دانستی های قبل از ازدواجزناشویی و ازدواج

نشانه های رابطه عاطفی ناسالم و راهکار حل آن

نشانه های رابطه عاطفی ناسالم باید در یک زندگی جدی گرفته شوند. اگرچه ما شرکای  زندگی خود را دوست داریم، اما این دوست داشتن به معنای درست بودن رابطه نیست. آیا شما و شریک زندگی‌تان در تلاش برای برقرار ارتباط هستید؟ آیا شما همیشه دعوا می‌کنید؟ آیا برای پذیرش حرف یا رفتار پارتنر خود سخت در تلاشید؟ وقتی همه‌چیز بین شما و پارتنرتان سخت پیش می‌رود، ارتباط عاطفی ما آسیب‌پذیر خواهد شد.

نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم چیست؟ برای ادامه دادن یا تمام کردن هر رابطه‌ای ابتدا باید سلامت آن را مورد بررسی قرار دهید. همه افراد پس از اینکه در یک رابطه عاشقانه قرار می‌گیرند به‌شدت وابسته و دلبسته می‌شوند که جدایی از آن آسان نیست.  دانستن نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم شاید به شما کمک کند.

بهتر است در شروع و پایان رابطه‌ها بسیار دقت کنید و رابطه آسیب‌زننده را سریع‌تر به پایان برسانید. در اکثر مواقع آسیبی که یک رابطه ناسالم وارد می‌کند، دوطرفه است. فراموش نکنید هیچ‌کس به اندازه خودتان نمی‌تواند میزان سالم یا ناسالم بودن رابطه عاطفی‌تان را تشخیص دهد. با مطالعه این مقاله از ژین طب، نشانه‌های رابطه ناسالم را بدانید و بر اساس آنها تصمیم بگیرید که آیا رابطه شما با پارتنرتان سالم است یا خیر؟

منظور از روابط ناسالم عاطفی چیست؟

هنگامی که دختر و پسر یک رابطه عاطفی را باهم شروع می‌کنند، شادی‌ها و امیدهای بسیار زیادی در دلشان نقش می‌بندد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها رضایت و حس رضایت درونی است، اما آیا همیشه حس رضایت درونی در همه روابط عاطفی سالم وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت خیر. رضایت درونی در یک رابطه عاطفی به شرطی اتفاق خواهد افتاد که عشق از نوع سالم باشد.

رابطه ناسالم عاطفی به رابطه‌ای می‌گویند که در آن یک یا هر دو نفر به طور خودآگاه یا ناخودآگاه باعث خدشه‌دار شدن احساسات هم می‌شوند. به عبارتی یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم این است که فرد در رابطه به جای احساس آرامش، حالاتی نظیر اضطراب، ترس، نگرانی، عدم امنیت، دعوا و… را تجربه می‌کند.

به طور کلی شناخت نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم در ابتدای مسیر کار هرکسی نیست، اما این را بدانید که هرچه قدر در طول رابطه دیرتر به این نشانه‌ها پی ببرید، بیشتر در معرض آسیب قرار خواهید گرفت.

توصیه ما به شما این است که واقع‌بین باشید و به رابطه خود نگاهی بیندازید. آیا احساس رضایت، خشنودی و آرامش دارید؟ اگر پاسخ بله است که در مسیر درستی قرار دارید، اما  اگر جواب شما منفی است باید هرچه زودتر برای رهایی از رابطه ناسالم خود اقدامات لازم را انجام دهید. شاید این اقدامات به حرف آسان باشند، اما تلاش کنید.

فرق رابطه سالم و ناسالم

فرق بین رابطه سالم و ناسالم-ژین طب

تشخیص نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم کمی سخت است؛ زیرا در برخی مواقع عشق مانع دیدن واقعیت است، اما آیا به این موضوع اندیشیده‌اید که رابطه عاطفی سالم چه ویژگی‌هایی دارد؟

تفاوت رابطه ناسالم و سالم

در یک رابطه عاطفی سالم طرفین از یکدیگر احساس و انرژی مثبتی دریافت می‌کنند. در هر رابطه‌ای هیجانات مثبت و منفی بسیار زیادی وجود دارد، اما آنچه در یک رابطه سالم وجود دارد مدیریت تمامی هیجانات است. به عبارتی در روابط سالم دو طرف رابطه بریکدیگر تاثیر هیجانی مثبت می‌گذارند.

یکی از نشانه‌های روابط عاطفی ناسالم نبود همین احساسات مثبت است؛ زیرا در روابطی که پر از ناراحتی، شکایت، رنجش، خشم و متمرکز بر اختلافات و تفاوت‌ها است، هرگز نمی‌توان شادی و سرزندگی را برای مدتی طولانی تجربه و حفظ کرد.

پذیرش و عدم پذیرش اختلاف نظرها یک رابطه را به اوج برساند و دیگری را به سمت نابودی سوق دهد. در یک رابطه عاطفی سالم، افراد با هم اختلاف نظر دارند و به‌راحتی می‌توانند درباره تفاوت‌هایشان صحبت کنند. این در حالی‌ است که یکی از نشانه‌های روابط عاطفی ناسالم عدم پذیرش اختلاف نظرهاست.

اگر در رابطه عاطفی دو طرف رابطه نتوانند اختلاف نظر یا تفاوت‌های خود را بیان کنند، رابطه به سمت انکار یا عدم پذیرش خواهد رفت و در آخر منجر به جدایی می‌شود. در بسیاری از موارد آنچه که یک رابطه سالم یا ناسالم را از یکدیگر جدا می‌کند تفاوت افراد نیست، بلکه عدم پذیرش یکدیگر و عدم همدلی با یکدیگر است.

در روابط عاطفی سالم، نقش حرمت و احترام بسیار ویژه و پررنگ است. در اینگونه روابط سالم دو طرف سعی بر حفظ حرمت و احترام یکدیگر دارند، اما یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم توهین و بی‌احترامی، تجاوز به حریم و خط قرمزهای یکدیگر است. بسیاری از افرادی که در یک رابطه ناسالم هستند بی‌احترامی و توهین را صمیمیت می‌دانند، اما در حقیقت اینطور نیست. تعریف صمیمیت چیز دیگری است.

حمایت کردن و تکیه‌گاه بودن دو طرف یکی از ویژگی‌های روابط عاطفی سالم محسوب می‌شود. در حقیقت در روابط سالم، طرفین حامی یکدیگرند. فراموش نکنید حمایت کردن، پذیرش و دوست داشتن طرف دیگر رابطه به او حس امنیت و اعتماد می‌دهد. در رابطه سالم انسان‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و حرف می‌زنند تا به آرامش برسند. دقیقا همان چیزی که در روابط عاطفی ناسالم به چشم نمی‌خورد.

نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم

چه موقع باید رابطه ناسالم را تمام کرد؟ این سوال بسیاری از افرادی است که از رابطه ناسالم خود خسته و دل‌شکسته شده‌اند. روابط عاطفی ناسالم دارای نشانه‌هایی است که فرد با مشاهده هر یک از آنها متوجه پایان رابطه می‌شود. برخی نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم به شرح زیر است:

اصرار به تغییر

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم اصرار به تغییر است. بسیاری از افراد وارد یک رابطه می‌شوند تا طرف مقابل خود را تغییر دهند و او را با عقاید و باورهای خود همسو کنند. اگر هدف تغییر است، سعی کنید رابطه عاطفی خود را به پایان برسانید.

خیانت

خیانت-ژین طب

یکی از بدترین آسیب‌هایی که یک فرد در رابطه عاطفی می‌خورد، خیانت است. افراد در رابطه عاطفی دو طرف متعهد نیستند و ممکن است به شریک زندگی یا دوستی خود خیانت کنند. بروز خیانت در یک رابطه، حتی اگر یک بارم هم اتفاق بیفتد، زمینه بی‌اعتمادی و عدم اطمینان را فراهم می‌آورد و بخشیدن آن کار به‌سختی است. در این‌صورت فردی که در رابطه خیانت دیده، همیشه دچار شک و تردید خواهد بود و رابطه عاطفی هیچ‌گاه مانند قبل پیش نمی‌رود.

نکته: خیانت اتفاق به نسبت پیچیده‌ای است که هر فردی آن را به دلایل مختلفی انجام می‌دهد. خیانت عاملی مهم در فروپاشی یک رابطه است.

عوارض خیانت در زنان و مردان متفاوت است، اما به طور کلی عوارضش بر هر فردی آنقدر شدید و سنگین است که او تا مدت‌ها با مشکلات روحی مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ بنابراین در روابط عاطفی خود با مشاهده کوچک‌ترین نشانه‌های خیانت باید آن رابطه ناسالم را تمام کنید.

ارزش‌ها و باورهای متفاوت

یکی از عواملی که باعث برقراری ارتباط بین دو نفر می‌شود، ارزش‌ها و باورهای مشترک است. در حقیقت این باورها و ارزش‌های مشترک هستند که آن‌ها را در کنار هم نگه می‌دارد. متاسفانه بسیاری از افراد در شروع رابطه عاطفی خود به این نکته اصلاً توجه نمی‌کنند. این افراد پس از ورود به رابطه عاطفی قطعا با شکست روبرو خواهند شد؛ چرا که هیچ باور و ارزش مشترکی با فرد متقابل خود ندارند.

برای ورود به یک رابطه سالم بهتر است قبل از هر چیزی با شریک عاطفی خود درباره ارزش‌های خانوادگی، باورهای جمعی یا مذهبی و همچنین نگاه و انتظارتان خودتان در زندگی صحبت کنید. یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم تفاوت بین باورها و ارزش‌های دو طرف است؛ بنابراین با مشاهده تفاوت میان ارزش‌ها و باورها وارد یک رابطه عاطفی نشوید یا اگر وارد شدید به آن پایان ببخشید.

حرمت‌شکنی

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم حرمت‌شکنی و ورود به حریم شخصی است. در یک رابطه عاطفی قبل از هر چیزی درباره ارزش‌ها و خط قرمزهایتان صحبت کنید. اگر با این وجود شریک عاطفی‌تان آن‌ها را زیر پا گذاشت، این رابطه را باید تمام کنید. فراموش نکنید که شکستن حرمت‌ها همیشه روابط عاطفی و غیرعاطفی را بیمار می‌کند. پس برای داشتن یک رابطه عاطفی سالم باید احترام و حرمت دو طرف حفظ شود.

رنج‌ها بیشتر از لذت‌هاست

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم بیشتر بودن سطح غم و رنج از شادی و لذت است. اگر میان تمام لحظات خوشی که دارید کمی دعوا و دلخوری پدید آید، این رابطه نتیجه مطلوبی نخواهد داشت؛ بنابراین بهترین کار پایان بخشیدن به این رابطه ناسالم و به اصطلاح سمی است.

بیکاری و بی‌هدفی پارتنر

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم، بیکاری و بی‌هدفی در زندگی است. اگر در رابطه با فردی هستید که هیچ برنامه، هدف و کاری برای انجام ندارد بهتر است سریعا آن رابطه را تمام کنید؛ چرا که بیکاری و بی‌هدفی می‌تواند در آینده برای زندگی شما آسیب‌زا و خطرآفرین باشد و رفته رفته کیفیت آن را کاهش دهد.

محدود کردن

در روابط عاطفی سالم، فردیت هر دو طرف حفظ می‌شود. در یک رابطه عاطفی سالم فرد باید بتواند زمانی را به خود و خواسته‌هایش خویش اختصاص دهد. یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم محدود کردن یک نفر در رابطه است. به‌عنوان‌مثال ممکن است همسر یا دوست پسر، زن یا دوست دخترش را از انجام کارهای طبیعی و روزمره، پوشیدن لباس‌های مناسب دلخواهش، رفتن به مکان‌های مختلف و دوستانه و… محروم و منع کند. در حقیقت در اینگونه روابط هیچ حریم شخصی برای طرف محدودشده وجود نخواهد داشت. روابطی که فرد به‌شدت در آن محدود می‌شود به‌عنوان یک رابطه عاطفی ناسالم شناخته می‌شود که در صورت تداوم به شدت آسیب‌زاست.

رفتار و شخصیت بی‌ثبات

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم بی‌ثباتی در رفتار است. هنگامی که فرد ثبات رفتار و شخصیت نداشته باشد می‌تواند رابطه عاطفی خود را به سمت تخریب و تمام شدن بکشاند. افرادی که در رابطه عاطفی خود ثبات عاطفی و رفتاری ندارند به‌عنوان فردی دمدمی مزاج شناخته می‌شوند. این افراد دائما از شریک عاطفی خود چیزهای جدید می‌خواهند. به‌عنوان مثال یکبار به او می‌گویند لاغر کند و به‌محض لاغر شدن می‌گویند نه مجددا چاق شود. بی‌ثباتی رفتار یک آسیب جدی برای روابط است.

بی‌میلی در رابطه جنسی

بی‌میلی در رابطه جنسی-ژین طب

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای یک رابطه عاطفی میان زن و شوهر، میل و رغبت به برقراری رابطه جنسی باکیفیت و رضایت‌بخش است. بی‌میلی در رابطه جنسی یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم است. بی‌میلی جنسی  دلایل مختلفی نظیر خیانت، اختلالات روحی و روانی دارد.

غرق بودن در گذشته

غرق گذشته بودن یکی از مهم‌ترین آسیب‌های رابطه عاطفی و یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم است. غرق در گذشته بودن  به یک رابطه پایان می‌بخشد. فردی که در گذشته یک رابطه عاشقانه داشته یا حتی یک رابطه با مشکلات فراوان داشته با کنار گذاشتن آن‌ها نمی‌تواند یک رابطه عاطفی جدید را آغاز کند؛ بنابراین اگر همچنان در گذشته خود سیر می‌کنید یا پارتنر شما کسی است که با گذشته خودش کنار نیامده، هرگز رابطه‌ای را شروع نکنید.

اعتیاد

اعتیاد یک رابطه سالم را به یک رابطه ناسالم تبدیل خواهد کرد. فردی که معتاد است بدون مصرف مواد مخدر نمی‌تواند زندگی کند در نتیجه همه چیزش را صرف اعتیاد می‌کند؛ بنابراین این فرد مناسب انتخاب نیست. در صورتی که او قصد ترک اعتیاد داشته باشد می‌توانید به او کمک نمایید و پس از ترک کامل یک رابطه عاطفی را با وی شروع کنید. اگر قصد ازدواج با یک فرد ترک اعتیاد کرده را دارید بهتر است بیشتر در اینباره بررسی انجام دهید و به یک روانپزشک مراجعه نمایید.

دروغگویی

یکی از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم دروغگویی است. آفت هر رابطه دروغگویی است. بسیاری از جوانان امروزه برای اثبات خود در رابطه دروغ می گویند. فراموش نکنید رابطه‌ای که بر پایه دروغ بنا شود، به‌سرعت نابود خواهد شد و یک رابطه ناسالم است. اگر هربار در حال دروغ شنیدن هستید و بازهم به رابطه عاطفی خود ادامه می‌دهید آگاه باشید که در حال ادامه دادن یک رابطه ناسالم هستید.

باج‌گیری عاطفی

از نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم باج‌گیری عاطفی است. باج‌گیری عاطفی به معنای سوءاستفاده از عواطف و احساسات در جهت منافع خود است. در حقیقت افراد باج‌گیر عاطفی، از ترس‌ها، کمبود اعتماد به نفس، احساس گناه و به طور کلی نقاط ضعف طرف مقابل برای رسیدن به منافع خود استفاده می‌کنند و دائما در حال آزار دادن شریک عاطفی خود هستند. اگر در یک رابطه احساس تهی بودن دارید باید آن را تمام کنید.

پرخاشگری بی‌اندازه و بی‌دلیل

اگر شریک شما بداخلاق و بد دهن است، سریع عصبانی می‌شود، با همه درگیر است و فردِ بدبین و منفی بافی است، دیگران یا شما را تحقیر می‌کند، خودخواه و خود محور است و به فکر دیگران نیست، شاید فرد مناسبی برای زندگی در آینده نباشد. در حقیقت این فرد با گذشت زمان یک رابطه ناسالم را برای شما ایجاد خواهد کرد که دائما در آن دعوا خواهید داشت و سر کوچک‌ترین مسائل زندگی با شما درگیر خواهد شد و پرخاشگری می‌کند.

یک رابطه ناسالم چگونه به شما آسیب می‌زند؟

بهتر است در شروع یک رابطه عاطفی بسیار دقت کنید و با مشاهده نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم آن را به اتمام برسانید. رابطه ناسالم در اغلب موارد به هر دو طرف آسیب جدی وارد خواهد کرد. اختلالات روانی، افسردگی، اضطراب، بیماری‌های روحی و جسمی از نتایج روابط ناسالم محسوب می‌شوند. بسیاری پس از داشتن یک رابطه ناسالم دیگر نمی‌توانند به دیگران اعتماد کنند. شاید تمام کردن یک رابطه عاطفی ناسالم کار دشواری باشد، اما راهکارهایی وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد. ما در ادامه به برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم.

راهکار برای پایان دادن به رابطه عاطفی ناسالم

راهکار برای پایان دادن به رابطه عاطفی ناسالم-ژین طب

چگونه رابطه عاطفی ناسالم را تمام کنیم؟ آیا راهکار مناسبی وجود دارد؟ تمام کردن یک رابطه عاطفی که سال‌ها تداوم داشته کار سختی است. به همین دلیل برای رهایی از روابط ناسالم عاطفی باید هوشمندانه عمل کنید. اینکه چگونه باید تصمیم‌گیری و عمل کرد به نوع و کیفیت رابطه ما بستگی دارد. در ادامه دو راهکار را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

شجاعت داشته باشید و از تنهایی نترسید

پایان دادن به یک رابطه عاطفی مانند بالا رفتن از یک شیب بسیار تند و تیز است؛ چرا که در این مسیر شما دلبسته و وابسته شده‌اید. اما چاره چیست؟ ادامه دادن یک رابطه عاطفی ناسالم؟ خیر. هرچه زودتر باید به فکر رهایی از یک رابطه عاطفی ناسالم باشید و واقعیت‌ها را بپذیرید. برای پذیرش واقعیت، می‌توانید تمامی آسیب‌هایی که در رابطه ناسالم به شما وارده شده را در یک دفترچه یادداشت کنید.

شاید بیرون آمدن از روابط ناسالم عاطفی کمی دشوار باشد، آن هم زمانی که فرد دچار وابستگی یا دلبستگی شده باشد، اما باید واقعیت را بپذیرید. هنگامی که به نیازها و خواسته‌های معقولتان در یک رابطه دست نمی‌یابید، بایستی آنقدر شجاعت داشته باشید که برای رسیدن به آرامش از آن بیرون بیایید.

احتمال اینکه از تنهایی و شکست عشقی ترس داشته باشید کاملا طبیعی است، اما باید به آینده امیدوار باشید و بتوانید دست از دلبستگی بکشید. امید و اطمینان به خود می‌تواند ترس شکست عشقی و تنهایی را به‌سرعت کاهش دهد.

علت وابستگی خود را بیابید

یکی از عواملی که باعث می‌شود با وجود مشاهده نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم بازهم ادامه دهید، وابستگی و دلبستگی است. این مورد در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود. اگر قصد دارید به یک رابطه ناسالم پایان دهید، قبل از هر چیزی دلایل وابستگی خود را پیدا کنید و درصدد رفع آن برآیید؛ چرا که تا زمانی که وابستگی وجود دارد شما نمی‌توانید به‌راحتی دل بکنید.

برای اینکه بتوانید به خود کمک کنید، به خود ایمان داشته باشید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید. باید به ارزش و قابلیت‌های شخصی و درونی خود پی ببرید و نقاط مثبت درونتان را تقویت نمایید. در این صورت راحت‌تر می‌توانید از اسارت وابستگی رها شوید.

خود را سرزنش نکنید

بسیاری از افراد تصور می‌کنند خودشان باعث ایجاد یک رابطه ناسالم عاطفی شده‌اند. اگر خودتان را مقصر بدانید هیچ‌گاه نمی‌توانید از یک رابطه ناسالم رهایی پیدا کنید. هر انسانی می‌تواند اشتباه کند، اما نباید به خاطر هر رفتار کوچکی خودش را سرزنش نماید. بسیاری خود را مسبب تمام اتفاقات می‌دانند. وجود این حس غالبا از عدم اعتماد ناشی می‌شود. به همین دلیل با به خود ایمان و اعتماد داشته باشید و خودتان را مقصر قطع شدن یک رابطه ندانید. به عبارتی شما همیشه باید “نه” گفتن‌های به‌موقع را یاد بگیرید.

عاقبت رابطه را همیشه در نظر بگیرید

واقعیت را بپذیرید و با خودتان صادق و روراست باشید؛ آیا با مشاهده نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم معقول نیست که عاقلانه رابطه خود را به پایان برسانید؟

به عاقبت رابطه ناسالم خود بیندیشید. آیا طرف مقابل شما را برای زندگی آینده‌اش انتخاب کرده یا وسیله‌ای برای سرگرمی و دستیابی به اهدافش؟ از خود بپرسید که چرا انرژی و شخصیت خود را در یک رابطه ناسالم هدر دهید؟ با پاسخ این سوالات قطعا به  نتیجه و تصمیم عاقلانه‌ای می‌رسید.

شکست عاطفی خود را مدیریت نمایید

هرچقدر هم که انسانی منطقی باشید، باز هم احساساتتان همیشه جلوتر است. هنگامی که به یک رابطه سالم و ناسالم پایان می‌دهید قطعا دچار برخی اختلالات روحی و روانی خواهید شد؛ چرا که هرچند کوتاه یا بلند بیشتر زمان خود را با یک نفر صرف می‌کردید و با او خاطره ساختید. به همین دلیل حس دلتنگی پس از پایان، کمی تلخ و کاملا طبیعی خواهد بود. واکنش‌های شکست عاطفی در هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. به همین دلیل باید اجازه دهید دوره سوگ به‌درستی و کامل طی شود. شکست عاطفی خود را مدیریت کنید. برخی از راهکارهای مدیریت شکست عاطفی عبارتند از:

  • صبر و خویشتن‌داری
  • اجازه بروز خشم و عصبانیت پس از جدایی
  • ورزش
  • هدف‌گذاری
  • برقراری ارتباط بیشتر با دوستان و خانواده
  • مثبت‌اندیشی

کمک از مشاور روشی عالی جهت رهایی از روابط ناسالم

در بالا با تمامی راهکارها و نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم به‌خوبی آشنا شدید. گاهی با وجود این اطلاعات، بازهم رهایی از یک رابطه ناسالم کار بسیار سختی است. در اینگونه شرایط وجود یک مشاور به شما کمک خواهد کرد.

چرا در یک رابطه ناسالم می‌مانیم؟

با وجود اینکه یک رابطه ناسالم به فرد آسیب وارد می‌کند، اما چرا او ماندن را به رفتن ترجیح می‌دهد؟ به چند دلیل فرد پس از مشاهده نشانه‌های رابطه عاطفی ناسالم بازهم می‌ماند:

  1. دلیل اول به شخصیت فرد و مدل‌های دلبستگی او باز می‌گردد
  2. دلیل دوم به عدم اعتماد به نفس او مربوط است
  3. دلیل سوم، ترس از جدایی و تنهایی
  4. دلیل چهارم، حرف اطرافیان، شرم و خجالت
  5. دلیل پنجم، وابستگی بیش‌ازحد و اندازه

این‌ها دلایلی است که فرد را با وجود شواهد آشکار، به ماندن در زندگی و رابطه ناسالم وادار می کند.

یادداشت پایانی

در این مقاله از ژین طب، درباره نشانه‌های رابطه ناسالم، راهکارهای رهایی از آن و همچنین فرق رابطه سالم و ناسالم به طور مفصل صحبت کردیم. مطالعه این مقاله، مشکلات رابطه ناسالم شما را تا حدودی حل خواهد کرد.

سوالات متداول

آیا فکر کردن بیش از اندازه نشانه رابطه عاطفی ناسالم است؟

بله، در صورتی که حتی در نبود او، به وی فکر می‌کنید سطح بالای عاطفی را نشان می‌دهد.

آیا افسردگی نوعی پیامد رابطه ناسالم است؟

بله. روابط ناسالم باعث افسردگی خواهند شد.

آیا غیرت بیش از اندازه یکی از نشانه‌های رابطه ناسالم است؟

بله در شرایطی که محدودیت ایجاد نماید. همانگونه که در مقاله نشانه‌های رابطه ناسالم عاطفی را بررسی نموده‌ایم، محدودیت یک نشانه است.

منبع
psychologytoday.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا