بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

اصلاح پای پرانتزی با کش؛ درمان پای پرانتزی در بزرگسالان بدون جراحی

پاهای پرانتزی (که به آن ژنوواروم، زانو واروس یا پاهای خمیده نیز گفته می شود) وضعیتی است که باعث می‌شود پاهای شما به دلیل ناهماهنگی استخوان به سمت بیرون در زانو خم شوند. اما سوالی که ذهن را درگیر می‌کند این است که آیا اصلاح پای پرانتزی با کش ممکن است؟ برای جواب به این سوال در ابتدا باید با این بیماری آشنا شویم. زانوهایی که به سمت داخل منحنی می شوند به نام زانوهای پرانتزی یا genu valgum شناخته می شوند. هر یک از پاهای ما از چهار استخوان تشکیل شده است:

  • استخوان ران (استخوان ران)
  • درشت نی (استخوان ساق پا)، کشکک (کاسه زانو ما) و
  • فیبولا (استخوان بیرونی ساق پا)

پاهای پرانتزی زمانی اتفاق می‌افتند که استخوان درشت نی به سمت داخل و زانو به سمت بیرون می‌چرخد. هنگامی که پاها و مچ پاها با یکدیگر تماس دارند و هنگام راه رفتن، پاها خمیده می مانند. افرادی که پاهای پرانتزی دارند اغلب به عنوان “پای کمانی” شناخته می شوند. در این مقاله از ژین طب درباره اصلاح پای پرانتزی با کش و حرکات کششی سخن گفته‌ایم.

آیا پاهای کمانی در بزرگسالی هم ایجاد می‌شوند؟

هر فردی در هر سنی می تواند پاهای کمانی ایجاد کند. این عارضه در میان نوزادان به دلیل نحوه قرارگیری پاهای آنها در داخل رحم رایج است. ژنوواروم در نوزادان و کودکان نوپا معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. این یک جنبه طبیعی از رشد اسکلتی در نظر گرفته می شود.

پاهای اکثر کودکان تا سن چهار سالگی صاف می شوند. با این حال، بزرگسالانی که پاهای کمانی دارند، در معرض خطر ابتلا به آرتروز هستند. ناهماهنگی استخوان درشت نی و استخوان ران فشار زیادی بر کشکک وارد می‌کند که باعث می‌شود غضروف اطراف مفصل زانو (منیسک جانبی و داخلی) سریع‌تر از حد معمول فرسوده شود.

بیشتر بخوانید: درمان پای پرانتزی؛ بهترین روش‌های خانگی، پزشکی و ۹ ورزش خاص ۲۰۲۳

علت ایجاد پاهای کمانی در بزرگسالان چیست؟

علت ایجاد پاهای کمانی در بزرگسالان چیست؟ | ژین طب

اگر شما یک فرد بالغ با پاهای کمانی هستید، این بیماری ممکن است به دلایل زیر ایجاد شده باشد:

  • راشیتیسم بزرگسالان (استئومالاسی) که یک کمبود ویتامین D است که باعث نرم شدن و ضعیف شدن استخوان ها می شود.
  • آسیب به زانو
  • عفونت در زانو
  • بیماری استخوان شکننده
  • استئوآرتریت از قبل موجود در زانوها که به آرتریت ساییدگی معروف است
  • بیماری بلونت (تیبیا وارا)، که یک اختلال رشد استخوان است که در ساق پا رخ می دهد. در نوجوانان و بزرگسالان نادر است، اما این بیماری ممکن است رخ دهد. نوجوانان و بزرگسالانی که اضافه وزن دارند ممکن است به بیماری بلونت مبتلا شوند
  • سندرم Weismann Netter Stuhl که یک اختلال اسکلتی ژنتیکی بسیار نادر است که منجر به رشد غیرطبیعی استخوان‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: پای پرانتزی یک بیماری درمان‌پذیر؛ اصلاح پاها در ۵ تا ۸ هفته

علائم پاهای کمانی چیست؟

بارزترین نشانه پاهای پرانتزی برای شروع اصلاح پای پرانتزی با کش این است که پاهای شما به سمت بیرون خمیده می شوند، حتی زمانی که ایستاده اید و مچ پاها و پاهای خود را کنار هم می گذارید یا راه می روید. همچنین ممکن است با انگشتان پا به سمت داخل راه بروید یا بدوید (که به آن انگشت کبوتر یا داخل پا می گویند) و ممکن است زانوهای شما ناپایدار باشند. اگر به دلیل آرتروز پاهای کمانی دارید، ممکن است درد، سفتی، تورم و کاهش دامنه حرکتی در مفاصل خود را تجربه کنید. تحقیقات نشان می دهد که ژنو واروم ممکن است حس تعادل شما را مختل کند.

آیا پاهای کمانی در بزرگسالان قابل درمان است؟

اگر بزرگسالی هستید که پاهای کمانی دارید، انجام این کشش 3 دقیقه ای به طور منظم ممکن است به شما کمک کند تا پاهای خود را دوباره تنظیم کنید و می تواند به کاهش درد کمک کند. تنها چیزی که نیاز دارید یک صندلی است. اگر روی کف چوبی یا مشمع کف اتاق دراز می کشید، توصیه می کنیم برای جلوگیری از لیز خوردن کفش های کتانی بپوشید.

بیشتر بخوانید: ورزش ویلیامز؛ پیشنهادهای ویلیامز برای اصلاح عارضه‌های کمر

حرکات اصلاحی پای پرانتزی باکش یا بدون کش

حرکات اصلاحی پای پرانتزی | ژین طب

برای انجام کشش عضله چهار سر، روی یک پا بایستید و پشتی صندلی را برای حفظ تعادل بگیرید. با دست آزاد، اکستنشن پشت خود را از مچ پا بگیرید. در مرحله بعد پاشنه پا را به آرامی به سمت پشت بکشید تا زمانی که کشش شدیدی را در جلوی ران خود احساس کنید.این وضعیت را برای 30 تا 60 ثانیه نگه دارید، سپس به پای دیگر تغییر دهید.

این تمرین را سه بار بر روی هر پا قبل و بعد از تمرین هر تمرین گروه عضلانی انجام دهید. به یاد داشته باشید که زانوهای خود را نزدیک به هم نگه دارید. همچنین هنگام انجام کشش عضلات چهارسر ران، لگن خنثی را حفظ کنید. این تمرین را با حدود 3-4 تکرار با نگه داشتن مناسب انجام دهید 3 ست در روز انجام دهید.

بیشتر بخوانید: پای پرانتزی نوزاد چیست؟ عوارض آن را بدانید تا سریع‌تر به درمان فکر کنید

تمرین کششی فلکسورهای لگن بدون کش

کشش فلکسور لگن را با حالت زانو زدن (روی زانوی راست خود) شروع کنید. سپس پای چپ خود را با زاویه 90 درجه به جلو خم کنید. دست خود را روی زانوی چپ خود قرار دهید و مطمئن شوید که پشت شما صاف است. در مرحله بعد، در حالی که باسن راست خود را فشار می دهید، روی باسن چپ خود به جلو خم شوید.

این حالت را به مدت 30 ثانیه نگه دارید و حرکت را در سمت دیگر تکرار کنید. اینها فقط چند تمرین مربوط به سندرم کمر هستند که می توانند به این بیماری کمک کنند. تمرینات را با توجه به سطح راحتی خود انتخاب کرده و انجام دهید و مراقب باشید که بدنتان بیش از حد سنگین نباشد. این کشش را سه یا چهار بار در هر جلسه انجام داد و 3 ست در روز انجام داد. باید اشاره کنیم که امکان انجام این تمرین به صورت حرکت اصلاح پای پرانتزی با کش ممکن است.

تمرینات کششی لانژ با کش

با قرار دادن دست ها روی باسن شروع کنید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس با یک پا جلو بروید و زانوهایتان را خم کنید تا باسنتان پایین بیاید. زانوی خود را آنقدر دراز کنید که زانوی عقب تقریباً سطح را لمس کند. این حالت را دو ثانیه نگه دارید.

به یاد داشته باشید که وضعیت صاف را حفظ کنید و زانوی جلویی را پشت جلوی پا نگه دارید. پاشنه های خود را فشار دهید و هر دو زانو را دراز کنید تا خود را به حالت اولیه برگردانید. سپس باید کشش را روی پای دیگر که لازم نیست تکرار کنید. این تمرین سندرم متقاطع پایین را 10-15 بار انجام دهید، مطمئن شوید که طرف را عوض کنید. و در طول این تمرین مراقب باشید. می‌توانید در زمان انجام این تمرین یک نوار کشی را دور پاهای خود، درست بالای زانو قرار دهید.

بیشتر بخوانید: انحراف زانو؛ چرا شکل زانوها تغییر می کند | بهترین راه اصلاح انحراف زانو |  ۲۰۲۳

ورزش برای پای پرانتزی؛ اصلاح پای پرانتزی با کش و کشش

ورزش برای پای پرانتزی؛ اصلاح پای پرانتزی با کش و کشش | ژین طب

اصلاح پای پرانتزی با کش هم یکی دیگر از ورزش هایی است که می توان با انجام ان در طول روز پرانتز پار ا کاهش داد. نحوه انجام این حرکن به گونه ای است که شما ابتدا یک کش پیلاتس را تهیه می کنید . در حرکت نخست این کش را زیر پا قرار می دهید و دوطرف کش را در دست می گیرید. حرکات کش به شکل ضربدری باعث می شود پا در مسیر اصلاحی مقاومت داشته باشد. حال با کش زیر پا راه بروید . انجام روزانه این حرکت باعث اصلاح پای پرانتزی خواهد شد.

کشش زانوی خم روی صندلی

روی یک صندلی بنشینید و 1 پا را روی زانوی مقابل بیاورید. در حالی که زانوی خود را به پهلو نشان داده اید، به آرامی قسمت داخلی زانوی خود را به سمت پایین فشار دهید تا باسن خود را بکشید. بعد از 1 تا 2 ثانیه رها کنید، سپس کشش را 8 تا 10 بار روی هر دو پا تکرار کنید.

کشش باسن و بالای پاها باعث باز شدن خم کننده های لگن می شود تا زانوها به سمت بیرون بچرخند. هنگامی که باسن شما به سمت بیرون می چرخد، زانوهای شما نیز این کار را انجام می دهند. شما می توانید بیشتر تمرینات زانو و حرکات کششی را 6 تا 7 روز در هفته انجام دهید. با این حال، اگر آنها باعث درد یا ناراحتی شما شدند، قبل از ادامه با پزشک خود صحبت کنید.

حرکت صدف تاشو؛ اصلاح زانوی پرانتزی

به یک طرف دراز بکشید و زانوهایتان را کمی خم کنید. پای پایینی خود را روی زمین نگه دارید، به آرامی زانوی بالایی خود را به سمت آسمان بلند کنید و پاهای خود را در کنار هم نگه دارید. زانوی خود را 8 تا 10 بار بالا و پایین بیاورید، سپس طرف را عوض کنید. این تمرین خم کننده های لگن و ران شما را تقویت می کند. هنگامی که خم کننده ها و ران های ران شما قوی هستند، می توانند زانوهای شما را به سمت بیرون بچرخانند به جای اینکه اجازه دهند آنها به سمت داخل بیفتند.

پرسش های پرتکرار در زمینه اصلاح پای پرانتزی با کش

آیا می توان زانوهای پرانتزی را با ورزش اصلاح کرد؟

مطالعات متعدد نشان می دهد که ورزش ممکن است به تقویت عضلات پاها کمک کند و می تواند وضعیت و تعادل را در افراد مبتلا به زانویی بهبود بخشد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که این ممکن است برای بزرگسالان جوان مبتلا به زانویی صدق کند، اما تحقیقات کافی برای نشان دادن اینکه ورزش وضعیت را در کودکان اصلاح می‌کند وجود ندارد.

اصلاح زانوی پرانتزی با کش چقدر موثر است؟

در صورت تکرار ، این تمرین می تواند در ترکیب با حرکات دیگر بسیار موثر باشد.

راست کردن پاها چقدر طول می کشد؟

کودکانی که در سنین پایین‌تر راه رفتن را شروع می‌کنند، خمیدگی بیشتری دارند. در بیشتر بچه ها، انحنای بیرونی پاها تا سن 3 یا 4 سالگی خود به خود اصلاح می شود. پاها معمولاً در سن 7 یا 8 سالگی صاف می شوند. اما اصلاح در بزرگسالی با دشواری های بیشتری همراه است و زمان بیشتری می خواهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا