بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

کمربند طبی دیسک کمر؛ روشی برای درمان و تسکین دیسک کمر

کمربند طبی دیسک کمر بهترین گزینه برای بهبود وضعیت بدن و جلوگیری از کمردرد است. کمربند طبی برای دیسک کمر از قسمت‌های مختلف کمر مانند: ستون فقرات، دیسک‌های مهره‌ای و مهره‌ها حمایت ‌می‌کند. بستن کمربند طبی فشار روی این قسمت‌ها را کمتر ‌می‌کند و در نهایت موجب کاهش درد ‌می‌شود.

افرادی که انواع کمردرد دارند متوجه می‌شوند که حرکات و وضعیت‌های خاص، کمردرد آن‌ها را تشدید ‌می‌کند. برای اینکه کمر درد بهبود یابد، کمر نباید در وضعیت‌های خاص قرار گیرد، در این شرایط کمربند طبی دیسک کمر بهترین انتخاب برای نگه داشتن کمر در یک حالت است؛ به شرط آنکه درپی یافتن بهترین کمربند طبی برای دیسک کمر باشید.

کمربند طبی دیسک کمر از حرکات غیر ضروری که باعث آسیب بیشتر به کمر ‌می‌شود جلوگیری ‌می‌کند. این کار باعث تراز ستون فقرات و تقویت عضلات کمر نیز ‌می‌شود.

در ادامه این مطلب از مجله پزشکی ژین طب قصد داریم در باب کمربند طبی دیسک کمر و به طور کلی انواع کمربند طبی مطالبی را عنوان کنیم. با ما همراه شوید.

کمربند طبی چگونه به تسکین درد کمک ‌می‌کند؟

کمربند طبی دیسک کمر راهی برای محدودیت حرکت کمر| ژین طب

کمربند طبی می‌تواند یک عنصر موثر از یک برنامه درمانی جامع برای بعضی از بیماری‌های ستون فقرات و همچنین پشتیبان ستون فقرات در حین بهبودی پس از جراحی کمر باشد. استفاده از کمربند طبی به طور کلی باعث:

  • کاهش تنش عضلانی و کمردرد
  • بهبود وضعیت بدن برای توزیع مجدد وزن در ستون فقرات
  • فراهم کردن یک محیط درمانی سالم برای ساختارهای ستون فقرات
  • افزایش عملکرد در طول فعالیت روزانه

اهداف فوق با مکانیسم‌های اساسی کمربند طبی در هنگام استفاده به دست می‌آیند. مکانیسم‌های تسکین درد بر اساس طراحی کمربند تا حدودی متفاوت است، اما به طور کلی یک کمربند طبی ‌می‌تواند مزای زیر را در پی داشته باشد:

بیشتر بخوانید: کمردرد و انواع مختلف آن + روش‌های درمانی خانگی و پزشکی

حمایت از ستون فقرات با کمربند برای دیسک کمر

زمانی که کمر به دلیل آسیب دیدگی یا ضعیف شدن ساختارهای ستون فقرات ناپایدار است، کمربند طبی می‌تواند به ثبات آن کمک کند. یک کمربند طبی ‌می‌تواند با نگه داشتن بدن در یک وضعیت ایمن و حمایتی، با ایجاد یک محیط درمانی سالم به بهبود آسیب فعلی کمک و از آسیب‌های اضافی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر درمان سریع کمردرد در خانه با تکنولوژی uic

کاهش فشار بر روی ساختارهای ستون فقرات

کمربند طبی ‌می‌تواند به تخلیه بخشی از وزنی که به طور معمول روی کمر قرار می‌گیرد کمک کند و در این فرآیند فشار روی مفاصل، دیسک‌ها و عضلات ستون فقرات را کاهش دهد. همچنین با کاهش فشار ستون فقرات، تنش دردناک عضلانی را که یک واکنش محافظتی رایج پس از آسیب است، کاهش دهد.

کاهش دامنه حرکتی در طول درمان

کمربند طبی برای جلوگیری یا محدود کردن حرکات دردناک مانند چرخاندن ستون فقرات یا خم شدن به جلو، عقب یا به پهلو استفاده می‌شود. محدود کردن حرکات و وضعیت‌های دردناک نیز می‌تواند به بهبود آگاهی از موقعیت بدن (حس عمقی) کمک کرده و به پوشنده اجازه ‌دهد آگاهانه وضعیت بدن را برای بهبود سلامت کمر تنظیم کند.

کاهش ریز حرکت بین بخش‌های مهره‎ای

کمربندهای طبی حرکات ریز اضافی در یک بخش خاص از ستون فقرات یا شکستگی مهره را محدود می‌کنند، در نتیجه درد ناشی از تنش عضلانی و مفاصل تحریک شده یا ریشه‌های عصبی کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: بی‌حسی نخاعی برای زایمان بدون درد چگونه انجام می‌شود؟

انواع کمربند طبی و کمربند دیسک کمر

کمربند طبی و تسکین درد| ژین طب

به طور کلی کمربند‌های طبی به دو دسته انعطاف‌پذیر و سفت تقسیم ‌می‌شوند. بریس‌های سفت معمولا برای موارد متوسط تا شدید درد و بی‌ثباتی، مانند کمک به بهبود شکستگی‌های ستون فقرات یا پس از جراحی کمر و بریس‌های نیمه سفت و انعطاف پذیر برای دردهای خفیف یا متوسط استفاده ‌می‌شود.

کرست‌ها و کمربندهای انعطاف‌پذیر

کمربندهای طبی انعطاف‌پذیر از مواد نرمی مانند مخلوط پنبه (الاستیک)، بوم یا نئوپرن (نوعی لاستیک مصنوعی و انعطاف‌پذیر) ساخته ‌می‌شوند. این بریس‌ها شامل کرست، کمربند کمری و کمربند ساکروایلیاک است.

کمربندها یا کرست‌های کمری منعطف معمولا در اندازه‌ها و طرح‌های مختلفی وجود دارند. بریس کرست شبیه کرست زنانه به نظر می‌رسد و امکان خم شدن محدود را فراهم ‌می‌کند. کرست‌ها معمولا شامل پایه‌های فلزی یا پلاستیکی عمودی در جلو، پشت یا کناره‌های بریس هستند که ثبات و محدودیت حرکتی را فراهم می‌کنند.

کمربندهای کمری و ساکروایلیاک محدودیت بیشتری در حرکت ایجاد کرده و معمولا از پارچه محکم‌تر و بدون پایه ساخته می‌شوند.

کرست‌ها و کمربندهای طبی انعطاف پذیر ‌می‌توانند به شکل زیر به تسکین کمردرد کمک کنند:

  • اعمال فشار سبک به تنه برای کمک به تنظیم وضعیت و کاهش وزن از ستون فقرات
  • ارائه حمایت اضافی از ستون فقرات برای کاهش فشار از عضلات ضعیف یا آسیب دیده
  • فراهم کردن محدوده حرکت نسبتا محدودبا وجود خم شدن و پیچش
  • کاهش ریز حرکت در مفصل شل یا ضعیف شده از طریق فشرده سازی نیم تنه یا لگن (به ویژه در کمربندهای مفصل کمری و ساکروایلیاک)
  • شل کردن عضلات منقبض از طریق گرمای بریس

توصیه ‌می‌شود با پزشک در مورد اندازه و تناسب مناسب یک بریس منعطف مشورت کنید تا مطمئن شوید که بریس برای استفاده ایمن است و درد را تسکین می دهد.

کمربند طبی سفت و نیمه سفت برای کمردرد

کمربندهای سفت و سخت از یک لایه محکم از مواد (معمولا پنبه یا بوم) تشکیل شده‌اند که دور تنه می‌پیچد و شامل پانل‌های سفت و سختی هستند که جلو، پشت و گاهی اوقات کناره‌های بریس را می‌پوشاند. برخی از مدل‌ها شامل میله‌های پلاستیکی یا فلزی سخت نیز هستند که قسمت بیرونی بریس را می‌پوشانند.

کمربند طبی دیسک کمر که عناصری از بریس‌های انعطاف‌پذیر و سفت را ترکیب ‌می‌کند، ممکن است به عنوان بریس نیمه سفت شناخته شود. به عنوان مثال، یک کمربند کمری انعطاف‌پذیر دارای لایه‌های اضافی یا درج‌های پلاستیکی قالب‌گیری شده برای حمایت و پایداری بیشتر است.

بریس‌های سفت و نیمه سفت به شکل زیر به تسکین درد کمر کمک ‌می‌کنند:

  • اعمال فشار به نیم تنه برای نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت سالم و انتقال وزن از ستون فقرات به شکم
  • ارائه پشتیبانی قابل توجه برای برداشتن فشار از ساختارهای ضعیف یا آسیب دیده ستون فقرات، از جمله عضلات، مفاصل، دیسک‌ها و ریشه‌های عصبی
  • کاهش قابل توجه دامنه حرکت برای جلوگیری از بیشتر خم شدن به جلو، عقب و پهلو به پهلو و همچنین چرخش بیشتر تنه
  • کاهش شدید ریز حرکت در بخش یا شکستگی ستون فقرات
  • افزایش شانس بهبود موفقیت‌آمیز با محدود کردن تحریک ناشی از شوک حرکات تکان دهنده
  • کاهش تنش عضلانی از طریق گرم شدن بریس

یک کمربند طبی دیسک کمر سفت و سخت ممکن است به صورت سفارشی ساخته شود یا از مجموعه‌ای از قطعات از پیش ساخته شده مونتاژ شود. در هر صورت یک پزشک، متخصص ارتوپدی که در طراحی و نصب بریس‌ها تخصص دارد، یا دیگر متخصصان بهداشتی واجد شرایط، بریس را اندازه‌گیری و نصب می‌کند تا مطمئن شود که کمربند طبی دیسک کمر ایمن، راحت و مؤثر است.

اجزای تشکیل دهنده کمربند طبی دیسک کمر چیست؟

بسیاری از مدل‌های انعطاف‌پذیر و سفت کمریند طبی دیسک کمر از نظر نحوه پوشیدن و قرار دادن مشابه هستند و از چند بخش کلیدی تشکیل شده‌اند:

  • دو «بال» یا کناره‌های بریس از یک ماده انعطاف‌پذیر یا محکم ساخته شده‌اند که دور تنه می‌پیچد و روی شکم یا پهلوها به هم متصل می‌شود. در برخی موارد، این بال‌ها ممکن است شامل عناصر اضافی باشند که ثبات و حرکات را در طرفین تنه محدود می‌کنند، مانند پانل‌های اضافی در کمربندهای سفت و سخت، یا فلز یا پلاستیک عمودی در کمربندهای انعطاف‌پذیر
  • بریس‌های سفت و نیمه سفت شامل یک پنل پشتی سفت است که معمولا از پلاستیک سخت ساخته شده است تا پشت را در وضعیت سالم نگه دارد. بریس‌هایی که برای بهبودی بعد از عمل استفاده می‌شوند، معمولا شامل یک پانل پشتی سفت و محکم با دهانه‌ای روی ستون فقرات برای جلوگیری از تحریک زخم جراحی هستند
  • یک پانل جلویی محکم به شکم فشار وارد ‌می‌کند. به طور معمول پانل جلویی از دو پانل Velcro تشکیل شده است که در آن بریس بسته و تنظیم می‌شود
  • در بسیاری از بریس‌ها، تنظیمات کوچک با استفاده از طناب و زبانه کششی در دو طرف بریس وجود دارد

برخی از مدل‌های بریس ممکن است در آرایش و عملکرد کمی متفاوت باشند. برای عملکردها و ترکیبات خاص، با پزشک تجویز کننده مشورت کنید.

چه زمانی باید از کمربند طبی استفاده کرد؟

بعد از جراحی ستون فقرات بستن کمربند طبی توصیه می‌شود| ژین طب

قبل از استفاده از کمربند طبی، مشاوره با پزشک توصیه ‌می‌شود. ارزیابی پزشک به تعیین اینکه آیا بریس مفید است یا خیر کمک می‌کند.

مهم است به یاد داشته باشید که کمربندهای طبی دیسک کمر به عنوان یکی از جنبه‌های یک برنامه درمانی جامع تجویز می‌شوند و اینکه استفاده از بریس به تنهایی یا استفاده از بریس بدون توصیه پزشک ممکن است باعث آسیب بیشتر و افزایش درد شود.

کمربند طبی علاوه بر سایر درمان‌های غیرجراحی، ‌می‌تواند به بهبود و تسکین درد ناشی از شرایط زیر کمک کند:

بهبودی بعد از عمل

معمولا یک کمربند طبی سفت و سخت پس از جراحی ستون فقرات با هدف کاهش فشار روی ستون فقرات، افزودن ثبات و محدود کردن حرکات و ریزحرکات برای ایجاد یک محیط درمانی سالم تجویز می‌شود.

پرسشنامه‌ای که توسط جراحان ستون فقرات تکمیل شد، نشان داد که مهمترین دلیل استفاده از بریس پس از جراحی، محدود کردن فعالیت و حرکت است. همان پرسشنامه نشان داد که استفاده از بریس‌های پشتی معمولا بین 3 تا 8 هفته پس از جراحی توصیه ‌می‌شود، اما مدت زمان بر اساس نیاز بیمار متفاوت است.

لغزندگی مهره کمر (اسپوندیلولیستزیس ایستمی)

نشان داده شده است که استفاده از یک کمربند طبی سفت پشت میزان لغزش مهره را به حداقل می‌رساند و به طور قابل توجهی توانایی راه رفتن و سطح درد را بهبود می‌بخشد.

شکستگی استرسی مهره کمر (اسپوندیلولیز)

مشابه اسپوندیلولیستزیس ایستمی، یک کمربند طبی نیمه سفت یا سفت ممکن است برای به حداقل رساندن ریزحرکات دردناک در سطح مهره شکسته، کاهش درد و به طور بالقوه امکان بهبود شکستگی توصیه شود. تصور ‌می‌شود که بریس کمری ‌می‌تواند از لغزش مهره (اسپوندیلولیستزییس ایستمی) جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهد.

آرتروز

ناپایداری و ریزحرکات دردناک ناشی از استئوآرتریت ستون فقرات ممکن است با استفاده از کمربند طبی سفت یا نیمه سفت کاهش یابد. علاوه بر این، بریس می‌تواند فشار روی مفاصل فاست آسیب‌دیده و درد را کاهش داده و حرکات روزمره مانند حرکت از حالت نشسته به ایستاده یا برعکس را آسان‌تر کند.

شکستگی‌های فشاری مهره‌ها

یک کمربند طبی سفت یا نیمه سفت ممکن است برای شکستگی‌های فشاری مهره به منظور کاهش ریزحرکات در سطح شکستگی یا مهره آسیب دیده و همچنین کاهش فشار روی ستون فقرات توصیه شود.

بیماری دژنراتیو دیسک (فتق دیسک کمر)

هنگامی که دیسک ستون فقرات شکسته ‌می‌شود و فتق ‌می‌کند، یک کمربند طبی دیسک کمر سفت یا نیمه سفت ‌می‌تواند به تثبیت و کاهش ریز حرکت‌ها در بخش آسیب دیده ستون فقرات کمک کند. همچنین ممکن است از یک کمربند طبی دیسک کمر برای محدود کردن خم شدن و چرخش استفاده شود که به کاهش مقداری از وزنی که دیسک‌ها معمولا تحمل می‌کنند کمک می‌کند.

تنگی کانال نخاعی

کمربند طبی برای تنگی ستون فقرات کمری با هدف کاهش فشار و محدود کردن ریزحرکات در قسمت تحتانی ستون فقرات است که هر دو می‌توانند باعث تحریک ریشه عصبی و درد رادیکولار و در نهایت سیاتیک شوند. در برخی موارد، بریس می‌تواند به تنظیم وضعیت بدن یا انتقال وزن به شکم با هدف تخلیه فشار از ستون فقرات کمک کند.

تنش و فشار عضلانی

در موارد نسبتا نادر، ممکن است یک کمربند طبی انعطاف‌پذیر پشت برای کشیدگی عضلات کمر توصیه شود. بریس پشت ‌می‌تواند با کاهش فشار روی ستون فقرات به کاهش تنش عضلانی کمک کند و در نتیجه میزان قدرت مورد نیاز در عضلات برای حمایت از ستون فقرات را کاهش دهد. علاوه بر این، گرمای بریس می‌تواند به شل شدن عضلات منقبض و به تسکین درد کمک کند. استفاده از بریس پشت برای آسیب یا ضعف عضلانی معمولا برای بیش از 2 تا 4 روز توصیه نمی‌شود.

در برخی موارد اگر درمان‌های دیگر مانند فیزیوتراپی، استفاده از گرما یا یخ یا داروهای ضد درد موثرتر باشند، کمربند طبی برای شرایط فوق توصیه نمی‌شود.

یادداشت پایانی

اکثریت مردم جهان در زندگی خود کمردرد را تجربه خواهند کرد. در حالی که بسیاری از علل کمردرد شامل آسیب‌دیدگی و اختلال می‌شود، تعداد زیادی از موارد کمردرد به دلیل بلند کردن نامناسب اجسام و قرار گرفتن در وضعیت بدنی بد است. کمربند طبی دیسک کمر فرد را در بهترین وضعیت بدنی قرار می‌دهد و و از فشار در هنگام نشستن و ایستادن جلوگیری می‌کند.

کمربند طبی دیسک کمر از حرکات غیر ضروری که باعث آسیب بیشتر به کمر می شود جلوگیری می‌کند، از این رو استفاده از آن برای افرادی که دچار سیاتیک، دیسک کمر یا گودی کمر هستند بسیار مفید است. شما با مطلع شدن از قیمت کمربند طبی دیسک کمر می توانید نسبت به خرید کمربند طبی دیسک کمر اقدام کنید. البته به توجه به متنوع بودن کمربند طبی دیسک کمر باید بسیار دقیق باشید و کمربندها را از نمایندگی های مجاز کمربند تهیه نمایید.

ما در این نوشتار سعی کردیم مطالبی را در باب کمربند طبی دیسک کمر عنوان کنیم. امیدواریم مفید واقع شده باشد.

منبع
spine-health.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا