بیماری مردانسلامت مردان

درگذشت عباس معروفی؛ جانی که سرطان غدد لنفاوی از ما گرفت

عباس معروفی رمان‌نویس، شاعر، نمایشنامه‌نویش، ناشر و روزنامه‌نگار مطرح معاصر ایران در سن 65 سالگی در کشور آلمان دار فانی را وداع گفت. او در روزهای آخر زندگانی خود با سرطان غدد لنفاوی در حال مبارزه بود. عباس معروفی جزو آن دسته از نویسندگان شناخته شده و پرکاری بود که آثار بسیار زیادی از او به جای مانده است. او متولد سال 27 اردیبهشت سال 1336 در تهران است. این چهره معروف و مشهور دیپلم ریاضی و فیزیک دارد، اما تحصیلات خود را در رشته ادبیات دراماتیک در دانشکده هنرهای زیبا به اتمام رسانده است. وی قبل از شروع زندگی هنری و کاری خود به مدت 11 سال معلم ادبیات دبیرستان خوارزمی و هدف بود.

این نویسنده و شاعر نامدار فعالیت ادب خودش را زیرنظر اساتیدی نظیر گلشیری، محمدعلی سپانلو آغاز نمود و در دهه شصت با چاپ رمان سمفونی مردگان در بین ایرانیان بسیار مشهور گشت.

علت فوت عباس معروفی

در اوایل سال 1399 وی از ابتلای خود به سرطان لنفاوی خبر داد. عباس معروفی در طی بیماری خود در بیمارستان “شاریته” برلین زیر چندین عمل جراحی سنگین قرار گرفت تا شاید بهبود پیدا کند. عباس معروفی در مسیر بیماری، همیشه امیدوار بود بر عفریت سرطان چیره خواهد شد. او همیشه این متن زیبا را در حین بیماری تکرار می‌کرد: “در تونلی تاریک به نقطه‌های روشنی فکر می‌کنم که اگر برخیزم هفت کتاب نیمه‌کاره‌ام را به سرانجام می‌رساند و باز چندین درخت می‌کارم.”

اما سرطان غدد لنفاوی چیست و چگونه می‌تواند جان بسیاری از افراد معروفی مانند عباس معروفی بگیرد؟ آیا راه پیشگیری برای این بیماری وجود دارد؟

سرطان غدد لنفاوی چیست؟

سرطان غدد لنفاوی چیست-ژین طب

سیستم لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می‌دهند. در حقیقت سیستم لنفاوی شبکه‌ای از عروق لنفاوی و غدد لنفاوی است. عروق لنفاوی شبیه رگ‌هایی هستند که خون از درون آنها عبور می‌کند. فرق این عروق با عروقی خونی در ماده قابل حملشان است. رگ‌های لنفاوی به‌جای خون، مایع شفافی به نام لنف را حمل می‌کنند.

درون مایع لنفاوی گلبول‌های سفید خون وجود دارد که کارشان مبارزه با عفونت‌های درون بدن است. مایع لنفاوی چنانچه به طریقی تخلیه نشود، یکجا جمع و باعث تورم می‌شود. در حقیقت وظیفه عروق لنفاوی جابه‌جایی مایع لنفاوی از اطراف سلول به سمت قفسه سینه است.

سرطان لنف به درگیری سلول‌های سیستم لنف با تقسیم‌های سرطانی گفته می‌شود که شامل وجود تومور یا تقسیمات سرطانی در غدد لنفاوی، تیموس، مغز استخوان، طحال و لنف است که احتمال دارد هم یا تنها بخشی از آنها را درگیر کند.

نشانه‌های سرطان لنف چیست؟

سرطان لنف معمولا یک نشانه مشخص و واحدی ندارد، بلکه دارای علائم مختلفی است. برخی از علائم سرطان لنفوم به شرح زیر است:

  • تورم بدون درد غدد لنفاوی در گردن، زیربغل یا کشاله ران
  • خستگی مستمر
  • تعریق در شب
  • تنگی نفس
  • کاهش وزن بدون هیچ دلیل و رژیم خاصی
  • خارش‌های پوستی

علائم سرطان لنفوم ممکن است باهم یا موردی در بدن یک فرد ایجاد و رخ بدهد. اگر نشانه‌های سرطان لنف را دارید بهتر است خیلی زود به یک پزشک متخصص سرطان لنفوم مراجعه کنید. اقدام سریع باعث می‌شود راحت‌تر این سرطان درمان و کنترل شود.

یکی از علائم شایع سرطان لنفوم غدد لنفاوی در بزرگسالان، ورم پا است. این عارضه ممکن است به علت بسته شدن مسیرهای لنف به علت رشد سلول‌ها رخ دهد.

درمان سرطان لنفاوی

روش‌های مختلفی جهت درمان سرطان لنف وجود دارد که هریک بسته به نوع، مرحله بیماری شما و میزان سلامتتان انتخاب می‌شود. هدف از درمان این است که در حد امکان سلول‌های سرطانی را از بین ببرید یا آنها را کنترل کنید. در حقیقت هدف نهایی درمان بهبود وضعیت بیمار است. برخی از این روش‌های درمان سرطان لنف به شرح زیر است:

  • نظارت فعال: شاید پزشکتان به شما بگوید برای درمان سرطان غدد لنفاوی خود منتظر بمانید. در این طول انتظار اگر علائم شما بیشتر و آزاردهنده شده، به طوری‌که فعالیت‌های روزانه شما را مختل نمود باید حتما آزمایش‌های دوره‌ای را به طور مرتب برای نظارت بر وضعیت‌تان انجام دهید.
  • شیمی‌درمانی: در این روش از داروهای قوی برای از بین بردن سلول‌های سریع‌الرشد مانند سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند. داروهای شیمی‌درمانی معمولا به وسیله سرم به فرد بیمار تزریق می‌شوند، اما در برخی شرایط ممکن است این داروی قوی در قالب قرص نیز تجویز شود. این موضوع کاملا به وضعیت بیمار بستگی دارد.
  • پرتودرمانی سرطان غدد لنفاوی: در روش پرتودرمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند.
  • پیوند مغز استخوان: پیوند مغز استخوان به عنوان پیوند سلول‌های بنیادی شناخته می‌شود. در این روش از دوزهای زیاد شیمی‌درمانی و اشعه برای سرکوب مغز استخوان استفاده می‌شود. بعد از سرکوب سلول‌های لنفوم، سلول‌های بنیادی مغز استخوان سالم از بدن شما یا یک اهداکننده به خون شما تزریق می‌شود.

روش‌های پیشگیری ابتلا به سرطان لنف

  • سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و فعالیت روزانه
  • عدم استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • انجام چکاپ سالیانه و شش ماهه
  • کنترل وزن مناسب

خانواده عباس معروفی

پدرش علی اکبر و مادرش شهربانو متولد سمنان بودند. خانواده وی از بازاریان بسیار توانگر، اصیل و ثروتمندی بودند که تصمیم داشتند فرزند خود (عباس معروفی) را با قالب‌های سنت‌گرایانه خود تربیت و بزرگ کنند، اما عباس معروفی به این سنت‌های خانواده پایبند نبود او دوست داشت در پناه خیال‌پردازی‌های خود رشد کند. به همین خاطر وی از همان کودکان برای خودش دنیایی متفاوت خلق کرد. به نقل قول از وبگاه الفبا او بیان نموده: اگر تمام ثروت پدرم را به من بدهد با یک دقیقه خیال‌پردازی خودم عوض نمی‌کنم. نجاری، طلاسازی و عطاری آموختم. گرسنگی کشیدم و مرد شدم.

عباس معروفی و آشنایی با همسرش

عباس معروفی سال‌ها پیش با دختری به نام اکرم ابویی ازدواج نمود. در برخی از رسانه‌ها نام پونه ایرانی به عنوان همسرش نام برده شده که در حال حاضر منبع موثقی ندارد. خانم اکرم ابویی در تهران در سال 1343 چشم به جهان گشود. وی فارغ‌التحصیل آکادمی هنر در آلمان است و در برلین زندگی می‌کند. همسر عباس معروفی تاکنون نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی بسیار زیادی برگزار نموده است. وی تدریس نقاشی نیز می‌کند.

همسر معروفی علاوه بر نقاشی، نویسنده چند کتاب به نام: آن سوی جهان، طرح‌ها و اینک تولد نیز هست. ثمره عشق عباس معروفی و اکرم ابویی یک دختر است.

معروف‌ترین اشعار عباس معروفی

  • نامه‌های عاشقانه و منظومه عین القضات و عشق (2011)
  • چهل ساله‌تر از پیامبر (2018)

کتاب‌های پرخواننده عباس معروفی

کتاب سنفونی مردگان-ژین طب

عبارس معروفی دارای آثار بسیار زیادی بود که برخی از آنها را شاید نامشان را بارها و بارها شنیده‌اید. در حقیقت برخی کتب او پرخواننده است و شهرت به نسبت زیادی دارد. برخی از این آثار عبارتند از:

  • کتاب سنفونی مردگان
  • کتاب سال بلوا

کتاب‌شناسی عباس معروفی

  • کتاب سال بلوا سال ۱۳۷۱
  • کتاب پیکر فرهاد سال ۱۳۸۱
  • کتاب فریدون سه پسر داشت سال ۱۳۸۲
  • کتاب ذوب شده کتاب ۱۳۸۸
  • کتاب تماما مخصوص سال ۱۳۸۹
  • کتاب نام تمام مردگان یحیاست سال ۱۳۹۷

توئیت‌های بعد از مرگ عباس معروفی

پس از فوت این نویسنده بزرگ اصحاب فرهنگ اقدام به ابراز احساسات در قالب پست و توئیت در شبکه های اجتماعی نموده‌اند که از جمله آنها می‌‍توان به اظهار نظر علیرضا معزی و سید عطالله مهاجرانی اشاره کرد.

علیرضا معزی: “دریغ و درد نهفته در سوگواره سید مهدی شجاعی نه فقط از سرسوگ فقدان یاردبستانی و نه حتی از سر حسرت پرکشیدن عباس معروفی از غربت که بغض است فروخورده از پس «تلاش‌های فراوان و البته ناکامش» برای زمینه‌سازی بازگشت او. این دریغ و درد شجاعی، تراژدی زندگانی است، تراژدی ناکامی بازماندگان.

و در توئیتی دیگر:

سیدعطاالله مهاجرانی: “زندگی 65 ساله عباس معروفی، همان سمفونی مردگان است که بهترین اثر اوست. او 18 سال بیش از  صادق هدایت و بهرام صادقی و دوسال بیش از هوشنگ گلشیری عمر کرد. نمی‌دانیم هفت کتاب ناتمام او اگر منتشر می‌شد، چه دستاوردی بود. او راوی تنهایی و مرگ و خود ویرانگری و ویرانی و فروپاشی بود.”

محل دفن عباس معروفی

طبق اطلاع خانواده مرحوم عباس معروفی مراسم خاکسپاری این مرحوم قرار بود جمعه 11 شهریور ماه برگزار گردد. اما گویا این مراسم به تاریخ 5 مهرماه ساعت 11 به وقت آلمان در شهر برلین موکول گردید. محل خاکسپاری عباس معروفی در یک از آرامستان‌های برلین خواهد بود.

منبع
mashreghnews.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا