تغذیه و سلامت خانواده

معرفی علائم کمبود منیزیم در بدن؛ علت هر علامتی در بدن را بدانید

نبود برخی مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن می‌تواند منجر به رخ دادن اتفاقاتی ناگوار شود. امروز در این مقاله به معرفی و بررسی کامل علائم کمبود منیزیم در بدن خواهیم پرداخت. اگر شما هم مانند دیگر افراد دچار کمبود منیزیم در بدن خود هستید قطعا باید قبل از هر چیزی علائم آن را بشناسید. با داشتن اطلاعات کافی دررابطه با این مشکل می‌توانید هرچه سریع‌تر جلوی به وجود آمدن اختلالات مختلف را بگیرید.

خوشبختانه سایت ژین طب تمامی نکات مهم در رابطه با علائم مختلف کمبود منیزیم در بدن را بررسی کرده و چکیده‌ای کامل از این علائم را جمع آوری و در اختیار شما قرار داده است. داشتن شناخت کافی در رابطه با انواع بیماری‌ها به افراد در جلوگیری از بروز اختلالات شدیدتر کمک خواهد کرد. اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره علائم مختلف کمبود منیزیم در بدن خود هستید این مقاله به شما کمک شایانی خواهد کرد.

علائم کمبود منیزیم در بدن چگونه است؟

یکی از سوالات مهمی که برای افراد پیش می‌آید این است که علائم کمبود منیزیم در بدن چگونه است؟ بسیاری از افراد گمان می‌کنند که اگر دچار ذره‌ای کمبود منیزیم در بدن خود شوند علائم نگران کننده‌ای را تجربه خواهند کرد. در وهله اول باید بگوییم که به هیچ عنوان با درصد کمی کمبود منیزیم دچار علائم خاصی نخواهید شد.

مقدار منیزیم موجود در بدن شما باید تا سطح چشمگیری پایین بیاید تا علائم و اختلالات پس از آن را تجربه کنید. در صورتی که منیزیم موجود در بدن شما به هر دلیلی کاهش پیدا کند و این اتفاق شدت بگیرد، فرد دچار علائمی خواهد شد که بسته به شدت کاهش سطح این ماده، علائم آن نیز می‌توانند متفاوت باشند. در این بخش، تعدادی از اختلالاتی که برای فرد در پی این کمبود شدید اتفاق خواهد افتاد را به شما معرفی خواهیم کرد.

  1. حالت تهوع
  2. یبوست
  3. سردرد
  4. گرفتگی عضلات پا در شب
  5. بی حسی یا گزگز در پاها یا دست‌ها
  6. ضعف عمومی بدن
  7. لرزش
  8. تپش قلب
  9. پوکی استخوان

تمامی موارد نام برده شده ممکن است برای فردی که دچار کمبود منیزیم شده اتفاق بیفتد. اگر شما هم علائم بالا را دارید، می‌توانید با مراقبت از پیشروی اختلالات به وجود آمده جلوگیری کنید. در بخش بعدی با ما همراه باشید تا توضیح دهیم چگونه کمبود منیزیم باعث بروز علائم گفته شده می‌شود.

بیشتر بدانید: فواید قرص جوشان منیزیم برای ورزشکاران با توجه به اثرات این ماده

ارتباط مستقیم کمبود منیزیم با علائم آن

  • حالت تهوع: منیزیم بر احوال افراد به گونه‌ای تاثیر می‌گذارد که چه کمبود آن و چه کثرت آن در بدن فرد را دچار علائمی همچون حالت تهوع، استفراغ و اسهال خواهد کرد.
  • یبوست: زمانی که سطح منیزیم کاهش پیدا کند بدن منیزیم اضافی را از روده کوچک جذب می‌کند. این در صورتی است که مقدار دفع شده به واسطه کلیه‌ها را کاهش می‌دهد. در این صورت امکان علائمی همچون یبوست وجود دارد.
  • سردرد: با توجه به ارتباط منیزیم با دستگاه گوارش و عصب‌های بدن در صورت پایین بودن سطح این ماده، یکی از ساده‌ترین علائم آن برای نشان دادن کمبود خود، ایجاد سردرد است.
  • گرفتگی عضلات پا در شب: اولین نکته‌ای که در این باره باید بدانید این است که نوع عملکرد عصب‌ها و عضلات فرد به منیزیم موجود در بدن او بستگی دارد. منیزیم یک ماده معدنی و الکترولیت تلقی می‌شود که وجود آن در بدن هر فردی ضروری است. این ماده بر تولید انرژی در فرد، ساختار استخوان‌ها و دندان، عملکرد عضلات و عملکرد سیستم عصبی تاثیر بسزایی دارد. با توجه به این مورد امری طبیعی است که در صورت کمبود آن دچار گرفتگی در عضلات خود شوید.
  • بی‌حسی یا گزگز پاها یا دست‌ها: همان‌طور که می‌دانید، منیزیم موجود در بدن هر فرد، بر عملکرد سیستم عصبی او تاثیر مستقیم دارد. با پیشرفت کمبود منیزیم، فرد ممکن است دچار کاهش سطح کلسیم و پتاسیم (هیپوکالمی) در بدن نیز بشود. کاهش این دو ماده باعث اثرگذاری بر عصب‌ها و استخوان فرد می‌شود که این امر منجر به بی‌حسی یا گزگز در پاها یا دست‌ها خواهد شد.
  • ضعف عمومی بدن: ضعف بدن ارتباط مستقیمی با عملکرد سیستم عصبی و عضلات فرد دارد. در صورت کمبود منیزیم این دو مورد تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و در نتیجه فرد دچار ضعف شدید خواهد شد. علائم دیگری مانند لرزش، حالت تهوع و سردرد نیز بر این ضعف دامن می‌زنند.
  • لرزش: لرزش بدن نیز ناشی از ضعف عمومی بدن یا تپش قلب است که هر دوی این موارد در اثر کمبود منیزیم به وجود خواهند آمد.
  • تپش قلب: از موارد دیگری که کمبود منیزیم بر آن اثر می‌گذارد می‌توان به ریتم غیرطبیعی قلب اشاره کرد. این مورد برای افرادی که مشکلات قلبی دارند در صورت انجام ندادن اقدامات لازم، ممکن است خطرناک باشد.
  • پوکی استخوان: در صورتی که فرد مدت زمان طولانی را درگیر کمبود منیزیم باشد و برای رفع آن اقدامی نکند دچار مشکلات جدی‌تری از جمله پوکی استخوان خواهد شد. این مورد بیشتر در افراد مسن مشاهده می‌شود که در صورت کمبود منیزیم در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌گیرند.

بیشتر بدانید: علت بروز ۵ عوارض قرص جوشان منیزیم چیست؟

عوامل تشدید کننده علائم کمبود منیزیم در بدن

ممکن است هر فردی علائم مربوط به یک بیماری یا اختلال خاص را تجربه کند. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که اهمیتی به بیماری خود نمی‌دهید و علائم آن را جدی نمی‌گیرید، بهتر است هرچه سریع‌تر برای رفع این علائم اقدام کنید. در این میان برخی موارد هستند که در صورت کمبود منیزیم برای فرد منع خواهند شد تا از شدت گیری علائم آن جلوگیری شود.

اگر برای کمبود منیزیم خود به پزشک مراجعه کنید قطعا برخی مواد غذایی یا عمل‌های مختلف و مواردی که به بدنتان می‌رسد را حذف خواهد کرد. این کار از تشدید علائم اختلالی همچون کمبود منیزیم جلوگیری می‌کند. در برخی موارد نیز ممکن است فرد بیمار دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع 2، مشکلات کلیوی، مشکلات گوارشی یا اعتیاد به الکل باشد. در این صورت فقط می‌توان کمبود بدن را کنترل کرد تا بدتر نشود.

مصرف وعده‌های بی کیفیتی که ارزش غذایی ندارند و به بدن فرد منیزیم را نمی‌رسانند نیز از مواردی است که علائم کمبود منیزیم در بدن را تشدید می‌کند. نداشتن یک رژیم غذایی سالم، استفاده از برخی داروهای خاص یا مصرف الکل، همه‌وهمه از عوامل تشدید کننده این علائم به شمار می‌آیند.

دقت داشته باشید که شدت گرفتن علائم می‌تواند پس از دریافت منیزیم لازم ماندگار باشد. برخی اختلالات و بیماری‌ها مانند پوکی استخوان، ضربان قلب غیرطبیعی، سردردهای میگرنی و دیابت ممکن است پس از بالارفتن سطح منیزیم باز هم میهمان فرد باشند. این میهمانان ناخوانده با کمک درمان‌های مختلف و داروهای فراوان یا به طور کامل رفع خواهند شد و یا علائم کمی از آنها باقی خواهد ماند.

بیشتر بدانید: اطلاعاتی در مورد اینکه قرص جوشان منیزیم باعث چاقی می ‌شود یا لاغری؟

علائم روانی کمبود منیزیم در بدن

کمبود منیزنم علائم روانی دارد| ژین طب

برخی از افراد گمان می‌کنند که علائم کمبود منیزیم در بدن صرفا به اختلالات فیزیکی مربوط خواهد شد. درست است که علائم فیزیکی بسیاری در پی کمبود منیزیم وجود دارد؛ اما این کاهش سطح می‌تواند بر روان افراد نیز تاثیر زیادی بگذارد. در این بخش توضیحاتی مبنی بر علائم روانی کمبود این ماده خواهیم داد.

  • اختلالات خواب: یکی از نقش‌های اساسی که منیزیم در بدن ایفا می‌کند این است که راه انتقال دهنده‌های عصبی محرک‌تر را برای فعالیت مسدود می‌کند و خود را به گیرنده‌های آرامش‌بخش متصل می‌کند. در صورت کاهش این ماده فرد دچار اختلال در آرامش و خواب خود می‌شود.
  • احساس ناخوشی: استرس، تحریک پذیری و افسردگی ناشی از کمبود کلسیم و همچنین علائم فیزیکی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا فرد در بسیاری از مواقع روز احساس ناخوشی داشته باشد.
  • اضطراب: در صورتی که بدن منیزیم کافی را دریافت نکند؛ این سطح پایین از این ماده نمی‌تواند در مقابل استرس‌ها و اضطراب‌های گوناگون روزانه قرار بگیرد. تنش‌های وارده بر فرد او را دچار اضطراب کرده و آسیب پذیر می‌کنند. در اصطلاحات پزشکی به این اتفاق اثر مارپیچی گفته می‌شود.
  • تحریک پذیری: منیزیم مانند لنت ترمز ماشین عمل می‌کند و برای سیستم عصبی فرد یک لنت عالی به حساب می‌آید. زمانی که این ماده وجود نداشته باشد فرد مانند یک خودروی بدون ترمز تحریک پذیر خواهد شد.

علائم کمبود مزمن منیزیم در بدن می‌تواند منجر به اختلالات روانی شدیدتری نیز بشود. این اختلالات شامل موارد زیر می‌شود.

  • اختلالات افسردگی: از آنجایی که منیزیم مقدار ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول را تنظیم می‌کند؛ در صورت کمبود آن فرد بیشتر تحت تاثیر استرس و تنش‌های مختلف قرار می‌گیرد. این مورد باعث ایجاد اختلالات افسردگی در فرد خواهد شد.
  • اختلالات بیش فعالی: تورات منیزیم حاوی اسید آمینه‌ای به نام تورین است. این اسید اثری آرامش‌بخش، محافظت کننده عصبی و ضد التهابی در مغز به وجود خواهد آورد. کمبود منیزیم به منزله نبود این مزایا است. در نتیجه فرد دچار اختلالات بیش فعالی خواهد شد.

آیا علائم کمبود منیزیم در بدن را باید جدی گرفت؟

علائم کمبود منیزیم در بدن از مواردی به حساب می‌آیند که می‌توانند بسیاری از جنبه‌های زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهند. با توجه به نقش کلیدی و مهم منیزیم در بدن، بهتر است در شیوه دریافت و مقدار کافی این ماده در بدن خود تغییراتی ایجاد کنید تا مطمئن باشید که این ماده را به طور کامل دریافت کرده‌اید.

در سالیان متوالی متخصصین زیادی بر این ماده تحقیقات انجام داده‌اند و نتیجه این تحقیقات اطلاعاتی است که در این مقاله مطالعه کردید. بهترین کار برای دوری از علائم خطرناک فیزیکی و روانی ناشی از کمبود منیزیم داشتن اطلاعات کافی و رعایت یک رژیم غذایی سالم است. فقط در این صورت می‌توانید از ابتلا به علائم کمبود منیزیم در بدن اختلالات آن دور بمانید.

پرسش‌ها در خصوص علائم کمبود منیزیم در بدن

علائم کمبود منیزیم در بدن شامل چه مواردی می‌شود؟

به صورت کلی علائم کمبود منیزیم در بدن شامل دو دسته اصلی علائم فیزیکی و روانی می‌شوند که هر دسته شامل چندین علائم مختلف دیگر خواهد شد.

علائم فیزیکی و روانی ناشی از کمبود منیزیم کدام‌اند؟

علائم روانی شامل اختلالات خواب، احساس ناخوشی، اضطراب، تحریک پذیری، اختلالات افسردگی و اختلالات بیش فعالی می‌شوند. علائم فیزیکی نیز شامل حالت تهوع، یبوست، سردرد، گرفتگی عضلات پا در شب، بی حسی یا گزگز در پاها یا دست‌ها، ضعف عمومی بدن، لرزش، تپش قلب و پوکی استخوان است.

آیا ممکن است علائم کمبود منیزیم در بدن تشدید شوند؟

بله؛ در صورتی که فرد به کمبود این ماده در بدن خود بی‌توجهی نشان دهد و راهی سالم را برای دریافت این ماده انتخاب نکند علائم خود را تشدید خواهد کرد که این علائم ممکن است برای او خطرناک باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا