بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

5 مورد از مهم‌ترین خواص بادام زمینی که باید بدانید

بادام‌زمینی یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های موجود در جهان است که کاربردهای متنوعی در تولید محصولات غذایی دارد. برخلاف شکل ظاهری بادام‌زمینی، این خوراکی ارتباطی با دیگر میوه‌ها یا آجیل‌ها ندارد و در دسته حبوباتی مانند سویا، عدس و نخود سبز قرار می‌گیرد. این دانه خوراکی مانند دیگر حبوبات از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و جزئی جدایی‌ناپذیر از رژیم‌های سالم‌ خوری یا لاغری محسوب می‌شود.

بادام‌زمینی به‌صورت خام، بوداده، نمکی یا طعم‌دار در بازار موجود است و سایر فرآورده‌های آن مانند روغن، کره و آرد بادام‌زمینی نیز برای تولید انواع دسر، کیک، شیرینی، شکلات یا تنقلات مورداستفاده قرار می‌گیرند. اگر شما هم درباره فواید اعجاب‌انگیز بادام‌زمینی کنجکاو هستید با ما در ژین طب همراه باشید تا با 5 مورد از مهم‌ترین خواص بادام زمینی آشنا شوید.

با خواص بادام زمینی و ارزش غذایی آن بیشتر آشنا شویم

بادام زمینی تامین کننده نیازهای غذایی ورزشکاران

برای اینکه بتوانیم خواص بادام زمینی را بررسی کنیم، مقدار 100 گرم از این دانه خوراکی را در نظر می‌گیریم. در هر 100 گرم از بادام‌زمینی، 49 گرم چربی وجود دارد که شامل چربی‌های تک غیراشباع و چربی‌های غیراشباع می‌شود. بااینکه تقریباً 567 کیلوکالری در هر 100 گرم بادام‌زمینی وجود دارد ولی 22 تا 30 درصد از کل این کالری به پروتئین موجود در بادام‌زمینی اختصاص می‌یابد.

بیشتر بدانید: چطور چاق شویم؟ راهکارهای مطمئن برای افزایش وزن سریع

پروتئین نقش مهمی در حفظ سلامتی عضلات، استخوان‌ها، پوست و مو دارد و برای افراد ورزشکار مهم‌ترین بخش رژیم غذایی محسوب می‌شود. در کنار پروتئین، 15 درصد از کل کالری هر 100 گرم بادام‌زمینی به دلیل وجود کربوهیدرات است که دومین نیازمندی افراد ورزشکار به‌شمار می‌رود. در جدول زیر می‌توانید مقدار تقریبی سایر مواد مغذی موجود در بادام‌زمینی را به‌ازای هر 100 گرم از این دانه مشاهده کنید.

دسته‌بندی مواد مغذی

نوع ماده مغذی موجود در بادام‌زمینی

مقدار تقریبی در هر 100 گرم

درشت مغذی‌ها

قند

4.16 گرم

فیبر

6.9 گرم

کربوهیدرات

18.92 گرم

پروتئین

26.35 گرم

چربی‌ها

چربی‌های تک غیراشباع

24.43 گرم

چربی‌های اشباع‌نشده چندگانه

15.56 گرم

چربی‌های اشباع‌شده

6.28

کلسترول

0

مواد معدنی

پتاسیم

705 میلی‌گرم

فسفر

376 میلی‌گرم

منیزیم

168 میلی‌گرم

کلسیم

92 میلی‌گرم

سدیم

6 میلی‌گرم

آهن

1.83 میلی‌گرم

روی

6.63 میلی‌گرم

ویتامین‌ها

نیاسین (B3)

12.07 میلی‌گرم

تیامین (B1)

0.64 میلی‌گرم

پیریدوکسین (B6)

0.35 میلی‌گرم

ریبوفلاوین (B2)

0.14 میلی‌گرم

فولات (B9)

240 میکرو‌گرم

ویتامین E

8.33 میلی‌گرم

بیشتر بدانید: تنقلات کم کالری؛ ۲۳ میان وعده مهم برای کاهش وزن

چرا خوردن روزانه 10 تا 16 بادام‌زمینی برای سلامتی شما مفید است؟

وجود مواد مغذی، مواد معدنی، چربی‌های مفید و ویتامین‌ها در بادام‌زمینی آن را به یک خوراکی مفید برای سیستم گردش خون، استخوان‌ها و سایر بخش‌های بدن تبدیل کرده است. برای اینکه بیشتر با خواص بادام زمینی آشنا شویم، برخی از تأثیرات بادام‌زمینی روی بدن را بررسی می‌کنیم.

1.با مصرف روزانه بادام‌زمینی پوستی درخشان و جوان داشته باشید

بادام‌زمینی حاوی چربی‌های تک غیراشباع و رسوراترول است که موجب شفافیت و لطافت پوست می‌شوند. این دو ماده به پاک‌سازی سموم از بدن کمک می‌کنند و مانع از چرب یا کدر شدن پوست می‌شوند. یکی از مهم‌ترین خواص resveratrol کند کردن روند پیری و به تأخیر انداختن بروز چین‌وچروک یا لک‌های تیره پوستی است. رسوراترول در تولید دارو برای درمان انواع بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس کاربرد دارد و تأثیر آن بر سلامت پوست اثبات‌شده است.

وجود ویتامین‌های E و C در بادام‌زمینی سبب حفظ حالت ارتجاعی پوست می‌شود و از ایجاد خطوط ریز اطراف چشم جلوگیری می‌کند و مانعی برای ایجاد خطوط اخم و خنده به‌شمار می‌رود. ویتامین C نه‌تنها منجر به درخشش و جوانی پوست می‌شود؛ بلکه مقاومت پوست را در برابر اشعه مضر خورشید و امواج فرابنفش آن افزایش می‌دهد.

2.اگر قلبی سالم می‌خواهید، بادام‌زمینی را در برنامه غذایی خود قرار دهید

سلامت قلب با مصرف روزانه بادام زمینی

یکی از خواص بادام زمینی داشتن مواد معدنی مانند منیزیم و مس است که برای سلامت قلب مفید هستند و احتمال ابتلا به هر نوع بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. بادام‌زمینی سرشار از چربی‌های غیراشباع، پروتئین و فیبر است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کنند.

اسیدآمینه‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بادام‌زمینی پوشش داخلی رگ‌های خونی را ایمن نگه می‌دارند و از بیماری‌های مربوط به شریان‌های قلب پیشگیری می‌کنند. مصرف روزانه بادام‌زمینی می‌تواند خطر مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی را تا 29 درصد کاهش دهد و کیفیت جریان خون در شریان‌ها را بهبود ببخشد.

بیشتر بدانید: ۱۴ صبحانه رژیمی تضمینی برای کاهش وزن

3.قصد دارید وزنتان را کاهش دهید؟ از بادام‌زمینی کمک بگیرید

با اینکه خواص بادام‌ زمینی بسیار بالاست و کالری بالایی دارد ولی باید هنگام مصرف آن احتیاط کنید؛ اما مصرف متعادل و اصولی این دانه خوراکی به کاهش وزن کمک می‌کند. بادام‌زمینی به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی‌های غیراشباع ارزش سیری بالایی دارد و ترشح هورمون سیری را افزایش می‌دهد. یکی از بهترین خواص بادام زمینی جلوگیری از پرخوری است که در بلندمدت منجر به کاهش وزن می‌شود.

4.وجود بادام‌زمینی و فرآورده‌های آن در برنامه غذایی شما را باهوش‌تر می‌کند

بادام‌زمینی منبعی غنی از نیاسین و فولات است که برای بهبود عملکرد مغزی مفید هستند و باعث افزایش فعالیت مغز می‌شوند. اگر از سنین پایین و کودکی مصرف بادام‌زمینی آغاز شود، هوش و ذکاوت کودکان افزایش می‌یابد و اختلالات خلقی آن‌ها برطرف می‌شود. در سنین بالا استفاده از بادام‌زمینی از زوال عقل جلوگیری می‌کند و مانع بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود. وجود ماده رسوراترول در بادام‌زمینی قدرت تکلم را بهبود می‌بخشد و توانایی شناختی را افزایش می‌دهد.

5.به دنبال یک منبع پروتئینی غنی برای قبل از تمرینات ورزشی هستید؟ بادام‌زمینی را انتخاب کنید

با توجه به اینکه نزدیک 30 درصد از کل کالری بادام‌زمینی را پروتئین تشکیل می‌دهد، مصرف بادام‌زمینی به تأمین پروتئین موردنیاز ورزشکاران کمک می‌کند و باعث رشد ماهیچه‌ها می‌شود. برای کودکانی که در سنین رشد هستند و به پروتئین نیاز دارند، محصولات حاوی بادام‌زمینی مفید هستند. خوردن بادام‌زمینی نه‌تنها به سلامت ماهیچه‌ها کمک می‌کند؛ بلکه منجر به سلامت استخوان‌ها و تقویت مفاصل می‌شود.

از دیگر خواص بادام زمینی داشتن مواد معدنی مانند منیزیم و فسفر است که در سنین پایین باعث رشد بهتر بافت‌های عضلانی و تقویت بافت سخت و استخوانی می‌شوند و در سنین بالا از تحلیل استخوان‌ها و ضعیف شدن بافت عضلانی جلوگیری می‌کنند. مصرف مداوم بادام‌زمینی یا فرآورده‌های آن از ابتلا به آرتروز و دیگر بیماری‌های مفصلی پیشگیری می‌کند و در افرادی که به این بیماری‌ها مبتلا هستند، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می‌دهد.

بیشتر بدانید: صبحانه چی بخوریم تا چاق شویم؛ بهترین غذاها برای طلوع یک صبح پر انرژی

در زمان مصرف بادام‌زمینی و فرآورده‌های آن به چه مواردی توجه داشته باشیم؟

مصرف بادام‌زمینی باید به کمتر از 50 گرم در طول روز محدود شود تا کالری بالای آن منجر به اضافه‌وزن و بیماری چاقی نشود. اگر خواص بادام زمینی را در نظر نگیریم. بادام‌زمینی از خوراکی‌های آلرژی‌زا به‌شمار می‌رود و در صورت مصرف بی‌رویه منجر به حساسیت می‌شود. برخی افراد به بادام‌زمینی آلرژی دارند و با مصرف کم این دانه خوارکی نیز دچار حساسیت می‌شوند. این افراد باید از مصرف بادام‌زمینی پرهیز کنند و به دنبال خوراکی‌های مغذی جایگزین باشند. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، مصرف بادام‌زمینی را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

  • خارش، کهیر یا دیگر بثورات پوستی
  • تورم صورت، زبان یا لب‌ها
  • احساس سرگیجه یا حالت تهوع
  • خواب‌آلودگی شدید
  • مشکلات تنفسی

آیا خواص بادام زمینی به سلامتی کمک می‌کند؟

بادام‌زمینی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا به‌صورت خام یا بوداده مصرف می‌شود و در تولید انواع خوراکی‌ها مانند دسر یا شکلات نقش دارد. بادام‌زمینی به‌عنوان عضوی از خانواده حبوبات منبعی غنی از درشت مغذی‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و چربی‌های مفید به‌شمار می‌رود و برای حفظ سلامت استخوان‌ها، سیستم گردش خون و قلب مفید است. با وجود تمامی مزایای بادام‌زمینی، در برخی شرایط این خوراکی به دلیل ایجاد حساسیت ممنوعیت مصرف دارد.

در این مقاله از سایت ژین طب به بررسی مهم‌ترین خواص بادام زمینی پرداختیم و شما را با ارزش غذایی این دانه خوراکی آشنا کردیم. اگر قصد استفاده از بادام‌زمینی را دارید، ابتدا حساسیت داشتن به این خوراکی را بررسی کنید تا بعد از مصرف با مشکلاتی مانند بثورات پوستی یا اختلالات تنفسی مواجه نشوید. اگر از برنامه‌های تغذیه‌ای و رژیم‌های غذایی استفاده می‌کنید، برای مصرف بادام‌زمینی با متخصص تغذیه مشورت کنید زیرا این دانه کالری بالایی دارد.

سؤالات متداول در خصوص خواص بادام زمینی

1. آیا بادام‌زمینی برای مصرف روزانه مفید است؟

بادام‌زمینی یکی از مهم‌ترین دانه‌های خوراکی است که خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد و در تولید انواع خوراکی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دانه به دلیل داشتن طبع گرم و کالری بالا فقط در صورتی برای استفاده روزانه مفید است که در مقدار مشخص و در یک برنامه غذایی متعادل مصرف شود.

2. خواص بادام زمینی برای پوست و مو چیست؟

بادام‌زمینی منبعی غنی از مواد مغذی مانند نیاسین، ویتامین‌های E و B6، روی، آهن و پروتئین به‌شمار می‌رود که برای سلامت پوست و مو مفید هستند. مصرف بادام‌زمینی به زیبایی موها کمک و از ریزش آن‌ها جلوگیری می‌کند. خوردن مقدار مشخصی از بادام‌زمینی برای پیشگیری از لک‌های پوستی یا چین‌وچروک مفید است و پوست را در برابر اشعه مضر خورشید مقاوم می‌کند.

3. چه تعداد بادام‌زمینی در روز بخوریم؟

حد توصیه‌شده برای خوردن بادام‌زمینی 40 تا 42 گرم در روز است که با در نظر گرفتن اندازه بادام‌زمینی‌ها تقریباً 10 الی 16 عدد خواهد بود. بااینکه بادام‌زمینی یک خوراکی سالم و مفید است ولی به دلیل داشتن چربی بالا و کالری زیاد مصرف بیش‌ازحد آن توصیه نمی‌شود.

4. بهترین زمان برای خوردن بادام‌زمینی چه ساعتی از روز است؟

بهترین زمان برای خوردن بادام‌زمینی اوایل روز است که برای شروع برنامه روزانه‌تان به انرژی نیاز دارید. اگر عصر ورزش می‌کنید یا در طول روز با فعالیت‌های خسته‌کننده‌ای مواجه هستید که انرژی شما را می‌گیرند، بعدازظهر و وعده عصرانه نیز برای خوردن بادام‌زمینی مناسب است. مصرف این دانه قبل از خواب یا همراه با شام توصیه نمی‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا