تغذیه و سلامت خانواده

10 درمان گردن درد عصبی؛ راهکارهایی برای رفع فشار به عصب تا کاهش استرس زیاد

برای درمان گردن درد عصبی راهکارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها با توجه به شدت و نوع درد بیمار تعیین می‌شوند. اما منظور از گردن درد عصبی چیست؟ گردن دردی که در اثر آسیب و فشار به اعصاب این ناحیه ایجاد می‌شود؟ یا گردن دردی که در اثر فشار عصبی یا استرس ایجاد می‌شود. در هر دو حالت دردی وجود دارد که بیمار را اذیت می‌کند و نیاز به درمان دارد.

 بهترین کاری که می‌توان برای تسکین گردن درد انجام داد، آرامش ذهن و فکر است. با کاهش استرس‌های درونی هم آستانه درد افراد بالا می‌رود و هم شدت دردهای عصبی کمتر خواهند شد. در این مطلب از مجله سلامت ژین طب به بررسی روش‌های درمان گردن درد عصبی خواهیم پرداخت. ما را همراهی کنید.

علت گردن درد عصبی؛ آیا اعصاب باعث گردن درد می‌شوند؟

تعدادی از اختلالات یا بیماری‌های ایجادشده در گردن به اعصاب این ناحیه مرتبط هستند. در کنار بافت‌ها، استخوان‌ها، دیسک‌ها، مفاصل، رباط‌ها و عضلات گردن اعصابی وجود دارند که آسیب و فشار به آن‌ها منجر به درد عصبی خواهد شد.

اما نوع دیگری از گردن درد عصبی وجود دارد که ریشه بافتی ندارد، بلکه ناشی از اعصاب و روان است. در این حالت فرد هنگام فشار عصبی بالا، استرس زیاد یا افسردگی دردی شدید در قسمتی از بدن خود مانند گردن حس خواهد کرد. این نوع دردهای این روزها زیاد دیده می‌شوند. در ادامه برای هر دو نوع گردن درد عصبی راهکاهای درمانی معرفی خواهیم کرد.

روش‌های مهم برای درمان گردن درد عصبی ناشی از آسیب عصبی در افراد مختلف

درمان گردن درد عصبی با تمرینات کششی|ژین طب

با توجه به نوع آسیب در گردن، روش درمان مشخص می‌شود. در صورتی که آسیب خفیف تا متوسط باشد، از روش‌های غیر تهاجمی استفاده می‌شود. اما برای آسیب‌های خطرناک و شدید گاهی جراحی بهترین گزینه است. در ادامه با روش‌های درمانی مختلف آشنا خواهیم شد.

1. بی تحرکی، کاهش فشار و مراقبت بیشتر از گردن در خانه؛ راحت‌ترین درمان خانگی گردن درد عصبی

در صورتی که در ناحیه گردن دچار آسیب عصبی خفیف شدید، برای چند روز اول زیاد به محل آسیب فشار وارد نکنید. همچنین از تحرک‌های ناگهانی، شدید یا پرفشار بر گردن جلوگیری کنید. این کار باعث کاهش درد و حتی آسیب بیشتر به گردن خواهد شد.

البته توجه داشته باشید که بی‌تحرکی به معنی عدم تکان دادن سر و گردن نیست. زیرا در این حالت گردن خشک شده و درد بیشتر خواهد شد. همچنین می‌توانید از کمپرس سرد و گرم نیز برای تسکین درد خود استفاده کنید.

2. با مشورت پزشک و در صورت امکان ورزش و تمرینات کششی انجام دهید

در صورتی که پزشک اجازه انجام حرکات ورزشی و کششی را به شما می‌دهد، حتما از آن استفاده کنید. ورزش کردن علاوه بر تسکین درد به تقویت عضلات و بافت‌های گردن برای محافظت از آسیب کمک خواهند کرد. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد در صورت مشکل و آسیب در گردن و کمر خود، ورزش کنند.

3. تسکین درد با بهترین قرص گردن درد عصبی؛ مصرف غیر استروئیدهای رایج برای درمان گردن درد عصبی

در صورتی که درد عصبی گردن ناشی از آسیب اعصاب در این ناحیه باشد، برای تسکین التهاب و تورم در این ناحیه می‌توان از داروهای خاصی استفاده کرد. برای تسکین دردهای عصبی در ناحیه گردن می‌توان از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده کرد. این داروها با کاهش التهاب در ناحیه آسیب‌دیده به تسکین درد کمک می‌کنند. از بهترین داروهای غیر استروئیدی مناسب برای گردن درد عصبی می‌توانیم به ناپروکسن، ایبوپروفن و دیکلوفناک اشاره کنیم. مصرف یک دور از این داروها به تسکین درد کمک خواهد کرد، اما از مصرف بیش از حد خودداری کنید.

4. گاهی برای تسکین درد شدید عصبی گردن، تزریق استروئید نیاز است

در مواردی که درد با داروهای ضد التهابی و مسکن تسکین پیدا نکند، امکان دارد که پزشک از تزریق داروهای استروئیدی به محل آسیب استفاده کند. در این حالت آمپول کورتیکواستروئیدها را با سرنگی خاص و با کمک تصویربرداری یا سونوگرافی تزریق خواهد شد. در این روش درد بیمار برای حداقل 3 تا 4 ماه کاهش می‌یابد.

5. انجام فیزیوتراپی برای بهبود آسیب عصبی ایجادشده در گردن

فیزیوتراپی برای تسکین درد گردن ناشی از آسیب عصبی عالی است|ژین طب

معمولا برای آسیب‌های عصبی، مفصلی و عضلانی دوره‌های فیزیوتراپی تجویز می‌شود. در فیزیوتراپی به بیمار کمک می‌کند تا دامنه حرکتی خود را بازیابی کند، مفاصل و عضلات را تقویت و وضعیت بدنی خود را تصحیح کند. در این حالت درد کمتر و آسیب ایجادشده نیز کم کم بهبود خواهد یافت.

توجه داشته باشید که روش‌های مختلفی در فیزیوتراپی وجود دارد که بنابر آسیب ایجادشده و شدت آن تعیین می‌شوند.

6. استفاده از روش درمانی تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست برای دردهای عصبی

یکی دیگر از روش‌های جدید در تسکین دردهای عصبی استفاده از TENS یا تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست است. در این روش الکترودهایی که روی پوست در نزدیکی نواحی دردناک قرار می‌گیرند، تکانه‌های الکتریکی کوچکی را ارسال می‌کنند که ممکن است درد را تسکین دهد. باید اشاره کنیم که این روش برای همه و با هر مشکلی مناسب نیست.

7. انجام عمل جراحی در مواردی که درد عصبی ناشی از آسیب شدید باشد

در مواردی که آسیب ایجادشده در کمر شدید باشد و به اعصاب در این ناحیه فشار یا صدمه وارد کند، جراحی پیشنهاد می‌شود. معمولا این نوع جراحی‌ها برای رفع و کاهش فشار از روی اعصاب و ترمیم و هم‌ترازی ستون فقرات گردنی انجام می‌شود. نمونه‌های مختلفی از جراحی‌ها در ناحیه گردن انجام می‌شود که دو نمونه آن دیسککتومی و فیوژن ستون فقرات است.

راهکارهای مختلف درمان گردن درد عصبیناشی از مشکلات روحی و روانی

در مواردی که درد گردن نشای از استرس و مشکلات ذهنی باشد، روند درمان متفاوت خواهد بود. در ادامه با 3 روش پرطرفدار آن آشنا خواهیم شد.

8. درمان درد گردن و دست راست با مدیریت استرس در خانه

مدیتیشن راهی برای تسکین درد عصبی گردن|ژین طب

یکی از راهکارهای مفید در تسکین دردهای عصبی در هر ناحیه از بدن، مدیریت استرس ذهنی و بدنی است. برای این کار می‌توانید از ورزش‌ها و تمرینات آرامش روح و بدن مانند یوگا و مدیتیشن استفاده کنید. با کاهش استرس و آرام کردن ذهن شلوغ و پر اضطراب، تنش‌های ذهنی و جسمی نیز کم خواهند شد.

