بیماری های مفصلیتغذیه و سلامت خانواده

درمان خانگی پا درد؛ سریع‌ترین روش‌های رهایی از درد پا

درمان خانگی پا درد نخستین راهکاری است که مبتلایان به این عارضه را به خود مشغول می‌کند. افرادی که از درد مزمن پا رنج می‌برند با ناراحتی دائمی و کیفیت پایین‌تر زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند. زیرا پاها پرکاربردترین عضو بدنند که شبانه‌روز وزن بدن ما را از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌کنند. توجه به درمان پادرد بسیار مهم است. زیرا نادیده گرفتن آن به مشکلات جدی سلامتی می‌انجامد. ‌

درد پاها ممکن است  از آسیب یا التهاب در هر کدام از ساختارهای موجود در پا، شامل استخوان‌ها، مفاصل، عضلات، تاندون‌ها، لیگامنت‌ها (رباط‌ها)، رگ‌های خونی، عصب‌ها و پوست ناشی شود. گاهی هم پادرد حاصل مشکلات در بخش‌های دیگری از بدن است که به پاها منتقل شده است. بیماری‌های مزمن کمر نیز ممکن است به پاها سرایت کنند. در این مقاله از مجله ژین طب به بررسی مشکلات پا و درمان‌های خانگی آن می پردازیم و زانوبند زاپیامکس را به عنوان راهکاری نوین برای تسکین و درمان خانگی پا درد معرفی خواهیم کرد.

منشا پادرد؛ چه رفتارهایی باعث ایجاد پادرد می شوند؟

حادثه خبر نمی‌کند. برخی رخ دادها سبب می‌شوند تا درد میهمان پای ما شود. با آغاز پا درد همه می‌پرسند: برای پا درد چی خوبه بخوریم؟ درد گاهی چنان عذاب آور است که مردم به دنبال درمان سریع پا درد هستند. از آنجا که دردهای پا دلایل گوناگونی دارد درمان‌ها نیز شکل های گوناگونی دارند. مثلا درمان پا درد عصبی با درمان رگ به رگ شدن متفاوت است. درمان پادرد طب اسلامی نیز شیوه‌ای است که از زاویه دیگر درمان درد پا را بررسی می‌کند. در این جا به چند مورد از دلایل درد پا اشاره می‌کنیم  و با روش‌های درمان خانگی پا درد مربوط به هریک آشنا خواهیم شد.

بیشتر بدانید: قرص آرتروز زانو؛ داروهایی برای کاهش فوری درد زانو

 درمان خانگی پا درد عصبی و سیاتیک

اینفوگرافی درمان خانگی پادرد عصبی

درد سیاتیک به‌دلیل تحریک عصب سیاتیک که طویل‌ترین عصب بدن است ایجاد می‌شود و اغلب در قسمت تحتانی کمر، پشت ران و گاهی پشت ساق احساس خواهد شد. این درد از یک درد خفیف تا درد تیرکشنده متفاوت است. برای درمان خانگی عارضه سیاتیک میتوان به این موارد اشاره کرد. در این زمینه مطالعه مقاله بهترین قرص برای درد سیاتیک کدام است؟ آیا شما اطلاع دارید؟ پیشنهاد می‌شود.

  • محدود کردن حرکات کمر با استفاده از یک کمربند یا بستن یک پارچه دور کمر است
  • خوابیدن به روش جنینی و استفاده از صندلی برای پوشیدن جوراب و کفش
  • استفاده از داروهای گیاهی مانند جوشانده دم اسب، زعفران، گل گاو زبان
  • استفاده از کمربند پلاتینر برای آرام کردن عصب سیاتیک و در نتیجه کاهش پا درد

درمان سیاتیک  به علت ایجاد و شدت درگیری بستگی دارد و در بیشتر موارد با روش‌های غیر‌جراحی (استراحت، کفش طبی و…) درمان‌پذیر است اما در افراد دچار عدم‌کنترل دفع با ضعف در اندام تحتانی، ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد.

بیشتر بدانید: ۱۲ ورزش زانودرد برای تقویت عضلات پا و بهبود درد

تست رایگان سلامت زانو

مرحله 1 از 10

اگر می خواهید علت زانو دردتان را بدانید و زانو درد خود را در منزل درمان کنید، حتما این تست را انجام دهید:

چند وقت است درگیر زانودرد هستید؟(ضروری)

 

درمان خانگی  پا درد و عارضه پیچ‌خوردگی و دررفتگی

پیچ‌‌خوردگی و شکستگی مچ پا یکی از شایع‌ترین آسیب‌های ناحیه مچ پا هستند. مکانیسم پیچ‌‌خوردگی مچ پا، چرخش مچ به داخل یا خارج در حین راه رفتن یا دویدن است که می‌تواند به آسیب بافت‌های نرم و رباط‌های مچ پا منجر شود. البته اگر فرد بتواند روی پای آسیب‌دیده راه برود احتمال آسیب جدی کمتر است، اما حتی در این صورت هم نباید به فعالیت خود ادامه دهد و باید به پزشک مراجعه کند. برای درمان خانگی پا درد و پیچ خوردگی مچ پا می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • استفاده از یخ: کمپرس یخ را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی محل آسیب دیده قرار دهید و این کار را هر ۲-۳ ساعت تکرار کنید
  • استفاده از حمام نمک اپسوم: به علت منیزیم موجود در این نمک، خیساندن مچ پا در وان نمک اپسوم درد و التهاب را کاهش می‌دهد.
  • بستن مچ پا: مچ پا را با یک باند ببندید. اما یادتان باشد نباید زیاد محکم بسته شود.

بیشتر بدانید: زانو درد؛ ۱۵ درمان اصلی درد زانو از درمان خانگی تا دارو و جراحی

درمان خانگی  پا درد؛ درمان پادرد در شب

گرفتگی شبانه ساق پا که به آن گرفتگی شبانه پا نیز می‌گویند، انقباضات دردناک، غیرارادی یا اسپاسم ماهیچه‌های پاها هستند که معمولاً زمانی رخ می‌دهند که در رختخواب خوابیده‌اید. گرفتگی عضلات پا در شب معمولاً عضلات ساق پا را درگیر می‌کند، اگرچه عضلات پا یا ران نیز ممکن است دچار گرفتگی شوند. به منظور درمان خانگی پا درد درشب این روش‌های خانگی توصیه می‌شود:

  • ماساژ پا: مالش عضله آسیب دیده ممکن است به آرامش آن کمک کند. از یک یا هر دو دست برای ورز دادن  عضله استفاده کنید.
  • حرارت اعمال کنید:گرما عضلات سفت را آرام می‌کند. یک حوله داغ، بطری آب گرم یا پد گرم کننده را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. حمام یا دوش آب گرم نیز ممکن است کمک کند.
  • روی پاشنه‌های خود راه بروید: این کار ماهیچه‌های مقابل ساق پا را فعال می‌کند و به آن اجازه می‌دهد آرام شود.

بیشتر بدانید: علت کبودی زانو؛ آیا کبودی‌های ناگهانی نگران کننده اند؟

درمان خانگی پا درد با منشاء رگ به رگ شدن

رگ به رگ شدن، کشش یا پارگی رباط‌ها است؛ نوارهای سخت بافت فیبری که دو استخوان را در مفاصل به هم متصل می‌کنند. شایع ترین محل برای پیچ خوردگی در مچ پا است. رگ به رگ شدن پا را می‌توان با این روش‌های خانگی درمان کرد:

  • از کمپرس یخ استفاده کنید: مقداری یخ را در حوله بپیچید و در محل رگ به رگ شدگی قرار دهید. این کار را در فواصل گوناگون تکرار کنید
  • عضو آسیب دیده را بالاتر از سصح قلب قرار دهید
  • محل آسیب دیده را با بانداژ الاستیکی ببندید

تفاوت بین رگ به رگ شدن و کشیدگی در این است که رگ به رگ شدن به بافتی  که دو استخوان را به هم متصل می‌کند آسیب می‌رساند، در حالی که کشیدگی شامل آسیب به عضله یا نوار بافتی است که عضله را به استخوان متصل می‌کند.

بیشتر بدانید: انحراف زانو؛ چرا شکل زانوها تغییر می کند | بهترین راه اصلاح انحراف زانو |  ۲۰۲۳

زانودرد و درمان خانگی  پا درد  در قسمت زانو

درمان خانگی پادرد در محل زانو اینفوگرافی

زانودرد یا در اصطلاح پزشکی آرتروز که بر اثر از بین رفتن لایه غضروفی مفاصل ایجاد می‌شود، یک بیماری پیش‌رونده است که به مرور زمان و با افزایش سن ایجاد می‌شود و معمولا با درد، ورم، سفتی، محدودیت حرکتی واحساس داغی در مفصل همراه است. سابقه آسیب، چاقی، جنسیت، اختلالات ساختاری و… می‌تواند در ایجاد آن تاثیرگذار باشد. در مورد درمان خانگی پا درد آرتروز می‌توان به این روش‌های خانگی اشاره کرد. 

  •  کاهش وزن: افراد چاق در معرض خطر بیشتری در ابتلا به زانودرد هستند؛ چرا که تمامی وزن بدن ما روی پاها قرار گرفته است و مفاصل باید این وزن اضافی را تحمل کنند. بنابراین کاهش وزن می‌تواند به کاهش این درد کمک کند.
  •  کفش‌های مناسب: یکی از راهکارهای آسان که جزو درمان خانگی پا درد به شمار می‌رود، استفاده از کفش‌های طبی است. استفاده از کفش های طبی، میزان فشاری که به زانو وارد می شود را کاهش می‌دهد.
  • ماساژ: استفاده از ماساژ به خوبی درد زانو را تسکین خواهد داد. این مورد یکی از روش‌های موثر در درمان خانگی زانو درد و بهترین درمان خانگی زانو درد است.
  • استفاده از داروهای خانگی مانند سرکه سیب که دارای خواص ضد التهابی است.  

بیشتر بدانید: صدای تق تق زانو؛ نشانه‌ای از آسیب به غضروف و مفصل زانو

زانوبند زاپیامکس؛ بهترین روش خانگی برای تسکین و درمان  درد پا

یکی از روش‌های مدرن برای کاهش درد و درمان خانگی پا درد زانوبند زاپیامکس است. این زانوبند که به تکنولوژی روز دنیا مجهز است با اثرگذاری بسیار و زود هنگام، گوی سبقت را از زانو بندهای طبی معمولی ربوده و به زانوبند محبوب متقاضیان تبدیل شده است؛ چرا که زانوبند طبی معمولی تنها نقش محافظتی دارد و اصولا در تسکین اساسی و درمان زانو نقشی ایفا نمی کند.

در این زانو بند از سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس برای تسکین درد و افزایش جریان خون و درنتیجه درمان دردهای زانو استفاده شده است. نحوه استفاده از زانوبند زاپیامکس و طریقه بستن زانوبند زاپیامکس در ساده ترین شکل ممکن، اثر گذاری زود هنگام با توجه به نوع آسیب زانو، بی نیاز شدن بیماران از مراجعه به فیزیو‌تراپی و حذف مسکن های خوراکی، از دیگر دلایلی است که گروه‌های گوناگونی با مشکلات مربوط به زانو را به خرید زاپیامکس ترغیب کرده است.  حذف این موارد، خرید اینترنتی زانوبند زاپیامکس را بسیار مقرون به صرفه نشان می‌دهد.

افزون براین همه افراد خانواده نیز می‌توانند از این زانوبند در فواصل گوناگون برحسب نیازشان استفاده کنند. اگر می‌خواهید دوره درمانی موثری داشته باشید و نتایج فوق العاده زانوبند زاپیامکس را تجربه کنید، لازم است به مدت 2 تا 3 هفته هر روز 45 تا 60 دقیقه از این زانوبند برای هر کدام از زانوهای خود استفاده کنید. جالب اینجاست که در چند روز ابتدایی استفاده از زانوبند زاپیامکس، بیمار کاهش درد را حس خواهد کرد و در پایان هفته سوم درد به صورت کامل تسکین و دیگر علائم بهبود می‌یابند و تجربه خوبی از درمان خانگی پا درد برجای می‌ماند.

بیشتر بدانید: درمان زانو درد در سالمندان؛ ۹ درمان ساده برای دردی که آن‌ها را به زانو درآورده

سوالات متداول در زمینه در مان خانگی درد پا

چه زمانی پادرد خطرناک می شود؟

درد یا تورم شدید داشته باشید.
زخم باز یا زخمی داشته باشید که ترشح چرکی دارد.
وجود علائم عفونت مانند قرمزی، گرمی و حساسیت در ناحیه آسیب دیده
تب بالای 37.8 درجه سانتی گراد داشته باشید.
قادر به راه رفتن یا وزن انداختن روی پای خود نباشید.

در موقع خواب پاها بهتر است چه حالتی داشته باشند؟

پاهایتان به اندازه عرض شانه باز باشد و اجازه بدهید بازوهایتان در دو سوی بدن قرار گیرند. همچنین هنگام خواب از بالشت مناسب استفاده کنید.

ویتامین های مفید برای درد پا کدامند؟

بسیاری از مشکلات پا، از جمله تاندونیت و فاشیای کف پا، به دلیل التهاب پدید می آیند. ویتامین C می‌تواند به مبارزه با این التهاب کمک کند. بنابراین غذاهای غنی از این ویتامین را مصرف کنید، از جمله پرتقال، کیوی، توت‌فرنگی، گوجه فرنگی، کلم پیچ و اسفناج.

منبع
mayoclinic.org

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا