قرص سورنجان برای دیسک کمر؛ 8 گیاه خاص در یک داروی گیاهی
قرص سورنجان برای دیسک کمر خوب است؟ آیا این دارو ریشه گیاهی دارد یا ترکیبی شیمیایی؟ برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد میکنیم که این مطلب از مجله سلامت ژین طب را بخوانید. زیرا این روزها تعداد زیادی از افراد به مصرف داروهای گیاهی و درمانهای طب سنتی روی آوردهاند. به همین علت اطلاع از ترکیبات استفادهشده در داروهای گیاهی یا مزایا و عوارض آنها بسیار مهم است.
قرص سورنجان یکی از داروهای بسیار پرکاربرد و مفید برای انواع مشکلات مفصلی و استخوانی مانند درد دیسک کمر و سیاتیک است. از سورنجان برای کاهش درد و کمک به روند درمان دیسک کمر استفاده میشود. برای اطلاع از اثرگذاری قرص سورنجان برای دیسک کمر ما را همراهی کنید.
قرص سورنجان چه نوع دارویی است؟ گیاهی یا شیمیایی؟
در ساخت و ترکیبات قرص سورنجان از 8 گیاه داروی استفاده شده است. هر کدام از این داروها اثرات متفاوتی بر درمان دیسک کمر و درد ناشی از سیاتیک، مشکلات مفصلی و استخوانی میگذارند. این 8 گیاه عبارتند از:
- هلیله زرد
- صبر زرد
- سورنجان یا گل حسرت
- کتیرا
- زیره
- زنجبیل
- مصطکی یا کندر زرد
- فلفل سیاه
پس باید گفت که سورنجان یک داروی گیاهی است که برای درمان کمردرد، پا درد، درد سیاتیک و حتی کاهش در ناشی از آرتروز و نقرس استفاده میشود. در سورنجان ماده بسیار مهمی به نام کلسی شین وجود دارد که در داروهای مختلفی از آن استفاده میکنند.
به عنوان مثال در مواردی پزشک ممکن است قرص تیزانیدین برای دیسک کمر را تجویز کنید. تیزانیدین از دسته داروهای شل کننده عضلانی به شمار میرود که برای رفع اسپاسمهای عضلانی، خشکی عضلات و گاهی سکته مغزی یا آسیب نخاعی تجویز میشود.
داروهایی مانند تیزانیدین برای کمردرد شاید مخدری نباشند اما مصرف نادرست یا زیادهروی در خوردن آنها باعث مشکلاتی خواهد شد. به همین دلیل استفاده از داروهای گیاهی مانند سورنجان یا روشهای ایمن پیشنهاد میشود
قرص سورنجان برای چی خوبه؟ موارد مصرف این دارو
با توجه به ترکیبات و اثراتی که سورنجان بر بدن میگذارد، از آن میتوان برای مشکلات زیر استفاده کرد:
- درد دیسک کمر
- نقرس
- تسکین و کمک به درمان سیاتیک، کمردردهای مختلف و کاهش التهاب
- مفید برای درمان بیماریهای خودایمنی
- کمک به درمان سیروز کبدی
- درمان سیروز صفراوی اولیه
و چندین مشکل و بیماری دیگر که با کمک داروی سورنجان بهبود پیدا میکنند. استفاده از سورنجان برای رفع قولنج کمر نیز مناسب است و درد را تسکین میدهد.
آیا قرص سورنجان برای دیسک کمر و درد روماتیسم مناسب است؟ طریقه مصرف کپسول سورنجان برای کمردرد
مواد تشکیلدهنده سورنجان در تسکین درد، بهبود گردش خون و کاهش التهاب تاثیر بسیار بالایی دارند. به همین دلیل از این داروی گیاهی برای تسکین درد و بهبود روند درمان دیسک کمر، مشکلات مفصلی و التهابی مانند سیاتیک استفاده میکنند.
برای مصرف قرص سورنجان برای دیسک کمر باید در ابتدا از 3 عدد قرص در هر بار مصرف استفاده کرد. در این حالت یعنی هر 4-5 ساعت 3 عدد قرص مصرف کنید. سپس دوز مصرفی را در صورت لزوم به تدریج به 6 قرص در هر وعده افزایش دهید تا درد تسکین باید.
در صورتی که دچار اسهال یا مشکلات گوارشی دیگر شدید، میزان دارو را به تدریج کاهش دهید. سپس با نظر پزشک دوز دارو را روزانه به 6 تا 12 عدد برسانید. در حالی که حداکثر دوز مجاز مصرفی 24 قرص در روز است. همچنین باید بگوییم که دوره درمان کمردرد ناشی از دیسک یا سیاتیک با سورنجان طبق نظر پزشک بین 3 تا 6 ماه است.
یک راه دیگر برای تسکین درد کمر استفاده از بهترین پماد برای کمر درد است. از این پمادها میتوانیم به پیروکسیکام، کپسایسین و تایگر بالم اشاره کنیم.
قرص سورنجان برای لاغری مناسب است؛ آیا واقعیت دارد؟
به عنوان یک شایعه یا باور اشتباه باید بگوییم که قرص سرونجان در کاهش وزن و لاغری هیچ تاثیری ندارد. به همین دلیل مصرف این دارو برای کاهش وزن توصیه نمیشود. در حالی که برای کاهش درد و رفع التهاب مفاصل بسیار عالی است. پس با این حساب قرص سورنجان برای لاغری نباید استفاده شود.
عوارض کپسول سورنجان؛ با قرص سورنجان برای دیسک کمر دچار چه مشکلی میشوید؟
معمولا داروهای گیاهی عوارض چندانی ندارند و این یکی از مزایای این نوع داروهاست. اما به هر حال مصرف بیش از حد یا نادرست سورنجان نیز باعث بروز عوارضی خواهد شد. از عوارض نادر کپسول سورنجان میتوان به موارد به موارد زیر اشاره کنیم:
- مشکل در اعصاب مرکزی: در مواردی مصرف سورنجان برای دیسک کمر باعث نوریت محیطی خواهد شد. در این عارضه اعصاب محیطی بدن دچار التهاب شده و علائمی مانند سوزش، گزگز و کرختی در انگشتان پا و دست مشاهده میشود.
- مشکل در دستگاه گوارش: بروز علائمی مانند استفراغ، اسهال، درد شکمی و تهوع خواهد شد.
- مشکل در دستگاه ادراری یا تناسلی: در مواردی مصرف قرص سورنجان باعث از بین رفتن اسپرم در مایع منی آقایان به صورت موقت میشود. پس اگر برای بچهدرا شدن اقدام میکنید یا قصد این کار را برای چند ماه آینده دارید، مصرف سورنجان را با مشورت پزشک کم و سپس قطع کنید.
- تغییرات در خون: کاهش فعالیت مغز استخوان که به کم خونی منجر میشود با مصرف این دارو محتمل است.
- مشکلات پوستی: بروز بیماریهایی مانند کهیر، درماتیت یا آلوپسی.
- مشکلات عضلانی اسکلتی: میوپاتی و ضعف عضلانی
همانطور که اشاره شد این عوارض گفتهشده به صورت نادر رخ میدهند.
تداخل داروی قرص سورنجان؛ آیا همه میتوانند این دارو را مصرف کنند؟
در ابتدا باید بگوییم که مصرف این دارو برای افراد با شرایط زیر ممنوع است:
- اختلالات شدید قلبی
- کلیوی
- بیماری دیسکرازی خونی
- زنان باردار و شیرده
- افراد دارای فشار خون بالا
- حساسیت مفرط به مواد تشکیلدهنده سورنجان
در مورد تداخلات داروی سورنجان که کلشی سین دارد باید گفت که به مواد اسیدی و الکلی حساس است. کلشی سین دارویی است که باعث سوء جذب برگشتپذیر ویتامین B12، افزایش حساسیت به داروی CNS و افزایش پاسخ به داروهای مقلد سمپاتیک میشود. کلشی سین در مجاورت با داروهای اسیدیکننده و الکلی تاثیر خود را از دست میدهد.
آیا امکان مصرف قرص سورنجان برای دیسک کمر در بارداری و شیردهی وجود دارد؟
سورنجان جزو داروهای رده C قرار دارد. رده C به این معناست که این دارو روی حیوان باردار تستشده و اثر منفی بر جنین داشته است. به همین دلیل مصرف این نوع داروها برای زنان باردار و شیرده تنها با مشورت و تجویز پزشک صورت میگیرد.
نکات مهم برای زمان مصرف قرص سورنجان؛ شرایط نگهداری این داروی گیاهی
زمان مصرف قرص سورنجان برای دیسک کمر با توجه به شدت و میزان درد بیمار تعیین میشود. به این صورت که در ابتدا توصیه میکنند که بیمار از 3 عدد قرص در هر 4 تا 5 ساعت شروع کند. سپس میزان دوز دارو را به 6 عدد در هر بار مصرف برساند. توجه داشته باشید که دوز مصرفی سورنجان باید توسط پزشک چک شود.
در مورد شرایط نگهداری سورنجان به موارد زیر دقت کنید:
- قرص را دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری کنید.
- دارو دور از دسترس کودکان قرار گیرد.
- قرصها در بستهبندی خود نگهداری شوند.
- مصرف بدون تجویز پزشک ممکن است خطرساز شود.
پس حتما برای مصرف و تعیین دوز دقیق دارو با پزشک خود مشورت کنید.
انواع قرص سورنجان در ایران؛ معرفی شرکتهای تولیدکننده این دارو
با توجه به اثرات و مزایای سورنجان برای تسکین درد کمر، شرکتهای تولید کننده دارو اقدام به تولید آن کردهاند. برخی از معروفترین نمونههای سورنجان در ایران عبارتند از:
- قرص سورنجان رازی
- کپسول فلکسوجوینت
- قرص سورنجان کومینون حکیم
برای تهیه این داروها میتوانید به داروخانههای حضوری و آنلاین مراجعه کنید.
جمع بندی نهایی در مورد قرص سورنجان برای دیسک کمر و سیاتیک
گیاه سورنجان به دلیل داشتن خواص ضد التهابی که دارد برای درمان انواع آرتریت، روماتیسم و نقرس عالی است. همچنین این گیاه با تاثیر بر کاهش التهابها، به تسکین کمردرد نیز کمک میکند. پس اینگونه میتوان از سورنجان به عنوان بهترین قرص برای کمردرد یاد کرد. البته باید اشاره کنیم که قرص سورنجان برای بیماریهای دیگری مانند درد مفاصل، بیماریهای خودایمنی و سیروز کبدی مناسب است. سپاس که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
پرتکرارترین سوالات در مورد سورنجان
1. قرص سورنجان برای چی خوبه؟
این دارو با خواص درمانی فوقالعادهای که دارد برای تسکین درد کمر، سیاتیک، نقرس، سیروز کبدی، بیماریهای خودایمنی و دردهای ملایم مناسب است.
2. طریقه مصرف کپسول سورنجان به چه صورتی است؟
میزان دوز، زمان و حتی دوره مصرف این دارو با توجه به نوع مشکل و شدت آن توسط پزشک تعیین میشود. به عنوان مثال برای تسکین درد دیسک کمر لازم است 3 قرص هر 4 تا 5 ساعت مصرف شود. اما برای درمان سیروز کبدی روزانه 2 قرص برای 5 روز در هفته باید استفاده شود.
3. قرص سورنجان برای لاغری هم استفاده میشود؟
خیر. مصرف قرص سورنجان در کاهش وزن و لاغری هیچ تاثیری ندارد.