تغذیه و سلامت خانواده

خواص کره بادام زمینی؛ از کاهش وزن گرفته تا سلامت مغز

کره بادام زمینی می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، زیرا سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است. بااین‌حال، ممکن است کالری، سدیم و چربی غیراشباع زیادی هم داشته باشد. کره بادام زمینی کم شکر و خانگی می‌تواند گزینه بهتری برای مصرف باشد، زیرا بسیاری از این فرآورده‌های شرکتی حاوی شکر و روغن اضافه هستند.

کره بادام زمینی حاوی مواد مغذی هستند که می‌تواند سلامت قلب را تقویت کرده و سطح قند خون را بهبود بخشد. خواص کره بادام زمینی بسیار است، اما باید در حد اعتدال مصرف شود. در این مقاله از ژین طب به خواص کره بادام زمینی پرداخته و خطرات ناشی از مصرف آن را هم شرح خواهیم داد.

میزان ترکیبات موجود در کره بادام زمینی

کره بادام زمینی مقدار خوبی پروتئین همراه با ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری همانند منیزیم، پتاسیم و روی ارائه می‌دهد. در حالت کلی، هر دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین‌های زیر را فراهم می‌کند:

پروتئین: هر دو قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی شامل 7.02 گرم پروتئین می‌شود. پروتئین نقش بسیار حیاتی و مهمی در بدن دارد.

منیزیم: هر دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حاوی 57 میلی‌گرم منیزیم است. منیزیم برای سلامتی ضروری است و در بیش از 300 فرایند شیمیایی در بدن نقش دارد.

فسفر: هر دو قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی حاوی 107 میلی‌گرم فسفر است. فسفر به بدن کمک می‌کند تا سلول‌ها و استخوان‌های سالم بسازد و به سلول‌ها برای تولید انرژی کمک کند.

روی: یک وعده کره بادام زمینی 0.85 میلی‌گرم روی فراهم می‌کند. روی برای ایمنی، سنتز پروتئین و تشکیل DNA ضروری است.

نیاسین: کره بادام زمینی حاوی 4.21 میلی‌گرم نیاسین در هر وعده است. نیاسین برای هضم و عملکرد عصبی مفید است و به تولید انرژی کمک می‌کند.

ویتامین B6: هر وعده کره بادام زمینی حاوی 0.17 گرم ویتامین B6 است. ویتامین B6 در بیش از 100 واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد و می‌تواند برای سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن مفید باشد.

بیشتر بدانید: ویتامین ب۶ برای کاهش وزن؛ آیا این ویتامین می‌تواند به تسریع فرآیند لاغری کمک کند؟

بااین‌حال اگر فرد بیش از مقدار توصیه شده کره بادام زمینی مصرف کند، می‌تواند مضراتی برای بدن ایجاد کند. کره بادام زمینی سرشار از کالری، چربی‌های اشباع شده و سدیم است. هر وعده کره بادام زمینی حاوی 3.05 گرم چربی اشباع و 152 میلی‌گرم سدیم است.

خواص کره بادام زمینی برای سلامتی

مصرف کره بادام زمینی در حد اعتدال و به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد:

کاهش وزن

کاهش وزن | ژین طب

نتایج چندین مطالعه نشان می‌دهد که خوردن کره بادام زمینی و سایر آجیل‌ها می‌تواند به افراد کمک کند وزن خود را حفظ یا دچار کاهش وزن شوند. در حقیقت وجود پروتئین، چربی و فیبر در کره بادام زمینی موجب احساس سیری در فرد می‌شود. نتایج یک مطالعه در سال 2018 نشان می‌دهد که خوردن آجیل از جمله بادام زمینی، خطر ابتلا به اضافه‌وزن یا چاقی را در افراد کاهش می‌دهد.

تقویت سلامت قلب

کره بادام زمینی حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب تک غیراشباع، اسیدهای چرب چند غیراشباع، نیاسین، منیزیم و ویتامین E است که می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد. نسبت چربی‌های اشباع نشده به چربی‌های اشباع در رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کند. بسیاری از دانشمندان مصرف کره بادام زمینی را یک راه مقرون‌به‌صرفه برای بهبود سلامت قلب توصیه می‌کنند.

بیشتر بدانید: آیا درد قفسه سینه نشانه سکته قلبی است؟

نتایج تحقیقات حاکی از آن است که گنجاندن 46 گرم کره بادام زمینی در برنامه رژیم غذایی روزانه به مدت 6 ماه می‌تواند برای قلب مفید باشد. همچنین میزان چربی خون و وزن افراد مبتلا به دیابت را کنترل کند. بااین‌حال، ازآنجایی‌که کره بادام زمینی کالری بالایی دارد، بسیار مهم است که اگر فرد قصد افزایش وزن ندارد، مصرف خود را محدود کند. خوردن بیش از مقدار توصیه شده موجب افزایش مصرف چربی و سدیم هم می‌شود که برای قلب مفید نیست.

مناسب برای بدنسازی

بسیاری از بدنسازان و علاقه‌مندان به تناسب‌اندام به دلایل مختلف کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهند. اگرچه مقدار کالری بر اساس قد، سطح فعالیت و میزان متابولیسم متفاوت است، اما میزان کالری دریافتی روزانه توصیه شده از حدود 1600 تا 2400 کالری در روز برای زنان و تا 3000 کالری در روز برای مردان متغیر است. بااین‌حال، مردان بالغ فعال باید روزانه تا 3000 کالری مصرف کنند، درحالی‌که زنان فعال به 2400 کالری در روز نیاز دارند.

کره بادام زمینی به دلیل محتوای کالری بالایی که دارد، راهی آسان برای افزایش کالری و چربی‌های غیراشباع دریافتی است. این فرآورده همچنین منبع پروتئین بوده که برای ساخت و ترمیم عضلات ضروری است.

بیشتر بدانید: مکمل خانگی بدنسازی برای حجم؛ دستور تهیه انواع مکمل و شیک برای افزایش حجم عضله

مدیریت سطح قند خون

مدیریت سطح قند خون یکی از مهم‌ترین خواص کره بادام زمینی محسوب می‌شود. کره بادام زمینی یک غذای نسبتاً کم کربوهیدرات بوده که حاوی مقادیر خوبی چربی، پروتئین و مقداری فیبر است. این بدان معنا است که کره بادام زمینی (بدون قند افزوده)، تأثیر قابل‌توجهی بر سطح گلوکز خون ندارد و می‌تواند برای مبتلایان به دیابت گزینه خوبی باشد.

توصیه می‌شود افراد در رژیم غذایی خود چربی‌های اشباع شده را با چربی‌های تک غیراشباع جایگزین کنند که کره بادام زمینی منبع خوبی از چربی تک غیراشباع است. کره بادام زمینی منبع خوبی از منیزیم هم بوده که یک ماده مغذی ضروری برای افراد مبتلا به دیابت است. قند خون بالا ممکن است سطح منیزیم را در بدن کاهش دهد و سطوح پایین منیزیم با پیش دیابت و دیابت نوع 2 مرتبط است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه

مصرف کره بادام زمینی به‌ویژه از سنین پایین ممکن است خطر ابتلا به بیماری خوش‌خیم پستان که می‌تواند ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد، کم کند. جالب است بدانید که خوردن کره بادام زمینی می‌تواند حتی در افرادی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند هم خطر ابتلا به این وضعیت را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

بیشتر بدانید: تغذیه سرطان سینه و بایدها و نباید‌های آن

خواص ضد سرطانی

کره بادام زمینی منبع عالی آنتی‌اکسیدان‌هایی همانند منگنز، ویتامین E و ویتامین‌های گروه B است. این ترکیبات برای جلوگیری و ترمیم آسیب سلولی در بدن شما وارد عمل شده و این اثر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن همانند سرطان را کاهش دهد.

یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های کره بادام ‌زمینی، اسید کوماریک است و تحقیقات نشان می‌دهد که اگر آن را قبل از هم زدن در کره تفت دهید، فعالیت آن تا ۲۲ درصد افزایش پیدا می‌کند. همچنین حاوی رسوراترول بوده که نوعی آنتی‌اکسیدان است و اثرات ضد سرطانی دارد و ممکن است خطر چاقی، بیماری قلبی و زوال شناختی را کاهش دهد.

سلامت مغز و عملکرد شناختی

سلامت مغز و عملکرد شناختی | ژین طب

کره بادام زمینی دارای مواد مغذی ضروری است که می‌تواند به سلامت مغز و بهبود عملکرد شناختی کمک کند. ویتامین E یکی از این مواد مغذی است که به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل کرده و از سلول‌های مغز در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند.

ناگفته نماند که کره بادام زمینی همچنین سرشار از تیامین (ویتامین B1) است که نقش مهمی در تبدیل غذا به انرژی برای مغز دارد. علاوه بر این، تیامین برای سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی ضروری است. این مواد شیمیایی سیگنال‌هایی را بین سلول‌های عصبی منتقل می‌کنند و خلق‌وخو و فرایندهای شناختی را تنظیم خواهند کرد. از‌این‌رو، سلامت مغز یکی دیگر از مهم‌ترین خواص کره بادام زمینی محسوب می‌شود.

سلامت استخوان

کره بادام زمینی حاوی کلسیم و منیزیم است و مواد معدنی ضروری برای حفظ استخوان‌های قوی و سالم ارائه می‌دهد. از طرفی کلسیم نقش مهمی در تشکیل و تراکم استخوان دارد و منیزیم هم به رشد ساختاری استخوان‌ها کمک می‌کند. این مواد معدنی در حمایت از سلامت استخوان‌ها، کاهش خطر ابتلا به پوکی‌استخوان و شکستگی استخوان با افزایش سن مؤثر هستند.

بیشتر بدانید: با مکمل‌ های استخوان ساز برای تقویت بدن آشنا شوید

سلامت دستگاه گوارش

سلامت دستگاه گوارش به‌عنوان یکی دیگر از خواص کره بادام زمینی برشمرده می‌شود. کره بادام زمینی منبع خوبی از فیبر رژیمی بوده و برای سلامت روده مفید است. فیبر رژیمی به ترویج حرکات منظم روده کمک کرده و به همین دلیل از یبوست جلوگیری خواهد کرد. در حقیقت، کره بادام زمینی حاوی پری‌بیوتیک‌هایی است که باکتری‌های مفید پروبیوتیک روده را تغذیه کرده و از سیستم گوارشی سالم حمایت می‌کند.

نشانه کره بادام زمینی خالص چیست؟

نشانه کره بادام زمینی خالص چیست؟ | ژین طب

هنگام انتخاب و خرید کره بادام زمینی به این نکته توجه داشته باشید که محصول فقط حاوی بادام زمینی باشد و مواد تشکیل‌دهنده دیگری نداشته باشد یا میزان آن بسیار پایین باشد. برخی از برندهای کره بادام زمینی موجود در بازار حاوی مواد دیگری همانند شکر، نمک و روغن‌های اضافه هستند که نباید آن‌ها را مصرف کنید.

سعی کنید برای شیرین‌کردن این فرآورده کمی عسل به آن اضافه کنید. در حقیقت کره بادام زمینی خالص به شکل جامد و مایع از هم جدا می‌شود و برای اینکه قوام آن به حالت عادی برگردد، باید محتویات آن را کاملاً هم بزنید. بهتر است کره بادام زمینی را در یخچال نگهداری کنید.

ماندگاری کره بادام زمینی چقدر است؟

برای ماندگاری طولانی‌مدت کره بادام زمینی، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و زیر نور یا اطراف گرما قرار ندهید. در حالت کلی، کره بادام زمینی باز نشده می‌تواند 6 تا 9 ماه دوام بیاورد و کره بادام زمینی که باز شده باشد، می‌تواند 2 تا 3 ماه سالم باقی بماند.

خطرات مصرف کره بادام زمینی

کره بادام زمینی سرشار از انواع مواد مغذی است، اما سعی کنید این محصول را به‌صورت طبیعی و بدون قند، چربی و روغن‌های اضافه تهیه کنید. درصورتی‌که کره بادام زمینی را به مقدار توصیه شده مصرف کنید، می‌تواند یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما باشد، اما ممکن است برخی خطرات را هم به همراه داشته باشد، به‌ویژه اگر بیش از حد مصرف شود. در ادامه به معرفی خطرات احتمالی مصرف کره بادام زمینی اشاره خواهیم کرد:

آلرژی به بادام زمینی

برخی از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند که در برخی موارد حتی می‌تواند کشنده باشد. اگر به بادام زمینی حساسیت دارید، از مصرف تمام محصولات حاوی بادام زمینی خودداری کنید.

کالری زیاد

کره بادام زمینی کالری زیادی دارد، زیرا یک غذای مغذی است. برای جلوگیری از افزایش وزن ناخواسته، حتماً این فرآورده را در مقدار توصیه شده مصرف کنید.

چربی بالا

درحالی‌که بیشتر چربی موجود در کره بادام زمینی نسبتاً سالم است، اما حاوی مقداری چربی اشباع شده هم بوده که در صورت مصرف بیش از حد در طول زمان می‌تواند منجر به مشکلات قلبی شود.

کمبود مواد معدنی

بادام زمینی سرشار از فسفر است که می‌تواند جذب سایر مواد معدنی همانند روی و آهن را در بدن شما محدود کند. اگر کمبود این مواد معدنی را دارید، رژیم غذایی سرشار از فسفر می‌تواند این وضعیت را بدتر کند.

طرز تهیه کره بادام زمینی

طرز تهیه کره بادام زمینی | ژین طب

برای تهیه کره بادام زمینی، تولیدکنندگان مراحل زیر را دنبال می‌کنند:

  • بادام زمینی را پوست بگیرید و تفت دهید.
  • سپس بگذارید سرد شوند و پوست‌ها را در آب جدا کنید.
  • هسته‌ها را تقسیم کرده و قلب بادام زمینی را بیرون بیاورید.
  • بادام زمینی را آسیاب کنید تا بافتی صاف و یکدست به دست آید.
  • این مخلوط را زمانی که در حال آسیاب‌شدن است، تا دمای 170 درجه فارنهایت گرم کنید.
  • سپس در مایع مخلوط کرده و مخلوط را تا 120 درجه فارنهایت یا کمتر خنک کنید.

برای تهیه کره بادام زمینی به ترکیبات زیر و یک مخلوط‌کن برقی یا غذاساز نیاز است:

  • 1 فنجان بادام زمینی تفت داده شده و پوست کنده
  • نصف قاشق چای‌خوری روغن بادام زمینی
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک

همه این ترکیبات را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا به شکل خمیر درآید.

مصرف کره بادام زمینی به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی

کره بادام زمینی زمانی که افراد از آن به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل استفاده می‌کنند، می‌تواند یک گزینه سالم باشد. این فرآورده سرشار از چندین ماده مغذی از جمله پروتئین و منیزیم است که می‌تواند به محافظت از قلب، مدیریت قند خون و کاهش وزن بدن کمک کند. بااین‌حال، خوردن بیش از حد کره بادام زمینی می‌تواند مصرف روزانه چربی اشباع، سدیم و کالری فرد را افزایش دهد. کسانی که به بادام زمینی آلرژی دارند باید از مصرف کره بادام زمینی اجتناب کنند، زیرا ممکن است موجب ایجاد یک واکنش بالقوه کشنده شود.

سؤالات متداول

آیا مصرف کره بادام زمینی برای افراد وگان مناسب است؟

بله کره بادام زمینی گزینه‌ای ایده‌آل برای افراد وگان به شمار می‌رود.

آیا کره بادام زمینی برای هر سنی قابل‌استفاده است؟

بله در‌صورتی‌که به این فرآورده حساسیت نداشته باشید، به‌راحتی در هر سنی می‌توانید از خواص کره بادم زمینی بهره‌مند شوید.

چگونه کره بادام زمینی را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم؟

کره بادام زمینی را می‌توانید به‌عنوان یک منبع پروتئینی در صبحانه یا به‌عنوان تزیین در غذاها همانند ساندویچ‌ها، سالادها یا میان‌وعده‌ها مورداستفاده قرار دهید.

منبع
medicalnewstoday.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا