تداخلات دارویی قرص هیرویت؛ قبل از مصرف را جدی بگیرید
تداخلات دارویی قرص هیرویت را شناختن موجب کنترل عوارض احتمالی ناشی از خوردن آن میشود و با شناخت این تداخلات میتوان جایگزین مناسبی برای آن پیدا کرد. خطا نیست اگر قرص هیرویت را یکی از بهترین قرصهای تقویتکننده مو و بهبود بخش پوست دانست.
روزانه میلیونها نفر در سراسر جهان از کپسول Heroit Health Aid به عنوان بهترین مولتی ویتامین برای رشد مو استفاده میکنند. این قرص در مدت زمان کوتاهی نتایج مطلوبی را بدست داده است. با توجه به اینکه مصرف این قرص بسیار زیاد است، همراه با مصرف آن سوالات زیادی ذهن کاربران را درگیر میسازد که در میان این سوالات این مقاله از مجله سلامت ژین طب به تداخلات دارویی قرص هیرویت اختصاص پیدا کرده است. این نوشتار را مطالعه کنید تا از عوارض ناشی از تداخلات دارویی در امان بمانید.
تداخلات دارویی قرص هیرویت در یک نگاه
قرص هیرویت امکان تداخل با برخی داروها را دارد و باید برای جلوگیری از این تداخل یا از مصرف هیرویت باید پرهیز کرد یا با فاصله زمانی چند ساعته آن را مصرف کرد. داروهایی که با هیرویت تداخل دارند عبارتند از:
بیماریها |
داروهایی که با هیریوت تداخل دارند |
داروهای کنترل تیروئید |
لووتیروکسین |
آنتی بیوتیک عفونتهای خاص |
سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین |
داروی درمان آرتریت روماتوئید |
پنیسیلامین |
قرصهای فشار خون |
لوزارتان، فوروزماید، متوپرولول و لیزینوپریل |
داروی کنترل پوکی استخوان |
آلندرونات |
داروی پارکینسون |
لوودوپا |
داروی ضد تشنج |
فنی توئین |
داروی نارسایی قلبی |
دیگوکسین |
داروی ضد انعقاد خون |
وارفارین |
تداخل دارویی قرص هیرویت با سایر داروهایی که امکان مصرف روزانه دارند
آنچه که تداخلات دارویی را زیر ذرهبین قرار میدهد تغییر نحوه عملکرد دارو در بدن است که امکان دارد اثرات قرص را خنثی سازد. همچنین احتمال دارد این تداخل عوارض جانبی قرص هیرویت را به شکل جدی افزایش دهد. مهم است قبل از استفاده از قرص لیست داروهای مورد استفاده که امکان تداخل قرص هیرویت با آنها دور از ذهن نیست را به پزشک ارائه کنید. تداخلات دارویی قرص هیرویت عبارتند از:
داروهای کنترل تیروئید و تداخلات دارویی قرص هیرویت
هرویت ممکن است با اثرات داروهای تیروئیدی مانند لووتیروکسین تداخل داشته باشد و اثربخشی دارو را کاهش دهد. بنابراین این قرصها را با فاصله حداقل 2 ساعت پس از مصرف قرص تیروئید استفاده کنید.
تداخلات دارویی قرص هیرویت با آنتی بیوتیکهای کینولون و تتراسایکلین
سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین از جمله آنتی بیوتیکهای کینولون به شمار میایند که در درمان انواع خاصی از عفونتها کاربرد دارند. مکملهای درمان ریزش مو در صورت همزمانی مصرف قرص هیرویت با این داروها، امکان جذب آنها را به حداقل میرساند.
تتراسایکلین که یک آنتی بیوتیک است نیز همین تاثیر را روی قرص هیرویت دارد پس باید تداخلات دارویی قرص هیرویت با این داروها را جدی گرفت.
تداخلات دارویی قرص هیرویت با پنیسیلامین
قرص هیرویت با پنیسیلامین نیز امکان تداخل دارد. پنیسیلامین اغلب برای جلوگیری از آسیب بافتی تجویز خواهد شد. همچنین برای درمان آرتریت روماتوئید نیز قابل استفاده است. هیرویت ممکن است جذب این دارو را کاهش دهد، پس باید با فاصله دور از این دارو مصرف گردد.
داروهای فشار خون و میزان تداخلات دارویی قرص هیرویت با آنها
اینکه قرص هیرویت با داروهای فشار خون تداخل دارد هنوز مورد اثبات شدهای نیست و تحقیقات لازم درباره آن انجام نگرفته است. اما به طور کلی برخی مکملها و مواد غذایی با داروهای فشار خون تداخل دارند. برای جلوگیری از عوارض ناشی از تداخلات دارویی قرص هیرویت با داروهای فشار خون بهتر است با فاصله زمانی مصرف شوند. در صورت مصرف قرصهایی مانند لوزارتان، فوروزماید، متوپرولول و لیزینوپریل قبل از استفاده از هیرویت پزشک را در جریان آن قرار دهید.
تداخلات دارویی قرص هیرویت با بیس فسفوناتها
بیس فسفوناتها گروهی از داروهای کنترل پوکی استخوان و کاهش خطر شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان هستند. آلندرونات یکی از این داروها به حساب میآید. تداخلات دارویی قرص هیرویت با این دارو در این است که هیرویت تاثیر آلندرونات را در بدن کاهش میدهد و روند درمان پوکی استخوان مختل خواهد شد. پس بهتر است این دو دارو را به طور همزمان استفاده نکنید.
لوودوپا؛ عوارض قرص هیرویت ناشی از تداخل با آن چیست؟
لوودوپا از جمله داروهایی است که برای درمان بیماری پارکینسون تجویز میشود. هیرویت جذب این دارو را در بدن کاهش و روند درمانی را تحت الشعاع قرار میدهد. برای جلوگیری از تاثیرات این دو دارو روی هم و جلوگیری از ایجاد عوارض احتمالی نباید این دو قرص را با هم مصرف کرد. از آنجایی که قرص هیرویت مقداری اسید فولیک در خود دارد، در صورت مصرف داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین حتما پزشک را در جریان آن قرار دهید.
وارفارین و نقش آن در تداخلات دارویی قرص هیرویت
وارفارین یک ضد انعقاد پُرکاربرد برای بیماران که با بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم، ویتامین C و ویتامین D امکان تداخل دارد. چون این مواد مغذی در قرص هیرویت نیز وجود دارد بهتر است با فاصله زمانی با وارفارین مصرف شود.
تداخل دارویی قرص هیرویت با راکوتان؟
ایزوترتینوئین راکوتان از جمله داروهای کاربردی برای درمان آکنه شدید است. این قرص با هیرویت تداخلی ندارد و میتوان همزمان از این دو قرص با هم استفاده کنید.
بررسی تداخلات دارویی قرص هیرویت با دیگوکسین
دیگوکسین یک داروی ضد آریتمی که برای درمان نارسایی قلبی استفاده میشود. در صورت استفاده همزمان قرص هیرویت با دیگوکسین تپش قلب دور از ذهن نیست. پس باید بین مصرف هیرویت با دیگوکسین فاصله زمانی در نظر گرفت تا تداخلات دارویی ایجاد نشود.
بهترین زمان مصرف قرص هیرویت چه زمانی است؟
زمان مناسب برای خوردن این مکمل تا بهترین تاثیر قرص هیرویت بر پوست صورت پدیدار شود در صبح و بعد از صبحانه است. هرگز کپسول هیرویت را با شکم خالی نخورید.
چکیدهای کلی درباره تداخلات دارویی قرص هیرویت
ایجاد تداخل دارویی مکملها با سایر داروها امری طبیعی و قرص هیرویت نیز از این قاعده مستثنی نیست. نکته مهم اینکه برای جلوگیری از این تداخل باید قرص هیرویت را دو ساعت قبل یا بعد از سایر داروهای مصرفی بخورید. البته در صورت مصرف دارویی خاص بهتر است قبل از مصرف هیرویت نظر پزشک متخصص را جویا شوید تا تداخلات دارویی قرص هیرویت با سایر داروها را به حداقل برسانید و از تمام داروهای مصرفی خود بهترین نتیجه را بدست آورید.
سوالات متداول
عوارض قرص هیرویت چه زمانی رخ میدهد؟
عوارض جانبی قرصهای هیرویت معمولا فقط زمانی رخ میدهد که فرد بیش از حد مصرف کند.
تداخلات دارویی قرص هیرویت با کدام آنتی بیوتیکها زیاد است؟
سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین دو آنتی بیوتیکی هستند که برای درمان عفونتهای خاصی در بدن تجویز میشوند. مصرف مکمل هیرویت اثربخشی این دو دارو را مختل خواهد کرد و نباید با هم خورده شوند. سه ساعت زمان بین مصرف آنها کفایت میکند.
آیا قرص Heroit با سایر مولتی ویتامینها تداخل دارد؟
با توجه به اینکه کپسول هیرویت ریزمغذیهای زیادی در خود دارد، نباید به هیچ وجه همزمان با مولتی ویتامینهای دیگر مصرف شود. اما چرا نباید این مکمل را با سایر مکملها مصرف کرد؟
چون برخی از مواد معدنی و ویتامینهای موجود در مولتیها محلول در چربی هستند و امکان دارد در بدن تجمع کرده و موجب مسمومیت دارویی شوند.
مدت مصرف کپسول هیرویت چقدر است؟
برای برخی از افراد که کمبود مواد معدنی و ویتامین کمتری دارند یک دوره یک ماه کفایت میکند اما برای کسانی که وضعیت حادتری دارند بهتر است که سه ماه استفاده کنند تا نتیجه مطلوب بدست آید. برای دوره بیشتر از سه ماه باید تحت نظر پزشک مصرف شود.