9. مصرف داروهای خاص برای تسکین گردن درد و کمک به رفع مشکل اصلی

در مواردی که درد عصبی گردن ناشی از مشکلات عصبی و روانی افراد باشد داروهای خاصی برای بیمار تجویز می‌شوند. در جدول زیر تعدادی از آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

داروهای ضد افسردگی

اثرات و عوارض جانبی

داروهای سه حلقه‌ای:

  • آمی تریپتیلین
  • دوکسپین
  • نورتریپتیلین
  • خشکی دهان و کاهش میل جنسی
  • تاثیر بر بینایی و ناراحتی معده
  • اختلال عملکرد شناختی و
  • سرگیجه
  • تعریق زیاد
  • یبوست تاری دید

داروهای ضد تشنج

اثرات و عوارض جانبی

داروهای SNRI (مهارکننده بازجذب مونوآمین):

  • دولوکسین
  • میلیناسیپران
  • ونلافاکسین
  • کاربامازپین
  • گاباپنتین
  • لاموتریژین
  • پره گابالین
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • حالت تهوع

توجه داشته باشید که زمان مصرف این داروها از خودداری الکل خودداری کنید.

10. تسکین درد با ماساژ؛ آیا ماساژ برای دردهای عصبی گردن خوب است؟

ماساژ عضلات آسیب‌دیده را شل می‌کند و مقداری از فشار را از روی عصب کم خواهد کرد. در این حالت میزان زیادی از درد بیمار کاهش خواهد یافت. البته توجه داشته باشید که ماساژ محل آسیب توسط افراد بی‌تجربه منجر به درد و حتی آسیب بیشتر خواهد شد. پس برای تسکین درد با ماساژ به افراد متخصص این کار مراجعه کنید.

درد عصبی گردن کی از بین می‌رود؟ و درد عصب گردن چقدر طول می‌کشد؟

در صورتی که درد گردن ناشی از مشکلات اعصاب و روان باشد، ممکن است بعد از 4 هفته خود به خود برطرف شود. اگر بیش از این مدت طول کشید یا درد غیرقابل تحمل شد حتما به پزشک مراجعه کنید. اما در مواردی که درد گردن ناشی از آسیب عصبی باشد، درد بین 4 تا 6 هفته طول می‌شود. برای این نوع دردها حتما به پزشک مراجعه کنید.

جمع‌بندی در مورد درمان گردن درد عصبی با راهکارهای مختلف

بسته به اینکه گردن درد عصبی ناشی از چه مشکلی است، روش درمان متفاوت خواهد بود. در حالت کلی منظور از گردن درد عصبی دو مورد زیر است:

  • گردن درد عصبی ناشی از مشکلات روانی و استرس زیاد
  • گردن درد عصبی ناشی از فشار یا آسیب به اعصاب این ناحیه

برای هر دو مورد روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد. از راهکارهای بهبودی گردن درد ناشی از اعصاب و روان می‌توان به مدیتیشن، ورزش کردن یا مصرف داروهای ضد افسردگی اشاره کرد. اما درمان‌های آسیب عصبی با مصرف داروها، فیزیوتراپی و حتی جراحی ختم خواهند شد. سپاس که تا انتهای مقاله درمان گردن درد عصبی با ما همراه بودید.

سوالات متداول در مورد درمان گردن درد عصبی

1. بهترین دارو برای درد عصبی گردن چیست؟

داروهای اعصاب مانند ضد افسرگی سه حلقه‌ای از جمله آمی تریپتیلین، دوکسپین و نورتریپتیلین. همچنین داروهای بازجذب سروتونین مانند نوراپی نفرین (SNRIs)، مانند دولوکستین (Cymbalta) و ونلافاکسین (Effexor).

2. آیا ماساژ برای گردن درد عصبی مفید است؟

بله. به شرطی که توسط افراد باتجربه و متخصص این کار انجام شود.

3. آیا درمان خانگی گردن درد عصبی تاثیری دارد؟

اگر گردن درد عصبی ناشی از مشکلات روانی و روحی باشد، با راهکارهای ساده‌ای مانند ورزش، مدیتیشن و تغییر سبک زندگی می‌توان به تسکین درد کمک کرد. اگر درد عصبی ناشی از فشار یا صدمه به عصب باشد، با مراقبت از گردن، کمپرس سرد و گرم، داروهای ضد التهابی و ورزش‌های خاص می‌توان درد خفیف تا متوسط را تسکین داد.

منبع
medicalnewstoday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا