بیماری های کودکان

شربت برای آبریزش بینی کودکان؛ معرفی سه شربت برای درمان آبریزش بینی

شربت برای آبریزش بینی کودکان مشکلات دیگری مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و حساسیت را هم درمان می‌کند. بیشترین آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی در کودکان ناشی از عفونت‌های ویروسی است. ویروس‌ها به راحتی از طریق قطرات بینی و دهان افراد آلـوده پخش می‌شوند. این ویروس‌ها علت اصلی آبریزش بینی هستند. درمان آبریزش بینی با استفاده از داروها و روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. قرص آبریزش بینی یکی از اشکال دارویی برای درمان آبریزش بینی کودکان است. گاهی به دلیل مقاومت کودکان در مصرف قرص از شربت‌ها استفـاده می‌کنند. ژین طب در این مقاله به بررسی درمان آبریزش بینی می‌پردازد و بهترین شربت سرماخوردگی کودکان را به شما معرفی می‌کند.

 

آبریزش بینی کودک نشانه مقاومت بدن در برابر بیماری است

برای این‌که آبریزش بینی در نوزادان و کودکان را از بین ببریم باید بدانیم علت به‌وجود آمـدن این مشکل چیست. دلیل اصلی آبریزش بینی سبز رنگ در کودکان مبارزه سیستم ایمنی بدن با بیماری و عفونت‌ها است. بینی ارگان پیچیده‌ای است که هوا را به هنگام ورود به بدن گرم  و متعادل می‌کند. سیستم بینی مانند یک  فیلتر در مقابل هوای آلـوده ورودی و خروجی عمل می‌کند. آبریزش بینی به دلیل تولید بیش از حد مخاط در مجرای بینی ایجاد می‌شود. آبریزش بینی می‌تواند با یا بدون تولید مخاط رخ دهد که به آن گرفتگی بینی می‌گویند. سرماخوردگی، هوای سرد، آلرژی و سینوزیت از دیگر دلایل آبریزش بینی هستند.

 

روش‌های درمان آبریزش بینی

برای درمان آبریزش بینی از روش‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. در بسیاری از موارد بدون مراجعه به پزشک این بیماری قابل درمان است. توجه کنید که در کودکان زیر چهار سال استفاده از داروهای آبریزش بینی بدون تشخیص و تجویز مستقیم پزشک ممنوع است. در ادامه روش‌های درمان آبریزش بینی در کودکان را باهم بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: علت قطع نشدن تب در کودکان؛ ۵ روش پایین آوردن تب کودک در خانه 

1. بهترین شربت‌ها برای درمان آبریزش بینی کودکان

شربت برای آبریزش بینی کودکان|ژین‌طب

استفاده از شربت‌ها برای درمان گرفتگی و ریزش بینی کودکان می‌تواند بسیار موثر باشد. شربت‌های زیادی برای درمان آبریزش بینی در داروخانه‌ها موجود است. این شربت‌ها معمولا از عصاره گیاهان تهیه می‌شوند. در ادامه سه عدد از بهترین شربت‌های سرماخوردگی برای کودکان را باهم بررسی می‌کنیم.

  • پلارژین کیدز برای درمان سرفه، گلودرد، گرفتگی بینی، آبریزش و سرماخوردگی استفاده می‌شود. پلارژین کیدز یک داروی گیاهی برای سرماخوردگی و یکی از مناسب‌ترین انواع شربت برای گرفتگی بینی کودکان محسوب می‌شود که تأثیر گذاری فوق‌العاده‌ای در بهبود سرفه، آبریزش بینی، احتقان بینی و گلودرد کودکان دارد.
  • سیموکلد سیمرغ به بهبود درد و گرفتگی گلو، تسکین دستگاه تنفسی، تقویت سیستم دفاعی بدن، کاهش احتقان، تسکین نشانه‌های سینوزیت و کاهش آبریزش بینی کمک می‌کند.
  • شربت فیتوکاف ایران داروک به واسطه داشتن ترکیبات گیاهی موثر، برای آبریزش بینی، سرفه و گلودرد نیز بسیار موثر است. زنجبیل موجود در شربت فیتوکاف، خاصیت ضد تهوع و استفراغ دارد که برای کودکانی که این مشکلات را در زمان بیماری تجربه می‌کنند، می‌تواند موثر باشد.

بیشتر بخوانید: پایین آوردن تب کودک با گلاب 

2. درمان آبریزش بینی کودک با اسپری

رومولین یا اسپری کورتیکواستروئید در موارد شدید برای درمان آبریزش بینی تجویز می‌شود. گاهی برای درمان آبریزش بینی ناشی از آلرژی مقادیر کمی از آلرژن را برای تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت آن تزریق می‌کنند.

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان در خانه؛ آبی بر روی آتش 

3. استفاده از محلول آب و نمک برای شست و شوی بینی

ممکن است آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی، سرفه یا آنفلوانزا باشد. در این صورت می‌توان با بخور و شستشوی بینی با آب نمک به طور موقت گرفتگی بینی را برطرف کرد. البته تا زمانی که عفونت و تورم ادامه داشته باشد، آبریزش بینی کاملا درمان نمی شود.

بیشتر بخوانید: غذا برای سرماخوردگی؛ ۶ غذایی که درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را تضمین می‌کند
 

4. تاثیر آنتی هیستامین برای درمان آبریزش بینی کودک

آنتی هیستامین حتما باید توسط پزشک تجویز شود. این دارو برای درمان آبریزش بینی، عطسه و خارش کاربرد دارد. دوز مصرفی این دارو را برای کودکان پزشک مشخص می‌کند.

بیشتر بخوانید: آسم در کودکان به چه علتی شروع و چگونه درمان می شود؟
 

5. شربت سرماخوردگی برای درمان آبریزش بینی کودک

مصرف قرص برای کودکان دشوار است، به همین دلیل در کودکان مصرف دارو به صورت شربت کارایی بیشتری دارد. برای درمان آبریزش بینی کودکان می‌توان از شربت سرماخوردگی کودکان استفاده کرد. این شربت‌ها حاوی ترکیبات آنتی هیستامین، استامینوفن و ضد احتقان هستند. آنتی هیستامین آبریزش بینی با هر عاملی را درمان می‌کند. استامینوفن نیز می‌تواند درد و علائم ناشی از سرماخوردگی را برطرف کند. علاوه بر این ترکیبات ضد احتقان موجود در آن، گرفتگی بینی و علائم عفونت دستگاه تنفسی را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: گوش درد در نوزادان، نشانه ها و راه های درمان خانگی
 

6. روش‌های درمان خانگی آبریزش بینی

درمان خانگی آبریزش بینی|ژین‌طب

آبریزش بینی به تنهایی باعث نگرانی نمی‌شود و راه‌های مختلفی برای مدیریت و درمان آبریزش بینی در خانه وجود دارد. آبریزش بینی هم مانند بسیاری از بیماری‌ها با خود مراقبتی قابل درمان است. روش‌های خود مراقبتی شامل استفاده از دارو نمی‌شوند. در ادامه برخی از این روش‌ها را نام می‌بریم:

  • دوش آب گرم
  • کمپرس گرم بینی
  • مصرف زیاد مایعات
  • استفاده از دستگاه بخور گرم
  • نوشیدن دمنوش‌های گیاهی و چای داغ
  • استفاده از محلول آب و نمک برای شست و شوی بینی

بیشتر بخوانید: درمان سردرد کودکان با روش‌های مخصوص کودکان + علائم و نشانه‌ها
 

تاثیرگذاری شربت برای آبریزش بینی کودکان

برای درمان آبریزش بینی کودک شربت و قرص‌های زیادی موجود است. مصرف خودسر شربت‌ها و داروهای شیمیایی برای کودکان می‌تواند عوارضی را به دنبال داشتـه باشد. آبریزش بینی را از روش‌های خانگی هم درمان می‌شود. گاهی لازم است برای دست‌یابی به درمان سریع‌تر ترکیب دارو و درمان خانگی را برای درمان آبریزش بینی استفاده کنید. اگر کودک شما به جز آبریزش بینی هیچ علائم دیگری از بیماری را ندارد نگران نباشید و از درمان‌های خانگی استفاده کنید.

 

سوالات متداول در مورد بهترین شربت برای آبریزش بینی کودکان

آیا بدون مصرف شربت هم می‌توان آبریزش بینی کودک را درمان کرد؟

بله، در صورتی که آبریزش بینی کودک سبز رنگ نباشد و بجز آبریزش هیچ علائم دیگری نداشتـه باشد. در این صورت درمان بدون دارو هم امکان‌پذیر است.

مصرف سیتریزین برای درمان آبریزش بینی کودک موثرتر است یا آنتی‌هیستامین؟

نوع و دوز داروی مصرفی در کودکان باید حتما توسط پزشک مشخص شود. تاثیرگذاری هر دو دارو به یک اندازه است اما تشخیص این‌که کودک شما به کدام دارو نیاز دارد توسط پزشک انجام می‌شود.

آیا درمان‌های خانگی برای آبریزش بینی موثر است؟

بله، درمان‌های خانگی کاملا تاثیرگذار هستند و توسط سازمان بهداشت جهانی تایید می‌شوند.

منبع
healthdirect

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا