قرص آرتروز زانو؛ داروهایی برای کاهش فوری درد زانو
قرص آرتروز زانو، موثر در درمان و کاهش التهاب، عموما شامل مسکنهای ضد درد و سایر داروهای تجویزی پزشک است. استفاده از هرگونه قرص برای بدون تجویز پزشک، کار درست و عاقلانهای نیست. با اینحال بسیاری از افراد بهدنبال قرص ها و داروهای ضد التهاب هستند تا در شرایط وخیم درد خود را در خانه کاهش دهند.
قبل از مطالعه این مقاله از سایت تخصصی ژین طب، باید بدانید که درمان قطعی آرتروز زانو در خانه امکانپذیر نیست. شما حتما باید برای دریافت بهترین قرص و داروهای ضد التهاب و تسکیندهنده به پزشک متخصص مراجعه نمایید. صرفا اگر کنجکاو هستید که اطلاعات خود را در مورد درمان آرتروز زانو افزایش دهید، مطلب زیر را مطالعه نمایید.
بهترین قرص آرتروز زانو؛ انواع داروهای مناسب برای درمان آن
آرتروز زانو از آن دسته بیماریهایی است که متاسفانه درمان قطعی آن تاکنون شناختـه نشده است. با این حال مدیریت علائم آرتروز زانو به کمک داروهای گیاهی و قرص و آمپولهای تجویزی پزشک امکان مییابد. به طوریکه با مصرف قرص و مسکنهای آرامبخش و ضد التهاب میتوان تا حدود زیادی به کاهش درد آرتروز زانو کمک کرد.
در ادامه لیستی از بهترین قرص و داروهای گیاهی، مسکن، ضد التهاب و غضروف ساز موثر در درمان آرتروز زانو را به شما ارائه میدهیم:
داروهای بدون نسخه (OTC)؛ بهترین قرص های تسکیندهنده درد آرتروز زانو
قرص های مسکن و آرامبخش اولین گزینه درمانی برای تسکین موقت دردهای ناشی از آرتروز زانو هستند. آنها تا حدود زیادی به تسکین درد و سایر علائم مرتبط با آرتروز (OA) زانو کمک میکنند.
برخی از داروهای OTC که در مدیریت درد و ناراحتی خفیف آرتروز زانو موثر هستند، عبارتند از:
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
NSAIDها مسکنهایی هستند که نقشی اساسی در کاهش التهاب دارند. NSAIDهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم و دیکلوفناک که در دوزهای مختلفی موجود هستند معمولاً درد استئوآرتریت را تسکین میدهند. سلکوکسیب (Celebrex) نوع قویتری از NSAIDها است که کمتر باعث خونریزی گوارشی میشود، اما عوارضی مثل مشکلات قلبی را در پی دارد.
لازم است بدانید که مصرف بیرویه و افراطی این داروها عوارض سخت و ناخوشایندی را در پی خواهد داشت. ناراحتی معده، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات خونریزی و آسیب کبد و کلیه از مهمترین عوارض مصرف خودسرانه NSAIDها به شمار میروند. البته NSAIDهای موضعی که به صورت ژل روی مفصل آسیبدیده اعمال میشوند، عوارض جانبی کمتری دارند. مصرف این نوع از NSAIDها علاوه بر کمک به کاهش درد، سبب رفع تورم مفاصل نیز میشوند.
مصرف قرص های NSAID برای افراد مبتلا به آسم، زخم معده یا آنژین صدری یا حمله قلبی و سکته مغزی اصلا توصیه نمیشود. همچنین افرادی که قرص آسپرین با دوز پایین مصرف میکنند باید قبل از مصرف داروهای NSAID با پزشک خود مشورت کنند.
استامینوفن؛ دارویی معروف اما نه چندان موثر در درمان آرتروز زانو
استامینوفن از جمله مسکنهایی است که اکثر افراد آن را دارویی بسیار موثر در تسکین درد میدانند. اگرچه این دارو در درمان دردهای خفیف تا متوسط استئوآرتریت موثر است، اما تاثیر چندانی در بهبود دردهای شدید آرتروز ندارد. مصرف دوز بالای این دارو سبب ایجاد عوارض سختی مانند آسیب کبدی میشود.
تزریق استروئید؛ راهحلی سریع برای تسکین دردهای آرتروز زانو
استروئیدها داروهای تزریقی حاوی هورمون کورتیزول هستند که بعضا برای درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی دردناک استفاده میشوند. این داروها در صورت عدم اثربخشی سایر داروهای تجویزی به افراد مبتلا به استئوآرتریت پیشنهاد میشوند. خوشبختانه داروهای تزریق استروئیدی در سریعترین زمان ممکن اثر کرده و درد را برای چند هفته یا چند ماه کاهش میدهند. منتها استفاده بسیار زیاد آنها عوارض جانبی دارد. به همین جهت نباید بیش از سه یا چهار بار در سال تزریق شوند.
کورتیکواستروئیدها (که اغلب استروئید نامیده میشوند) مستقیماً در ناحیـه آسیبدیده تزریق میشوند. احتمالا برای بیحس کردن ناحیه تزریق، یک بیحسکننده موضعی برای کاهش درد به شما داده خواهد شد. توجه داشته باشید که تزریق استروئی به مفصل و استفاده از داروهای ضد التهابی به عنوان بهترین قرص برای زانو درد شناخته میشوند.
انواع قرص های تجویزی مناسب برای درمان آرتروز زانو
برخی داروهای دیگر نیز وجود دارند که با تجویز پزشک قابل مصرف هستند. نمونهای از قرص و داروهای تجویزی موثر در درمان آرتروز زانو شامل موارد زیر هستند:
- وولتارن: که به شکل قرص یا ژل بدون نیاز به نسخه در دسترس است. این دارو تاثیرخوبی در درمان درد زانوی ناشی از آرتروز دارد.
- دولوکستین: معمولاً بهعنوان یک داروی ضد افسردگی شناختـه میشود. این قرص برای درمان دردهای مزمن از جمله درد آرتروز مورد تأیید است.
- پاراستامول: از جمله قرصهای اولیه برای شروع درمان آرتروز است که در صورت استفاده منظم تاثیر قابل ملاحظهای دارد. مصرف افراطی دارو و افزایش دوز تجویزی پزشک ممنوع است.
- ترامادول: یک داروی مخدر است که به رفع دردهای مزمن کمک میکند. با این حال مصرف داروهای حاوی مخدر اصلا توصیه نمیشود؛ زیرا خطر اعتیاد و وابستگی شدید دارند.
مواد افیونی؛ آخرین راه چاره برای تسکین دردهای شدید آرتروز
مواد افیونی مثل کدئین نوع دیگری از مسکنها هستند که در صورت عدم تاثیر سایر قرص و داروهای مذکور توصیه میشود. این داروها تقریبا آخرین راه چاره برای تسکین درد آرتروز هستند، اما عوارض جانبی مانند خوابآلودگی، حالت تهوع و یبوست را در پی دارند. احتمالا در صورت نیاز به مصرف منظم مواد افیونی، پزشک شما برای جلوگیری از یبوست، دارویی ملین هم در کنار آن تجویز کند.
استفاده از قرص غضروف بهترین قرص برای زانو درد است، زیرا باعث کاهش روند تخریب مفاصل و بهبود علائم دردناک خواهد شد. پس در مورد مصرف داروهای غضروفساز با پزشک خود مشورت کنید.
چکیدهای از قرص و داروهای موثر در درمان آرتروز زانو
از جمله داروهای موثر در درمان آرتروز زانو میتوان به قرص های مسکن بدون نسخه اشاره کرد. این نوع از داروها در تسکین دردهای خفیف تا متوسط آرتروز تاثیر موقتی دارند. شما میتوانید با مراجعه به پزشک از کرمهای موضعی ضد درد و داروهای گیاهی، مکمل یا غضروف ساز تجویزی پزشک استفاده نمایید. در صورت استفاده مرتب و طبق تجویز پزشک تاثیر بالاتری نسبت به داروهای بدون نسخه دارند.
لازم به یادآوری است که همیشه برای تسکین دردهای خود به دنبال قرص و دارو نباشید. درمانهای غیردارویی مانند ورزش، فیزیوتراپی و بستههای سرد و گرم تاثیر قابل ملاحظهای در تسکین درد و تورم عضلات و مفاصل دارند. البته در برخی از موارد هم ترکیبی از درمانها مانند مسکن، ورزش و وسایل کمکی یا جراحی برای کمک به کنترل درد نیاز است.
ورزش و کاهش وزن بهترین راه برای غلبه بر درد آرتروز (OA) به شمار میرود. اما ممکن است بخواهید روشهای دیگری را نیز امتحان کنید. این روشها شامل کرمها(مواد موضعی)، قرص ها و تزریق های مفصلی است. دانستن مزایا و معایب این درمانها در انتخاب درست به شما کمک خواهد کرد.
سوالات متداول در زمینه قرص آرتروز زانو
بهترین قرص مسکن موثر در تسکین درد شدید آرتروز زانو چیست؟
عموما قرصهای مسکن قادر به رفع دردهای شدید نیستند. با این حال قرص کدئین با دارا بودن مواد افیونی قادر به رفع سریع و موقت دردهای آرتروز زانو است.
آیا تاثیر داروهای موضعی بیشتر از قرصهای خوراکی است؟
تشخیص این امر بر عهده پزشک است، اما اصولا کرم و پمادهای ضد درد تاثیر سریعتری دارند.
آیا آرتروز زانو با مصرف قرص و دارو به طور کامل رفع میشود؟
خیر، متاسفانه درمان قطعی آرتروز زانو تاکنون مشخص نشده است.