روش های موثر درمان آرتروز زانو در خانه
درمان آرتروز زانو در خانه اولین انتخاب هر فرد در راستای تسکین و بهبود مزمن درد ناشی از بیماری آرتروز است. یکی از شایعترین بیماریهایی که اسکلت بدن افراد را تحت تاثیر قرار میدهد آرتروز است.
بروز این بیماری در فرد، تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت زندگی وی خواهد داشت. از آن جایی که روشی موثر و قطعی جهت درمان آرتروز زانو هنور ناشناخته است، بهرهگیری از روشهای درمان بیشترین تاثیر را در این راستا دارند. با ژین طب همراه شدید تا موثرترین روشهای درمانی جهت بهبود آرتروز زانو در کوتاهترین زمان به شما معرفی شود.
مواردی که در بروز آرتروز زانو نقش دارند
در استئوآرتریت غضروفی که در انتهای هر استخوان وجود دارد، به میزان بسیار زیادی تجزیه میشود. در واقع در بیماری آرتریت روماتوئید سیستم ایمنی بدن فرد به پوشش مفاصل حمله میکنند. زمانی که اسید اوریک به میزان بسیار بالایی در خون یافت شود، با انباشته شدن در اطراف زانو منجر به ایجاد کریستالهای اسید اوریک میشوند. از دیگر علائمهای آرتروز زانو میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- سابقه خانوادگی فرد
- وارد شدن فشار مکرر به مفاصل زانوی شما
- بیماریهای خودایمنی
- عفونتهای ویروسی خاص
- قرار دادن زانو در یک حالت خاص برای مدت زمان زیاد
- افزایش سن
- شنیدن صداهای ترق تروق در هنگام بلند شدن
- مصرف دخانیات
- اضافه وزن و چاقی
- وارد شدن ضربات به زانو
- کاهش مایع اطراف زانو
بیماری آرتروز در خانومها در مقایسه با آقایان بیشتر رخ میدهد. همین امر سبب شده تا خانومها از سن 30 سالگی به بعد به صورت مرتب چکاپهای خود را انجام دهند.
آیا میتوان آرتروز زانو را درمان کرد؟
آرتروز زانو نوعی بیماری بوده که هیچگونه روش قطعی جهت درمان ندارد و تنها با استفاده از برخی از داروها و روشهای درمانی محدود میتوان از شدت یافتن این بیماری جلوگیری کرد. این بیماری تاثیر بسیار زیادی را بر روی کیفیت زندگی فرد دارد و درصورتیکه فرد به این بیماری مبتلا شود باید به دنبال روش درمان قطعی آن بگردد.
در حالی که امروزه داروها نقش بسیار مهمی را در مدیریت درد آرتروز زانو ایفا میکنند، بهرهگیری از درمانهای خانگی و تغییر در سبک زندگی فرد تاثیر بسیار بالایی در مدیریت این بیماری دارد. خوب است بدانید که روشهای درمان آرتروز زانو در خانه بدون هیچگونه عوارضی بیشترین تاثیر را در راستای بهبود در زانوی فرد ایفا میکند.
روشهای درمان آرتروز زانو در خانه برای افرادی که در مرحله بیماری خود هستند یا بیماری آنها در مرحله متوسط قرار دارد قابل اجرا است. البته باید در نظر داشت برای شروع تمامی روشهای درمان آرتروز زانو در خانه باید به پزشک جهت بررسیهای بیشتر مراجعه کرد.
روشهای درمان آرتروز زانو در خانه؛ از دارو تا زردچوبه
روشهای درمان آرتروز زانو در خانه، آسانترین روش جهت تسکین درد زانو در بازه زمانی کوتاه است. روشهای درمان خانگی تلفیقی از روشهای بوده که بدون هیچ گونه عارضهای در تسکین درد ناشی از آرتروز زانو تاثیرگذار است. در ادامه با ما همراه باشید تا با چند نمونه از رایجترین روشهای درمان خانگی آرتروز آشنا شویم.
1. استفاده از داروهای ضد التهابی؛ در خانه افراد مبتلا به آرتروز NSAIDS زیاد یافت میشود
مسکنهای OTC همانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAIDS همانند آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن در مدیریت هر چه بیشتر دردهای ناشی از آرتروز به شما کمک میکند. مصرف داروهای ضد التهابی باید با توجه به توصیه پزشک و بر اساس دستورالمعل اصلی مندرج بر روی جعبه قرص استفاده شود. استفاده بیرویه از داروهای ضد التهابی پوشش معده را تحریک کرده و در بهوجودآمدن ساید مشکلات معده نقش دارد.
2. استفاده از کمپرس آب گرما و سرد برای کاهش درد و التهاب
یکی از راههایی که میتوان در کمترین زمان ممکن درد ناشی از آرتروز را کاهش داد، استفاده از کمپرس آب گرم و سرد است. گرما درواقع به عنوان یک شل کننده بسیار قوی عمل میکند و اسپاسم عضلانی در اطراف زانو را کاهش میدهد. برای بهبود درد ناشی از آرتروز زانو به کمک کمپرس گرم میتوانید از یک پد گرم کننده یا آب گرم استفاده کنید.
برای سرما درمانی، یک کیسه یخ را در بین یک حوله پیچیده و آن را به مدت 20 دقیقه بر روی محل متورم شده قرار دهید. به کمک کمپرسور آب گرم و سرد شما میتوانید در کمترین زمان ممکن درد، التهاب و تورم کمک میکند.
3. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 برای کمک به روند درمان
اسیدهای چرب امگا 3 به میزان بسیار زیادی در غذاهای دریایی به ویژه ماهی وجود دارد. طی بررسیهای صورت گرفته در سال 2016 بر روی افرادی که از دردهای آرتروز رنج میبردند، انجام شد. در این بازه زمانی به مدت 3 هفته در رژیم غذایی افراد دارای بیماری آرتروز اسید چرب امگا 3 گنجانده شد.
پس از گذشت مدت زمان 3 هفته بررسیهایی بر روی افراد صورت گرفت و مشخص شد شدت بیماری و اوج گرفتن آن در افراد کمتر شده است. در همین راستا پرشکان به افرادی که از بیماری آرتروز برخوردار هستند، استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 را به شدت توصیه میکند.
4. استفاده از زردچوبه در رژیم غذایی
یکی از مواد فعال در زردچوبه،کورکومین است. این ماده از خواص ضد التهابی برخوردار است، همچنین به کاهش درد در سراسر بدن به ویژه درد ناشی از زانو تاثیر دارد. با توجه به یک بررسی سیستمیک در سال 2017 نشان داده شد که تنها مقدار 500 میلیگرم از زردچوبه میتواند درد و خشکی مفاصل را در افراد مبتلا به بیماری آرتروز را کاهش دهد.
بررسیها نشان میدهد که کورکومین اثربخشی مشابهی مانند دیکلوفناک در مدیریت آرتروز دارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که کورکومین عوارض جانبی ناشی از استفاده داروهای ضد التهابی را ندارد. بسیاری از داروها عوارض بدی را به همراه دارند و ممکن است با بسیاری از داروها تداخل ایجاد کنند. استفاده از زردچوبه درواقع یکی از روشهای درمان آرتروز زانو در خانه بوده که هیچگونه خطری را برای فرد به همراه ندارد.
آیا درمان آرتروز زانو در زانو در خانه امکان پذیر است؟
ممکن است شما هم بسیار شنیده باشید که هنوز روش درمان قطعی جهت کسب بهبودی کامل آرتروز زانو ارائه نشده است. با این حال تسکین درد و جلوگیری از تشدید بیماری امکان پذیر است. شما میتوانید به کمک روشهای درمان خانگی آرتروز بدون هیچ گونه عوارضی از تشدید درد زانوی به صورت اصولی جلوگیری کنید.
روشهای دیگری همانند جراحی و تعویض کامل زانو وجود دارد که این روشها آخرین تلاش پزشک جهت برگرداندن سلامتی زانوی فرد به وی است. روشهای درمان آرتروز زانو در خانه درواقع روشهای بیخطری بوده که به افراد کمک میکنند تا در بازه زمانی نسبتا کمی مشکلات آرتروز زانوی خود را تا حدودی برطرف کنند.
یکی از این موارد از بین رفتن ماده اطراف زانو بوده که منجر به خشکی و ایجاد صدا در زانو میشود. روشهای درمان خانگی به فرد کمک میکند تا بتواند با راحتی دهیدراته شدن اطراف زانوی خود را بدون هیچگونه عوارضی برطرف کنید.
آیا روشهای درمان آرتروز زانو در خانه برای تمامی افراد قابل استفاده است؟
بهترین روشی که میتوان اطمینان حاصل کرد که آیا کیس مناسبی جهت بهرهگیری از روشهای درمان خانگی هستید یا نه، مراجعه به پزشک است. در روشهای درمان خانگی آرتروز زانو میزان و نوع آسیب زانوی شما حائز اهمیت است.
زمانی که با بررسی پزشک تشخیص داده شود که میزان آسیب وارده به زانوی شما زیاد است در این حالت دیگر روشهای درمانی خانگی برای شما مناسب نبوده و باید روشهای دیگری را جهت تسکین درد زانوی خود امتحان کنید.
همچنین برخی از روشهای درمان خانگی ممکن است برای شما ممنوع بوده؛ اما در مقابل روش علمی جهت درمان و تسکین درد زانوی شما توصیه شود. پس در صورتی که میخواهید از روشهای درمان خانگی برای تسکین درد زانوی خود استفاده کنید. در گام اول باید برای بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا میزان پیشروی بیماری شما به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
برای افرادی که میزان پیشروی بیماری درآنها بالا بوده و کیس مناسبی جهت انجام روشهای درمان خانگی نیستند، جراحی و تعویض کامل زانو آخرین راه بوده که به آنها کمک میکند تا درد ناشی از آرتروز زانوی خود را درمان کنند.
سخن پایانی؛ آیا درمان آرتروز زانو در خانه
درمان آرتروز زانو در خانه، یکی از روشهای بسیار تاثیرگذار در راستای بهبود و جلوگیری از شدت بیماریهای زانو است. در روشهای درمان خانگی استفاده از داروها، کمپرس آب گرم و سرد، بهرهگیری از زردچوبه در رژیم غذایی و همچنین اسید چرب امگا 3 که به میزان بالایی در ماهی یافت میشود، تاثیرگذار است.
توجه کنید در صورتی که میخواهید روشهای درمان خانگی را برای آرتروز زانوی خود انتخاب کنید. در گام اول باید به پزشک جهت بررسی میزان آسیب و شدت پیشروی بیماری مراجعه کنید تا بتوانید پس از پایان دوره درمان خانگی خود نتیجه مطلوب و رضایتبخشی را کسب کنید.
سوالات متداول درمان آرتروز زانو در خانه
آیا استفاده از روش درمان آرتروز زانو در خانه تاثیرگذار است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، از آنجایی که روش درمان خانگی تاثیر بسیار زیادی در بهبود در ناشی از آرتروز در طول زمان دارد، بهرهگیری از آن برای افرادی که در مرحله ابتدایی رو به متوسط این بیماری قرار دارند، تاثیرگذار است.
چه روشهایی درمان خانگی در بهبود درد آرتروز زانو بیشترین تاثیر را دارند؟
درصورتیکه میخواهید از روشهای خانگی جهت بهبود درد زانوی خود استفاده کنید، استفاده از زردچوبه در رژیم غذایی، استفاده از کمپرس آب گرم و سرد و مصرف اسید چرب امگا 3 تاثیر بسیار بالایی در بهبود درد آرتروز زانو دارد.
آیا تمام افراد مجاز به استفاده از روشهای درمان خانگی برای درد زانو ناشی از آرتروز هستند؟
پاسخ به این سوال خیر است، برای اینکه بفهمید کیس مناسبی برای روشهای درمان خانگی هستید یا خیر در گام اول باید به پزشک جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید تا میزان پیشروی بیماری شما مشخص شود.