که از ستون فقرات خارج شده، می‌شوند. طناب نخاعی یا ریشه‌های عصبی فشرده شده باعث بروز علائمی مانند کمردرد و سیاتیک خواهند شد.

علل تنگی نخاع عبارتند از:

رشد بیش از حد استخوان یا خارهای آرتروز

استئوآرتریت وضعیت «ساییدگی و پارگی» است که غضروف را در مفاصل، از جمله ستون فقرات، تجزیه می‌کند. غضروف پوشش محافظ مفاصل است. با از بین رفتن غضروف، استخوان‌ها شروع به ساییده شدن روی یکدیگر می‌کنند. در اینگونه مواقع پاسخ بدن، رشد استخوان جدید است.

خارهای استخوانی روی مهره‌ها، تا کانال نخاعی گسترش می‌یابند، فضا را باریک می‌کنند و اعصاب ستون فقرات را به هم می‌فشارند. بیماری پاژه استخوان نیز می‌تواند باعث رشد بیش از حد استخوان در ستون فقرات شود و اعصاب را تحت فشار قرار دهد.

دیسک‌های برآمده یا فتق دیسک

بین هر مهره یک دیسک مهره‌ای قرار دارد که به عنوان ضربه‌گیر در امتداد ستون فقرات عمل می‌کند.

خشک شدن و مسطح شدن دیسک‌های مهره‌ای ناشی از افزایش سن و ترک خوردن در لبه بیرونی دیسک‌ها باعث می‌شود که مرکز ژل مانند این دیسک‌ها از لایه بیرونی ضعیف یا پاره شود. سپس دیسک برآمده روی اعصاب نزدیک دیسک فشار وارد می‌کند.

دیسک مهره‌ای برآمده و رشد استخوان (خار) روی استخوان‌های مهره فضا را اشغال کرده و بنابراین فضای ریشه‌های عصبی و نخاع را باریک می‌کند. فتق دیسک و خار استخوان دو علت رایج تنگی کانال نخاعی هستند.

رباط‌های ضخیم شده

رباط‌ها نوارهای فیبری هستند که ستون فقرات را در کنار هم نگه می‌دارند. آرتریت می‌تواند باعث ضخیم شدن رباط‌ها در طول زمان و برآمدگی در فضای کانال نخاعی شود.

شکستگی‌ها و آسیب‌های ستون فقرات

شکستگی یا دررفتگی استخوان‌ها و التهاب ناشی از آسیبی که در نزدیکی ستون فقرات رخ می‌دهد، می‌تواند فضای کانال را باریک کند و یا به اعصاب نخاعی فشار وارد کند.

کیست‌ها یا تومورهای نخاعی

رشد در طناب نخاعی یا بین نخاع و مهره‌ها می‌تواند فضا را باریک کرده و به نخاع و اعصاب آن فشار وارد کند.

تنگی مادرزادی نخاع

این وضعیتی است که در آن فرد با کانال نخاعی کوچکی متولد می‌شود. یکی دیگر از ناهنجاری‌های مادرزادی ستون فقرات که می‌تواند فرد را در معرض خطر تنگی ستون فقرات قرار دهد، اسکولیوز (یک ستون فقرات با شکل غیر طبیعی) است.

علائم تنگی کانال نخاعی چیست؟

باریک شدن کانال نخاعی معمولا یک فرآیند کند است و با گذشت زمان بدتر می‌شود. اگرچه تنگی نخاعی می‌تواند در هر نقطه‌ای از ستون فقرات اتفاق بیفتد، اما قسمت پایین کمر (شایع‌ترین ناحیه) و گردن نواحی رایجی هستند. علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و در برخی افراد به صورت مداوم و در برخی دیگر به صورت زود گذر هستند.

علائم تنگی ستون فقرات کمر عبارتند از:

  • درد در قسمت پایین کمر (درد گاهی اوقات به عنوان درد مبهم یا حساسیت به صورت شوک الکتریکی یا سوزش توصیف می‌شود)
  • سیاتیک (دردی است که از باسن شروع می‌شود و تا پایین ساق پا کشیده می‌شود)
  • احساس سنگینی در پاها که ممکن است منجر به گرفتگی در یک یا هر دو پا شود
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن در باسن، ساق پا یا قسمت‌های دیگر پا
  • ضعف در ساق پا یا قسمت‌های دیگر پا
  • احساس درد هنگام ایستادن طولانی مدت راه رفتن یا پیاده روی در سراشیبی بدتر
  • دردی که هنگام خم شدن، کمی خم شدن به جلو، راه رفتن در سربالایی یا نشستن کاهش می‌یابد
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده (در موارد شدید)

علائم تنگی ستون فقرات گردن عبارتند از:

  • گردن درد
  • بی‌حسی یا گزگز در بازو، دست، پا
  • ضعف یا کلافگی در بازو، دست، پا
  • مشکلات تعادل
  • از دست دادن عملکرد دست، مانند مشکل در نوشتن یا بستن دکمه پیراهن
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده (در موارد شدید)

علائم تنگی نخاعی شکم (قفسه سینه) عبارتند از:

  • درد، بی‌حسی، گزگز و یا ضعف در سطح شکم یا زیر آن
  • مشکل در حفظ تعادل

آیا تنگی نخاع می‌تواند باعث فلج دائمی‌ شود؟

در حالی که باریک شدن ستون فقرات می‌تواند باعث درد شود، معمولا منجر به فلج شدن نمی‌شود.

با این حال اگر درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان به تعویق افتد و یک عصب نخاعی یا طناب نخاعی برای مدت طولانی فشرده شود، احتمال بی‌حسی یا فلج دائمی وجود دارد. به همین دلیل است که باید در صورت احساس بی‌حسی یا ضعف در بازوها یا پاها، فورا به پزشک مراجعه کرد.

راه‌های تشخیص تنگی کانال نخاعی در سالمندان چیست؟

برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان ابتدا باید نوع تنگی و محل آن را تشخیص دهند. پزشک معمولا برای تشخیص سابقه پزشکی را بررسی و در مورد علائم بیمار سوالاتی مطرح می‌کند.

پس از این پزشک معاینه فیزیکی را آغاز می‌کند. به این صورت که با فشار وارد کردن به قسمت‌های مختلف ستون فقرات قسمتی که درد می‌گیرد و دچار مشکل شده را شناسایی می‌کند.

در ادامه پزشک از فرد می‌خواهد که در جهات مختلف خم شود تا ببیند ستون فقرات در موقعیت‌های مختلف دچار درد می‌شود یا خیر. معمولا پزشک نحوه حرکت دست‌ها و پاها را هم مورد بررسی قرار می‌دهد تا ببیند بیمار در راه رفتن، حرکت دست‌ها و قدرت بازوها چگونه است.

نحوه تشخیص به همین بررسی‌های فیزیکی و سطحی ختم نمی‌شود و پزشک برای تشخیص دقیق نیاز به بررسی ستون فقرات از طریق تصویربرداری نیز دارد. آزمایشات تصویربرداری برای تشخیص و درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان شامل موارد زیر می‌شود:

اشعه ایکس

اشعه ایکس از مقدار کمی تابش استفاده می‌کند و می‌تواند تغییراتی را در ساختار استخوان نشان دهد، مانند: کاهش ارتفاع دیسک و ایجاد خارهای استخوانی که فضای ستون فقرات را باریک می‌کند.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

در این مورد از تصویربرداری، امواج رادیویی و یک آهنربای قدرتمند برای ایجاد تصاویر مقطعی از ستون فقرات استفاده می‌کند. تصاویر MRI تصاویر دقیقی از اعصاب، دیسک‌ها، نخاع و وجود هرگونه تومور ارائه می‌دهد.

سی تی یا سی تی میلوگرام

توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن ترکیبی از اشعه ایکس است که تصاویر مقطعی از ستون فقرات ایجاد می‌کند. سی تی میلوگرام یک رنگ کنتراست اضافه می‌کند تا نخاع و اعصاب را واضح‌تر ببیند.

درمان تنگی نخاعی در سالمندان چگونه انجام می‌شود؟

انتخاب درمان تنگی نخاعی در سالمندان به علت، محل مشکل و شدت علائم فرد بستگی دارد. اگر علائم خفیف باشد، پزشک ابتدا برخی از درمان‌های خودمراقبتی را توصیه می‌کند. اگر این روش پاسخ نداد و علائم حادتر شدند پزشک فیزیوتراپی، دارو و در نهایت جراحی را برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان توصیه می‌کند.

 درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان با روش خودمراقبتی

اعمال گرما: گرما معمولا بهترین انتخاب برای درد ناشی از آرتروز است. گرما جریان خون را افزایش می‌دهد و باعث شل شدن عضلات و تسکین درد مفاصل می‌شود. فرد باید هنگام استفاده از گرما مراقب باشد که تنظیمات را خیلی بالا قرار ندهد تا دچار سوختگی نشود.

اعمال سرما: اگر گرما علائم را کاهش ندهد، توصیه می‌شود استفاده از سرما و یخ را امتحان کنند (بسته یخ، بسته ژل منجمد، یا کیسه نخود فرنگی یا ذرت منجمد). یخ تورم، حساسیت و التهاب را کاهش می‌دهد.

ورزش: سالمندان برای شروع ورزش ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنند، اما به طور کلی ورزش برای تسکین درد، تقویت عضلات برای حمایت از ستون فقرات و بهبود انعطاف‌پذیری و تعادل بسیار مفید است.

مصرف داروهای خوراکی برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند:

  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • آسپرین
  • استامینوفن

 می‌توانند به تسکین التهاب و تسکین درد ناشی از تنگی نخاعی کمک کنند.

برخی افراد در صورت مصرف داروهای ذکر شده به صورت طولانی مدت دچار رفلکس اسید معده، زخم معده و دیگر مشکلات گوارشی می‌شوند. بنابراین قبل از مصرف دارو نیز با پزشک مشورت کنند.

پزشک نیز می‌تواند داروهای تجویزی دیگری با خواص تسکین درد مانند: داروی ضد تشنج گاباپنتین (Neurontin®) یا ضد افسردگی‌های سه حلقه‌ای مانند آمی‌تریپتیلین (Elavil®) را توصیه کند.

گاهی پزشکان برای تسکین درد کوتاه مدت، مواد افیونی مانند: اکسی کدون (Oxycontin®) یا هیدروکودون (Vicodin®) تجویز می‌کند. با این حال، آن‌ها معمولا با احتیاط تجویز می‌شوند، زیرا اعتیاد‌آور هستند.

شل کننده‌های عضلانی مانند: سیکلوبنزاپرین، می‌توانند گرفتگی‌های عضلانی و اسپاسم را درمان کنند.

انجام فیزیوتراپی برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان

فیزیوتراپیست‌ها با فرد همکاری خواهند کرد تا یک برنامه تمرینی سالم ایجاد کنند. در این صورت سالمندان قدرت، تعادل، انعطاف‌پذیری و ثبات ستون فقرات خود را بهبود می‌بخشند. چراکه تقویت عضلات پشت و شکم – هسته بدن – ستون فقرات را انعطاف‌پذیرتر می‌کند.

فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به افراد مسن یاد دهند که چگونه راه بروند که کانال نخاعی را باز کرده و در نهایت به کاهش فشار روی اعصاب کمک کنند. بنابراین فیزیوتراپی و انجام تمرینات مربوط به آن تحت نظر دکتر، می‌تواند به خوبی درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان را بدون عارضه پیش ببرد.

تزریق استروئید برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان

تزریق کورتیکواستروئیدها در نزدیکی فضایی در ستون فقرات که ریشه‌های عصبی در آن گیر می‌کنند یا قسمت‌های فرسوده استخوان که به هم ساییده می‌شوند، می‌توانند به کاهش التهاب، درد و تحریک کمک کند.

با این حال معمولا فقط تعداد نفرات محدودی تزریق انجام می‌دهند (معمولا سه یا چهار تزریق در سال) زیرا کورتیکواستروئیدها می‌توانند استخوان‌ها و بافت مجاور را در طول زمان ضعیف کنند.

روش رفع فشار

در این روش از ابزارهای سوزن مانند برای برداشتن بخشی از رباط ضخیم در پشت ستون فقرات استفاده می‌شود تا فضای کانال نخاعی افزایش یابد و گیرافتادگی ریشه عصبی برطرف شود. فقط بیماران مبتلا به تنگی ستون فقرات کمری و رباط ضخیم واجد شرایط این نوع رفع فشار هستند.

این روش برداشت فشار کمری با هدایت تصویر از راه پوست (PILD) نامیده می‌شود. همچنین به آن رفع فشار کمری با حداقل تهاجم (MILD)  نیز گفته می‌شود، اما برای جلوگیری از اشتباه گرفتن با روش‌های جراحی کم تهاجمی، پزشکان اصطلاح PILD را انتخاب کرده‌اند.

از آنجایی که PILD بدون بیهوشی عمومی انجام می‌شود، می‌تواند گزینه‌ای خوب برای برخی از افراد مسن باشد که انجام جراحی‌های دیگر به دلیل داشتن سایر مشکلات برایشان شدنی نیست.

چه زمانی جراحی تنگی کانال نخاع تجویز می‌شود؟

برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان روش‌های گوناگونی وجود دارد| ژین طب

به دلیل پیچیدگی تنگی ستون فقرات و ماهیت ظریف ستون فقرات، جراحی معمولا زمانی در نظر گرفته می‌شود که همه گزینه‌های درمانی دیگر شکست خورده باشند. خوشبختانه اکثر افرادی که تنگی کانال نخاعی دارند نیازی به جراحی ندارند.

با این حال در صورت وجود علائم زیر پزشک برای درمان تنگی نخاعی در سالمندان انجام جراحی را پیشنهاد می‌دهد:

  • علائم غیرقابل تحمل باشد و فرد دیگر کیفیت زندگی مورد نظر را نداشته باشد و نتواند فعالیت‌های روزمره زندگی را انجام دهد یا از آن لذت ببرد
  • درد ناشی از فشار بر نخاع باشد
  • راه رفتن و حفظ تعادل دشوار شده باشد
  • کنترل روده یا مثانه را از دست داده یا مشکلات عملکرد جنسی داشته باشد

درمان تنگی نخاعی در سالمندان به روش جراحی چگونه است؟

گزینه‌های جراحی شامل برداشتن بخش‌هایی از استخوان، توده‌های استخوانی روی مفاصل فاست یا دیسک‌هایی است که کانال نخاعی را دچار مشکل می‌کنند و اعصاب نخاعی را تحت فشار قرار می‌دهند.

انواع جراحی ستون فقرات عبارتند از:

لامینکتومی (جراحی رفع فشار)

شایع‌ترین نوع جراحی برای این بیماری، لامینکتومی  است که شامل برداشتن لامینا، (که بخشی از مهره است) می‌شود. در  این جراحی بعضی از رباط‌ها و خارهای استخوانی نیز برداشته می‌شوند. این روش فضا را برای نخاع و اعصاب باز می‌کند و علائم را تسکین می‌دهد. در لامینکتومی، قسمت لامینای استخوان مهره برداشته می‌شود.

لامینوتومی

 این یک لامینکتومی جزئی است. در این روش تنها قسمت کوچکی از لامینا برداشته می‌شود. (ناحیه‌ای که بیشترین فشار را بر عصب وارد می‌کند.)

لامینوپلاستی

 در این روش که فقط در ناحیه گردن (سرویکس) انجام می‌شود، بخشی از لامینا برداشته شده تا فضای کانال بیشتری فراهم شود و صفحات و پیچ‌های فلزی یک پل لولایی در سراسر ناحیه‌ای که استخوان برداشته شده است، ایجاد می‌کند.

فورامینوتومی

 فورامن ناحیه‌ای در مهره‌ها است که ریشه‌های عصبی از آنجا خارج می‌شوند. این روش شامل برداشتن استخوان یا بافت این ناحیه است تا فضای بیشتری برای ریشه‌های عصبی فراهم شود.

ایجاد فضاهای فرآیند بین خاری

 این مورد یک جراحی کم تهاجمی برای برخی از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی کمری است. بین استخوان‌هایی که از پشت هر مهره امتداد می‌یابند، فاصله دهنده‌ای خاردار قرار می‌گیرند. فاصله‌دهنده‌ها به دور نگه داشتن مهره‌ها کمک می‌کنند و فضای بیشتری برای اعصاب ایجاد می‌کنند. این روش تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و شامل برداشتن بخشی از لامینا است.

فیوژن ستون فقرات

در صورتی که بیمار دچار درد تابشی عصبی ناشی از تنگی نخاع شده باشد و دیگر روش‌های درمان تنگی کانال نخاعی کمکی نکند این روش در نظر گرفته می‌شود.

جراحی فیوژن ستون فقرات به طور دائم دو مهره را به هم متصل می‌کند و معمولا ابتدا لامینکتومی انجام می‌شود. طی این روش قسمتی از استخوان برداشته می‌شود تا پلی بین دو مهره ایجاد شده و رشد استخوان جدید را تحریک کند. مهره‌ها با پیچ، میله، قلاب یا سیم در کنار هم نگه داشته می‌شوند تا زمانی که مهره‌ها خوب شوند و با هم رشد کنند. روند بهبودی پس از این جراحی شش ماه تا یک سال طول می‌کشد.

مصرف داروی گیاهی برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان

چندین گیاه وجود دارد که می‌تواند برای درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان مفید باشد. قبل از مصرف گیاهان دارویی برای کمک به درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان، بهتر است با پزشک در مورد عوارض جانبی احتمالی، دوز مناسب و تداخلات دارویی احتمالی مشورت شود.

چند گیاه وجود دارد که می‌تواند به درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان کمک کند که عبارتند از:

پنجه شیطان

پنجه شیطان گیاهی است که می‌تواند برای درمان تنگی ستون فقرات مفید باشد. طبق گفته مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ، پنجه شیطان(عضوی از خانواده پدالیاسه) برای کمک به درمان بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله درد عضلانی، درد عمومی در سراسر بدن و بیماری دژنراتیو مفصل استفاده شده است.

معمولا از ریشه یا غده گیاه استفاده دارویی می‌شود. دکتر شارول تیلگنر، پزشک طبیعی و نویسنده کتاب «داروی گیاهی از دل زمین» بیان می‌کند که پنجه شیطان یک ماده ضد التهاب، ضدآرتروز و ضددرد و ماده‌ای است که درد را تسکین می‌دهد. تیلگنر اشاره می‌کند که پنجه شیطان برای کمک به درمان بسیاری از مشکلات اسکلتی- عضلانی، از جمله درد عصبی و کمردرد و سایر دردها استفاده شده است.

بید سفید

بید سفید یک داروی گیاهی است که در درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان مفید است. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند بیان می‌کند که بید سفید که به پوست درخت بید یا سالیکس آلبا نیز معروف است، بومی اروپا، آسیا و بخش‌های خاصی از آمریکای شمالی است.

از پوست درخت برای اهداف دارویی از جمله تسکین درد برای مشکلات اسکلتی- عضلانی مانند تنگی نخاع استفاده می‌شود. به گفته دکتر ویلیام میچل جونیور، پزشک متخصص طب طبیعی و نویسنده کتاب پزشکی گیاهی در عمل، بید سفید یک ضدالتهاب و ضددرد بوده که حاوی سالیسیلات است و مانند آسپرین برای کاهش دردهای اسکلتی عضلانی عمل می‌کند.

زردچوبه

زردچوبه، همچنین به عنوان Curcuma longa شناخته می‌شود، گیاهی است که در درمان تنگی ستون فقرات موثر است. بر اساس گزارش مرکز ملی طب مکمل و جایگزین، زردچوبه، یکی از اعضای خانواده زنجبیل، درختچه‌ای چند ساله است که در مناطق خاصی از آسیا و آفریقا رشد می‌کند. زردچوبه با طعمی تلخ و تند، خاصیت خنک کنندگی و محرکی دارد.

ریزوم یا ساقه زیرزمینی درختچه برای کمک به کاهش التهاب مرتبط با شرایط اسکلتی عضلانی مانند تنگی نخاع استفاده شده است. دکتر مایکل تی موری، پزشک طبیعی و نویسنده کتاب «قدرت شفابخش گیاهان» بیان می‌کند که زردچوبه زمانی که به صورت خوراکی مصرف شود یک ضدالتهاب قوی است.

اگرچه زردچوبه بیشتر به عنوان ادویه استفاده می‌شود، اما هزاران سال است که به عنوان یک گیاه دارویی در آسیا برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از عفونت چشم تا جذام به کار گرفته شده است.

زردچوبه اکنون برای فواید احتمالی در مدیریت شرایط مختلف مانند سرطان، بیماری قلبی و کمردرد آزمایش می‌شود. در حال حاضر اطلاعات کافی از مطالعات علمی برای حمایت از استفاده از آن برای هر شرایطی وجود ندارد. قبل از استفاده دارویی از زردچوبه با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف زردچوبه چه عوارضی دارد؟

زردچوبه در صورت استفاده در مقادیر غذایی بی‌خطر است و احتمالا در صورت مصرف در دوزهای دارویی نیز بی‌خطر باشد. با این حال ممکن است گاهی اوقات برخی از عوارض جانبی زردچوبه مانند حالت تهوع یا اسهال و همچنین واکنش‌های آلرژیک را تجربه کنند.

افرادی که دچار اختلالات کیسه صفرا، مانند سنگ کیسه صفرا یا در دوران نقاهت دو هفته پس از جراحی هستند، باید از مصرف زردچوبه اجتناب کنند. این نکته نیز قابل ذکر است که این گیاه را نباید در دوران بارداری استفاده کرد، زیرا توانایی آن در تحریک رحم زیاد است.

یادداشت پایانی

درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. تغییرات مرتبط با سن در ستون فقرات یک علت شایع است. به بیان دیگر تنگی کانال نخاعی در سالمندان بیشتر دیده می‌شود.

علائم این عارضه شامل کمردرد یا گردن درد و بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف در بازوها و پاها است. درمان‌ها نیز شامل درمان‌های خودمراقبتی، فیزیوتراپی، داروها، تزریق‌ها و جراحی خواهد بود. گاهی برخی پزشکان درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان را با ماساژ یا با داروهای گیاهی انجام می‌دهند. در نهایت انتخاب نوع درمان به علت بروز تنگی و محل آن بستگی دارد.

در این نوشتار سعی کردیم مطالبی ر ا در ارتباط با درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان بیان کنیم. امیدواریم مفید واقع شده باشد.

منبع
healthfully.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا