بهداشت و سلامت زنان

کمر درد پریودی و معرفی 5 راه برای تسکین این درد آزاردهنده زنانه

آیا می‌دانید مهم‌ترین علت کمر درد پریودی چیست؟ برای کاهش درد کمر در دوران پریودی چه راهکارهایی پیشنهاد می‌شود؟

متاسفانه دوران قاعدگی برای اکثر زنان به معنای شروع دوران دل دردهای شدید، نفخ و سردرد است. علاوه بر این علائم معمولا تعدادی از زنان از کمردرد شدید نیز رنج می‌برند. کمردرد ناشی از پریودی معمولا از روز اول پریودی آغاز شده و تا روز پنجم ادامه دارد.این درد بیشتر در قسمت انتهایی کمر احساس می‌شود. خبر خوب این است که کمردرد در دوران قاعدگی معمولا جدی نیست و پس از مصرف مسکن فروکش می‌کند. برای اینکه با علت و راه‌های درمان کمر درد پریودی بیشتر آشنا شوید، تا انتهای مقاله کمر درد پریودی در ژین طب با ما همراه باشید.

علت کمر درد پریودی چیست؟

اثر هورمون های جنسی روی علائم قاعدگی|ژین طب

علائم دردناک دوران پریودی دیسمنوره نامیده می‌شوند. متاسفانه این دردها فقط به دل درد معمولی یا سردرد محدوده نمی‌شوند. بسیاری از زنان در این دوران مشکلات جدی‌تری مانند: کمر درد و حالت تهوع دارند. به همین دلیل به مدت یک هفته قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نخواهند بود. مهم‌ترین علت کمر درد پریودی ترشح هورمون پروستاگلاندین‌ است. این هورمون‌ توسط رحم ساخته می‌شوند و ترشح آن در دوران قاعدگی به بالاترین حد خود‌ می‌رسد.

زمانی که خونریزی قاعدگی آغاز می‌شود، تولید هورمون پروستاگلاندین افزایش یافته و همراه با اجزای بافت رحم به بیرون از بدن ترشح می‌شود. به همین دلیل زیر شکم خود احساس درد شدیدی خواهید داشت. البته امیدواریم این درد از روز سوم به بعد کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: تغذیه برای کمر درد؛ معرفی ۱۰ ماده مفید و رژیم غذایی یک روزه

 اکثر زنان در طول زندگی خود عارضه کمردرد پریودی را تجربه می‌کنند. اما افرادی که کمتر از 30 سال سن دارند و حجم خونریزی آن‌ها شدید است، بیشتر دچار عوارض ناشی از پریودی می‌شوند. علاوه بر موارد گفته شده موارد زیر باعث تشدید علائم قاعدگی می‌شوند:

  • اندومتریوز و آدنومیوز (رشد تومورهای کوچک با منشا بافت رحم در قسمت‌هایی مانند مانند لوله فالوپ)
  • فیبروم (رشد تومورهای خوش خیم در دیواره رحم)
  • بیماری التهابی لگن (عفونت رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها)

روش‌های موثر درمان کمر درد پریودی

اثر قرص مسکن بر روز کمر درد پریودی|ژین طب

اگر هر ماه دچار دردهای شدید ناشی از قاعدگی می شوید، ناراحت نباشید! خوشبختانه گزینه‌های درمانی موثر زیادی وجود دارد. علاوه بر مصرف مسکن، استفاده از روش‌های درمان خانگی کمر درد پریودی، تا حد زیادی سبب کاهش دردهای ناتوان کننده این دوران می‌شود. از آنجایی که برای سلامتی شما اهمیت زیادی قائل هستیم، در این قسمت از مقاله به بهترین و موثرترین روش‌های درمان کمر درد پریودی اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: آیا آمپول متوکاربامول برای کمر درد موثر است؟

1. ورزش سبک در تسکین درد کمر درد پریودی موثر است

ورزش کردن می‌تواند سبب پاکسازی سریع‌تر آثار هورمون پروستاگلاندین از بدن شما شود. علاوه بر این به خاطر تحریک تولید بیشتر اندورفین به ایجاد حس خوب و کاهش استرس کمک می‌کند. به همین دلیل اگر در دوران قاعدگی دائما دچار استرس و تنش‌های عصبی می‌شوید، از ورزش غافل نشوید.

نتایج تحقیقات نشان داده‌اند که انجام 30 دقیقه ورزش هوازی(سه بار در هفته) بیشترین تاثیر را در عملکرد کلی بدن مخصوصا سیستم عصبی دارد. فراموش نکنید که مصرف مکمل‌های سالم ورزشی و سبک زندگی سالم اثر مثبت ورزش را در روحیه و اندام‌های شما دو برابر خواهد کرد.

2. ماساژ برای تسکین درد و رفع گرفتگی عضلانی این ناحیه

جالب است که بدانید ماساژ آرام کمر، علائم شدید قاعدگی را در زنان مبتلا به آندومتریوز کاهش می‌دهد. اگر جزء افرادی هستید که به خاطر دردهای شدید قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستید، ماساژ درمانی یا ماساژ ریلکسی را امتحان کنید.

3. استفاده از کمپرس گرم به کاهش اسپاسم عضلانی و درد کمر کمک می‌کند

استفاده از کمپرس گرم سبب افزایش جریان خون، کاهش سفتی عضلات و درد کمر می‎شود. کمپرس گرم بهترین درمان خانگی کمر درد پریودی است. برای کاهش کمر درد قبل از پریود و حین پریودی، به مدت 15 تا 20 دقیقه کمپرس گرم را روی شکم و کمر خود قرار دهید. همچنین می‌توانید با رعایت اصول بهداشتی با آب گرم استحمام کنید.

بیشتر بخوانید: داروی قوی برای کمر درد؛ جدیدترین قرص‌ها برای درمان دردهای کمر در ۲۰۲۳

4. مصرف مسکن‌های ضعیف درد را کاهش می‌دهد

مصرف مسکن‌های ضعیف مانند قرص سرماخوردگی سبب کاهش قابل توجه درد کمر می‎شود. داروهای مسکن سبب کاهش انتقال نوروترانسمیترها یا پیام رسان‌های عصبی می‌شوند. به همین دلیل حساسیت‌های عصبی و دردهای عضلانی کاهش می‌یابند. مناسب‌ترین انواع مسکن برای کاهش درد کمر قبل از پریود و حین پریودی ایپوبروفن و ناپروکسن است.

 علاوه بر این مشخص شده که تنفس عمیق، یوگا و مدیتیشن سبب کاهش قابل توجه استرس و فشارهای عصبی در این دوران می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصرف داروهای مسکن از روش‌های موثر و بی خطرتری مانند یوگا استفاده کنید.

5. از دخانیات دوری کنید تا بدنی سالم‌تر داشته باشید

استفاده از مواد مخدر سبب تشدید درد پریودی می‌شود. به همین دلیل حداقل به مدت 7 روز دخانیات را فراموش کنید. زیرا نیکوتین تاثیر بدی روی بدن می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: معجون برای درمان کمر درد؛ ترکیب هایی بی عارضه برای تسکین درد کمر

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

در زمان بروز علائم شدید قاعدگی به پزشک مراجعه کنید|ژین طب

کمردرد پریودی اغلب 1 تا 2 طول می‌کشد. به همین دلیل نیاز به درمان جدی ندارد. چنانچه این عارضه بیش از یک هفته طول کشید و به دلیل گرفتگی‌های شدید قادر به حرکت نبودید لازم است با پزشک متخصص صحبت کنید. علاوه بر این اگر همراه با کمر درد خونریزی و دل درد شدید داشتید، برای تزریق سرم و داروهای مسکن به اورژانس مراجعه کنید. متاسفانه در بسیاری از مواقع علت این عوارض مشکلات و بیماری‌های جدید است. علاوه بر این افرادی که دچار مشکلات و علائم زیر هستند، باید با پزشک متخصص مشورت کنند:

  • به دلیل خونریزی سنگین روزانه بیش از 10 نوار بهداشتی احتیاج دارید.
  • لازم است نیمه شب نوار بهداشتی خود را حداقل یک مرتبه تعویض کنید.
  • قاعدگی شما بیش از 7 روز طول می‌کشد.
  • لخته‌های چسبناک، بزرگ و زیادی را دفع می‌کنید.
  • در این دوران به خاطر علائم شدید باید به بیمارستان مراجعه کنید.

جمع بندی مقاله کمر درد پریودی

در این مقاله در خصوص علل و درمان کمر درد پریودی صحبت کردیم. کمر درد پریودی یک عارضه نسبتا شایع در میان اکثر زنان مخصوص بانوان جوان است. مهم‎ترین علت کمر درد، ترشح هورمون‌های جنسی و تاثیر آن روی عملکرد عضلات است. برای کاهش کاهش علائم دوران قاعدگی انجام مدیتیشن، ورزش، استفاده از کمپرس گرم و مصرف مسکن توصیه می‎شود. اگر احساس می‌کنید نسبت به افراد خانواده خود علائم شدیدتری را تجربه می‌کنید، برای بررسی بیشتر با پزشک متخصص مشورت بفرمایید.

سوالات متداول کاربران در مورد کمر درد پریودی

1. برای کاهش درد کمر دوران پریودی چه درمان‌های خانگی پیشنهاد می‌شود؟

بهترین و موثرترین درمان‌های خانگی برای کاهش دردهای دوران پریودی شامل: استفاده از کمپرس گرم، مصرف مسکن، مدیتیشن، وزرش سبک، استراحت و نوشیدن زیاد مایعات است.

2. چگونه متوجه شویم که دردهای شدید پریودی به خاطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند اندومتریوز است؟

علاوه بر کمر درد و دل درد شدید، ابتلا به اندومترویوز و عارضه‌های جدی مشابه با علائمی مانند: اسپاسم، مشکلات گوارشی، رابطه جنسی دردناک، درد لگن در حین رابطه جنسی، یبوست، نفخ شکم، پا درد، ناباروری و حرکات روده توام با درد و ناراحتی همراه است.

3. آیا ابتلا به کمر درد دوران پریودی فقط در افراد خاصی دیده می‌شود؟

طی مطالعات نشان داده شده که حداقل 16 درصد از زنان 18 تا 27 ساله در طی دوران پریودی علائمی مثل کمر درد را تجربه می‌کنند. این عارضه زمانی نیاز به مداخله پزشکی دارد که همراه با علائم شدید و جدی‌تری مانند دل دردهای ناتوان کننده، باشد.

منبع
greatist

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا