روانشناسی مردانسلامت مردان

روانشناسی مردان ورشکسته و 9راه‌کار برای کنار آمدن با آن

روانشناسی مردان ورشکسته ‌می‌تواند با اعمال روش‌های مختلف، تاثیرات منفی که بر اثر ورشکستگی باعث آسیب به سلامت مردان ‌می‌شود را کاهش دهد.

اینکه چه مقدار مال و اموال از دست داده‌اید اهمیتی ندارد، دست کم می‌توان گفت حالا و در این لحظه اهمیتی ندارد، آنچه مهم است روان و جسم شماست. حتما این ضرب‌المثل را شنیده‌اید آب ریخته شده به کوزه باز نمی‌گردد، با آگاهی از این موضوع می‌توانید تصمیمات بهتر و سودمندتری را بگیرید.

کاملا بدیهی است در زمانی که ورشکستگی رخ می‌دهد مشکل فقط کمبود پول نیست؛ زیرا همان مشکلات مالی که منجر به ورشکستگی ‌می‌شود ممکن است منجر به طلاق، جدایی یا سایر مشکلات خانوادگی و تغییرات تجاری و حرفه‌ای قابل توجهی شود.

ورشکستگی ممکن است باعث ایجاد تغییراتی بر سلامت روانی یا روابط اجتماعی فرد شود. در بیشتر موارد افراد دیگر قادر نیستند که سبک زندگی گذشته خود را ادامه دهند و همچون قبل فعالیت، تفریح و خریدهایی با هزینه‌های بالا داشته باشند، همین ترک عادت و تغییر زندگی تجملی به یک زندگی کاملا معمولی ‌می‌تواند مشکل ساز شود و افراد را با چالش‌های زیادی رو به رو کند.

کمبود پول استرس زیادی را به همراه خود دارد و مردان را به شدت تحت تاثیر قرار ‌می‌دهد؛ به طوری که از نظر روحی و جسمی دچار آسیب‌های فراوانی ‌می‌شوند. در این زمان است که روانشناسی مردان ورشکسته امری ضروری به نظر می‌آید که نیاز به پیگیری دارد.

در ادامه مطلب قصد داریم در رابطه با روانشناسی مردان به ویژه روانشناسی مردان ورشکسته مواردی را بیان کنیم. با مجله پزشکی ژین طب ما همراه شوید.

نگاهی سریع به روانشناسی مردان ورشکسته

  • ورشکستگی ممکن است باعث ایجاد تغییراتی بر سلامت روانی یا روابط اجتماعی فرد شود
  • باید مردانی را که دچار مشکلات روحی و روانی زیادی هستند را به حرف زدن ترغیب کرد
  • در ادامه ورشکستگی ناامیدی و اعتماد به نفس پایین نمایان ‌می‌شود
  • با افت شرایط اقتصادی خشم در افراد ورشکسته افزایش می‎یابد

بیشتر بخوانید: بارداری و گیاه‌خواری چه تاثیری روی جنین دارد؟

آیا ورشکستگی ‌می‌تواند باعث بروز بیماری روانی شود؟

تحقیقات نشان ‌می‌دهد که نگرانی در رابطه با پرداخت بدهی‌ها باعث استرس ‌می‌شود و انعطاف‌پذیری مردان را در برابر مشکلات سلامت روان کاهش ‌می‌دهد. در مقابل مطالعاتی نیز انجام شده که نشان ‌می‌دهد مشکلات سلامت روان باعث کاهش خودکنترلی، افزایش هزینه‌ها و به طور کلی به هم‌ریختن حساب‌های مالی ‌می‌شود.

وقتی از بیماری روانی که امکان دارد مردان ورشکسته به آن مبتلا شوند صحبت به میان می‌آید، منظور مشکلات روانی حاد و غیرقابل حل نیست، بلکه مشکلاتی مد نظر است که در ظاهر هیچ نمودی ندارند، اما در صورت درمان نشدن ‌می‌تواند زندگی فرد را مختل کند.

بنابراین توصیه ‌می‌شود پس از ورشکستگی حتما روانشناسی مردان ورشکسته انجام شود تا فرد بتواند در کمال آرامش و با سلامت روان به کار خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: ۸ ورزش چاقی پا برای داشتن پایین تنه‌ای خوش‌فرم

ورشکستگی چه مشکلات روحی را به همراه خود دارد؟

روانشناسی مردان ورشکسته|مردی در حال فکر کردن به ورشکستگی است|ژین طب

استرس

روانشناسی مردان ورشکسته می‌گوید؛ تعریف استرسی که بعد از ورشکستگی بر افراد غلبه ‌می‌کند کمی سخت است. اما خود را با علائم واضحی نشان ‌می‌دهد. همچون:

  • کمبود خواب
  • از دست دادن تمرکز
  • نگرانی‌های آزار دهنده

استرس ‌می‌تواند بر مسائل مهمی همچون جایگاه شغلی تاثیرگذار باشد. چراکه فرد پس از پشت سرگذاشتن یک شکست مالی نگرانی از دست دادن شغل خود را دارد که ‌می‌تواند وضعیت مالی را بیش از پیش به خطر بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اضطراب اجتماعی در محیط کار و تاثیر آن بر پیشرفت شغلی

ترس و وحشت

فکر کردن به بدهی‌هایی که پرداخت نشده‌اند و سایر مشکلات مالی ترس و وحشت زیادی را به مردان ورشکسته وارد ‌می‌کند. ترس و وحشت نیز با علائمی همراه هستند، همچون:

  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • خشکی دهان
  • لرزش بدن
  • سر درد

مردان متاهلی که دچار ورشکستگی ‌می‌شوند، ترس از دست دادن زندگی خود را هم دارند، نه اینکه ورشکستگی مردان موجب طلاق و جدایی شود، بلکه ورود استرس‌ها و تنش‌ها به زندگی زناشویی باعث بروز مشکلات عدیده‌ای ‌می‌شود که مردان در آن شرایط سخت دچار ترس و وحشت از دست دادن زندگی خود ‌می‌شوند. در این زمان است که روانشناسی مردان ورشکسته باید وارد کار شود و مشکلات روحی پیش آمده را برطرف کند.

بیشتر بخوانید :حمایت عاطفی؛ آیا می‌توان روابط زناشویی را بهبود بخشید؟

خشم

با افت شرایط اقتصادی خشم در افراد ورشکسته افزایش می‎یابد. هر مورد کوچک و بزرگی ‌می‌تواند خشم این افراد برافروزد. اصولا مردان ورشکسته آستانه صبر پایینی دارند و هر کسی ‌می‌تواند آن‌ها را عصبانی کند.

اینگونه افراد در ابتدا از خودشان ناراحت، عصبانی و دائما در حال سرزنش خود هستند که این شرایط را به وجود آورده‌اند، اما این موضوع کاملا طبیعی به نظر می‌آید. گفتنی است که خشم را نیز باید کنترل کرد، زیرا باعث بروز مشکلات و بیماری‌هایی در بدن ‌می‌شود. از جمله؛

  • کاهش مقاومت بدن در مقابل عفونت‌ها
  • ابتلا به سر درد‌های میگرنی
  • ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
  • ضعف بدن

افسردگی

در ادامه ورشکستگی ناامیدی و اعتماد به نفس پایین نمایان ‌می‌شود. این امر می‌تواند منجر به بدهی‌های بیشتری نیز شود، زیرا بیماران گاهی اوقات سعی می‌کنند افسردگی خود را با خرید کردن یا فرارهای ذهنی دیگر از بین ببرند.

روانشناسی مردان ورشکسته می‌گوید که در این مرحله، افراد اهمیتی نمی‌دهند که دردشان ناشی از بدهی است یا بدهی باعث دردشان شده است، آن‌ها تنها خواهان این هستند که هر چه زودتر این دردها به پایان برسد.

افسردگی اثرات نا مطلوبی را به همراه دارد؛ همچون:

  • ایجاد مشکل در خواب (بی‌خوابی یا خواب زیاد)
  • بی‌اشتهایی یا خوردن عصبی
  • مصرف الکل
  • مصرف سیگار و مواد مخدر

بیشتر بخوانید: درمان سلولیت با ورزش؛ دیگر به روش‌های پزشکی نیاز نیست!

چرا مردان ورشکسته ترجیح ‌می‌دهند سکوت کنند؟

روانشناسی مردان ورشکسته| مردی ناراحت که دهان خود را بسته است|ژین طب

مردان همواره ترجیح ‌می‌دهند بار مشکلات روحی روانی را خود به تنهایی بر دوش بکشند، اما روانشناسی مردان ورشکسته می‌گوید مردانی را که دچار مشکلات روحی و روانی زیادی هستند را به حرف زدن ترغیب کنید. در این صورت آن‌ها ‌می‌توانند مشکلات حاد روحی و روانی را راحت‌تر پشت سر بگذارند.

روانشناسان بر این باورند که تاثیر مشکلات اجتماعی بر سلامت روح و روان مردان بسیار زیاد است. طبق آمار‌های منتشر شده در این باب خودکشی در میان مردان بیکار و مردانی که با ورشکستگی دست و پنجه نرم ‌می‌کنند بسیار بالاست.

مردان با فکر کردن به مشکلات، سکوت طولانی و سرزنش کردن، باعث حاد شدن مشکلات روانی خود ‌می‌شوند. بنابراین بسیاری از روان‌پزشکان توصیه ‌می‌کنند که با صحبت کردن رو در رو و بیان مشکلات و بروز احساسات به درمان بیماری‌های روحی و تخلیه ذهن از مشکلات بپردازند.

بیشتر بخوانید: ۱۳ تغذیه کبد چرب همراه لیست بهترین غذاها و نوشیدنی‌ها

راهکارهایی برای کنار آمدن با شرایط ورشکستگی

ورشکستگی اتفاقی است که ممکن است برای هر سازمان، کارخانه و یا شخصی پیش بیاید.

در هر صورت اتفاقی است که رخ داده و حالا فرد ورشکسته باید خود را با شرایط پیش آمده سازگار کند. راه‌کارهایی وجود دارد که با رعایت آن‌ها ‌می‌شود از میزان مشکلات روحی روانی که بر اثر ورشکستگی بر فرد وارد شده کاست. این راه‌کارها عبارت‌اند از:

  • واقع‌بین بودن و پذیرفتن واقعیت: فرد ورشکسته باید بپذرید که چنین اتفاقی رخ داده و تمرکز خود را برای برطرف کردن آن بگذارد
  • احساسات خود را تحت کنترل قرار دهد: فرد ورشکسته همان‌گونه که سعی دارد امور مالی را تحت کنترل خود درآورد، باید سعی کند احساسات خود را نیز کنترل کند تا حس‌های بد و آسیب زننده نتوانند او را از پا درآورند
  • درس گرفتن از شکست:  فرد باید به ورشکستگی همچون یک تجربه نگاه کند و از آن درس بگیرد و برای اطمینان از امنیت مالی آینده خود گام‌هایی بردارد. این‌طور ‌می‌تواند از میزان نگرانی‌های فعلی خود بکاهد
  • برای کسب مهارت‌های جدید اقدام کند: تا به این صورت بتواند رفاه مالی آینده خود را تضمین کند
  • تقسیم وظایف کند: مسئولیت بخشی از امور را به افراد متخصص بسپارد و بار تمام مشکلات را به تنهایی به دوش نکشد. به طور مثال: از یک وکیل برای رفع برخی مشکلات کمک بگیرد
  • احساسات خود را بپذیرد: احساسات مختلف از جمله احساس شرم، خشم، افسردگی، غم وغیره را بپذیرد و تجربه کند و همچنین سعی کند آن‌ها را تحت کنترل خود درآورد تا بتواند با روانی آرام به راه خود ادامه دهد
  • سرزنش خود را کنار بگذارد: بسیاری از کسب و کارهای بزرگ با وجود اینکه با تمرکز بالا و تیمی حرفه‌ای کار می‌کردند به ناگاه دچار ورشکستگی شده‌اند و بدهی‌های هنگفتی را بالا آورده‌اند، بنابراین بهتر است دست از سرکوب و سرزنش خود بردارد و با قدرتی دو چندان به کار خود ادامه دهد
  • شفقت و مهربانی با خود را نباید فراموش کرد: اگرچه که ورشکستگی شروع بسیاری از مشکلات است. اما زندگی به پایان نرسیده و هیچ‌گاه برای شروع مجدد دیر نیست
  • ورزش کردن را در برنامه خود قرار دهد: ورزش به کنترل و کاهش احساسات منفی کمک ویژه‌ای ‌می‌کند. 30 تا 60 دقیقه ورزش روزانه ‌می‌تواند تنش‌ها واسترس‌ها را به طور چشمگیری کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: خام گیاه خواری و چند پیشنهاد رژیم غذایی منحصر به فرد

نقش اطرافیان برای گذراندن دوران بحرانی ورشکستگی

اطرافیان همچون خانواده، همسر و دوستان صمیمی نقش بسیار مهمی برای گذراندن این دوران سخت دارند. آن‌ها ‌می‌توانند با رعایت بعضی موارد از افزایش آسیب‌های روحی جلوگیری کنند. به طور مثال حمایت همه جانبه از او.

فرد ورشکسته باید بداند که همانند قبل برای اطرافیان عزیز و محترم است. اطرافیان نه تنها از لحاظ مالی بلکه از لحاظ روحی و روانی نیز باید وی را مورد لطف قرار دهند.

یادداشت پایانی

در روانشناسی مردان ورشکسته به مسائلی که آنان را تحت تاثیر قرار ‌می‌دهد و مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم ‌می‌کنند پرداخته ‌می‌شود.

همه افراد به ویژه خانم‌ها باید بدانند که مردان تمایلی به صحبت کردن در مورد مشکلات ندارند و ترجیح ‌می‌دهند در سکوتی طولانی مدت به سر ببرند و به تنهایی به مشکلات فکر کنند و برای رفع آن‌ها در پی چاره باشند. بنابراین باید سعی کنند آن‌ها را به صحبت کردن ترغیب کنند و یا از روانشناسی مردان ورشکسته کمک بگیرند تا از بروز مشکلات جبران ناپذیر جلوگیری کنند.

در این نوشتار مطالبی را از ورشکستگی مردان بیان کردیم. امیدواریم مفید فایده واقع شده باشد.

منبع
psychologytoday.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا