بیماری های مفصلی

درد کتف چگونه ایجاد می‌شود؟ علل و علائم آن چیست؟

درد کتف یکی از بیماری‌های مفصلی است که در بین افراد مختلف دیده می‌شود. این نوع عارضه در بیشتر افراد به دلیل ابتلا به آرتروز به وجود می‌آید؛ اما باید گفت که عوامل مختلفی می‌تواند باعث ایجاد درد کتف و ناراحتی در این ناحیه شوند.

درد کتف به دلیل افزایش سن، پارگی تاندون‌ها، بورسیت، شکستگی و دررفتگی استخوان‌های اطراف مفصل شانه و… ایجاد می‌شود. این عارضه همچنین می‌تواند به دلیل نوع شغل (نقاشی، کارهای سنگین و…) و حتی استفاده بیش از حد از مفصل شانه به وجود بیاید.

برای درمان درد کتف و آسیب‌های ایجاد شده روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد که از آن‌ها می‌توانیم به فیزیوتراپی، مگنت تراپی، انواع جراحی‌های ترمیمی و تعویض مفصل اشاره کنیم.

در این مقاله ژین طب سعی داریم در مورد علت‌ها، علائم، نحوه تشخیص و درمان درد کتف مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم، با ما همراه باشید.

شانه یا کتف چگونه کار می‌کند؟

شانه‌ها هر کدام دو مفصل دارند که آن‌ها را به یکی از انعطاف‌پذیرترین قسمت‌های بدن تبدیل می‌کند.

  • مفصل اصلی یا گلنوهومرال

گلنوهومرال (glenohumeral) به صورت یک مفصل توپ (گوی) و حفره (کاسه) شکل است؛ به این صورت که بالای استخوان بازو به شکل یک توپ بوده و در یک حفره قرار می‌گیرد.

توجه داشته باشید که این حالت توپ و حفره مانند مفصل شانه، به این اندام دامنه حرکتی وسیعی می‌دهد؛ اما باید گفت که کاسه شانه در مقایسه با مفاصل توپ و کاسه مانند لگن بسیار کوچک‌تر است.

  • مفصل آکرومیوکلاویکولار (acromioclavicular)

در بالای مفصل شانه اصلی مفصل کوچک‌تری وجود دارد که در آن قسمت بالای تیغه شانه یا آکرومیون با استخوان گردن برخورد می‌کند. به این مفصل آکرومیوکلاویکولار (acromioclavicular) می‌گویند.

این به مفصل به گلنوهومرال (مفصل بزرگ‌تر) کمک می‌کند تا در محدوده کامل خود حرکت کند، به‌ویژه زمانی که شخص بخواهد بازوی خود را بالا ببرد، بلند کنید یا با آن چیزی را پرتاب کند.

مفاصل با پوششی از ماهیچه‌ها که توسط طناب‌های قوی به نام تاندون به استخوان‌ها متصل شده، کنار هم نگه داشته و کنترل می‌شوند.

این ماهیچه‌ها و تاندون‌ها یک پوشش در اطراف مفصل تشکیل می‌دهند و از حرکات آن حمایت می‌کنند؛ اما همین بافت‌ها می‌توانند احتمال دررفتگی مفصل را نسبت به سایر مفاصل بدن افزایش دهند.

داخل مفاصل پوشش سینوویوم قرار دارد که یک نوع مایعی روان کننده تولید می‌کند که در سالم نگه داشتن غضروف تاثیر زیادی دارد.

 توجه داشته باشید که غضروف‌ها از استخوان‎ها در برابر هر گونه ضربه‌ای محافظت می‌کنند و همچنین بین استخوان‌ها قرار می‌گیرند تا از ساییده شدن و اصطکاک بین آن‌ها جلوگیری کنند.

علل درد کتف  راست و چپ چیست؟

تورم مفصل کتف می‌تواند یکی از علائم درد کتف و آرتروز باشد | ژین طب

بیشتر مشکلات شانه فقط بر ناحیه کوچکی تاثیر می‌گذارند و برای مدت زمان نسبتا کوتاهی طول می‌کشند؛ اما گاهی اوقات مشکل و درد کتف می‌تواند بخشی از یک بیماری گسترده‌تر و طولانی‌مدت مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید یا پلی‌میالژیا روماتیکا (polymyalgia rheumatica) باشد.

در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، درد و تورم در شانه‌ها نسبتا رایج است. توجه داشته باشید که استئوآرتریت کمتر باعث ایجاد آسیب و درد کتف می‌شود. این نوع آرتروز بیشتر مفاصل زانو، لگن و گردن را درگیر می‌کند.

همچنین باید گفت که ایجاد آسیب هر چند کوچک در ناحیه کتف می‌تواند با گذر زمان به آرتروز و بیماری‌های خود التهابی دیگر تبدیل شود.

چندین دلیل دیگر برای ایجاد درد کتف وجود دارد. این عوامل شامل:

 التهاب ناشی از آسیب یا عفونت

در بعضی مواردی یک بیماری عفونی یا آسیب‌دیدگی می‌تواند باعث ایجاد التهاب و درد کتف شود. در این گونه مواقع بیمار در قسمت آسیب‌دیده درد، قرمزی، تورم و احساس گرما با لمس محل عارضه حس می‌کند.

  • آسیب به عضلات و تاندون‌های اطراف شانه

آسیب به عضلات و تاندون‌ها در اثر ضربه، حادثه و عوامل دیگر می‌تواند باعث درد کتف شود. یکی از این عارضه‌ها التهاب و پارگی تاندون‌های روتاتورکاف است.

التهاب و پارگی روتاتورکاف در جوانان به دلیل استفاده بیش از حد از مفصل کتف، آسیب‌های ورزشی و حادثه ایجاد می‌شود. این عارضه در افراد مسن به دلیل کاهش خونرسانی و تخریب‌های مفصلی، بافتی و استخوانی به دلیل افزایش سن ایجاد خواهد شد.

  • سندروم گیرافتادگی عضلات در شانه

در این نوع از سندروم تاندون‌ها و عضلات در بالای کتف، زیر قوس استخوان کتف گیر کرده و درگیر می‌شوند. این موضوع منجر به کاهش خونرسانی به تاندون‌ها و تخریب آن‌ها خواهد شد. این عارضه در افراد بین 25 تا 40 سال بیشتر دیده شده است.

  • دنده گردنی

دنده گردنی یک بیماری و عارضه مادرزادی است که در آن پایین‌ترین مهره گردن (مهره هفتم)، یک دنده دارد که به اندازه دنده‌های قفسه سینه نیست. این دنده در ابتدای دنده سینه قرار می‌گیرد. وجود این عارضه استخوانی کوچک باعث فشار روی شبکه عصبی بازوها و عروق خونی شده و دردهای شانه و دست را ایجاد می‌کند.

  • دردهای تشعشی از اعضای داخلی بدن

درد در کیسه صفرا باعث درد در شانه راست و مشکلات و دردهای قلبی باعث ایجاد درد در شانه چپ می‌شود.

  • سکته مغزی

درد در قسمت شانه بین بین افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند شایع است.

  • تنش در عضلات بین گردن و کتف

این حالت معمولا به وضعیت بدن در قسمت بالا تنه، پشت یا گردن بستگی دارد. دردهای این ناحیه اغلب به نحوه ایستادن یا نشستن در هنگام استفاده از رایانه یا در محل کار مرتبط هستند.

  • التهاب بورسیت

بورس‌ها بالشتک‌های پر از مایع هستند که به طور معمول به ماهیچه‌ها و تاندون‌ها کمک می‌کنند تا به آرامی روی استخوان‌های شانه بلغزند. التهاب در این بالشتک‌ها باعث ایجاد عارضه‌ای به نام بورسیت می‌شود.

در مواقعی که بورسیت‌ها متورم و دردناک شده باشند، لازم است که برای کاهش درد و عدم آسیب به سایر بافت‌ها آن‌ها را خارج کنیم.

  • آسیب به استخوان‌ها و غضروف‌ها ناشی از آرتروز

همان‌طور که می‌دانید دو نوع آرتروز وجود دارد: آستئوآرتریت و آرتریت روماتوئید که باعث آسیب به مفاصل می‌شوند.

استئوآرتریت بیشتر افراد بالای 50 سال را درگیر می‌کند؛ اما آرتریت روماتوئید می‌تواند در افراد با سنین مختلف ایجاد شود. جالب است بدانید که آرتریت روماتوئید معمولا به صورت همزمان به مفاصل متقارن حمله می‌کند.

آرتروز با تخریب مفاصل باعث ایجاد درد، تورم، التهاب و… می‌شود.

  • درد کتف ناشی از آسیب در قسمت گردن

در بعضی مواقع امکان دارد که درد و آسیب ایجاد شده در قسمت گردن به کتف سرایت کند. این درد می‌تواند باعث درد در تیغه شانه یا بالای بازوی شود. به این نوع دردها، دردهای ارجاعی یا دردهای تشعشعی می‌گویند.

 احساس سوزن سوزن شدن در دست یا بازو و همچنین درد در شانه به احتمال زیاد ناشی از مشکل در گردن است.

  • عدم قرارگیری درست مفصل در جای خود

اگر کتف به سمت عقب کشیده شود یا بیش از حد بچرخد، ممکن است قسمت بالای بازو از حفره بیرون بزند. در چنین شرایطی بیمار در شانه خود احساس درد و ضعف حس خواهد کرد. همچنین امکان دارد که به دلیل جابه جایی مفصل تورم، بی حسی و کبودی در این ناحیه ایجاد شود.

  • دررفتگی مفصل آکرومیوکلاویکولار

آسیب مفصل آکرومیوکلاویکولار که استخوان ترقوه و تیغه شانه را به هم متصل می‌کند یکی از علت‌های شایع درد کتف است. سقوط یا ضربه سخت باعث پارگی رباط‌های نگهدارنده این مفصل می‌شود. همچنین این عارضه با خارج شدن استخوان ترقوه از جای خود نیز رخ می‌دهد که در این حالت در بالای شانه بیمار یک برآمدگی ایجاد خواهد شد.

  • شکستگی

شکستن و ترک خوردگی استخوان در هنگام ضربه، افتادن و حوادث دیگر، یکی از دلایل شایع درد کتف و شکستگی در استخوان‌های ترقوه و بازو است.

این شکستگی‌ها درد زیادی ایجاد می‌کنند. در صورتی که یک شکستکی در ناحیه ترقوه به وجود بیاید، امکان دارد که شانه بیمار آویزان شود و شخص نتواند بازوی خود را بلند کند.

  • یخ زدگی شانه

در شرایط یخ زدگی شانه میزان حرکت مفصل بسیار محدود می‌شود. این عارضه زمانی به وجود می‌آید که به دلیل درد کتف و جراحی برای درمان آن، بیمار از بازوی خود استفاده نمی‌کند. این کار باعث ایجاد چسبندگی در بین بافت‌ها شده که در اصطلاح به آن یخ زدگی می‌گویند.

علائم آسیب دیدگی و کتف درد عصبی چیست؟

تورم نشانه ای از درد کتف | ژین طب

مفصل گوی و کاسه شانه دامنه حرکتی بسیار خوبی به افراد می‌دهد؛ اما باید گفت که مفصل شانه بیشتر از هر مفصل دیگری در بدن دچار دررفتگی می‌شود. استفاده بیش از حد توان این مفصل (بلند کردن و پرتاپ اجسام سنگین و…)، آسیب‌های مکرر و نحوه نادرست استفاده از این مفصل می‌تواند منجر به درد کتف یا آرتروز در این ناحیه شود.

اگر دچار آسیب‌دیدگی در ناحیه کتف شده‌اید از خود این سوالات را بپرسید. این سوالات شما را در گرفتن تصمیم درست کمک می‌کنند.

  • آیا می‌توانید بازوی خود را به طور معمول حرکت دهید یا شانه شما خیلی سفت یا دردناک شده؟
  • آیا احساس می‌کنید که شانه شما امکان دارد که از قسمت حفره (کاسه) خارج شود؟
  • آیا شانه شما برای کارهایی که معمولا انجام می‌دهید به اندازه کافی قوی است؟

در صورتی که آسیب و عارضه ایجاد شده در کتف کوچک و سطحی باشد، شخص می‌تواند با چند روز استراحت، استفاده از کمپرس سرد و سایر روش‌های دیگر آن را درمان کند؛ اما در صورتی که علائم زیر ایجاد شده باشند، حتما باید به پزشک مراجعه شود:

  • مفصل شانه تغییر شکل دهد
  • بیمار اصلا نتواند از شانه خود استفاده کند
  • درد شدید در این قسمت
  • تورم ناگهانی در مفصل شانه
  • بازو یا دست ضعیف یا بی حس شود

تشخیص درد  شانه و گردن و کتف

درد کتف و هر مشکلی در این ناحیه الگو و علائم خاص خود را دارد که این موضوع می تواند به پزشک یا فیزیوتراپیست در تشخیص و درمان بیماری کمک کند؛ اما توجه داشته باشید که در اکثر آسیب‌ها و بیماری‌های مربوط به درد شانه بیمار دچار درد و احساس سفتی در مفصل در هنگام استفاده از آن می‌شود.

پزشک برای تشخیص علت درد کتف مراحل زیر را پیش می‌گیرد:

  • گرفتن سابقه پزشکی بیمار
  • معاینه و بررسی دامنه حرکتی مفصل
  • بررسی میزان درد در هنگام استفاده از مفصل
  • گرفتن آزمایش خون برای رد کردن سایر بیماری‌ها و بررسی عفونت یا فاکتورهای مربوط به آرتریت روماتوئید
  • تصویربرداری با اشعه ایکس برای بررسی مشکلات استخوان‌های شانه و تغییرات جزئی در آن‌ها پیشنهاد می‌شود؛ اما باید گفت که تغییرات کوچک در استخوان‌ها بین بیماری‌ها مختلف رایج بوده و امکان دارد به تشخیص کمکی نکند.
  • اسکن اولتراسوند می‌تواند تورم، آسیب و مشکلات مربوط به تاندون‌ها، عضلات یا سایر بافت‌های نرم شانه را نشان دهد. در این نوع از تصویربرداری از امواج صوتی با فرکانس بالا برای بررسی و ساخت تصاویری از داخل بدن استفاده می‌کنند.
  • اگر پزشک به وجود مشکلات پیچیده‌تری در بافت‌های نرم شانه مشکوک شود، انجام اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا MRI را توصیه می‌کند. در این روش از امواج رادیویی برای گرفتن تصاویری از استخوان‌ها و بافت‌ها نرم، مانند ماهیچه‌ها و تاندون‌ها استفاده می‌کنند.

گاهی اوقات قبل از MRI برای دریافت تصویری واضح‌تر یک دارو به بیمار تزریق می‌کنند تا بتوانند تصاویر واضح‌تر و دقیق‌تر به دست بیاورند. این حالت برای تصویربرداری از شانه‌ای که دچار دررفتگی شده رایج است.

  • الکترومیوگرافی (EMG) که در آن با بررسی هدایت عصبی می‌توان مشخص کرد که آیا مشکلات ایجاد شده ناشی از گیرکردن، آسیب یا تحریکی اعصاب است یا خیر. در این روش پزشک فعالیت الکتریکی عضلات و اعصاب را اندازه گیری می‌کنند.

زمان مراجعه به پزشک برای درمان فوری کتف درد

اگر در اثر ضربه یا حادثه‌ای فردی دچار آسیب دیدگی شود باید به پزشک مراجعه کند؛ اما اگر میزان آسیب و درد خیلی کم باشد، می‌تواند با انجام یکسری خود مراقبتی‌ها و استراحت آن را در خانه درمان کند.

اگر پس از دو هفته استراحت و انجام درمان‌های خانگی بهبود حاصل نشد، باید به پزشک یا فیزیوتراپیست مراجعه کند.

همچنین در موارد زیر باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد:

  • درد شدید در هر دو شانه
  • درد در مفاصل دیگر بدن، به ویژه در ناحیه ران
  • احساس تب یا ناخوشی

این علائم می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری پلی میالژیا روماتیکا باشد که نیاز به درمان فوری دارد.

درمان درد کتف  چپ و راست به چه صورتی است؟

عدم تحرک باعث درد کتف | ژین طب

اگر درد شانه با درمان‌های خانگی ساده بهبود نیافت، جایگزین‌های دیگری وجود دارد که پزشک می‌تواند آن‌ها را توصیه کند. توجه داشته باشید که نوع درمان به علت درد کتف، شدت آن، سن بیمار، سلامت عمومی بدن و… بستگی دارد.

در زیر تعدادی از روش‌هایی که برای درمان درد کتف در خانه به کار می‌روند آورده شده:

  • استراحت دادن به مفصل کتف بعد از ایجاد آسیب حدود 24 تا 48 ساعت
  • استفاده از مفصل به صورت محدود برای جلوگیری از سفتی و تحلیل مفاصل
  • عدم استفاده از کتف آسیب دیده برای بلند کردن اجسام یا فعالیت‌های سنگین در دوره بهبودی
  • استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و التهاب
  • بانداژ محل آسیب‌دیده برای کاهش تورم، درد و کنترل حرکت‌های اضافی
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی مانند زیتون، کنجد، نارگیل، اکالیپتوس و…
  • مصرف زردچوبه، زنجبیل، چای سبز و… برای کاهش درد و تورم

در صورتی که روش‌های درمانی بالا تاثیری در درد و التهاب نداشته باشند، پزشک روش‌های درمانی زیر را پیشنهاد خواهد داد:

فیزیوتراپی برای درمان درد و درمان قولنج کتف

به طور کلی اولین روش درمانی که پزشک توصیه می‌کند، فیزیوتراپی است که تاثیر بسیار خوبی در کاهش درد، تورم و برکشت دامنه حرکتی مفصل دارد.

در فیزیوتراپی یکسری ورزش‌های تقویتی، کششی همراه با ماساژ انجام می‌شود. همچنین باید گفت که در این دوره یکسری تکنیک‌های درمانی به بیماری آموزش داده می‌شود تا نحوه عملکرد کتف خود را بهبود ببخشد.

توجه داشته باشید که حرکات‌های توصیه شده برای هر بیمار با توجه به عارضه آن مشخص و تعیین شده است و امکان دارد که برای یک عارضه دیگر مناسب نباشند.

به طور کلی تمرین‌های فیزیوتراپی شامل موارد زیر هستند:

فیزیوتراپی و کاهش درد کتف | ژین طب

  • تمریناتی برای تقویت عضلات ضعیف، تغییر، هماهنگی و بهبود عملکرد آن‌ها
  • توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت شانه، گردن و ستون فقرات
  • تمریناتی برای کاهش یا جلوگیری از سفتی مفصل
  • ورزش‌هایی برای افزایش دامنه حرکتی مفاصل
  • استفاده از نوار چسب روی پوست برای کاهش فشار روی بافت‌ها و کمک به افزایش آگاهی بیمار از موقعیت شانه و تیغه شانه
  • درمان‌های دستی برای بافت‌های نرم و مفاصل، مانند ماساژ

مصرف داروهای مسکن و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی

پزشک برای تسکین درد کتف و کاهش التهاب ناشی از عارضه ایجاد شده برای بیمار یکسری داروهای مسکن و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) تجویز می‌کند. از این داروهای می‌توانیم به ایبوپروفن، ادویل، ناپروکسن، آسپرین، دیکلوفناک، تولمتین، پیروکسیکام، سلکوکسیب و… اشاره کنیم.

تزریق استروئید به مفصل

در مواردی که التهاب ناشی از عارضه در کتف با مصرف داروهای مختلف کاهش پیدا نکند، امکان دارد که پزشک تزریق مستقیم داروهای کورتیکواستروئیدی را برای بیمار انجام دهد. این داروها به سرعت روی درد و التهاب تاثیر می‌گذارند و درد را برای چند هفته تا چند ماه تسکین می‌دهند.

مگنت درمانی

استفاده از قدرت آهنربا در درمان درد کتف | ژین طب

این روش درمانی باعث تحریک، رشد و ترمیم بافت‌های آسیب دیده، کاهش تورم و التهاب می‌شود. در مگنت تراپی در محل آسیب از یک میدان مغناطیسی ضعیف که توسط یک آهنربا ایجاد می‌شود، استفاده می‌کنند تا درد و اختلالات به وجود آمده را تسکین دهند.

اولتراسوند تراپی

این روش با تولید گرمای عمقی باعث افزایش متابولیسم و فعالیت سلول‌ها می‌شود. افزایش متابولیسم به سرعت بخشیدن به روند ترمیم و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

تحریک‌ها الکتریکی

در این روش از جریان‌هایی به منظور کاهش درد، اسپاسم عضلانی، افزایش قدرت عضلانی و باز گرداندن فعالیت‌های عصبی به عضلات استفاده می‌کنند. همچنین باید اضافه کنیم که این روش باعث جلوگیری از تحلیل رفتن عضلات و بازسازی فیبرهای عضلانی می‌شود.

روش سوزن خشک یا درای نیدلنیگ

سوزن خشک با تحریک کلاژن‌سازی و پروتئین‌سازی به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. همچنین این روش باعث تحریک ترشح هورمون‌های ضد درد طبیعی مانند اندورفین و انکفالین می‌شود.

از این روش برای درمان درد کتف و همچنین درمان بافت‌های نرم مانند التهاب، تاندونیت، انقباضات، گرفتگی‌های عضلانی و… استفاده می‌کنند.

CPM

این دستگاه در یک دامنه تعیین شده توسط فیزیوتراپیست، مفصل آسیب دیده را در جهت دامنه حرکتی خود حرکت می‌دهد. باید گفت که این حرکت‌ها تکراری بوده و سرعت مشخص دارند.

از این روش برای موارد زیر استفاده می‌کنند.

  • به دست آوردن دامنه حرکتی مفصل بعد از جراحی‌های مفصلی
  • آزادسازی چسبندگی و جلوگیری از ایجاد آن یخ زدگی شانه
  • کاهش میزان التهاب‌های مفصلی
  • برای کمک به تحرک دادن عضلات، استخوان‌ها و مفاصل بعد از جراحی شانه، بازو و ترقوه

شاک ویو درمانی

از این روش برای بهبودی مشکلات یخ زدگی شانه، تاندونیت، گرفتگی شانه و… استفاده می‌کنند. شاک ویو درمانی با افزایش جریان خون و مویرگ‌سازی در مناطق آسیب دیده، میزان روند بهبودی را افزایش می‌دهد. این روش برای کاهش درد نیز موثر است.

عمل جراحي

در مواردی که درمان‌های گفته شده تاثیری در کاهش درد و بهبود آسیب ایجاد شده نداشته باشند، پزشک جراحی را پیشنهاد می‌دهد. برای درمان درد کتف جراحی‌های متعددی وجود دارد که بعضی از آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • جراحی آرتروسکوپی برای بررسی میزان آسیب و انجام ترمیم در حین بررسی
  • تحرک مفصل به تولید غضروف جدید با ایجاد یکسری سوراخ‌های کوچک در اطراف استخوان
  • جراحی شستشو و پاک‌سازی برای جداسازی مفصل‌های شل شده و آسیب دیده
  • تحرک مغز استخوان به تولید سلول‌های غضروفی جدید
  • نمونه‌برداری از غضروف‌های سالم در ناحیه آسیب دیده و کشت آن‌ها در آزمایشگاه و در آخر تزریق سلول‌های غضروفی جدید به محل آسیب‌دیده
  • جراحی تعویض مفصل به صورت کامل و قرار دادن پروتز
  • جراحی تعویض مفصل با مفصل طبیعی (استفاده از مفصل شانه یک بیمار فوت شده)

عوارض درد کتف را بهتر بشناسیم

در صورت عدم توجه به درد در ناحیه کتف و آسیب ایجاد شده در آن، امکان بروز یکسری بیماری‌های مزمن به مرور زمان وجود دارد. از عوارض ناشی از درد کتف و آرتروز می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • عدم توانایی از استفاده از دست و بازو برای انجام فعالیت‌های روزانه به دلیل درد زیاد
  • درد شدید در هنگام تکان دادن و بالا بردن بازو
  • تحلیل ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و رباط‌های اطراف مفصل کتف
  • دردهای عضلانی به دلیل ضعف عضلات
  • ایجاد چسبندگی یا یخ زدگی شانه به دلیل عدم تحرک مفصل
  • ایجاد خار استخوانی به دلیل آسیب‌های استخوانی ایجاد شده

هرآنچه باید درباره در کتف و درمان آن بدانید

شانه‌ها دامنه حرکتی گسترده و متنوعی دارند. درد کتف و ایجاد عارضه در این ناحیه می‌تواندباعث کاهش حرکت آزادانه شانه و بازو شود. همچنین این عارضه می‌تواند نارحتی و سختی برای بیمار ایجاد کند و آن را از انجام فعالیت‌های روزانه باز دارد.

همان‌طور که می‌دانید شانه از یک مفصل گوی و کاسه‌ای مانند تشکیل‌شده که شامل سه استخوان اصلی بازو، ترقوه و کتف است. هر گونه عارضه و ضربه‌ای در این سه استخوان و سایر بافت‌های متصل به آن‌ها (غضروف‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و…) می‌تواند باعث ایجاد درد کتف شوند.

علاوه بر درد، تورم، التهاب و کاهش دامنه‌ حرکتی از جمله علائم درد کتف و وجود یک عارضه در این ناحیه به شمار می‌روند. باید گفت که عوامل مختلفی باعث ایجاد عارضه در مفصل کتف می‎شوند که از آن‌ها می‌توانیم به شکستگی استخوان‌ها، دررفتگی، آرتروز، پارگی تاندون‌ها و… اشاره‌کنیم.

راه‌های مختلفی برای درمان درد کتف و عارضه‌های ایجادشده در آن وجود دارد که در این مقاله به در مورد آن‌ها صحبت کردیم. امیدواریم که مطالب گفته‌شده در این مقاله برای شما مفید باشد. در صورتی که برای شما سؤالی پیش آمد با ما در میان بگذارید.

پرسش‌های مطرح در زمینه درد کتف

 

درد کتف با درد گردن متفاوت است؟

تشخیص این دو کمی دشوار است اما درد کتف در ناحیه متفاوتی شکل می‌گیرد.

یکی از علل شایع درد کتف چیست؟

کشیدگی عضلات از شایع ترین علل درد کتف است.

طب سوزنی تا چه حد در درمان درد کتف موثر است؟

طب سوزنی در درمان درد کتف بسیار موثر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا